Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 51

Pėr: A ka vetem nje Zot?

2043, lexo Keshtu Foli Zarathustra e sidomos pjesen e titulluar Zoti ka vdekur

Aty krijo pershtypjen tende personale per pyetjet qe ke bere. Si dhe pyetjen me te madhe A ka Zot.

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Darius pėr postimin:

2043 (23-11-2014)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Pyetjet e tua me lart, deshmojne dy gjera per ty: a) ti nuk e njeh Zotin b) ti ke nje kuriozitet apo deshire per te njohur Zotin. Por menyra se si ti kerkon te mesosh mbi Zotin eshte duke bere pyetje kot me kot. Kur ke nje problem me shendetin, ti nuk shkon e pyet nje elektricist te te vizitoje e shikoje se ku eshte problemi me dhimbjen e kokes apo jo? Jo, shkon ne spital apo ne zyren e nje doktori, dhe i kerkon doktorit te te vizitoje e te thote se ku qendron problemi me shendetin tend. Kur ben pyetje ne lidhje me Zotin, nuk eshte e rendesishme qe vetem ti besh keto pyetje, por eshte e rendesishme edhe kujt ia drejton keto pyetje per te marre nje pergjigje. Ke per te mesuar vetem nese ua drejton keto pyetje njerezve me besim, njerezve te Zotit, qe ia kane dedikuar jeten e tyre peligrinazhit shpirteror per tu prekur e njohur me Zotin. Vetem keta njerez do te mund te te deshmojne ate qe dine per Zotin, dhe kjo nuk do te jete vetem nje "dije teorike", si fjalet qe po lexon ne kete forum, por nje PERJETIM i misterit te Zotit. Keta njerez kane perjetuar misterin e Zotit dhe ate qe dine eshte ajo qe kane perjetuar. Pra nuk kemi te bejme vetem me dije teorike dhe dogmatike.

Prandaj per ne te krishteret orthodhokse, deshmine universale te Zotit e besimit, nuk ia atribuojme nje njeriu te vetem, por ia atribuojme vetem Kishes Orthodhokse - Kishes se Shenjte Katolike dhe Apostolike. Vetem Kisha Orthodhokse mund te na mesoje per Zotin dhe te ndaje me brezat e njerezimit te njejtat te verteta te pandryshueshme e te patjetersueshme, qe vete Zoti Krisht i besoi qe te ruaje e deshmoje njerezimit. Kisha Orthodhokse e ben kete gje nepermjet asaj qe ne e quajme Tradita e Shenjte e Kishes, qe permbledh deshmite e perjetimit te besimit nga te gjithe njerezit e shenjte ne shekuj brenda kesaj Kishe.

Gabimi tjeter i madh qe shume njerez bejne qe duan te mesojne mbi Zotin e besimin eshte se i afrohen Zotit me paragjykimet e tyre njerezore. Keta njerez nuk jane te sinqerte ne kerkimin e njohjes se Zotit, dhe ketyre njerezve Zoti u qendron larg, si ne kete boten mbi toke, edhe ne ate boten tjeter pertej vdekjes. Ka vetem nje menyre per te njohur Zotit nga ana e njeriut dhe ajo rruge eshte rruga e perulesise plot frike e pendim.

Dhe pengesa tjeter e madhe per njerezit e kohes se sotme per te njohur Zotin eshte ajo qe une e quaj "dashuria e vetvetes" kurse bota e quan "veteqenderzimi". Njerezit ne kohen e sotme kujtojne se bota vertitet rreth tyre dhe jane te plotfuqishem, te gjitheditur, dhe cdo gje duhet t'iu serviret me luge te florinjte ne goje, pa levizur asnje muskuj e pa u munduar fare. Kjo manifestohet edhe ne pyetjet qe ti ben ne kete teme, ku ti pret qe te mesosh e marresh ate qe kerkon ne cast e pa u lodhur fare.

Shenjtoret e Kishes Orthodhokse heqin dore nga kjo bote materiale me te gjitha te mirat e kenaqesite e saj mishtore, dhe shpenzojne gjithe jeten e tyre ne shketetire apo ne vende te shkretuara te botes, ne kerkim te perjetimit dhe pranise se Zotit. Pra me pak fjale, njohja e Zotit nuk eshte "dije teorike" qe mjafton ta lexosh e kuptosh dhe kaq mjafton per te mesuar per Zotin. Njohja e Zotit eshte perjetim! Njeriu mund te perjetoje misterin e Zotit vetem nese i afrohet Atij me perulesi shpirterore: me frike dhe besim Perendie!

Por nese i afrohesh Zotit me perbuzje e paragjykime njerezore, Zoti do te ktheje shpinen ty ne kete bote e ne perjetesi.

Albo
    Ose nuk e ke kuptuar pyetjen time, ose kerkon medoemos te shkojme ne ujdhesen tende.
    Pyetja ka te beje me ate qe te gjitha besimet(dhe nuk jane pak) pretendojne se Zoti i tyre eshte i verteti. Nese pyet nje mysliman do deshmoje per perendine e tij, nese pyet nje budist do deshmoje se Buda eshte i vetmi zot, e sa per ne te krishteret sigurisht qe e di njesoj si ti se ne cfare besojme.
    Por ketu jemi ne tolerancen fetare dhe une si mendjehapur e si njeri qe pertej bibles kam lexuar edhe qindra libra shkencore, pyes miqte e mij te forumit per gjera qe as ti e as ata nuk i dine me saktesi e as kane si ti dine sepse askush nuk shkoi ne qiell e te kthehet te na tregoje qe ketu e 2000 vjet te shkuara. Pra pyetja eshte e thjeshte:
    Cilin do afroje ne rradhe te pare Zoti i vetem i gjithesise?
    do afroje;
    nje mysliman te devotshem?,
    nje kristian te devotshem,
    nje katolik te devotshem,
    nje budist te devotshem.
    etj etj etj.............
    ...........
    ......
    cili pra e ka vendin prane Zotit, meqe ai eshte nje i vetem?????
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,036
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Ose nuk e ke kuptuar pyetjen time, ose kerkon medoemos te shkojme ne ujdhesen tende.
    Pyetja ka te beje me ate qe te gjitha besimet(dhe nuk jane pak) pretendojne se Zoti i tyre eshte i verteti. Nese pyet nje mysliman do deshmoje per perendine e tij, nese pyet nje budist do deshmoje se Buda eshte i vetmi zot, e sa per ne te krishteret sigurisht qe e di njesoj si ti se ne cfare besojme.
    Por ketu jemi ne tolerancen fetare dhe une si mendjehapur e si njeri qe pertej bibles kam lexuar edhe qindra libra shkencore, pyes miqte e mij te forumit per gjera qe as ti e as ata nuk i dine me saktesi e as kane si ti dine sepse askush nuk shkoi ne qiell e te kthehet te na tregoje qe ketu e 2000 vjet te shkuara. Pra pyetja eshte e thjeshte:
    Cilin do afroje ne rradhe te pare Zoti i vetem i gjithesise?
    do afroje;
    nje mysliman te devotshem?,
    nje kristian te devotshem,
    nje katolik te devotshem,
    nje budist te devotshem.
    etj etj etj.............
    ...........
    ......
    cili pra e ka vendin prane Zotit, meqe ai eshte nje i vetem?????

Tragjikja dhe komikja e fjaleve te tua, e shume si ty me lart, eshte se shqetesoheni per Zotin e muslimaneve, Zotin e te krishtereve, Zotin e budisteve, dhe cili prej tyre do te shpetoje i pari apo i fundit, dhe nuk arrini te kuptoni qe shqetesimi juaj i vetem duhet te jete: shpetimi i shpirtit tuaj!

Kur te vdesesh e te hysh ne ate realitetin shpirteror, duke lene pas trupin tend qe do t'i kthehet baltes, nuk do te jesh me nje enderr te keqe, do te jesh ne realitetin tend te ri qe do te perjetosh jo vetem per 100 vjet, por per perjetesi.

Keshtu qe para se te pyesesh per Zotin e te tjereve, nuk do te beje keq te luteshe me syte kthyer nga qielli:

- O Zot, ndricoje erresiren time shpirterore, e me udhezo ne rrugen e drejte qe ti ke hapur per mua!

Albo

i/e regjistruar Maska e Aranit Pepa
    Anėtarėsuar
    16-11-2014
    Vendndodhja
    Linz - Austri
    Postime
    5

Atehere po i pergjigjem une i pari pyetjes duke preferuar qe te mos dal nga tema. Jo cdo trajtim qe flet per Zotin i eshte permbajtur temes.

Po ka vetem nje Zot.
    Nese do te ishin dy ose me teper kjo natyre me fenomenet qe i pemban do te shkaterrohej per shkak te kapricove te ndryshme qe do te kishte secili prej tyre. Do te deshironin dhe urdheronin ne te njejten kohe gjera te ndryshme dhe do te shkaterrohej kjo toke.

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Mu ka mbushur mėndja top se Norēa ėshtė pa qef 2043, mirė tė tha Albo, mos pyet kot mė kot pėr punėn e Zoti-t por shko drejt e te Janullatosi se ta shpjegon ai se si qėndron puna.
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

7. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Wordless pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

2043 (24-11-2014),lace (25-11-2014)

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    A ka vetem nje Zot?

Si mendoni ju se jane te organizuar ne Qiell shpirterat e njerezve?
    Ka besimtare te devotshem nga te pakten 2200 fe te ndryshme.
    Mos ndoshta edhe ne Qiell do ndahemi sipas partive ne Toke?
    Cila eshte Partia me e mire ne kete rast?
    Po, ka vetem nje Zot.
    Te verteten absolute nuk e njohim por pjesen kryesore dhe me te rendesishme sot kemi mundesi ta njohim. Kush kerkon gjen. Persa i perket organizimit te shpirterave ne qiell une jam i bindur se qendron sipas asaj qe mesojne fete kryesore monoteiste.
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Tragjikja dhe komikja e fjaleve te tua, e shume si ty me lart, eshte se shqetesoheni per Zotin e muslimaneve, Zotin e te krishtereve, Zotin e budisteve, dhe cili prej tyre do te shpetoje i pari apo i fundit, dhe nuk arrini te kuptoni qe shqetesimi juaj i vetem duhet te jete: shpetimi i shpirtit tuaj!

Kur te vdesesh e te hysh ne ate realitetin shpirteror, duke lene pas trupin tend qe do t'i kthehet baltes, nuk do te jesh me nje enderr te keqe, do te jesh ne realitetin tend te ri qe do te perjetosh jo vetem per 100 vjet, por per perjetesi.

Keshtu qe para se te pyesesh per Zotin e te tjereve, nuk do te beje keq te luteshe me syte kthyer nga qielli:

- O Zot, ndricoje erresiren time shpirterore, e me udhezo ne rrugen e drejte qe ti ke hapur per mua!

Albo
    Sa bukur ke fol . ma mbushe shpirtin me drite e syte me lot.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Ushtar i larte Maska e Neteorm
    Anėtarėsuar
    04-01-2011
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    2,334
    Postimet nė Bllog
    8

Qe ka nje Zot per te gjithe kete di une,ose me sakte kete me kane mesuar!

i/e regjistruar Maska e lace
    Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

2043/ Lere C'fare thone njerezit shumica jetojne sipas qefeve te kesaj bote ,e ndersa te tjeret thjeshte mendojne se duke klasifikuar besimin e tyre ne nje fe te caktuar .... ne kete pike po te them vetem nje gje , Mjer ata qe e kategorizojne veten pjese e nje feje te caktuar ,.

Ti Vella 2043 ke te drejtat e gjithe botes qe te humultosh ashtu si je ,ne ate gjendje shpirterore qe je,me mentalitetin qe ke,dhe menyren e perceptimit qe ke,/ Tani thelbi eshte sa njeres te ditur ka ketu per ti dhene nje pergjigje pyetjeve te tua ,ku ndoshta te gjithe kane hyre ne gare te tregoj zgjuarsine ose njnohurite qe ka ,,, edhe mendoj se shumica e bejne kete per te shpalosur arogancen e tyre ,per te vetekenaqur mendjen dhe ushqyer egoizimin e tyre ,//// Do te them dicka : ti ke Potencjalin per te humultuar dhe per te gjetur rrugen e vertet ,ke zgjuarsine dhe ke mencurine e nevojshme per te gjetur rrugen e vertet,,dhe per kete jam shume i bindur,,, Une ne fillimet e mia kam qene fiks me ato pikepyetje qe ti shtron ,madje une perpiqesha te gjeja prova kunder Zotit ,,por me vone u binda qe ka zote / Mos u ndiko nga askush qe mbane nje titull Prift,Hoxhe,etj, ,,,, dhe Po te them me plote Bindje se: ti je shume afer per te qene nje besimtar i se vertetes ne te vetmin zote te gjithesise, ti je me afer nga cdo kush qe e klasifikon veten e tije si Fetar ose i nje besimi te caktuar, Jam i bindur se : ti do te jeshe shume shpejt nje besimtar i devoteshem dhe njohurite e tua do te shtohen tej mase madje ti do te ktheshe edhe miq,te aferm ne rrugen e drejete,/ [U] Nuk dua aspak te ndikoj dhe te te them se cili eshte besimi ime konkretisht se c'fare besoj une , por di te them se Ska rruge te mesme eshte vetem nje rruge ,jo te gjithe do te shkojne ne parajs ose ne qiell sic e ke shtruar ti pyetjen,Nuk ka Klasifikim ,Mysliman,ortodoks,katolik,hindu,budist,etj, di te them vetem kete qe : vetem ata qe kane gjetur rrugen e vertet do te jene ata qe do te jene ne qiell,Ska klasifikim eshte jashte logjike RRESHTIMI,ska mundesi te kete rreshtim,ka vetem dy Opsjone E DREJETE OSE GABIM Ata qe kane besuar Perendine e vertet dhe kane gjetur te verten dhe ecin ne drite ata jane te shpetuar,ata qe kane ecur ne erresire dhe kane besuar verberisht dhe skane gjetur te verten ata jane jashte mbterise qiellore,Nuk ka Rreshtim ,nuk ka rruge te mesme, Pyetjet e tua jane me vend,dhe une te kuptoj sinqerisht,mos te duket cudi se ti je i thirur nga perendia per ti dhene vetes arsyetim,humiltim,studim,verifikim,kohe,Qetesi ,,,, Pooor ne kete Kontekst kam nje Sugjerim vellazorer Kurr mos i shiko gjerat me Krenari dhe mos i merr gjerat me idene e pare qe te vejn ne mend pasi Misteret e zotit jane te medha ,Nqs se je me mendimin se je aq shume i zgjuar e ke shume gabim ,keshtu qe duhet te keshe shume qetesi shpirterore dhe nje Botekuptim Autoanalitik ne menyre qe ti kuptush gjerat ne thelb. dhe se fundmi po te them nje gje : Je shume afer per ta gjetur te vertetn ,dhe jam i bindur se do ta gjesh,dhe une sjam aspak kurjoz te di se si ti me vone e gjetur ose jo Besimin e vertet apo jo ,pasi une jam i bindur se do ta gjesh.

Paqe Vella dhe Uroj qe ti pershpejtoshe explorimet e tua ,pasi ja vlene qe ti kushtosh kohe botes shpirterore dhe asja c'na na pret ne jeten tjeter.
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023

Po , ėshtė vetem nje Zot .

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •