Prifti zgjohet nga koma dhe pranon islamin
Njė hoxhe 87 vjeēar nga Spanja jeton dhe predikon nė ishullin Java mė shumė se 43 vite. Flet rrjedhshėm nė gjuhėn Javanese dhe dialekte tė grupeve tė ndryshme etnike tė ishullit.
Po ashtu ėshtė figurė mjaft e njohur nė mesin e grupeve religjioze nė atė zonė. Ai kishte pėrjetuar atak nė zemėr dhe mė shumė rrinte nė shtėpi, por kjo nuk e pengoi tu ndihmonte vullnetarėve pėr ta riparuar ēatinė e xhamise ku shėrbente. Duke punuar ra nga lartėsia, por ia arriti tė rikuperohet nga koma, por tashmė si njeri i ndryshuar. Plaku i cili i shpėtoi mrekullisht lėndimeve nė shpinė, tani ėshtė nė gjendje tė ecė mė shpejt, - ka pohuar fizeoterapeuti qė ėshtė pėrkujdesur pėr shėndetin e tij nė Qendrėn Mjekėsore nė Jug tė Xhakartės.
Ėshtė ky ndoshta plaku mė i fortė 80 vjeēar qė kam parė ndonjė herė. Siē ka rėnė, do tė duhej ti thyente eshtrat e tij nė copa, - ka theksuar Xhim Von Mej, qė praktikon mjekėsinė pėr mė shumė se njėzet vite. Konvertimi i hoxhes nė katolik ka shkaktuar befasi te shumė ndjekės tė tij musliman, por mjaft e rėndėsishme ėshtė gjithashtu tė theksohet se gjysma e pasuesve tė tij tashmė veē kanė shfaqur interesimin e tyre pėr ta pranuar krishterimin. Meqė Jezusi ėshtė Ai perėndia i vėrtetė, atėherė unė nuk dua tė pasojė rrugėn e gabuar deri nė Ditėn e Gjykimit. I besoj at Eduardos; ne gjithė i besojmė atij, - sqarohet njėri nga ndjekėsit e hoxhes.
Hoxha i cili ėshtė nėn pėrkujdesjen shėndetėsore, ka urdhėruar ndėrtimin e njė kishe tė re dhe ithtarėt e tij tani kanė punė tė vėshtirė tė gjejnė mjetet e nevojshme pėr kėtė. Ne i detyrohemi hoxhes tonė Eduardo pėr gjithė atė qė ai ka bėrė pėr ne, - ėshtė shprehur njėri nga besimtarėt e devotshėm te xhamise se vjeter e cila ėshtė nė shitje. Nuk kam ditur asgjė pėr krishterimin. Kurrė nuk e kam lexuar Biblen. Mirėpo nė thellėsi tė shpirtit tim sikur mė foli Zoti dhe kėrkoi prej meje tė ndjek atė qė ėshtė e shenjtė e dritė qiellore. Kjo ndriēoi qenien time dhe mi hapi portat e arta tė qiellit qė u shfaqėn para meje dhe Zoti ma tregoi emrin e tij se Ai ėshtė Jezus Krisht, - u shpreh imami mė i ri i konvertuar nė krishterim pėr Kalimantan Press.
G. Express
Krijoni Kontakt