Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Për: Edi Rama: Ne nuk jemi një vend mysliman, por jemi një vend europian

Citim Postuar më parë nga KNFC Lexo Postimin
    me shkume mbaje ti referi_1 ... se ashtu dukemi ne shqiptaret ne syte e Evropes ... ke ardhur ndonjehere ne Shqiperi ti o i lodhur ??? apo e ngaterron imazhin e shqiptareve me ndonje turme turqelinjsh te prapambetur qe kane mbetur ne trojet shqiptare qe nga koha e pushtimit turk dhe vishen sillen e mendojne akoma si anadollake ???

Evropa e di shume mire se sa e rendesishme eshte feja ne Shqiperi ... ta siguroj une kete ...po ti vazhdo jeto ne fantazite e tua qe trojet shqiptare i sheh si shkretetira me rere ku jetojne njerez te mbuluar me carcafe,qe levizin me deve e qe hane hallve neper tenda e cadra prej rrecke ,e qe ngrene nje me dy koke e prapanice nga qielli duke llomotitur llahe llahe ilallah !!!
    Ti mesohu te shkruash si njeri e jo ne 10 fjale te ofendosh 9 here. Evropa por dhe mbare bota te njeh si vend musliman dhe kjo per arsye te shumices se popullsise muslimane qe jemi . Neqoftese kjo ty te trishton shko bjeri murit me koke dhe shpeton dhe veten dhe boten mbare.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...u frigove ti tash ???........mosfalja nuk denohet me sheriat....
    Jo more Nuh nuk u friksova por njehem keq kur lexoj të tilla gjëra nga bashkatdhetarët e mi dhe sidomos kur i lexoj nga antari angmokio i cili shquhet për liberalizmin e tijë dhe distancimin nga ekstremistët Islamik , të cilët mund të përfaqsojnë çdo gjë tjetër veç Islamit !
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Jo more Nuh nuk u friksova por njehem keq kur lexoj të tilla gjëra nga bashkatdhetarët e mi dhe sidomos kur i lexoj nga antari angmokio i cili shquhet për liberalizmin e tijë dhe distancimin nga ekstremistët Islamik , të cilët mund të përfaqsojnë çdo gjë tjetër veç Islamit !
    Lexoje mire postimin tim se e ke keqkuptuar. Une ju drejtova referit duke i thene qe mos ndihet keq nga deklerata e Rames pasi po ti jepet mundesia i fut plumbin pas koke cdo muslimani qe nuk falet.

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Lexoje mire postimin tim se e ke keqkuptuar. Une ju drejtova referit duke i thene qe mos ndihet keq nga deklerata e Rames pasi po ti jepet mundesia i fut plumbin pas koke cdo muslimani qe nuk falet.
    Nëse do t'i jepej mundësia "Referit" ?
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Asnje shqiptar, as Edi Rama nuk e ka mohuar faktin se shumica e shqipetareve jane pjesetare te fese muslimane...
    Ajo qe ka thene apo ka dashur ta thote Rama eshte se Shqiperia resp. shoqeria shqiptare nuk eshte vend apo shoqeri qe funksionon kryesisht mbi bazen e vlerave dhe traditave muslimane, sic funksionojne shumica e vendeve dhe shoqerive muslimane te orientit, por mbi bazen e vlerave qe pergjithesisht jane evropiane apo me te aferta me ato evropiane.
    Dhe Rama ka plotesisht te drejte sepse realiteti shqiptar, te cilin e njohim te gjithe, sidomos ne Shqiperi dhe ne vise urbane, eshte shume me i ngjashem me ate evropian sesa me ate te vendeve dhe shoqerive tipike islamike. Edhe pse kur thuhet evropian nuk aludohet cdo here apo automatikisht ne evropianin norvegjez, suedez, holandez, gjerman etj. Evropiani grek dhe evropiani norvegjez per nga traditat dhe vlerat, edhe prezentimi apo dukja e jashtme, mund te jene me te larget me njeri tjetrin se p.sh. greku me iranianin.

Rama ka te drejte te kerkoje nje diferencim te tille, sepse shume parti te djathta ne BE qellimisht e keqperdorin faktin qe ne Shqiperi dhe troje shqipetare ne pergjithesi shumica e njerezve formalisht i perkasin besimit musliman, per te justifikuar kundershtimin e integrimit te Shqiperise dhe per presion politik. Pra, fakti qe shumica jane te regjistruar si qytetare me perkatesi muslimane eshte i mjaftueshem per keto parti, qe pjeserisht jane kunder BE-se apo se paku skeptike ndaj integrimeve evropiane ne pergjithesi, per te bere bere propagande perkatese anti-muslimane ne kurriz te Shqiperise dhe shqipetareve, per te fituar vota. Per mjaft njerez te rendomte ne Evrope Perndimore dhe Veriore shpesh eshte e pamundur te behet diferencim i duhur ne mes te vendeve te ndryshme. Kur degjojne apo lexojne "Shqiperia vend musliman" apo "Siria vend musliman" nuk jane ne gjendje (shpesh s'kane as interes) te bejne dallim. Ne kete menyre krijohet nje imazh plotesisht i gabuar dhe i paperputhshem me realitetin e Shqiperise dhe shqipetareve, i cili mund te jete ose eshte i demshem per Shqiperine dhe shqipetaret qe duan dhe duhet te jene pjese e Evropes dhe e integrimeve evropiane ne pergjithesi. Nje imazh i tille, edhe pse i gabuar, sigurisht se nuk do na demtonte nese do te deshironim te integroheshim ne nje rajon ku traditat dhe vlerat e fese islame jane mbizoteruese dhe praktike. Por dicka e tille nuk eshte as reale dhe as e deshrueshme per shumicen absolute te shqipetareve...

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Nëse do t'i jepej mundësia "Referit" ?
    A nuk e lexove tek tema per ISIS qe ndihej i lumtur qe i kishin futur plumbat pas koke disa muslimaneve irakene?

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Kot e ke ore budalla se evropa të njeh si vend musliman...dhe me ktë shprehje vetëm se ma shum ua shton besimin evropës se jeni vend musliman,e din ata se ti gënjen ...
    Qenka Shqiperia vend musliman? Toc qe ske fije truri ne koke. Palla si ty vuajne nga mungesa e theksuar e realitetit dhe kujton se deshira qe keni perben realitet. Zgjohu tope zgjohu se sje ne kalifat.

8. 2 antarët më poshtë falenderuan Darius për mendimin e shprehur në këtë postim:

Korcar-L1 (15-06-2014),xfiles (15-06-2014)

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anëtarësuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ti mesohu te shkruash si njeri e jo ne 10 fjale te ofendosh 9 here. Evropa por dhe mbare bota te njeh si vend musliman dhe kjo per arsye te shumices se popullsise muslimane qe jemi . Neqoftese kjo ty te trishton shko bjeri murit me koke dhe shpeton dhe veten dhe boten mbare.
    Ore ju mundohuni te krijoni sa te doni mjegullnaje ... une kam jetuar ne shume vende te Europes dhe asnje shtetas i atyre vendeve nuk na njeh ne per muslimane ... e para se per shumicen e europianeve muslimani duhet te jete me lekure te erret dhe me pamje e veshje shume ndryshe nga 99% e shqiptareve ... e dyta nuk duhet te pije alkol e te mbaje nje sere gjerash e zakonesh te tjera qe prape 99% e shqiptareve nuk i kane si zakone e nuk i praktikojne ...

Po te flasim per pjesen zyrtare te Europes ... ka institucione qe e kane studiuar dhe e dine mire se sa i forte eshte muslimanizmi qe thua ti ne Shqiperi ... musliman nuk te ben emri qe ke ... apo fakti se para ardhesit e tu per disa breza mund te jene quajtur muslimane ... musliman te ben praktimi rigoroz i kesaj feje dhe ndjekja e rregullave te saj ... dhe ne Shqiperi nese flasim per praktikante te mirefillte ... dmth per muslimane te vertete qe jetojne sipas Kuranit e rregullave te islamit ... atehere feja muslimane ka numrin me te vogel te ndjekesve ... ky eshte realiteti te vjen mire apo jo ty ... tani po deshe bjeri murit me koke ... po deshe thyej kompjuterin ... po deshe shkul dhe mjekren ... por e verteta mbetet kjo !!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga KNFC : 15-06-2014 më 18:20
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar KNFC për postimin:

goldian (15-06-2014)

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •