Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 60
    i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

Për: Papa dhe kokat e prera që varen mbi të.

Une nuk e njoh kete Olsi Jazexhiun por nga ca ka shkruar nuk me duket mire nga mend e kokes, I ngarterron shume gjerat dhe shpresoj qe e ben padashje. Nga ana tjeter nuk kemi ca bejme sepse te gjithe kane hapesiren per te thene te tyren ketu ne forum. Keshilla ime, mos e merrni seriozisht.
    La verita' ti rendera' libero!

Kush thote qe eshte nje dite e kobshme, e kjo tregon qe eshte turkoshak!
    Kur turkoshaku thote qe edvini na eshte nje qeveri "katolike", na dilet me pretendimet qe na qenka "orthodhose", jo vetem por rumune...:-)
    Pastaj me duket ky Olsi sikur te jete serb o grek, se rumun nuk eshte pasi do te ishte ne qeverine e edvinit...!!!
    Po ça po mbllaçiteni o njerez!?
    Po pse i tha ai zorra dy fjale e neve do ti veshim rames kombesi rumune dhe orthodhokset si rumun, pasi ne shqiperi nuk paska te tille...
    Nuk po them se çfare mendoj, pasi do te gajasen jevgjit duke pare perçarjen tone, pikerisht qe ai papa qe juve mbroni, njeh per
    vellezer pikerisht ata orthodhokse dhe ata qe e pararenden ( racinger dhe johan pali II ) i konsideronin si "polmoni i dyte" i krishterimit...
    Aferim pastaj duam te diskutojme..., ja pra pse ekzistojne olset dhe te tjere vullnetare ne shkretetira...
    Kete meritojme, pasi ne zemer kemi perçarje..., e nuk eshte sigurisht faji i osit me shoke vahabiste.......
    Une si orthodhoks shqiptare e jo rumun, e denova pa hezitim e pa pritur mbeshtetje nga vllazina katolike, pasi postimi tij ishte sa provokues
    aq edhe i peshtire,pasi martiret e katolicizmit shqiptar nuk ndryshojne aspak nga martirizimi i te krishtereve orthodhoks dhe atyre mysliman!
    Por sazexhiu i bie gjithnje fyellit po me nje brime, kesaj rradhe sulmoi katoliket, e o burra te emertojme edvinin si rumun, pasi orthodhoks e ky
    na qenka sinonimi per nje mendje fyell katoliku..., ku edhe sazexhiu filo harap na i dha me provokim nje pik benxine qe flaka te ngrihej si duhej...
    e juve te pergjeruar fodulle dhe me injorante, bini ne kurth te nje frym qeni si ky jevgu qe ka shkrojtur, duke ju terhequr prej hunde larg temes,
    pra e lagu o se lagu edvini, pra eshte mish apo peshk..., e juve o burra!!!
    Hajde e meritojme te jemi keshtu si jemi,.pasi nuk pritet te na rrespektojne jevgjit kur ata qe neper koncile perendimore na quajne "vellezer" ,
    kurse shqiptaret orthodhokse konsiderohen si "rumun", por qe edvini as nuk eshte i kurrefare feje, ndaj nuk ka si te pretendohet ke perfaqeson...
    kurse jevgjit dhe qoset na dolen shqiptar dhe orthodhokset ( qe kane qen gjithnje ne shtepi te tyre )na i emertojne "rumun, serb o grek",
    fale Zotit akoma jo portogez ose venezuelian..., mjer ne, pastaj fajin e ka sazexhiu......................................!
    Juve po hidhni kembet sipas muzikes se sazexhiut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

A me thote dikush ketu se cili ishte mesazhi i varjes se nje dyzine prifterinjsh te vdekur ne qender te Tiranes? Cili mesazh tolerance u percoll me keto foto ? Diktatura vrau vetem prifterinj apo dhe hoxhallare? Apo kur te vij ndonje pape musliman nga arabia saudite te varim nja 40 foto hoxhallaresh sic e kemi zakon per hir te hipokrizise?

A ju duket mesazh tolerance deklerata e papes se shqiperia nuk eshte vend musliman? Pervec se nje deklerate provokative une nuk shikoj ndonje llogjike apo arsyetim ne kete deklerate.

Papa qe i don kaq shume shqiptaret pse nuk e ka njohur akoma shtetin e Kosoves? Apo mban anen e vellezerve te tyre serb te krishtere?

Ne shqiptaret e kemi zakon te kenaqemi me cilindo qe na vjen e na viziton se ne shqiptaret na duan dhe adhurojne te gjithe kombet e botes. Keshtu ja kemi mbushur mendjen gjithmone vetes kur na kane vizituar vellezerit rus, kinez, amerikan e se fundmi shteti i 1000 skandaleve vatikani.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    A me thote dikush ketu se cili ishte mesazhi i varjes se nje dyzine prifterinjsh te vdekur ne qender te Tiranes? Cili mesazh tolerance u percoll me keto foto ? Diktatura vrau vetem prifterinj apo dhe hoxhallare? Apo kur te vij ndonje pape musliman nga arabia saudite te varim nja 40 foto hoxhallaresh sic e kemi zakon per hir te hipokrizise?

A ju duket mesazh tolerance deklerata e papes se shqiperia nuk eshte vend musliman? Pervec se nje deklerate provokative une nuk shikoj ndonje llogjike apo arsyetim ne kete deklerate.

Papa qe i don kaq shume shqiptaret pse nuk e ka njohur akoma shtetin e Kosoves? Apo mban anen e vellezerve te tyre serb te krishtere?

Ne shqiptaret e kemi zakon te kenaqemi me cilindo qe na vjen e na viziton se ne shqiptaret na duan dhe adhurojne te gjithe kombet e botes. Keshtu ja kemi mbushur mendjen gjithmone vetes kur na kane vizituar vellezerit rus, kinez, amerikan e se fundmi shteti i 1000 skandaleve vatikani.

Eshte per te ardhe cudi se si nuk mundesh qe te lexosh mesazhin!. Kur arrin shume bukur te kuptosh se sa keq jane genjyer ata mijra muslimane fukarenj dje injorante qe luftojne, vrasin dhe vriten ne emer te fese! Meqe nuk do qe ta kuptosh atehere po ta sqaroje une .E para dhe me e rendesishmja eshte se duhej kaluar mesazhi se shqiperia nuk eshte atdheu i aitj Lavderimit nga kosova por edhe e shume te tjereve.E dyta eshte se shumica e atdhetareve qe luftuan dhe dhane edhe jeten e tyre per ceshtjen shqiptare ishin ose katolike ose ortodoxe ose te pafe( nese ke ndonje pretendim per kete hap cfare historie te duash dhe do ta kuptosh menjehere) .Dhe se fundi, kur te vjen nje mik ne shtepi perpiqesh ti tregosh vlerat e tua me te mira dhe do apo nuk do ti, vlerat tona me te mira si shqiptare ato jane edhe ato. Ato koka qe ti ose atij idiotit tjeter jasexhiut jane vertete KOKA sepse e kuptuan 100 vjet para jush se para se te ishin katolik,ortodox ,musliman apo te pafe ishin ne radhe te pare shqiptare. E more vesh tani...?

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar WesternBlot për postimin:

bojana (26-09-2014)

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

me thoni ca emra hoxhallaresh qe u vrane dhe u torturuan nga komunizmi...
    Pse bulevardi ne Prishtine quhet Bill Klinton?...kurse ne Shqiperi asnje rruge nuk quhet papa Francesco?!?! mik njeri e mik tjetri...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elian70 : 26-09-2014 më 10:58
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Elian70 Lexo Postimin
    me thoni ca emra hoxhallaresh qe u vrane dhe u torturuan nga komunizmi...
    Nuk kam nje liste te plote por keta jane disa emra te cilat jane publikuar kohe me pare nga komuniteti musliman.

1.Hafiz Esad Myftia
    2,Hafiz Musa Dërguti
    3.Hafiz Ali Korca
    4.Hafiz Ibrahim Dalliu
    5Hafiz Ismet Dibra
    6.Hafiz Sabri Koci
    7.Hafiz Mustafa
    8.VaroshiHafiz Sherif Lëngu
    9Hafiz Ali Tarja
    10.Imam Met Troci
    11 Hoxhë Dusha
    12.Imam Ahmet Hyseni
    13.Imam Liman Shabani
    13.Reshat Bardhi
    14.Haki Sharofi
    15.Jonuz Buliqi
    16 Vexhi Buharaja
    17.Ibrahim Hasnaj
    18.Ismail Mucaj
    19.Faik Hoxha
    20.Hasan Tasini
    21.Bajram Mahmutaj
    22.Ali Kulmaku
    23.Xhelo Gllava
    23.Azem Shehu
    24Ali Bogdani
    25. Emerli Shehu
    26.Qamil Hoxha
    27Kadri Shehu
    28.Selim Gashi
    29.Abaz Dedej
    30.Sami Kasa
    32.Elez Bisha
    32.Zylfo Korca
    31.Baba Murati
    32.Baba Fehimi
    33.Qerim Delvina
    34.Baba Muco
    35.Halil Hoxha
    36.Hamit Berzhani
    37.Qamil Gllava
    38.Myrteza Kruja
    39.Baba Qazimi
    40.Kamber Prishta
    41.Dede Abazi
    42.Ibrahim Karbunara
    43.Baba Mehmeti
    44.Ali Tomorri
    45.Mehmet Verleni
    46.Muharrem Kërshova
    47.Muslim Luma
    48.Nebi Novosela

.................................................. .................................................. .................................................. .......................

1. Hafiz Ali Korça (Drejtor Arsimi, Kryemyfti, publicist, shkrimtar e poet, burgosur në vitin 1945),

2. Hafiz Ibrahim Dalliu (themelues i shkollave shqip në Tiranë, burgosur në vitin 1946),

3. Hafiz Ismet Dibra, (drejtor i Medresesë së Përgjithshme, Tiranë, burgosur në vitin 1946),

4. Hafiz Sabri Koçi (burgosur në vitin 1966, bëri 20 vjet e 4 muaj burg, kryetar i parë i KMSH-së pas komunizmit, 1990-2003),

5. Haki Sharofi, kryeredaktor i revistës “Zani i Naltë” (burgosur në vitin 1946),

6. Ismail Muçej (poliglot gjuhësh, burgosur në 1952 –1963),

7. Haxhi Faik Hoxha (burgosur në 1966),

8. Hasan Tahsini (drejtues në medrese, burgosur në vitin 1947),

9. Hafiz Mustafa Varoshi (myfti i Durrësit, burgosur në vitin 1945),

10. Hafiz Sherif Lëngu (kryetar i Këshillit të Naltë të Sheriatit, burgosur në vitin 1945),

11. Hafiz Esat Myftia, (kryetar i Komunitetit Mysliman Shqiptar, burgosur në vitin 1946),

12. Hafiz Musa Dërguti (burgosur në vitin 1946),

13. Hafiz Ali Kraja (burgosur në vitin 1945),

14. Imam Met Troci (vdekur në burg më 1947),

15. Sheh Ibrahim Karabunara (vrarë në burg më 1947),

16. Sheh Myslim Luma (vdekur në burg më 1953),

17. Imam Ahmet Hyseni (vdekur në burg më 1945),

18. Hafiz Xhemal Naipi (Kadi, kryetar komisioni i arsimit, myfti, drejtor i përgjithshëm i Vakfeve, senator, deputet, kryetari i parë i parlamentit pluralist më 1921, i dënuar më 1947 nga Gjykata Ushtarake me privim lirie për jetë, me punë të detyruar, humbjen e të drejtave civile e politike-vdiq në burgun famëkeq të Burrelit në vitin 1955 në moshën 77 vjeçare, pa pasur familjarët dijeni as për varrin e tij).

Ndërsa Hafiz Sheuqet Boriçi, Hafiz Sabri Bushati, Molla Alush Zaganjori, etj., u vetëizoluan në shtëpi deri në vdekje, për të mos u zhveshur nga petku fetar.

Hafiz Musa Dërguti, thoshte: “Më kërkojnë me folë për priftin, dojnë me na përça, e nesër me thanë se u pushkatuen priftënt me dëshmitë e hoxhallarëve. U kam thanë bani çka të doni, se atë punë s’e baj kurr.”
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 26-09-2014 më 11:36

Komunizmi vrau si klerike katolike, si ortodoks ashtu dhe myslimane. Nuk beri ndonje dallim te madh kur erdhi puna tek feja. Por demi i pallogaritshem qe u be me vrasjen e klerikeve katolike ishte ai i eleminimit te nje inteligjence te vertete shqiptare. Shume nga prifterinjte katolike qe u vrane nga komunizmi ishin erudite te verte. Njerez jashtezakonisht te pergatitur (jo nthjesht ga ana teologjike) me disa universitete ne disiplina te ndryshme dhe pioniere ne lemin e etnografise, historise, arkeologjise, etj. Kleri katolik shqiptar mbante ne gjirin e tij nje elite te vertete intelektuale kombetare. Zhdukja e tyre ishte krimi me i madh qe i behej kultures e klases elitare shqiptare. Vendin e te diplomuareve ne La Sapienza, Sorbone, Innsbruck, Westphalia etj... e zune barinjte e tipit Meke qe i dhane goditjen perfundimtare intelektit shqiptar, erdutite e klases aristokrate.

Ja pse vrasja e klerikeve katolike meriton vend te posacem ne Historine e popullit tone. Jo 40 banderola po 4000 do ishin pak te perkujtonin krimn me te madh ndaj inteligjeces te bere ndaj nje populli nga vete udheheqesit e tij.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Jo 40 banderola po 4000 do ishin pak te perkujtonin krimn me te madh ndaj inteligjeces te bere ndaj nje populli nga vete udheheqesit e tij.
    A vertete mendon se banderolat e vendosura per ''temena'' ndaj papes sherbyen per ti thene atij qe komunizmi na ka vrare njerez inteligjente?

A mundet ndokush prej anetareve te forumit me na i sjelle emrat e prifterinjve qe u shfaqen ne banderola se bashku me ndonje profil personal mbi kontributin kombetar te tyre?

Oh tani po ve ne dyshim kontributin kombetar te prifterinjve katolike ti?

Sinqerisht me juve eshte humbje kohe te diskutosh.

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

@angmokio
    moreeeee...sikur ta dija qe e kishe nje liste , por ne fund te fundit dergoja papes per ta informuar...

p.s. emrat e prifterinjve ishin shpallur qe 10 vjet perpara dhe perdoren te njejten liste, por kjo s'ka rendesi sepse kishte lidhje me kristianizmin dhe ishin vetem si shembuj. Asnjerit nuk u interesojne emrat, por vetem vepra e tyre (dhe qe ti i quan te varur). Papa beri thjesht nje vizite qe na nderoi, por nuk tha si gruja e Billit ulni flamuret.... . Nese vizita e papes te ka bezdisur, pune per ty, secili ka mendim e vet dhe mikpritjen shqiptare e pa gjithe bota, gje qe personalisht nuk shoh asgje te keqe apo politike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elian70 : 26-09-2014 më 11:47
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •