Close
Faqja 19 prej 39 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 387
    AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972

Pėr: Masaker ne Paris - sulmohet "Charlie Hebdo" 12 te vdekur

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Maqo,teoria fetare eshte e drejte eshte praktika qe e prish dhe teorine. Kur fillon te vendosi mbi masat te "verteten" e vete,o vetem nje te vertete qe nuk mund te jete pluraliste e duke mos qene pluraliste eshte dhe e veshtire te jete dhe tolerante.Kjo e vertete kthehet ne dogme,dogma kthehet ne fanatizem dhe fanatizmi kthehet ne ekstremizem o violenc.E drejte,qe kjo nuk vlen vetem per fete vlen edhe per ideologjite e tjera.

Feja,nuk mund te garantoje principin e lirise te fjales dhe shprehjes qe eshte dhe baza per ēdo forme lirie politike dhe liri sociale.

Pershendetja, miku im eshte gjithmon,edhe kur harrojm ta shkruajm.
    Sigurisht qe nuk te garanton lirin e fjales. E kisha fjalen per besimin e individit qe vjel pjesen pozitive te fes. Pra njeriu i mire gjithmone merr shembullin e mire. Nuk e kisha fjalen tek ri-implementimi institucionit te fes si ligj beres per shoqerine mbar. Une po e trajtoje kete ceshtje (pra karikaturat fyese) brenda aspektit moral e jo dhe aq shume ati ligjor. Megjithate kam degjuar se edhe Papa po e rishikon ceshtjen ose fenomenin e 'homoseksualitetit brenda kishes'. Dhe me sa kam degjaur ka filluar te bej disa leshime?

Ato karikaturat qe pash une per te cilat mendoj se eshte tepruar jasht cdo menyre komunikimi ose percjellje mesazhi subliminal ishin tejet banale. E kam fjalen per Muhametin, Krishtin, dhe Marian. Nuk eshte nevoja te degradohen ne ate menyre.

Edhe pse e di qe nuk eshte nevoja ta shkruaj kete gje sepse ti e njeh mendjen time dhe e di shume mire qe une nuk mund te perkrah asnje lloj terrori apo rradikalizmi te cdo shkalle, prap dua te theksoj se vrasja e artisteve te kesaj gazete eshte barbarizem i mirefillet. Une jam munduar ti trajtoje te dyja te ndara nga njera-tjetra, ne fakt per aktin e vrasjese nuk kam folur shume se nuk ka cfar te flasesh per te. Ishte nje masaker e vertet pik dhe ne kete rast fjala e lirise mori denimin me vdekje. Une po trajtoje me shume arsyen dhe gjykimin e kesaj gazete ose eproreve te saj per te publikuar karikatura te tilla (gjithmone flasim per te 'shenjtet' qe permenda me lart). Cfar kenaqesie ndjejne keta artist me karikatura te tilla? cfar mesazhi percjellin ata me imazhe banale te tilla? Ne fund te fundit kujt i sherbejne keto imazhe, besimtareve? Shpresojne keta se imazhe te tilla do te 'ndricojne' ose do te "ndergjegjesojne" besimtaret? Tallja me politikanet dhe ekstremistet me te cilet jetojme dhe qe shkaktojne padrejtesi ose vuajtje tek masat eshte dicka tjeter, me ane te karikatures percillet nje mesazh kuptim-plot dhe i kohes. Kurse degradimi i simboleve te shenjte per fetaret te cilet jetuan, njeri 2000, e tjetri 1500 vjet me par me duket nje gjest ordineresh, qe nuk i ka hije nje intelektuali. Une e trajtoj kete ceshtje jasht cdo konteksti fetar apo politik duke qendruar gjithmone brenda atij moral!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 12-01-2015 mė 17:09
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Pėr: Pėrse Franca nuk i zbaton slloganet masonike tė Liberté, Égalité, Fraternité-sė

Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Demokraci perfekte nuk ka nuk ekziston.Kultura e islameve ne europe dhe amerike eshte kulture anakronike
    qe nuk i pershtatet ambjentit social kultural te vendeve ku ato kane emigruar.
    Nuk eshte faji i Frances por i islamisteve injorante dhe te prapambetur qe kane ngecur ne ca tradita arkaike.
    Vazhdojne grate te qarkullojne me shami te mbuluara, turpi botes,antikulture,anakronizem.
    Nqs dikush ka probleme me tallje disrespekt,ofendime,apo shpifje,genjeshtra nga ndonje gazete,atehere merr avokat dhe bej letrat
    per akuze ne gjykate,per te kerkuar te drejten,vendosur te drejten ne vend dhe jo te shkosh dhe qellosh dhe vrasesh.
    Keto islamiket qe kryen vrasjet po ti shikosh ne foto duken idiote me IQ jo me te larte se 10,fanatike dhe te verbuar nga
    ideologji fetare qe nxisin luften dhe anakronizmin ne kulture.Kane emrin idiote dhe terrorriste Fak them all.
    Ai qe eshte i zgjuar nuk i zgjidh issuet qe ka me arme,por me tru.Nuk eshte problemi i Frances,Franca eshte vend dermokratik i hapur per te gjithe
    qe plotesojne kushtet me ligj per te jetuar.Idealet e lirise barazise vellazerimit jane me rrenje te thella ne histori dhe breza te tere ne France jetojne edhe sot
    me po ato ideale me idealet e lirise se shprehjes,barazise te te drejtave,vellazerimit, etj.Keto ideale jane baza e kultures sociale dhe kushtetutes se kombit Francez
    Kjo eshte problem i myslimaneve dhe ideologjise se tyre te qelbur te mbushur plot urrejtje ndaj vendeve
    western ne Europe dhe Amerike.
    =====
    Sikur ato te kishin marre avokat,mund te fitonin gjyqin dhe fitonin edhe ca miliona franga si shperblim.
    Me ate qe bene shkuan per lesh,moren ne qafe edhe jete njerezish.
    Ky eshte absurditeti me i madhi , te flet dikush per kulture , e qe nuk posedon kulture !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ceni-1 : 12-01-2015 mė 17:28
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,763

Citim Postuar mė parė nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Sigurisht qe nuk te garanton lirin e fjales. E kisha fjalen per besimin e individit qe vjel pjesen pozitive te fes. Pra njeriu i mire gjithmone merr shembullin e mire. Nuk e kisha fjalen tek ri-implementimi institucionit te fes si ligj beres per shoqerine mbar. Une po e trajtoje kete ceshtje (pra karikaturat fyese) brenda aspektit moral e jo dhe aq shume ati ligjor. Megjithate kam degjuar se edhe Papa po e rishikon ceshtjen ose fenomenin e 'homoseksualitetit brenda kishes'. Dhe me sa kam degjaur ka filluar te bej disa leshime?

Ato karikaturat qe pash une per te cilat mendoj se eshte tepruar jasht cdo menyre komunikimi ose percjellje mesazhi subliminal ishin tejet banale. E kam fjalen per Muhametin, Krishtin, dhe Marian. Nuk eshte nevoja te degradohen ne ate menyre.

Edhe pse e di qe nuk eshte nevoja ta shkruaj kete gje sepse ti e njeh mendjen time dhe e di shume mire qe une nuk mund te perkrah asnje lloj terrori apo rradikalizmi te cdo shkalle, prap dua te theksoj se vrasja e artisteve te kesaj gazete eshte barbarizem i mirefillet. Une jam munduar ti trajtoje te dyja te ndara nga njera-tjetra, ne fakt per aktin e vrasjese nuk kam folur shume se nuk ka cfar te flasesh per te. Ishte nje masaker e vertet pik dhe ne kete rast fjala e lirise mori denimin me vdekje. Une po trajtoje me shume arsyen dhe gjykimin e kesaj gazete ose eproreve te saj per te publikuar karikatura te tilla (gjithmone flasim per te 'shenjtet' qe permenda me lart). Cfar kenaqesie ndjejne keta artist me karikatura te tilla? cfar mesazhi percjellin ata me imazhe banale te tilla? Ne fund te fundit kujt i sherbejne keto imazhe, besimtareve? Shpresojne keta se imazhe te tilla do te 'ndricojne' ose do te "ndergjegjesojne" besimtaret? Tallja me politikanet dhe ekstremistet me te cilet jetojme dhe qe shkaktojne padrejtesi ose vuajtje tek masat eshte dicka tjeter, me ane te karikatures percillet nje mesazh kuptim-plot dhe i kohes. Kurse degradimi i simboleve te shenjte per fetaret te cilet jetuan, njeri 2000, e tjetri 1500 vjet me par me duket nje gjest ordineresh, qe nuk i ka hije nje intelektuali. Une e trajtoj kete ceshtje jasht cdo konteksti fetar apo politik duke qendruar gjithmone brenda atij moral!

Maqo,bota ka ecur perpara dhe ecen dhe me ane te fyerjes,sharjes,provokimit... jane pjese e kultures, artit,filozofis,shkences,politikes e me radhe...Pa keto do ishim akoma ne "mesjete",dikur edhe te thoshe qe femra duhej te votoje ishte fyerje dhe provokim.(E mbase edhe sot per dike mbase eshte)

Demokracia pa lirin e mendimit,fjales,shtypit nuk funksionon.Keto gjera i japin shoqerise lirine dhe liria sjell dhe tolerancen.

(Volteri thoshte;qe Locke dhe Newton,sikur mos ishin ne Angli do ishin penguar ne France,burgosur ne Rome dhe djegur ne Lisbone ).

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Pėr: Pėrse Franca nuk i zbaton slloganet masonike tė Liberté, Égalité, Fraternité-sė

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Ky eshte absurditeti me i madhi , te flet dikush per kulture , e qe nuk posedon kulture !
    Une nuk posedoj kulture?????????
    Seriozisht e ke ti????????
    Une vij nga familje intelektuale ne Tirane dhe jam diplomuar ne dy universitete
    E njoh kulturen europiane artin letersine nga shkolla dhe leximet qe kam bere vete
    Ai idioti qe shkroi artikullin fajeson Francen si shtet, si komb per ate qe ndodhi.
    Sipas tij ne France nuk aplikohet me sllogani Liri Barazi Vellazerim.
    Ai flet komplet kot dhe nuk ka kuptuar asgje nga ngjarja, e din ngjarjen vetem se cfare ka ndodhur mekanikisht.
    Nuk mund te fajesosh komplet Francen per aktet pa pergjegjsi te 2-3 gazetareve qe krijojne karikatura me qellime per te terhequr bleresit dhe
    shitur gazeten.Ky nuk eshte problem i Frances Franca mbetet nje simbol i demokracise ne Europe.
    Nuk eshte demokraci perfekte ashtu sic nuk eshte ne Amerike,Kanada,Gjermani etj.
    Karikaturat jane nje ilustrim shume i perhapur ne media,nuk eshte dicka e re.Eshte e lejuar me ligj sepse eshte shprehje e lire
    e konceptit mendimit,kritikes satires ne demokraci.
    Presidente shtetesh perfshire Fransua Miteran,Xhorxh Bush Bill Klinton,Obama u jane bere karikatura neper gazeta,ne internet
    dhe askush nuk ka shkuar dhe ka kapur gazetarin prej fyti apo qelluar me arme,sepse lejohet me ligj,Eshte liria e te shprehurit ne media
    Sigurisht ka nje kufi kuptohet pa kaluar ne kercenime per vrasje shkrime dhe ilustrime grafike qe nxisin dhunen urrejtjen etj qe jane te jashteligjshme.
    Karrikatura e ekspozon personin qe eshte vizatuar me nje kritike nga gazeta e ilustruar me karikature,me nje ide, ceshtje politike
    qe sipas gazetes eshte komplet gabim dhe ne shume raste karikatura ekspozon gafa te bera ne fushen e politikes.
    Ne demokraci kjo eshte e lejushme dhe normale.
    Realiteti eshte qe myslimanet jane si mishi i huaj ne Europe dhe Amerike dhe nuk i perkasin territoreve te Europes Perendimore as Amerikes.
    Myslimanet jane ekstremiste,patriakale driteshkurter dhe injorante,te prapambetur me mentalitet mesjetar,i ka lene koha mbrapa dhe vazhdojne edhe sot
    me dhune ne familje dhune ndaj gruas dhe nje pjese jane nen ndikimin e ideologjise fetare qe nxit luften ndaj vendeve perendimore urrejtjen dhe armiqesine.
    Inteligjenca ne perendim i njeh mire myslimanet dhe per arsyet me lart kurre nuk i ka pelqyer,nuk ka pasur ndonje simpati per myslimaret por gjithmone i ka pare me dyshim
    mosbesim si kercenim per paqen dhe sigurine i ka pare si idiote dhe te rrezikshem me zakone shume anakronike.
    Ja perse myslimanet vazhdojne edhe sot te jetojne te izoluar neper lagje qytetesh vetem me myslimane ne Europe sepse europinate dhe amerikanet nuk i pelqejne myslimanet si njerez as kulturen e tyre
    prapanike.
    Ja si eshte realiteti ne europe dhe amerike.
    Nqs ti si mysliman don perkrahje dhe simpati atehere duhet te ndryshosh ne mentalitet dhe hedhesh ne plera mentalitete dhe kulturen mesjetare.
    Tallja ofendimet publike ne media mund te konsiderohen te paligjshme nga ligjet e nje shteti
    Atehere pse nuk merr avokat,kur shef ato karrikatura,por qellon me arme.Kjo ndodh sepse ekziston urrejtje dhe low IQ,injorance.
    Autortet e ketyre akteve terrorriste don't know any better.
    Ne France Gjermani USa dhe vende te tjera ekzistojne fenomene te diskriminimit ndaj pakicave eksiztojne fenomene te ksenofobise,bigotizmit,racizmiit,
    por kjo nuk perben nje justifikim qe te te jape te drejten ty si individ i diskriminuar te rrembesh armet dhe hapesh luften e trete ne Main Street dhe vrasesh ne turme.
    Eshte budallik.
    Duhet te kerkohet e drejta ne kanalet korrekte ,ne organet gjyqesore,Ja perse jane gjykatat,gjykatesit.Kur nje gazete boton karrikatura,nuk eshte thjesht nje satire,nje humor vizual
    por mbart ne vetvete nje mesazh per publikun dhe ka per qellim qe te mendosh duke pare ate karikature analizosh dhe nxjerre nje konkluzion perse eshte bere karrikatura,cilat jane motivet perse eshte bere
    ku don te dale gazetari me kete karrikature, cila eshte pikepamja e gazetarit.Ne shume raste karrikaturat mbartin mesazhe te fshehta,te rafinuara qe mund te zbulohen vetem duke menduar dhe analizuar.
    Nuk eshte thjesht humor.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 12-01-2015 mė 22:01
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Pėr: Akt terrorist ne Paris: Sulmohet "Charlie Hebdo", 12 te vdekur

Mbi nje milion njerez marshuan rrugeve te Parisit ne shenje proteste ndaj aktit terrorist. Askush nuk uleriti. Askush nuk shau. Askush nuk shkuli floket. Askush nuk mbante parrulla qe kerkonin gjak apo prerje kokash. U protestua ne heshtje dhe u nda dhimbja njerezore per nje akt cnjerezor. Leksion civilizimi. Kjo eshte kultura.

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Darius pėr postimin:

iliria e para (13-01-2015)

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Citim Postuar mė parė nga Xinxerfilli Lexo Postimin
    Ti se ke idene perse flas une. Po te them qe kur Amerika ndihmonte Bin Ladenin kunder Ruseve per interesat e veta. Prej aty filluan radikalet islamike te sulmojne perendimin. Perpara asaj lufte nuk ka pasur asnje sulm te vetem!

Nuk tha njeri qe ti leme mjekroshat te livadhisen, por po te them qe po korrim urrejtjen qe ka mbjelle Amerika ne lindjen e mesme prej tre dekadash.

Nese do ta dish kuptimin e fjales terrorizem do ta kuptosh dhe simboliken e marshimit. Fatkeqsisht ti je driteshkurter dhe smund e kuptosh pertej asaj qe te servirin injorantet atje ne Amerike neper televizore, si ai eskperti i FOX News qe thoshte te njejten gje qe ke thene ti per Francen edhe per Angline Se na paska lagje e zona ku nuk mund te hyhet pa qene musliman e ku mbizoteron Sharia. Thua se je ne Shqiperi e ne ish-Lazaratin tend te dashur

Nja 4-5 ore pasi i nxori nga goja keto idiotlliqe ju desh te nxirrte nje deklarate dhe te thoshte se ishte totalisht i gabuar. Do besh dhe ti te njejten gje thua?

Terrorizmi nuk luftohet me propagande dhe injorance!
    Xinxi,
    Deklarata e Obames eshte deklarate perkrahjeje qe e siguron Francen qe Amerika e perkrah, e mbeshtet eshte ne anen e Frances, eshte aleat i Frances sot dhe neser.
    Deklarata nuk do te thote qe ai do jete pjesemarres ne ceremoni dhe marrshime.Mosvajtja e Obames mund te lidhet edhe me faktin qe situata ne Paris vazhdon te jete shume kritike,me shume rrezik jo stabel
    dhe Obama eshte treguar i rezervuar dhe nuk eshte nisur.Raporti i inteligjences amerikane ne Paris mund te kete dhene situate shume me rrezik.Vete Parisi eshte shume i ngarkuar me myslimane te dyshimte
    per te cilet vete policia franceze nuk ka fare dosje,nuk ka informacion dhe kjo mbart rreziqe per surpriza te keqia.
    Konkluzioni Obama nuk ka shkuar sepse situata nuk eshte SAFE e sigurte per jeten.
    Obama nuk ka shkuar pasi e ka pasur ate dite te zene eshte marre me gjera te tjera,dhe ato kane nje plan,nuk mund te shkojne ashtu urgjent te avioni me nje te shtypur te butonit.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Une nuk posedoj kulture?????????
    Seriozisht e ke ti????????
    Une vij nga familje intelektuale ne Tirane dhe jam diplomuar ne dy universitete
    E njoh kulturen europiane artin letersine nga shkolla dhe leximet qe kam bere vete
    Ai idioti qe shkroi artikullin fajeson Francen si shtet, si komb per ate qe ndodhi.
    Sipas tij ne France nuk aplikohet me sllogani Liri Barazi Vellazerim.
    Ai flet komplet kot dhe nuk ka kuptuar asgje nga ngjarja, e din ngjarjen vetem se cfare ka ndodhur mekanikisht.
    Nuk mund te fajesosh komplet Francen per aktet pa pergjegjsi te 2-3 gazetareve qe krijojne karikatura me qellime per te terhequr bleresit dhe
    shitur gazeten
    .Ky nuk eshte problem i Frances Franca mbetet nje simbol i demokracise ne Europe.
    Nuk eshte demokraci perfekte ashtu sic nuk eshte ne Amerike,Kanada,Gjermani etj.
    Karikaturat jane nje ilustrim shume i perhapur ne media,nuk eshte dicka e re.Eshte e lejuar me ligj sepse eshte shprehje e lire
    e konceptit mendimit,kritikes satires ne demokraci.
    Presidente shtetesh perfshire Fransua Miteran,Xhorxh Bush Bill Klinton,Obama u jane bere karikatura neper gazeta,ne internet
    dhe askush nuk ka shkuar dhe ka kapur gazetarin prej fyti apo qelluar me arme,sepse lejohet me ligj,Eshte liria e te shprehurit ne media
    Sigurisht ka nje kufi kuptohet pa kaluar ne kercenime per vrasje shkrime dhe ilustrime grafike qe nxisin dhunen urrejtjen etj qe jane te jashteligjshme.
    Karrikatura e ekspozon personin qe eshte vizatuar me nje kritike nga gazeta e ilustruar me karikature,me nje ide, ceshtje politike
    qe sipas gazetes eshte komplet gabim dhe ne shume raste karikatura ekspozon gafa te bera ne fushen e politikes.
    Ne demokraci kjo eshte e lejushme dhe normale.
    Realiteti eshte qe myslimanet jane si mishi i huaj ne Europe dhe Amerike dhe nuk i perkasin territoreve te Europes Perendimore as Amerikes.
    Myslimanet jane ekstremiste,patriakale driteshkurter dhe injorante,te prapambetur me mentalitet mesjetar,i ka lene koha mbrapa dhe vazhdojne edhe sot
    me dhune ne familje dhune ndaj gruas dhe nje pjese jane nen ndikimin e ideologjise fetare qe nxit luften ndaj vendeve perendimore urrejtjen dhe armiqesine.
    Inteligjenca ne perendim i njeh mire myslimanet dhe per arsyet me lart kurre nuk i ka pelqyer,nuk ka pasur ndonje simpati per myslimaret por gjithmone i ka pare me dyshim
    mosbesim si kercenim per paqen dhe sigurine i ka pare si idiote dhe te rrezikshem me zakone shume anakronike.
    Ja perse myslimanet vazhdojne edhe sot te jetojne te izoluar neper lagje qytetesh vetem me myslimane ne Europe sepse europinate dhe amerikanet nuk i pelqejne myslimanet si njerez as kulturen e tyre
    prapanike.
    Ja si eshte realiteti ne europe dhe amerike.
    Nqs ti si mysliman don perkrahje dhe simpati atehere duhet te ndryshosh ne mentalitet dhe hedhesh ne plera mentalitete dhe kulturen mesjetare.
    Tallja ofendimet publike ne media mund te konsiderohen te paligjshme nga ligjet e nje shteti
    Atehere pse nuk merr avokat,kur shef ato karrikatura,por qellon me arme.Kjo ndodh sepse ekziston urrejtje dhe low IQ,injorance.
    Autortet e ketyre akteve terrorriste don't know any better.
    Ne France Gjermani USa dhe vende te tjera ekzistojne fenomene te diskriminimit ndaj pakicave eksiztojne fenomene te ksenofobise,bigotizmit,racizmiit,
    por kjo nuk perben nje justifikim qe te te jape te drejten ty si individ i diskriminuar te rrembesh armet dhe hapesh luften e trete ne Main Street dhe vrasesh ne turme.
    Eshte budallik.
    Duhet te kerkohet e drejta ne kanalet korrekte ,ne organet gjyqesore,Ja perse jane gjykatat,gjykatesit.Kur nje gazete boton karrikatura,nuk eshte thjesht nje satire,nje humor vizual
    por mbart ne vetvete nje mesazh per publikun dhe ka per qellim qe te mendosh duke pare ate karikature analizosh dhe nxjerre nje konkluzion perse eshte bere karrikatura,cilat jane motivet perse eshte bere
    ku don te dale gazetari me kete karrikature, cila eshte pikepamja e gazetarit.Ne shume raste karrikaturat mbartin mesazhe te fshehta,te rafinuara qe mund te zbulohen vetem duke menduar dhe analizuar.
    Nuk eshte thjesht humor.
    O zoteri , edhe 100 diploma po ti kishe , kur ke urrejtje fetare , cka te hyjne ne pune ato ?
    Sot 1/4 e botes jane besimtare musliman , dhe ti aq kulture ke , merr guximin dhe ofendon te gjithe besimtaret muslimane . Dhe vete thua se Franca nuk bene te fajsohet per 2 apo 3 gazetar , dhe kete gje e bene vete i fajson e i akuzon ne menyre vulgare 1.7 bilione musliman per 2 apo 3 individ ! Dhe vetem ti kete nuk e bene , kete gje e bejne edhe ateist dhe prifterinje te tjere te forumit !

Me rastin e karikaturave te tilla , demokracia si sistemi shoqeror me i mire i njerezzimit i proklamuar nga filozofet atesit , shihet qe edhe ketij sistemi i ka kaluar koha !
    Si nuk mund ta kuptoni ju se , e drejte asnjehre nuk mund te jete nje veper qe permes se ciles ofendohen 1/4 e njerezve te Botes . Ofendimi nuk eshte e drejte , por ofendimi eshte veper penale apo krim ! Nese ekzistojne ligjet per hebrejet , si holokausti bie fjala , pse nuk mund te jete veper e ndalueshme me ligje edhe ofendimi i Profetit Muhamed a.s ., i cili eshte figure e shenje ne Boten Islame ? Po , kuptohet , hebrejet jane te zgjedhurit e Evropes ne dallim me te tjeret sikur ne librin e tyre Tora !

Mendimi im per kete rast te ndodhure ne France , mendoj se eshte e gjitha e sajuar , sikur ishte i sajuar rasti 11/9/2001 ne Amerike , ku pastaj Amerika i shpalli lufte vendeve arabe dhe i shakterroi totalisht ! Kur dicka eshte e planifikuar , eshte e kot te mirresh me shkaqet dhe arsyet e rastit . Po nga ky rast ende nuk dihen qellimet se cilat jane . Ja lejme kohes , dhe kur te vjene koha e kuptojme .

Nese kane vdekur ata gazetar Zoti i pate meshiruar , dhe sigurisht do te i meshiroj nese e kane ofenduar me te dashurin e Tij ! Per njerezit kriminel nuk mund as edhe te lutesh per mire .

E per kriminelet qe shkaktuan krimin , ashtu si kane vdekur dhe do te ringjallen . Te mjeret ata per vete , te mjeret !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ceni-1 : 13-01-2015 mė 00:29
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-09-2009
    Vendndodhja
    Ke dollari
    Postime
    1,402

Pėr: Akt terrorist ne Paris: Sulmohet "Charlie Hebdo", 12 te vdekur

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Mbi nje milion njerez marshuan rrugeve te Parisit ne shenje proteste ndaj aktit terrorist. Askush nuk uleriti. Askush nuk shau. Askush nuk shkuli floket. Askush nuk mbante parrulla qe kerkonin gjak apo prerje kokash. U protestua ne heshtje dhe u nda dhimbja njerezore per nje akt cnjerezor. Leksion civilizimi. Kjo eshte kultura.
    Jepi ndonje leksion privat Albos ta marri vesh qellimin e marshimit...
    Kliko pėr tė mėsuar se pėrse nuk duhen marrė seriozisht ato qė shkruan Albo => http://bit.ly/1fAVbUU

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-09-2009
    Vendndodhja
    Ke dollari
    Postime
    1,402

Xinxi,
    Deklarata e Obames eshte deklarate perkrahjeje qe e siguron Francen qe Amerika e perkrah, e mbeshtet eshte ne anen e Frances, eshte aleat i Frances sot dhe neser.
    Deklarata nuk do te thote qe ai do jete pjesemarres ne ceremoni dhe marrshime.Mosvajtja e Obames mund te lidhet edhe me faktin qe situata ne Paris vazhdon te jete shume kritike,me shume rrezik jo stabel
    dhe Obama eshte treguar i rezervuar dhe nuk eshte nisur.Raporti i inteligjences amerikane ne Paris mund te kete dhene situate shume me rrezik.Vete Parisi eshte shume i ngarkuar me myslimane te dyshimte
    per te cilet vete policia franceze nuk ka fare dosje,nuk ka informacion dhe kjo mbart rreziqe per surpriza te keqia.
    Konkluzioni Obama nuk ka shkuar sepse situata nuk eshte SAFE e sigurte per jeten.
    Obama nuk ka shkuar pasi e ka pasur ate dite te zene eshte marre me gjera te tjera,dhe ato kane nje plan,nuk mund te shkojne ashtu urgjent te avioni me nje te shtypur te butonit.
    Dmth nga dhjetra lidere boterore te shteteve te ndryshme ku perfshihej dhe Izraeli, objektivin kryesor qe kerkojne te shfarosin radikalet Islamike, Obama i Amerikes doli me frikacaku.

Do fillojne Amerikanet te thone nga na doli ky lepur, sic thoshin atehere kur vizitoi Tony Blair Ameriken, pse nuk eshte Clinton kaq trim sa Blairi. Besoj e dini qe nderhyrja ushtarake ne Kosove erdhi si pasoje e kembenguljes se Tony Blair se Clintoni nuk donte te conte trupa atje.

Por qe prej asaj kohe Amerika "nxori mesim" dhe tani nis trupa e para kudo, edhe ankohet per radikalet islamike me pas qe nuk njohin gje tjeter pervecse pushtuesin Amerikan.
    Kliko pėr tė mėsuar se pėrse nuk duhen marrė seriozisht ato qė shkruan Albo => http://bit.ly/1fAVbUU

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin
    O zoteri , edhe 100 diploma po ti kishe , kur ke urrejtje fetare , cka te hyjne ne pune ato ?
    Sot 1/4 e botes jane besimtare musliman , dhe ti aq kulture ke , merr guximin dhe ofendon te gjithe besimtaret muslimane . Dhe vete thua se Franca nuk bene te fajsohet per 2 apo 3 gazetar , dhe kete gje e bene vete i fajson e i akuzon ne menyre vulgare 1.7 bilione musliman per 2 apo 3 individ ! Dhe vetem ti kete nuk e bene , kete gje e bejne edhe ateist dhe prifterinje te tjere te forumit !

Me rastin e karikaturave te tilla , demokracia si sistemi shoqeror me i mire i njerezzimit i proklamuar nga filozofet atesit , shihet qe edhe ketij sistemi i ka kaluar koha !
    Si nuk mund ta kuptoni ju se , e drejte asnjehre nuk mund te jete nje veper qe permes se ciles ofendohen 1/4 e njerezve te Botes . Ofendimi nuk eshte e drejte , por ofendimi eshte veper penale apo krim ! Nese ekzistojne ligjet per hebrejet , si holokausti bie fjala , pse nuk mund te jete veper e ndalueshme me ligje edhe ofendimi i Profetit Muhamed a.s ., i cili eshte figure e shenje ne Boten Islame ? Po , kuptohet , hebrejet jane te zgjedhurit e Evropes ne dallim me te tjeret sikur ne librin e tyre Tora !

Mendimi im per kete rast te ndodhure ne France , mendoj se eshte e gjitha e sajuar , sikur ishte i sajuar rasti 11/9/2001 ne Amerike , ku pastaj Amerika i shpalli lufte vendeve arabe dhe i shakterroi totalisht ! Kur dicka eshte e planifikuar , eshte e kot te mirresh me shkaqet dhe arsyet e rastit . Po nga ky rast ende nuk dihen qellimet se cilat jane . Ja lejme kohes , dhe kur te vjene koha e kuptojme .

Nese kane vdekur ata gazetar Zoti i pate meshiruar , dhe sigurisht do te i meshiroj nese e kane ofenduar me te dashurin e Tij ! Per njerezit kriminel nuk mund as edhe te lutesh per mire .

E per kriminelet qe shkaktuan krimin , ashtu si kane vdekur dhe do te ringjallen . Te mjeret ata per vete , te mjeret !
    Te sajuara jane vrasjet ne Irak Siri e Afganistan. Genjeheni me video se gjasme amerikanet bejne vrasje atje. Propagande e paster qe te ushqeje urrejtje ndaj Amerikes dhe Europes, dhe e suksesshme kur sheh se nje europian si ti urren veten dhe ata qe te sollen lirine. Kriminelet gjeten vdekjen, se Allahu nuk i mbron dot. Kurse gazetaret u ben heronj te demokracise.

Faqja 19 prej 39 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •