Close
Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 143
    i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Pėr: Origjina e species sonė (nga majmunet tek njerezit?!)

Citim Postuar mė parė nga Man from Nowher Lexo Postimin
    Na doni? Mere me qetesi se sjam nga Kosova, personalisht nuk besoj se me do.
    Aaa ne rregull mendova qe je nga Kosova,por kjo nuk ndryshon gje edhe po te jesh nga Albania prap je i/e dashur.
    Pse nuk beson qe te dua ? Po nese je femer,je e bukur,shtagjate gjithcka eshte e mundur !:d
    Dhe boll permende se cke apo ckeni bere, nese ke menduar te jepet ndonje medalje dhe je zhgenjyer nga ndonje person i cili te ka prishur idealin e vllazerise te nje shteti tjeter atehere me vjen keq, veprimet e bera ndaj kosovarve nuk mund te klasifikohen si ndere ndaj vllazerise por si veprime qe ben nje person human, veprime te tilla behen dhe per nje italian, gjerman apo kinez pavarsisht se me rastin konkret mund te tregosh me teper afrimitet apo dashuri kombetare.
    Epo tash na thua qe sje nga Kosova dhe shkruan fjalen Boll,kjo fjale me sa e di nuk perdoret ne Shqiperi por ne Kosove dhe Maqedoni !
    E di une qe miresija nuk duhet permendur.Por shiko si sillesh TI ,nuk te pengon fjalori prej halabaku i nje forumisti (madje edhe e perkrah) por te pengon permendja e miresise.
    Cili shqiptar ja permend shqiptarit tjeter Motren edhe ate ne ate kontekst ?!
    Motra per shqiptarin eshte e shenjte.
    Shpresoj mos te jesh Shkodran
    Epo nqs jam nga Shkodra Ti do turperohesh,apo ?
    Apo ke eksperienca negative me shkodranet ?
    As qe kam qene ndonjehere ne Shkoder.
    Ke qene ndonjehere ne Shkup,eja ne Butel atje me gjen.

Kur do ta shtosh shkronje E ne fund te nofkes ?

Me t`mira !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga semiku : 16-12-2014 mė 00:44
    Rri qetė dhe fol Shqip !

Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar mė parė nga Etno3 Lexo Postimin
    ore zoterote ke 1 milion menyra te ofendosh dikend pa i vene nofken Kocevar
    Une nuk i di 1 milon menyra te ofendimit,ti paske pervoje mqns i din.
    Nese ti mbas postimit tim shton qe kjo eshte prralle leshi,e nuk jep asgje tjeter.Atehere si te te cilesoj ?
    E fillon me lesh e vazhdon me fyerje.Dhe prekesh madje !
    Keshtu ne Peje te mesojne te diskutosh ?
    per mendimin tem teoria e evolucionit nuk egziston
    Atehere as teorija e gravitetit nuk egziston.Beje nje prove dhe kerce nga kati i 7 dhe vertetoje gravitetin.
    Evulucioni nuk eshte 2+2=4,ne mase eshte kunder intuites se njeriut futja ketu qe nuk ke njohuri atehere nuk eshte cudi qe mendon ashtu.
    tashme ti mundesh me ma spjegu edhe 100 here po prape une ngelem mbas mendimit tem...
    Epo ashtu thuaj.Keshtu bejne edhe femijet e vegjel te lazdruar.Kur ndonje i rritur don ti thote dicka e ata nuk deshirojne te ndegjojne vendosin gishtat ne veshe dhe bertatsin llalall llalal llalal per te mos i ndegjuar fjalet.
    Keshtu mendonin edhe njerezit ne antike,mesjete thonin Toka nuk rrotullohet rreth vetes,SEPSE kur NE kercejme larte prap biem po ne te njejtin vend.Logjika e atyre qe thonin keshtu u tregua qe ishte deri ne koce :d
    ske nevoj me ofendu dikond per pune te lokacionit ose fese se eshte e ulet...
    Ku tu ofendua teje feja ?
    E sa per lokacionin,the qe je nga Peja.
    Peja eshte qytet rekord ne Kosove per vrasje ndermjet veti.
    A eshte kjo ofendim per Pejen apo me keto veprime Pejanet e ofendojne vetveten ?
    Apo une ofendoj pse ky eshte fakt ?!
    Rri qetė dhe fol Shqip !

i/e regjistruar Maska e Etno3
    Anėtarėsuar
    10-03-2014
    Vendndodhja
    Peje
    Postime
    775

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Une nuk i di 1 milon menyra te ofendimit,ti paske pervoje mqns i din.
    Nese ti mbas postimit tim shton qe kjo eshte prralle leshi,e nuk jep asgje tjeter.Atehere si te te cilesoj ?
    E fillon me lesh e vazhdon me fyerje.Dhe prekesh madje !
    Keshtu ne Peje te mesojne te diskutosh ?

Atehere as teorija e gravitetit nuk egziston.Beje nje prove dhe kerce nga kati i 7 dhe vertetoje gravitetin.
    Evulucioni nuk eshte 2+2=4,ne mase eshte kunder intuites se njeriut futja ketu qe nuk ke njohuri atehere nuk eshte cudi qe mendon ashtu.

Epo ashtu thuaj.Keshtu bejne edhe femijet e vegjel te lazdruar.Kur ndonje i rritur don ti thote dicka e ata nuk deshirojne te ndegjojne vendosin gishtat ne veshe dhe bertatsin llalall llalal llalal per te mos i ndegjuar fjalet.
    Keshtu mendonin edhe njerezit ne antike,mesjete thonin Toka nuk rrotullohet rreth vetes,SEPSE kur NE kercejme larte prap biem po ne te njejtin vend.Logjika e atyre qe thonin keshtu u tregua qe ishte deri ne koce :d

Ku tu ofendua teje feja ?
    E sa per lokacionin,the qe je nga Peja.
    Peja eshte qytet rekord ne Kosove per vrasje ndermjet veti.
    A eshte kjo ofendim per Pejen apo me keto veprime Pejanet e ofendojne vetveten ?
    Apo une ofendoj pse ky eshte fakt ?!
    Nuk kam ardhur ketu per te luajtur loje fjalesh me ty semik...
    Une them se Kjo teoria e evolucionit eshte e manget edhe per mendimin tem as qe ka shance ndonjehere me u dokumentu se sa eshte e plote...
    Tani nese je ofenduar per ate prralla leshi te jesh i sigurte se nuk e kam pas personale me ty se kur e kam personale nuk pritoj te jap emra ....
    Tani te them une ty vertetoje se egziston edhe pavdeksia te merremi me keso gjerave me duket humbje kohe....
    Ti e more ate me kunje se mos ndoshta une jam ndonje prej atyre mbroje ate qe njerezimi u krijua nga fryma e shenjet e bla bla te pakten keshtu mu ka dok mue...

Ofendim per Pejen eshte secila veper kriminale jo vetem vrasjet nuk duhet te jen vetem per Pejen po per secilin qe ndihet shqiptar mos u ndje komod nese ne nje vend plot me shqiptar vrahen njerezit mes vete...

Ky nuk oshte shembulli se si solidarizohemi me njeri tjetrin...Ti thu teoria e evolucionit OK une te them pse keta majmunat tjere qe 2500 vjet nuk o evoluan por mbeten hala majmuna......

Nese duhet me u perkrah si teori per ate qe eshte krijuar kunder fundamentalizmit me shume atehere jam dakord qe te perkrahet po je te merret si fakt i pakontestueshem shkencor...

Teoria e evolucionit ėshtė njė dogmė qė doli si njė kėrkesė e pashmangshme e filozofisė materialiste. Darvinizmi ėshtė njė lloj feje shamane.
    Nė tė njėjtėn mėnyrė qė shamanizmi bazohet nė adhurimin e forcave tė ndryshme natyrore, kėshtu adhurohet natyra nė Darvinizėm, si njė entitet me kompetenca misterioze dhe mitike.
    Ajo beson se mineralet, dielli, rrufetė dhe erėrat tė kombinuara sė bashku nė njė mėnyrė tė rastėsishme krijojnė jetė dhe sugjeron se tė gjithė besojnė nė kėtė skenar. Darvinizmi nuk paraqet prova shkencore dhe mė pas tė diskutohet se a ėshtė apo jo e vėrtetė kjo teori, por bėn shfaqje, duke pėrdorur terminologjinė shkencore, pėr tė dhėnė pėrshtypjen se teoria ėshtė e vlefshme.

Shneten Haver
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Etno3 : 16-12-2014 mė 05:36
    Gjaku lahet me Gjak

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Nuk kam ardhur ketu per te luajtur loje fjalesh me ty semik...
    Une them se Kjo teoria e evolucionit eshte e manget edhe per mendimin tem as qe ka shance ndonjehere me u dokumentu se sa eshte e plote...
    Tani nese je ofenduar per ate prralla leshi te jesh i sigurte se nuk e kam pas personale me ty se kur e kam personale nuk pritoj te jap emra ....
    Tani te them une ty vertetoje se egziston edhe pavdeksia te merremi me keso gjerave me duket humbje kohe....
    Ti e more ate me kunje se mos ndoshta une jam ndonje prej atyre mbroje ate qe njerezimi u krijua nga fryma e shenjet e bla bla te pakten keshtu mu ka dok mue...

Ofendim per Pejen eshte secila veper kriminale jo vetem vrasjet nuk duhet te jen vetem per Pejen po per secilin qe ndihet shqiptar mos u ndje komod nese ne nje vend plot me shqiptar vrahen njerezit mes vete...

Ky nuk oshte shembulli se si solidarizohemi me njeri tjetrin...Ti thu teoria e evolucionit OK une te them pse keta majmunat tjere qe 2500 vjet nuk o evoluan por mbeten hala majmuna......

Nese duhet me u perkrah si teori per ate qe eshte krijuar kunder fundamentalizmit me shume atehere jam dakord qe te perkrahet po je te merret si fakt i pakontestueshem shkencor...

Teoria e evolucionit ėshtė njė dogmė qė doli si njė kėrkesė e pashmangshme e filozofisė materialiste. Darvinizmi ėshtė njė lloj feje shamane.
    Nė tė njėjtėn mėnyrė qė shamanizmi bazohet nė adhurimin e forcave tė ndryshme natyrore, kėshtu adhurohet natyra nė Darvinizėm, si njė entitet me kompetenca misterioze dhe mitike.
    Ajo beson se mineralet, dielli, rrufetė dhe erėrat tė kombinuara sė bashku nė njė mėnyrė tė rastėsishme krijojnė jetė dhe sugjeron se tė gjithė besojnė nė kėtė skenar. Darvinizmi nuk paraqet prova shkencore dhe mė pas tė diskutohet se a ėshtė apo jo e vėrtetė kjo teori, por bėn shfaqje, duke pėrdorur terminologjinė shkencore, pėr tė dhėnė pėrshtypjen se teoria ėshtė e vlefshme.

Shneten Haver
    allahu e din ma mire.

ēfare intelekti ka rinia e sotme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-12-2014
    Postime
    83

Nqs meshkujt te duken si femra eshte problem individual. Shalet i kam te bukura por ceshtja eshte se kam tre dhe jo dy.

Fjalen BOLL e perdorin ne Kukes, Tirane, Vlore, ne te gjitha trevat me sakt.

Me teper me pengon kur permendet buka e dhene, me duket veprim shum i ceket qe perdoret ne mase, nuk turperohem nese je apo sje shkodran por u bazova nga dialekti verior dhe pozicioni territorial qe eshte afer me Kosoven dhe kane qene me te ekspozuar ndaj ndihmave ne kohen e luftes.

Un nuk kam ke mbroj pervecse mendimeve qe shpreh, jam i ri dhe se kam luksin e te pasurit shoqeri ketu, per nick kam ber kerkese por se ka mar mundimin njeri te veproj.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Nuk jam kureshtar pse greket jan idiota...
    Po nese njerezimi paska prejardhjen prej majmuni pse qe dy mije vjet qeta majmunat qe jan mbet asnjo su bo njeri...
    Greket jane idiota po aq
    sa c'jane Shqiptaret!!!
    Ti thua se qe prej dy mije vitesh, majmunet na u paska dashur te behen njerez!! Une nuk e di nese je ne gjendje te sjellesh prova se stergjysherit e tu te para dymije vitesh nuk ishin majmune nga te cilet le evoluar ti, por jam i sigurt se nuk ia ke idene teorise shkencore te prejardhjes se specieve!!!
    Meqe zotrote bazohesh vetem ne intuiten tende te pagabueshme per t'i mveshur nje teorie shkencore lloj lloj budallalleqesh, po te bej nje pyetje qe ska nevoje per ndonje mencuri te rralle per t'iu pergjigjur : a eshte qeni nje specie mevehte che kur eshte shfaqur mbi Toke!??!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Meqe zotrote bazohesh vetem ne intuiten tende te pagabueshme per t'i mveshur nje teorie shkencore lloj lloj budallalleqesh,...
    Si ajo (mes te tjerave) qe Teoria e Evulucionit eshte krijuar per ta luftuar fundamentalizmin fetar !
    po te bej nje pyetje qe ska nevoje per ndonje mencuri te rralle per t'iu pergjigjur
    Pse mendon qe i lartepermenduri mundet ti pergjigjet edhe pse kerkohet nje mencuri jo e rralle ?
    Po tregom ti si mundet te bisedohet me njerez qe nuk i dine as gjerat elementare ?!
    Si te bisedohet me njerez qe ankohen qe ne kete forum sillen copy-paste dhe menjehere te problemi i pare sjell po Ai forumist copy-paste edhe ate te nivelit me te ulet.!

Une nuk i kuptoj keta fetaret,nuk i pengon Teorija e Relativitetit,e Gravitetit,nuk i pengojn Teorite e fizikes kuantike,nuk i pengojne teorite kozmogonike ndersa jane kapur nga paditurija,ndihen te ofenduar nga nje Teori qe spjegon zhvillimin e jetes se gjalle ! Pa e ditur fare mekanizmat e saje,pa e ditur fare se cka eshte metodoligjija shkencore e saje !
    Ironia me e madhe eshte qe evulucioni as qe e rrezikon besimin ne Perendi.Shume eshte thjeshte nese je besimtar i madh dhe je i njoftuar me mekanizmat evulucioniste dhe e njeh problemin deri diku,atehere evulucionin nuk munde ta hedhesh poshte por ka zgjidhje elegante per besimtaret : munde te thone qe mbas evulucionit qendron zoti,zoti e udheheq evulucionin apo gjithcka eshte e dizajnuar ne menyre intelegjente apo ik te abiogjeneza dhe spekulon atje.Keto ikje te arsyetuara nga besimi jane me te sinqerta,edhe pse skane lidhje me nje arsyetim shkencore por eshte deri diku e pranueshme.
    Por,te dalish dhe te mohosh qe nuk ndodh evulucioni dhe te pretendosh qe madje edhe je duke ditur dicka Kjo eshte puro budallallek.Paj as antievulucionistet me te medhenj qe kane njohuri shkencore nga lemija nuk e mohojne aspektet e mikroevulucionit por shprehin dyshimin apo e mohojne qe ndodhin efektet sic thone ata Makroevulutive.
    a eshte qeni nje specie mevehte che kur eshte shfaqur mbi Toke!??!!
    Ti jep shembull banal,Canisin apo Qenin por mendoj prap kerkon shume.
    Qenin njeriu e ka "mik" besnik,eshte ofruar te njerezit per shkak te mbeturinave qe i krijonin njerezit,u zbut ndersa Ujku langaraqi rrinte ne mal dhe ja dallimi.Rrinin larg dhe ja efekti me nuk shumohen me vetdeshire.Apo shumohen Ujku dhe Qeni > ketij "dyshimi" le ti pergjigjet Mesia4ever.
    Prap erdhem te problemi i shumimit dhe cka eshte specia (!!).Asesi te bejme nje hap para,apo jo ?!
    Rri qetė dhe fol Shqip !

Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Si mendon e manget ? Cka kupton me fjalen e manget ?
    Don te thuash qe ka zbrazeti,pika te dobeta ?
    Shiqo ... Darwini e ka vendosur teorine e tij permes studimit analitik te dukurive/ligjshmerive natyrore dhe si cdo lloj tjeter teorie shkencore nuk eshte finale e as teresisht e plote.Egzistojne shume faktore te cilet ndikojne ne Jeten e gjalle qe Darwini kur ka jetuar nuk ka mundur ti shoh,ti dij, Aq ka qene niveli i dijes atehere.Edhe sot nuk i dime te gjitha.Mirepo edhe pse ka disa mungesa prap Darwini e ka dhene foton e qarte te zhvillimit te jetes ne Toke.Ajo bazohet ne deshmi,mjafton vetem ta shikojme trupin e njeriut dhe e kuptojme qe ai eshte prodhim i nje procesi natyror te vazhdueshem ndersa nga ana tjeter mjaftojne vetem deshmite molekulare qe te dokumentohet (sic thu ti) qe eshte e sakte.
    ...Ti thu teoria e evolucionit OK une te them pse keta majmunat tjere qe 2500 vjet nuk o evoluan por mbeten hala majmuna......
    E ke marr pergjigjen
    E kush e merr keshtu.
    Shkencetaret i kane teorite e veta qe mundohen ti deshmojne dhe shkencetaret e vertet nese kane fakte qe i tregojne nje rruge tjeter atehere ata i ndryshojne teorite.Nuk duhet rene ne ate nivel qe shkencetaret duan ta mashtrojne Boten - sic thote mesia4ever.Shkenca nuk ka ndjenja ku te cojne deshmite atje shkohet,kjo ndryshe quhet edhe e vertet shkencore.E e verteta shkencore eshte kur ben ndonje matje,fiton ndonje rezultat dhe atehere thua : Une kam bere kete dhe kete dhe kam fituar kete rezultat.Dua te them qe teorite jipen ne baze te rezultateve qe i fitojme me ane te experimentimit, dhe nuk eshte e mundur me saktesi matematikore te deshmojme qe eshte 100% e sakte.Teorite mendoj shkencore e jo ata bla bla bla,munden vetem te sfidohen e gjersa nuk "rrezohen" munde te llogariten si te verteta.
    E cka te duhen keto copy-paste,thuaj ketij qe ka shkruar keshtu ne emrin tim " te shkoj ne rr.s "...
    " TE = besim,shamanizem,dogme,nuk paraqet prova shkencore,fryejne ererat del dielli dhe krijohet jeta " ! fujjjj
    Ketyre sharlataneve qe shkruajne keshtu i pengon e gjithe shkenca, e sidomos TE si pjese e shikimit material mbi boten me spjegimet e veta ja ngushton hapesiren religiuseve te manipulojne - cka eshte e paspjegueshme,munde te spjegohet permes zotit.
    Rri qetė dhe fol Shqip !

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Greket jane idiota po aq
    sa c'jane Shqiptaret!!!
    Ti thua se qe prej dy mije vitesh, majmunet na u paska dashur te behen njerez!! Une nuk e di nese je ne gjendje te sjellesh prova se stergjysherit e tu te para dymije vitesh nuk ishin majmune nga te cilet le evoluar ti, por jam i sigurt se nuk ia ke idene teorise shkencore te prejardhjes se specieve!!!
    Meqe zotrote bazohesh vetem ne intuiten tende te pagabueshme per t'i mveshur nje teorie shkencore lloj lloj budallalleqesh, po te bej nje pyetje qe ska nevoje per ndonje mencuri te rralle per t'iu pergjigjur : a eshte qeni nje specie mevehte che kur eshte shfaqur mbi Toke!??!!
    Na spjegoni se si krijohet dhe nga vjen gjallesa e pare, a e ke vrojtuar dhe a e ke eksperimentuar se vertete mund tevije nje gjallese vetvetiu sic thoni ju ateistet. Tung

Ti ngaterron ateizimin me evolucionizmin. Je bere si papagall qe perserit te njejtin avaz pa pushim. Ta kam thene njehere, kur do te diskutosh per nje teori, me e pakta qe mund te besh eshte ta lexosh ate dhe te kesh njohuri. Perndryshe po diskutove vetem bazuar ne disa fraza apo koncepte te degjuara tek a tuk neper televizor apo lexuar ndonje rrjesht neper internet atehere e tregon veten qe je dru.

Sa per te te permendur dhe njehere nga gjumi i budallallikut qe te ka zene: Mos vendos kurre shenjen e barazimit midis ateizmit dhe evolucionizmit.

11. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Darius pėr postimin:

jarigas (06-02-2015)

Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •