Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775

Për: Rama propozon Visar Zhitin ambasador në Vatikan, presidenti dhe Kisha kundër

Darius e ke gabim,ambasadori perfaqson vetem shtetin,perderisa mendohet se duhet te perfaqsoje e te mbroje interesat e te gjithe shtetasve shqiptare.

Ne qofte se eshte ashtu siç e mendon ti,nuk duhet derguar thjesht nje katolik por nje prift katolik.

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667

Për: Rama propozon Visar Zhitin ambasador në Vatikan, presidenti dhe Kisha kundër

Nese ky zoteria i permbush kriteret baze per ate post, ska asgje te keqe! Marredhenia si rezultat eshte diplomatike(mes dy shteteve te pavarura), jo kryekeput fetare! Reagim i egzagjeruar!

Apo eshte Rama "mblesatar" ne mes thuaj? Sali ku je Sali, mblidhe "kopene" Lol

i/e regjistruar Maska e elijsa
    Anëtarësuar
    09-03-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    138

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Po ju pergjigjem te dyve me siper: Shqiperia nuk eshte Greqi, nuk eshte Marok dhe as Egjypt. Shqiperia eshte nje vend me nje perqindje te konsiderueshme katolikesh dhe si e tille e ka fare te thjeshte te perfaqesohet nga nje diplomat katolik. Kjo per arsyen e thjeshte qe ambasadori ne Vatikan duhet te trajoje edhe me Seline e Shenjte e cila eshte nje subjekt me vete nga Vatikani.

Merrni me shume informacion perpara se te komentoni.
    Je komplet out.

Shqiperia eshte shtet laik dhe ne asnje menyre nuk duhet te shikoje besimet e perfaqesuesve te tyre diplomatike. Ambasadori shqiptar ne vatikan perfaqeson interesat e gjithe shqipetareve jo vetem te atyre katolike.

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

Zhiti nuk duhet te ndihet keq, nuk ka arsye.

Ambasadori ne Vatikan merret me ceshtje shume te holla dhe te rendsishme....

Nuk mund t'ja besonin Zhitit ket gje...

Biles un mendoj qe Zhiti duhet te ndihet krenar.
    paqen, e sjell vetem drejtsia

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

O Darius,

SELIA E SHEJTE - qe thu ti ka njerez mrena, ku t'garantoj qe Zhiti asht ma njeri i mire se shumica e tyne.

Kam ndez qirinj ne kishe - thote Zhiti...
    O shoku, nuk beshesh ambasador sepse ke ndez qirinj, si hyn n'pune kto gjana..., ato dun ndonje krokodil...
    paqen, e sjell vetem drejtsia

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Darius e ke gabim,ambasadori perfaqson vetem shtetin,perderisa mendohet se duhet te perfaqsoje e te mbroje interesat e te gjithe shtetasve shqiptare.

Ne qofte se eshte ashtu siç e mendon ti,nuk duhet derguar thjesht nje katolik por nje prift katolik.
    Po te pergjigjem me poshte...

Citim Postuar më parë nga elijsa Lexo Postimin
    Je komplet out.

Shqiperia eshte shtet laik dhe ne asnje menyre nuk duhet te shikoje besimet e perfaqesuesve te tyre diplomatike. Ambasadori shqiptar ne vatikan perfaqeson interesat e gjithe shqipetareve jo vetem te atyre katolike.

Nuk jam aspak out dhe nuk e kam zakon te them dicka nese nuk e di. Jeni ju qe spo lexoni dhe se keni idene se cfare po them. Po flas per Seline e Shenjte. Jo me kot e specifikova qe eshte komplet tjeter gje dhe ju po ngaterroheni me terma. Vatikan City apo qytet shteti i Vatikanit eshte nje entitet me vete por eshte Selia e Shenjte ajo qe mban dhe ruan marrdheniet diplomatike me vendet e tjera. Jo Vatikani por SELIA E SHENJTE. Kjo e fundit nuk eshte entitet politik por religjioz. Pra perpara se te komentoni, mundohuni te informoheni me mire dhe te keni te qarte se cfare po thuhet. Me poshte eshte nje permbledhje e shkurter ne anglisht e pozicionit te Selise se Shenjte:

The Holy See, not the Vatican City, maintains diplomatic relations with states. Foreign embassies are accredited to the Holy See, not to the Vatican City, and it is the Holy See that establishes treaties and concordats with other sovereign entities. When necessary, the Holy See will enter a treaty on behalf of the Vatican City.

Anëtarësuar
    09-03-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    138

Nuk jam aspak out dhe nuk e kam zakon te them dicka nese nuk e di. Jeni ju qe spo lexoni dhe se keni idene se cfare po them. Po flas per Seline e Shenjte. Jo me kot e specifikova qe eshte komplet tjeter gje dhe ju po ngaterroheni me terma. Vatikan City apo qytet shteti i Vatikanit eshte nje entitet me vete por eshte Selia e Shenjte ajo qe mban dhe ruan marrdheniet diplomatike me vendet e tjera. Jo Vatikani por SELIA E SHENJTE. Kjo e fundit nuk eshte entitet politik por religjioz. Pra perpara se te komentoni, mundohuni te informoheni me mire dhe te keni te qarte se cfare po thuhet. Me poshte eshte nje permbledhje e shkurter ne anglisht e pozicionit te Selise se Shenjte:
    Ti ngul kembe ne dicka qe as vete nuk din ti japesh shpjegim. Perderisa Selia e shenjte merr persiper te lidh marredhenie diplomatike me shtete si Egjipti , Maroku etj dhe nuk ve kushte per ambasador katolike nuk ka pse dicka e tille ti imponohet Shqiperise. Shqiperia eshte shtet laik dhe njehere po ta perseris. Perfaqesuesit diplomatike duhet te jene asnjanes sepse perfaqesojne interesat e shtetit shqiptar dhe jo te kishes katolike shqiptare qe do te thote perfaqsojne shqiptaret qofshin muslimane apo katolike e ortodokse.

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775

Po diskuton per permasat e teritorit,se aty qendron ndryshimi i Selise me Vatikanin,kur diskutimi eshte se çfare perfaqson ambasadori i nje shteti edhe ne Vatikan.
    Papa,Selia Apostolike,Vatikani,Kisha Katolike jane e njejta gje.
    Per te qene me te qarte, Selia e Shenjte (simbas "ligjit" italian) eshte:"Ne Seline e Shenjte,ne te cilen permblidhen perfaqesimi i Kishes Katolike dhe Shtetit te Qytetit te Vatikanit,i njihet e drejta internacionale..etj etj

Anëtarësuar
    09-03-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    138

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Po diskuton per permasat e teritorit,se aty qendron ndryshimi i Selise me Vatikanin,kur diskutimi eshte se çfare perfaqson ambasadori i nje shteti edhe ne Vatikan.
    Papa,Selia Apostolike,Vatikani,Kisha Katolike jane e njejta gje.
    Per te qene me te qarte, Selia e Shenjte (simbas "ligjit" italian) eshte:"Ne Seline e Shenjte,ne te cilen permblidhen perfaqesimi i Kishes Katolike dhe Shtetit te Qytetit te Vatikanit,i njihet e drejta internacionale..etj etj
    Je shume i sakte. Nese selia e shenjte kerkon besimtare katolike atehere ti cojne ndonje prift jo perfaqsues diplomatik.

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775

Citim Postuar më parë nga elijsa Lexo Postimin
    Je shume i sakte. Nese selia e shenjte kerkon besimtare katolike atehere ti cojne ndonje prift jo perfaqsues diplomatik.
    Vaticani nuk mund te kerkoje budalliqe alla-shqiptarçe,kur edhe Pape mund te zgjidhet nje laik edhe i pa pagezuar.

Dergohet ne nje vend, nje ambasador, qe di gjuhen o qe ka te njejten fe...,ne shenje respekti ...etj etj,por gjithmone qe te mbroje interesat e shtetit...jo interesa komunitetesh e individesh.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •