Close
Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 112
    i/e regjistruar Maska e par
    Anėtarėsuar
    10-09-2010
    Postime
    818

Pėr: Maks Velo: Pse jam antiverior e antimusliman

ndryshimi eshte, sipas grekofonise skenderbeu dhe geixh jane greke dhe kane luftuar per ortodoksine ne kohe te ndryshhme, sipas nesh njeri eshte hero kombetar, ndersa tjetri eshte nje tradhetare qe punon per interesa te fqinjeve, prandaj nuk kane te krahasuar njeri me tjetrin, sa per velon eshte thjeshte nje nje barbon qe ne koke nuk I ngel me ndonje * vagon *
    Morali & Miresia
    Virtyte te trazuara nga mendje te modifikuara.

Maksi sflet vetem per verioret. Ai ne pergjithesi flet per menyren se ku calojne shqiptaret, paaftesia per te krijuar dicka konstruktive ne vend dhe per veten tone, mania e shkaterrimit, dembelizmi dhe parazitizmi, tendenca e perfitimit te paligjshem. Ndonese sjam dakort me ate qe ne nje pjese te shkrimit ai analizon verioret (ne nje kohe qe jugu ka po aq krim, palacolleqe e paftyresi), serisht nuk kam sesi mos lexon e mendoj se ajo qe thote (dhe qe eshte e pergjithshmja) eshte paaftesia e shqiptareve per gjerat qe permenda. Dhe mbi te gjitha i heq kapelen per faktin qe ka kurajo te veje gishtin mbi plage dhe te bertase me te madhe per katastrofen qe shkaktoi sundimi osman dhe masakra qe ju be kultures e tradites sone. Shumkush qe shan e sulmon Velon me lloj lloj epitetesh nuk e ben se eshte verior. Shqiptaret e veriut kane nje jete te tere qe degjojne t'u thuhet malok dhe sju ben me pershtypje. Ata qe shajne e sulmojne Velon me lloj lloj epitetesh e bejne kete sepse ky i fundit anatemon islamizmin osman dhe dhunen me te cilen u imponua nder shqiptaret si dhe demin e pashlyeshem qe i beri mentalitetit shqiptar.

3. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Darius pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

jarigas (12-09-2014),Korcar-L1 (14-09-2014)

i/e regjistruar Maska e palushi
    Anėtarėsuar
    06-03-2004
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    245

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Maksi sflet vetem per verioret. Ai ne pergjithesi flet per menyren se ku calojne shqiptaret, paaftesia per te krijuar dicka konstruktive ne vend dhe per veten tone, mania e shkaterrimit, dembelizmi dhe parazitizmi, tendenca e perfitimit te paligjshem. Ndonese sjam dakort me ate qe ne nje pjese te shkrimit ai analizon verioret (ne nje kohe qe jugu ka po aq krim, palacolleqe e paftyresi), serisht nuk kam sesi mos lexon e mendoj se ajo qe thote (dhe qe eshte e pergjithshmja) eshte paaftesia e shqiptareve per gjerat qe permenda. Dhe mbi te gjitha i heq kapelen per faktin qe ka kurajo te veje gishtin mbi plage dhe te bertase me te madhe per katastrofen qe shkaktoi sundimi osman dhe masakra qe ju be kultures e tradites sone. Shumkush qe shan e sulmon Velon me lloj lloj epitetesh nuk e ben se eshte verior. Shqiptaret e veriut kane nje jete te tere qe degjojne t'u thuhet malok dhe sju ben me pershtypje. Ata qe shajne e sulmojne Velon me lloj lloj epitetesh e bejne kete sepse ky i fundit anatemon islamizmin osman dhe dhunen me te cilen u imponua nder shqiptaret si dhe demin e pashlyeshem qe i beri mentalitetit shqiptar.
    Mu psh me ban pershtypje, me tregon pa u lodh se personi para meje asht nji idiot. Pra edhe vazhdimi i bisedes me te do te jete sa me tall b***n.
    Ti ishtu si ja ke nis po na e ban Maksin ma te thelle se Niēen.
    Ka ik koha qi me rrena e gjysem te verteta me argumentu ēdo ide e anarki.
    Thote psh ne Shkoder ka pas 10 vrasje ne Korce asnji , vetem ne dy raste i gjeta 7 e sa te tjera si kto.

Komplet fjalimi i tij ishte pamflet urrejtjet i pasakte e provokativ ne kulm.
    Une personalisht jam per mosēensuren edhe ne kto raste, sepse ky shembull negativ asht po aq pozitiv me dit me e shtjellu.

5. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar palushi pėr postimin:

ATMAN (12-09-2014)

E dua letėrsinė Maska e Sorkadhe_Kelcyre
    Anėtarėsuar
    30-07-2005
    Vendndodhja
    me ariun polar
    Postime
    2,219

Darius, je shume i perqendruar tek elementi Islam dhe duke u fokusuar vetem aty i nenvlereson pikat e tjera ne nje diskutim. Te gjithe e dime demin e epokes Otomane. Duke mos i hequr asnje rendesi impaktit qe ai pati per popullin tone, duhet te jemi te vetdijshem edhe per te tjerat goditje qe kemi marre ndershekuj e vazhdojme te marrim nga fqinjet tane e me tej. Me vjen keq te te them qe eshte nje minus i madh per dike qe pajtohet me deklaraten e Velos. Kjo deklarate e turpshme do t'i bente te ferkonin barkun vetem atyre qe s'e duan Shqiperine. Maks Velo eshte njeri qe ka formuar nje fare emri dhe nuk duhet t'ia lejoje vetes (si nje atdhetar qe ai pretendon te jete) qe kete bisede ta bente qofte edhe ne nje kafe duke e ndare me nje mik te tijin.. e jo me teper publikisht. Per cfare e beri? per te percare shqiptaret me shume sec i ka percare Turku e Greku e Serbi ne vazhdimesi? Per te na treguar difektet? Pranimi i difekteve mund te behet edhe duke dhene nje fjale te mencur ne keshillen e ndreqjes se tyre.. pavaresisht ecen apo jo perpjekja, e jo te flase ne ate menyre per nje pjese te mire te trungut te Atdheut. Eshte si nga nje familje te dale njeri bir e te na mbushi mendjen se vellai i tij nuk ben. (krahasim teper i trashe ky por per vet trashesine e sensit te fjales se Velos po e sjell)
    Per mendimin tim ai ka rrjedhur me kohe.. (mbase i tille ka qene , mbase nga burgu , mbase e ka ne rrace te beje fap , mbase ja ka bere ne amerike si shumica .. ) dhe eshte nje minus i madh edhe per forumin shqiptar qe t'i japi nje rendesi te tille e te flasi me dite per nje "diarre-interviste" te tijen
    What goes around---comes around

7. 3 antarėt mė poshtė falenderuan Sorkadhe_Kelcyre pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

angmokio (12-09-2014),ATMAN (12-09-2014),par (12-09-2014)

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Maksi sflet vetem per verioret. Ai ne pergjithesi flet per menyren se ku calojne shqiptaret, paaftesia per te krijuar dicka konstruktive ne vend dhe per veten tone, mania e shkaterrimit, dembelizmi dhe parazitizmi, tendenca e perfitimit te paligjshem. Ndonese sjam dakort me ate qe ne nje pjese te shkrimit ai analizon verioret (ne nje kohe qe jugu ka po aq krim, palacolleqe e paftyresi), serisht nuk kam sesi mos lexon e mendoj se ajo qe thote (dhe qe eshte e pergjithshmja) eshte paaftesia e shqiptareve per gjerat qe permenda.] Dhe mbi te gjitha i heq kapelen per faktin qe ka kurajo te veje gishtin mbi plage dhe te bertase me te madhe per katastrofen qe shkaktoi sundimi osman dhe masakra qe ju be kultures e tradites sone. Shumkush qe shan e sulmon Velon me lloj lloj epitetesh nuk e ben se eshte verior. Shqiptaret e veriut kane nje jete te tere qe degjojne t'u thuhet malok dhe sju ben me pershtypje. Ata qe shajne e sulmojne Velon me lloj lloj epitetesh e bejne kete sepse ky i fundit anatemon islamizmin osman dhe dhunen me te cilen u imponua nder shqiptaret si dhe demin e pashlyeshem qe i beri mentalitetit shqiptar.
    Nuk do i futem ne detaje postimit tend por do ndalem vetem tek keto dy fraze te cilat i kam nenvizuar me te kuqe. Pse kerkon ta gjesh problemin e shqiperise tek osmanet por jo tek vete shqiptaret? Osmanet pushtuan tere Ballkanin por ishin vetem shqiptaret dhe boshnjaket ato qe e pranuan islamin. Pse nuk dhunuan dhe persekutuan osmanllinjte dhe greket , bullgaret apo serbet ashtu sikur theksohet forcazi nga disa pseudo-historiane sot? Cne ky mllef i turqve ndaj shqiptareve? (Te lutem mos me jip pergjigje banale si ato qe thone per inat te rezistences se Skenderbeut) Rezistence Turkut i bene edhe kombet e tjera pse pikerisht vetem ne shqiptaret qahemi se mbetem me pasoja te renda? Per shkak se ne ishim te krishtere? Te krishtere ishin edhe kombet e tjera pse pikerisht ne? Historia na tregon se ishin plot me mijera ata shqiptare te cilet i hapen lufte po shqiptareve sikur Skenderbeut me shoke qofte dhe nipi i tij Hamzai. Pse kjo ndodhi pikerisht me shqiptaret? Pse Greqia, Serbia apo Bullgaria nuk ja faturojne problemet e qindra viteve me pare Turqise por e bejme vetem ne shqiptaret?

Ne kohen kur pseudo-historianet tane qahen se ne diskretitoheshim nga Osmanet , pashallaret shqiptare sundonin perandorine osmane ne pushtet ,politike e pasuri duke qene zoter e mbreter te shteteve te Sirise , Jordanise , Egjiptit e deri ne Irak. Mbi 70 vite jetoi Ali Pashe Tepelena i cili kishte pasuri perrallore a beri ndonje veper madheshtore me ate pasuri? Perpara se ti veme gishtin per demet e pashlyeshme perandorise nga me te fuqishme qe ka njohur historia boterore veja fajin shqiptareve. Hajde behu musliman ti sot a behesh? Edhe me pahir po te te detyrojne a behesh?

Tani qe te hidhem edhe njehere tek tema ne pergjithesi. Nese Maks Velo do tregonte vertete sinqeritet ne shkrimin e tij le te thoshte me mire qe jam anti-shqiptar dhe ta argumentonte ashtu sikur eshte perpjekur ne shkrimin e tij. Te betohem qe do isha nder te paret qe do ta perkrahja. Shqiptare qe nuk paguajne dritat ke plot ne gjithe shqiperine. Jane me mijera familjet ne jug qe kane vite qe nuk paguajne asnje lek per dritat. Maksi flet per drogen e Dukagjinit nderkohe qe nuk ben asnje koment per drogen e Lazaratit? A nuk eshte kjo hipokrizi e gjalle? Skafet dhe gomonet e Vlonjateve mund te hyjne ne librin Gines per masakrimin e klandestineve shqiptar , kinez e kurd duke i hedhur ne mes te detit kur kanoseshin nga Guardia di Finanza. Prostitucioni ne brigjet e Jonit kulmon si ne asnje zone tjeter ne shqiperi gjate sezonit veror , e per te gjitha keto Maks Velo hesht si pusht duke i vene gishtin vetem veriut.
    Ti solla te gjitha keto shembuj per te te thene se ne shqiptaret keto jemi. Kemi plot gjera negative ashtu sikur kemi dhe plot ane te tjera pozitive qofshim verior apo jugor por qe nuk eshte tema e duhur per ti permendur .

Me pas kur hidhet tek Islami me paturpesine me te madhe pisi Maksi Velo kerkon ta personifikoje veriun si simbol te islamit. Nderkohe qe e verteta eshte se Islami u perhap njesoj si ne jug ashtu dhe ne veri.

Nuk pretendoj te biesh dakort me keto qe po shkruaj se ta njoh mendjen por te perkrahesh shkrimin e Maks Velos te ul vlerat njerezore . Shkrimi eshte nje pacavure qe ngop vetem nje grup njerezish me botekuptim te ngushte.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

Ky shkrim nuk esht gje tjeter pervecse perkthimi i shpirtit ne shkronja....

Ky shkrim esht Maks Velo Lanskuriq...

Ja ka ber Zoti ftyren ashtu sic ka shpirtin...
    paqen, e sjell vetem drejtsia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,080

Maks? Pse mė zhgėnjeve kėshtu Maks? Ti ishe referencė pėr tė gjithė avokatėt Maks. "fullanin e shkatėrroi xhelozia sepse ėshtė burrė i bukur dhe bie nė sy,etj etj" kėshtu je shprehur ti Maks? Maaaaaaks ē'pate? Opo pse janė katandisur tė gjithė Maksėrat kėshtu?

( e vjedhur )

i/e regjistruar Maska e palushi
    Anėtarėsuar
    06-03-2004
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    245

Citim Postuar mė parė nga ATMAN Lexo Postimin
    Maks? Pse mė zhgėnjeve kėshtu Maks? Ti ishe referencė pėr tė gjithė avokatėt Maks. "fullanin e shkatėrroi xhelozia sepse ėshtė burrė i bukur dhe bie nė sy,etj etj" kėshtu je shprehur ti Maks? Maaaaaaks ē'pate? Opo pse janė katandisur tė gjithė Maksėrat kėshtu?

( e vjedhur )

Po vete emni te thote Max-imumi aq e kishin te rroni vete!!

Citim Postuar mė parė nga palushi Lexo Postimin
    Mu psh me ban pershtypje, me tregon pa u lodh se personi para meje asht nji idiot. Pra edhe vazhdimi i bisedes me te do te jete sa me tall b***n.
    Une shpreha mendimin tim ne lidhje me shkrimin e Maksit pa ofenduar opinionin tend dhe ty. Nese nuk di te komunikosh si njeri une ta jap pergjigjen dhe ndryshe. E ke te qarte kete?

Citim Postuar mė parė nga Sorkadhe_Kelcyre Lexo Postimin
    Darius, je shume i perqendruar tek elementi Islam dhe duke u fokusuar vetem aty i nenvlereson pikat e tjera ne nje diskutim. Te gjithe e dime demin e epokes Otomane.
    Per mendimin tim ai ka rrjedhur me kohe.. (mbase i tille ka qene , mbase nga burgu , mbase e ka ne rrace te beje fap , mbase ja ka bere ne amerike si shumica .. ) dhe eshte nje minus i madh edhe per forumin shqiptar qe t'i japi nje rendesi te tille e te flasi me dite per nje "diarre-interviste" te tijen
    Normalisht qe jam i perqendruar tek elementi islam dhe per pikat e tjera e bera te qarte mos qenien time dakort. Pra kur nenvizoj, bej me te zeze dhe shkrim italik eshte pikerisht per kete arsye qe mos lexoj pergjigje qe po jep ti. Pra merrem vetem me komentin e tij ndaj islamit. Nga ana tjeter Forumi Shqiptar nuk po reklamon as percarje e as ndasi krahinore apo fetare. Po paraqitet mendimi i nje personi publik dhe po diskutohet nga te gjithe, qofshin keta pro apo kundra. Forumi nuk krijon platforma te asnje lloji. Thjesht provon diskutime mbi cdo ceshtje e problem.

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Nuk do i futem ne detaje postimit tend por do ndalem vetem tek keto dy fraze te cilat i kam nenvizuar me te kuqe. Pse kerkon ta gjesh problemin e shqiperise tek osmanet por jo tek vete shqiptaret? Osmanet pushtuan tere Ballkanin por ishin vetem shqiptaret dhe boshnjaket ato qe e pranuan islamin. Pse nuk dhunuan dhe persekutuan osmanllinjte dhe greket , bullgaret apo serbet ashtu sikur theksohet forcazi nga disa pseudo-historiane sot? Cne ky mllef i turqve ndaj shqiptareve? (Te lutem mos me jip pergjigje banale si ato qe thone per inat te rezistences se Skenderbeut) Rezistence Turkut i bene edhe kombet e tjera pse pikerisht vetem ne shqiptaret qahemi se mbetem me pasoja te renda? Per shkak se ne ishim te krishtere? Te krishtere ishin edhe kombet e tjera pse pikerisht ne? Historia na tregon se ishin plot me mijera ata shqiptare te cilet i hapen lufte po shqiptareve sikur Skenderbeut me shoke qofte dhe nipi i tij Hamzai. Pse kjo ndodhi pikerisht me shqiptaret? Pse Greqia, Serbia apo Bullgaria nuk ja faturojne problemet e qindra viteve me pare Turqise por e bejme vetem ne shqiptaret?
    Une nuk kam studiuar as historine greke gjate pushtimit turk dhe as ate bullgare. Kam studiuar historine shqiptare dhe aty eshte e shkruar e zeza mbi te bardhe se cfare kane bere osmanllinjte ne tokat tona dhe se si e sollen fene e tyre. Osmanet pushtuan gjithe Ballkanin po ata nuk ndaluan as gjuhen serbe, as ate greke. Ndaluan vetem gjuhen shqipe, me fermane e kerbac. Osmanet bashkepunuan si me serbe ashtu dhe me greke ne kurriz te shqiptareve. Me siguri e kane bere nga dashuria e madhe qe kane patur ndaj shqiptareve ose mbase dhe (sipas llogjikes tende) nga qenia kodosh e vete shqiptareve.

Ne kohen kur pseudo-historianet tane qahen se ne diskretitoheshim nga Osmanet , pashallaret shqiptare sundonin perandorine osmane ne pushtet ,politike e pasuri duke qene zoter e mbreter te shteteve te Sirise , Jordanise , Egjiptit e deri ne Irak. Mbi 70 vite jetoi Ali Pashe Tepelena i cili kishte pasuri perrallore a beri ndonje veper madheshtore me ate pasuri? Perpara se ti veme gishtin per demet e pashlyeshme perandorise nga me te fuqishme qe ka njohur historia boterore veja fajin shqiptareve. Hajde behu musliman ti sot a behesh? Edhe me pahir po te te detyrojne a behesh?
    E ke te qarte nocionin Kontekst Historik? Ti me sjell mua si argument dicka qe ka ndodhur 500-vjet me pare (dhe zgjati disi me pak) dhe e vendos ate ne ditet e sotme? Mbase dhe do kthehesha ne mysliman nese ISIS do vinte ne shtepine time dhe do me vinte thiken ne gryke dhe te me kercenonte me prerje koke, ose behu mysliman ose te therem.

Tani qe te hidhem edhe njehere tek tema ne pergjithesi. Nese Maks Velo do tregonte vertete sinqeritet ne shkrimin e tij le te thoshte me mire qe jam anti-shqiptar dhe ta argumentonte ashtu sikur eshte perpjekur ne shkrimin e tij. Te betohem qe do isha nder te paret qe do ta perkrahja. Shqiptare qe nuk paguajne dritat ke plot ne gjithe shqiperine. Jane me mijera familjet ne jug qe kane vite qe nuk paguajne asnje lek per dritat. Maksi flet per drogen e Dukagjinit nderkohe qe nuk ben asnje koment per drogen e Lazaratit? A nuk eshte kjo hipokrizi e gjalle? Skafet dhe gomonet e Vlonjateve mund te hyjne ne librin Gines per masakrimin e klandestineve shqiptar , kinez e kurd duke i hedhur ne mes te detit kur kanoseshin nga Guardia di Finanza. Prostitucioni ne brigjet e Jonit kulmon si ne asnje zone tjeter ne shqiperi gjate sezonit veror , e per te gjitha keto Maks Velo hesht si pusht duke i vene gishtin vetem veriut.
    Ti solla te gjitha keto shembuj per te te thene se ne shqiptaret keto jemi. Kemi plot gjera negative ashtu sikur kemi dhe plot ane te tjera pozitive qofshim verior apo jugor por qe nuk eshte tema e duhur per ti permendur .

Me pas kur hidhet tek Islami me paturpesine me te madhe pisi Maksi Velo kerkon ta personifikoje veriun si simbol te islamit. Nderkohe qe e verteta eshte se Islami u perhap njesoj si ne jug ashtu dhe ne veri.

Nuk pretendoj te biesh dakort me keto qe po shkruaj se ta njoh mendjen por te perkrahesh shkrimin e Maks Velos te ul vlerat njerezore . Shkrimi eshte nje pacavure qe ngop vetem nje grup njerezish me botekuptim te ngushte.
    Ne pjesen e fundit qe kam cituar thjesht kemi opinione te ndryshme. Mua nuk me shqeteson i yti.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    shqiptaret musliman e kane sjelle shqiptarine deri ketu ku e kemi. Urdhero, mere ne dore bashk me zoteri Vjellon dhe ecni perpara.

Prit Nuh ........... zoterinjte Vjello me shoke e kane me nge. Kane kaluar vetem 102 vjet qe qahemi nga Turqit dhe c'fare jane 102 vjet , asgje. Na duhen dhe disa shekuj te tjere

Singapori per 30 vjet u kthye nga pyll ne 4 dragonjte e Azise.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •