Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Për: Çfarë përjetuan nga osmanët, shqiptarët që deshën të kthehen në krishterim!?

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin

p.s. Une kam urrejtje llogjike ndaj osmaneve. Na shkaterruan kulturen, traditat, gjuhen e kombin e na lane ne erresire, na moren neper kembe e bene pazare si i deshi menderja me vendin tone. Kete une se harroj. Ti nga ana tjeter je patetik, bashke me turkoshaket e te njejtit kaliber. Njerez qe per hir te fese keni per borxh ti thoni dhe derrit daj.
    Po pse e bënë pikërisht vetëm me ne këtë gjë, unë akoma nuk arrijë t'a kuptoj !? E di pse çuditem më shumë, sepse ne edhe u konvertuam në fe Islame edhe shumë Shqiptarë kanë qenë pashallarë, plus që Shqiptarët i janë kundërvënë ma pak nga gjithë popujt e tjerë Ballkanik ushtrisë dhe regjimit sundues. Më trego diçka më shumë mbi arsyen se përse Osamllit e bënë këtë. Ose nëse e ke postuar më parë, të lutem ma jep linkun.

Përshëndetje
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Për: Çfarë përjetuan nga osmanët, shqiptarët që deshën të kthehen në krishterim!?

Wordless nuk besoj se turqit beren dicka ndryshme me Shqiptaret, greket, armente, qipriotet nuk pesuan me pak nga ne!

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

E bënë ata apo vetë ne, di vetëm që ne në shekullin e 21 jemi akoma me brekushe o User
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Kush ishte perandoria osmane? Gjate historise se kesaj perandorie kane qene gjithsej rreth 34 kryeministra me origjine shqiptare. Gjeneral e vezire te panumert po ashtu shqiptare. Ushtare e mercenere po ashtu shqiptare dhe kemi goje ne te shajme krimet apo padrejtesite e perandorise osmane?

Mund te me thote kush se pse keta osmanllinj e kishin kunj vetem me shqiptaret e krishtere? Dhe arabet e krishtere u mbrojten nga perandoria osmane duke gezuar te gjitha te drejtat. Te krishteret brenda kesaj perandorie kurre nuk jane ankuar se po detyrohen te konvertonen me dhune ne islam pervec shqiptaret??? Boll me keto brockulla se nuk i ha kush.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 15-11-2014 më 08:52
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Kush ishte perandoria osmane? Gjate historise se kesaj perandorie kane qene gjithsej rreth 34 kryeministra me origjine shqiptare. Gjeneral e vezire te panumert po ashtu shqiptare. Ushtare e mercenere po ashtu shqiptare dhe kemi goje ne te shajme krimet apo padrejtesite e perandorise osmane?

Mund te me thote kush se pse keta osmanllinj e kishin kunj vetem me shqiptaret e krishtere? Dhe arabet e krishtere u mbrojten nga perandoria osmane duke gezuar te gjitha te drejtat. Te krishteret brenda kesaj perandorie kurre nuk jane ankuar se po detyrohen te konvertonen me dhune ne islam pervec shqiptaret??? Boll me keto brockulla se nuk i ha kush.
    Keto jane fjale boshe qe nuk cojne askund. Se kush ishte perandoria Osmane ate e ke te shkruar gjithandej dhe me germa te medha biles. Gjeneralet, veziret e pashallaret me origjine shqiptare ishin ose te lindur e rritur ne Turqi ose te rrembyer qe foshnje e te rritur si osmane. Pra asgje shqiptare dhe nuk ben asgje per vendin e tyre. Nese arriten dicka kjo eshte fale asaj qe quhet gene pool ose me shqip e me troc geni i shqiptarit sic eshte dhe ai i cifutit per biznes. Une te bera nje pyetje fare te thjeshte qe ska vend per ekuivok. Nuk habitem me pergjigjen se pse as ti dhe askush tjeter ska nje te tille.

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Po pse e bënë pikërisht vetëm me ne këtë gjë, unë akoma nuk arrijë t'a kuptoj !? E di pse çuditem më shumë, sepse ne edhe u konvertuam në fe Islame edhe shumë Shqiptarë kanë qenë pashallarë, plus që Shqiptarët i janë kundërvënë ma pak nga gjithë popujt e tjerë Ballkanik ushtrisë dhe regjimit sundues. Më trego diçka më shumë mbi arsyen se përse Osamllit e bënë këtë. Ose nëse e ke postuar më parë, të lutem ma jep linkun.

Përshëndetje
    Sepse ne ju kundervume me eger se te gjithe. Sepse per 25 vjet ky vend i vogel turperoi perandorine me te madhe te kohes. Sepse ata barbare ne shpirt e ne mentalitet nuk mund ta gelltisnin kete gje dhe hakmarrja ishte e denje per turperimin. Dhe sepse pozicioni gjeografik eshte shume strategjik dhe duhej me cdo kusht dhe qe te mbahej pa kokecarje duhej te perulej njehere e mire ky popull.

Ketu ne forum e ke te hedhur gjere e gjate ne material periudhen e pushtimit e sundimit osman. Aty i gjen dhe arsyet te shpjeguara me qarte.

Sepse shqiptaret e turqizuar, pra ata qe u veshen me ufiqe dhe verdhushka...,
    u bene baluardi i islamit nder shqiptar dhe me gjere ne Ballkan!
    Kreret qe perfituan, pra ajo klase "udheheqese" e shitur kontribuoi mbi konvertimin, si u be kjo?
    Nepermjet pushtetit qe gezonin ne vend, me ane te forces ushtarake te pushtuesit, nepermjet korruptimit te elementit te dobet dhe
    duke u konvertuar jo vetem ne fene e pushtuesit por deri ne asimilim te plote kulturor...!
    Kjo tjetersoi shqiptarin ne syrin e fqinjeve, e ketu jo vetem te Ballkanit,por edhe pertej detit...
    Tashme shekujt kalonin, Evropa grykese vraponte drejt majmjes se "botes se re" duke plaçkitur dhe shfarosur popujt autoktone,
    indiferenca e "vellezerve te krishtere" perendimore qe, hera heres jo vetem qe nuk ndihmuan as'pak por u serviluan deri ne aleance haptazi me osmanet!
    Ndaj vellezer shqiptar, neve jo vetem qe na shikojne si delja e zeze por edhe si nje "race e dyshimte" me amalgamen e pashmangeshme 500-vjeçare...
    E po ta pleqerosh me qetesi, nuk e kane komplet te gabuar, pasi qe shqiptari ne shekujt e erresires osmano-islame u be VEGLA E XHELATIT TURK!!!
    Sot dikush me dredhi e dikush nga "semundja" kombetare e patriotizmit idealist, tenton te rishkruaj historine ne favorin tone, por qe kush do te miren e kombit,
    duhet me realizem te pasqyroje ngjarjet me fakte, ku popujt evropiane asaj kohe e deri me 1900 e ca..., na emertonin me; "albania turke"! - kjo e thote gjate,
    s'ka nevoje per koment..., pasi qe jo vetem na konsideronin koloni turke, por deri ne nje toke neutrale ku elementi turk ishte dominues, sipas dokumenteve, jo me bindje personale!
    Te rrojne sa te jete jeta, memorja e popujve shqiptare qe ndonse te larguar me shekuj nga atdheu ( arvanitasit dhe kryesisht arbereshet e Italise ), qe u ristabilizua identiteti etnik!!!
    Nga ku erdhen te parat shkendija per liri,ku shpuza tashme i mbuluar si ne nje mangall teper te rende, vetem sa po shuhej, per pastaj te riperterihej e te shperthente ne nje zjarr lirie.
    Nuk eshte merita jona qe hodhem poshte prangat e roberise, por patriotet tane qe ruajten kujtesen e simboleve dhe krenarise kombetare, me mbeshtetjen e sheteteve qe ne ate
    kohe synonin ne nje rindarje te zonave te influences..., por qe kjo gjendje avantazhoi popullin tone ( te pakten ate pjese qe donte shporrjen e osmaneve ) duke finalizuar INDIPENDECEN!
    Pershendetje
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar arbereshi_niko për postimin:

ane (15-11-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Me vet faktin qe shqiptaret ne mase u konvertuan ne islam ne fund te shek.XVII ,shekull kur P.O nuk eshte ne kulmin e suksesit eshte tregues i qarte se procesi i konvertimit nuk mund te quhet konvertim i dhunshem por konvertim ne baze interesi personal per qellime perfitimi pasi te paret qe u konvertuan ishin pjesa e ashtuquajtur "elitare" dhe me kohe po kjo "elite" pati ndikim te pjesa tjeter e popullit .Njejte ndodh edhe sot ,shqiptari i jep perparesi interesit personal perhere para atij nacional ,ska asgje te habitshme ne kete ,keshtu jemi gatuar.. fatkeqesisht!

Mendoj se eshte koha kur duhet hequr dore nga fajesia e Turqise ,fundja ajo pushtuese ishte ,pushtuesit kete detyre kane ,sakatimin e te pushtuarve ,faji eshte tek ne dhe vetem tek ne .
    Ndryshuar për herë të fundit nga ane : 15-11-2014 më 15:24
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin

Përshëndetje
    Keta donin me larg, dhe per kete zgjodhen rrugen me te pershteshme drejt Evropes. Shqiptaret nuk kishin "vella" e as bosjnjaket. Sa per Pashallare dhe ministra te tjere, edhe Serbia zgjedhte kryetar te Kosoves bilese dhe te Jugoslllavise shqiptar, por ne ata i quajme tradhetar.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2013
    Postime
    215

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Me vet faktin qe shqiptaret ne mase u konvertuan ne islam ne fund te shek.XVII ,shekull kur P.O nuk eshte ne kulmin e suksesit eshte tregues i qarte se procesi i konvertimit nuk mund te quhet konvertim i dhunshem por konvertim ne baze interesi personal per qellime perfitimi pasi te paret qe u konvertuan ishin pjesa e ashtuquajtur "elitare" dhe me kohe po kjo "elite" pati ndikim te pjesa tjeter e popullit .Njejte ndodh edhe sot ,shqiptari i jep perparesi interesit personal perhere para atij nacional ,ska asgje te habitshme ne kete ,keshtu jemi gatuar.. fatkeqesisht!

Mendoj se eshte koha kur duhet hequr dore nga fajesia e Turqise ,fundja ajo pushtuese ishte ,pushtuesit kete detyre kane ,sakatimin e te pushtuarve ,faji eshte tek ne dhe vetem tek ne .
    Mund te mos jen konvertuar duke u kercenuar me shpata mbi koke, por as te vullnetshem nuk mund ta quash konvertimin qe ne momentin kur kan pasur pushtues te huaj ne token e tyre. I vullnetshem do ishte nqs Perandoria Osmane nuk pushtonte tokat shqiptare e Shqiptaret ta pranonin Islamin thjesht sepse u pelqente si fe.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •