Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 39
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Në luftën e Sirisë, së paku pesë qytetarë të Skenderajt

Në luftën civile të Sirisë, nga komuna e Skenderajt marrinë pjesë të paktën pesë persona, identitetin e të cilëve është i njohur për Policinë e Kosovës, por numri i tyre mund të jetë edhe më i madh.

Ketë e ka pohuar komandanti i Stacionit Policor në Skenderaj, toger Basri Durmishi, derisa ka folur në mbledhjen e Komitetit Lokal për Siguri Publike, të martën.

Kemi informata se 5 qytetarë nga komuna e Skenderajt kanë shkuar në Siri, mirëpo ky numër mund të jetë edhe më i madh, por të dhënat që kemi flasin për 5 persona”, ka deklaruar i pari policisë lokale në Skenderaj, raporton korrespodenti i “Kohës Ditore” nga Skenderaj.

Ai ka shtuar se motivet e shkuarjes atje janë të ndryshme, por nuk ka dhënë detale tjera rreth identitetit të këtyre vullnetarëve por as për rrethanat dhe mënyrën e shkuarjes në atë rajon të luftës.

Javën e kaluar ka ndodhur vrasja e një qytetari të Skenderajt i cili kishte shkuar në atë luftë. Një i ri nga fshati Tushilë i Skenderajt, është vra në Falluxha të Irakut, derisa po shkonte në Siri, siç ishte thënë me qëllim që të luftojë kundër forcave të presidentit Bashar Al Assad.

Sipas burimeve të gazetës, viktima kishte shkuar në luftë së bashku me një vëlla tjetër, i cili ende gjendet në frontin e luftës.
    http://koha.net/?id=27&l=6473

Perndryshe, Skenderaj eshte edhe bastioni kryesor i kryeministrit aktual Thaci dhe partise ne pushtet PDK...

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Për: Në luftën e Sirisë, së paku pesë qytetarë të Skenderajt

Tani mbeten 4 une sapo jam kthy

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Jam kurioze ti dija motivet....nga Skenderaj ne Siri...e cuditshme me duket !

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Me mir do kishin be, sikur t'ia kishin kthy pushken Hashim Al-Asadit se sa me shku ne Falluxha te Irakut !
    … ///

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Xhihadistët e Drenicës, nxënës të Dukës

Skenderaj është komuna prej nga po rritet numri i të rinjve dita e ditës që po ia mësyjnë luftës në Siri. Ata nuk “çajnë kokën” për ligjet që nxjerr Qeveria e Kosovës e cila dënon deri në 15 vjet kushdo që shkon për të luftuar jashtë vendit.

Madje edhe ata që njëherë kanë marrë rrugën për në Siri pasi që janë kthyer në Kosovë nuk kanë mundur të qëndrojnë në vendin e tyre por janë kthyer sërish atje.

Dyshohet për dhjetëra të rinj nga kjo komunë që kanë marrë rrugën drejtë Sirisë. Bashkësia Islame e Kosovës, dega në këtë komunë është e shqetësuar me këtë fenomen. Kurse komandanti i Stacionit të Policisë në Skenderaj, toger Basri Durmishi, ka thënë se policia ka të dhëna zyrtare vetëm për pesë qytetarë të Skenderajt që luftojnë në Siri, por ky numër sipas tij mund të jetë tri herë më i madh.

Ky numër mund të jenë edhe më shumë”, ka thënë toger Durmishi. Qytetarët e Skenderajt kanë një adresë dhe person që akuzojnë për përhapjen e kësaj ideologjie. Ata thonë se gjithçka kishte nisur në Drenicë, me ardhjen e imamit nga Shqipëria i njohur me emrin Xhemajl (Kastriot) Duka, në fshatin Marinë pas luftës së vitit 1999.

Ai me ndihmën e donacioneve të jashtme pat ndërtuar edhe xhaminë jashtë juridiksionit të Bashkësisë Islame të Kosovës (BIK) duke qëndruar për shumë vite duke ju ofruar mësime fetare fëmijëve kryesisht jetim të këtij fshati.

Dhjetë ditë më parë nga kjo komunë, Valon Musliuu vra në Falluxha të Irakut.

Nga Zyra e Gjendjes Civile në Likofc, mësohet se Valon Musliu e kishte ndërruar emrin, nga Valon në Salajdin Al Ejup

BIK: “Policia nuk po vepron

Kryetari i Bashkësisë Islame në Skënderaj, mulla Nexhmi Maksuti, ka sugjeruar që institucionet të merren me çështjen, si dukuri dhe fenomen që ka marrë përmasa shqetësuese. “Edhe policia ka shumë faj, ata i hetojnë rastet, i dinë edhe kush janë me emër e me mbiemër, i evidenton, por nuk vepron më tutje”, ka thënë ky imam.

Sipas tij policia duhet të vijë në Bashkësinë Islame, ta zëmë, dhe të thotë, se këta njerëz janë të përfshirë në luftën e Sirisë. “Ndoshta ka edhe ndonjë punëtor i imi që është i implikuar në ndonjë mënyrë në këto punë, e unë nuk e di”, thotë mulla Maksuti.

Ai ka ripërsëritur, se ata njerëz nuk kanë të bëjnë fare me Bashkësinë Islame. “Ky djali nga Tushila (Valon Musliu), ka qenë hoxhë, e ka përfunduar medresenë, por kurrë nuk ka ardhur në xhami. Ai nuk na ka ba hesapë neve, na ka konsideruar të padijshëm. Bile kur dëgjova që është vrarë jam çuditë, sepse unë kam menduar se ende është këtu, e pata parë në Skënderaj”, ka thënë Maksuti.

Ky imam bënë thirrje që shqiptarët të mos shkojnë në Siri për të luftuar. “Po ta kishim Sirinë në kufi, ndoshta do të na imponohej lufta, por kemi shumë shtete në mes. Pos kësaj, atje bëhet luftë vëllavrasëse. Ne kemi apeluar që të mos shkohet atje për të luftuar”, ka thënë për “Zërin” Maksuti. Ai ka treguar se në takimet me imamët u sugjerojnë që të jenë të kujdesshëm me xhematin.

Ata mund të flasin për luftën në Siri, por nuk guxojnë t’i nxisin shqiptarët për të shkuar atje në luftë”, thotë Maksuti. Sipas tij, një pjesë të fajit për t’i nxitur qytetarët që të shkojnë atje për të luftuar e kanë mjetet e informimit. “Mjetet e informimit po i bëjnë reklamë secilit rast, atyre që vriten në luftën e Sirisë.

Ta zëmë, për ç’arsye të shkruhet aq shumë për vrasjen e këtij djalit të Tushilës. Kur po i lexojnë gazetat e kur po i shohin në televizion, po vijnë njerëz nga shumë anë të Kosovës në të pame, dhe në këtë mënyrë po i jepet publicitet dhe pastaj njerëzit po inkurajohen”, thotë kryetari i BIK-ut në Skënderaj.

Pasojat e ligjëratave të Dukës

Në vitin 2010, Ajnishahe Halimi, një aktiviste nga qyteti i Skenderajt, organizoi një peticion kundër imamit Kastriot Duka . Peticioni i Halimit mori me mijëra nënshkrime dhe mbështetjen e politikanëve vendas. Shumë nënshkrues të peticionit ishin të shqetësuar nga veprimet e imamit, të cilat edhe pse nuk ishin të jashtëligjshme.

Edhe Bashkësia Islame e Kosovës i ishte bashkuar iniciativës që të largohet ky hoxhë nga fshati Marinë.

Fshati Marinë është një nga zonat më të varfra në Kosovë, ku pas luftës së vitit 1999 ka një numër të madh jetimësh.
    Puna e Dukës në Marinë financohej nga një organizatë humanitare islamike britanike “Rahma Mercy”. Përfaqësuesi i saj, Khalil Patel ka bërë të ditur për një hulumtim të BIRN-it se organizata e tij i ka dhënë ndihmë humanitare fshatarëve qysh prej luftës, më 1999.

Ai sipas këtij hulumtimi kishte deklaruar se hixhabet u ishin ofruar vajzave që po studionin besimin, por nuk kishin qenë të detyrueshme për t’i veshur ato jashtë xhamisë. “Ne krijuam një mjedis të mrekullueshëm atje. U dhamë uniforma djemve dhe mbulesa vajzave”, ka thënë kohë më parë udhëheqësi i kësaj organizate në një intervistë për BIRN-in.
    http://www.zeri.info/artikulli/31793...xenes-te-dukes

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

SHBA: Amerikanë në Kosovë të keni kujdes nga fundamentalistat gjatë Pashkëve

Byroja për Siguri Diplomatike e Departmentit Amerikan të Shtetit, ka lëshuar një kumtesë dje përmes së cilës u bënë thirrje qytetarëve amerikanë në Kosovë që të jenë vigjilentë gjatë festës së Pashkëve.

Kumtesa është e bazuar në informacione që posedon Ambasada Amerikane në Prishtinë e që kanë të bëjnë me kërcënime ndaj objekteve fetare të krishtera në Kosovë.

Është hera e parë që një organizatë ndrëqeveritare amerikane u bënë thirrje të kësaj natyre qytetarëve amerikanë në Kosovë në prag të njërës nga Festat më të mëdha të krishtera, siç janë Pashkët, ndërkaq aludimi është shumë i qartë për të gjithë ata që përcjellin ‘evoluimin dhe involvimin’ e disa segmentëve të shoqërisë kosovare.

Një kumtesë poashtu në shkurt e kësaj organizate ndërqeveritare, Këshillit konsultativ për Siguri Jashtë vendit gjithashtu këshillonte qytetarët amerikanë për vigjilencë dhe tërhiqte vërejtjen për ‘rritjen e islamizmit ekstremist në Kosovë, në veçanti jashtë Prishtinës.’

Festat e Pashkëve janë të një rëndësie të veçantë fetar për komunitetet e krishtera, katolike dhe ortodokse dhe pritet që në vendet e tyre të lutjeve të jenë dukshëm me më shumë njerëz se sa normalisht. Duke pasur parasysh kërcënimet e herpashershme kundër institucioneve fetare në Kosovë, sidomos ndaj kishave më prominente në qendrat urbane, ambasada e SHBA dëshiron t’u tërheq vëmendjen qytetarëve amerikanë në Kosovë që të jenë vigjilentë dhe të raportojnë çdo aktivitet të dyshimtë tek Policia e Kosovës,” thuhet në këtë ‘këshillë udhëtimi’ për qytetarët amerikanë që janë apo planifikojnë të udhëtojnë këtyre ditëve në Kosovë.
    http://www.zeri.info/artikulli/31827...tave-ne-kosove

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Hamiti: Ekstremistët na turpëruan me aleatët amerikanë

Profesori i Fakultetit të Studimeve Islame, Xhabir Hamiti ka komentuar në rrjetin social Facebook, paralajmërimin që Departamenti Amerikan i Shtetit për qytetarët amerikanë në Kosovë - që të kenë kujdes për Pashkët. Ai ka thënë se aleatët më të mëdhenj të Kosovës nuk do duhej të ishin të rrezikuar.

"Nese urrejtja ka arritur deri ne kete shkalle ne vendin dhe trojet tona, sa qe edhe State Departmenti i SHBA-se, e paska pare te arsyeshme qe t'i paralajmeroj qytetaret e vet per kujdesin qe duhet te kene gjate festes krishtere "Pashket" ne Kosove, nga rreziku eventual qe mund t'u kanoset nga persona te keqperdorur ne emer te fese "islame" , me orientim ekstrem, atehere ky eshte lajm teper i zi dhe njolle teper e madhe per gjithe ne, si shoqeri dhe si komb.

Kurre nuk ka qene ne traditen shqiptare qe musafiri te jete i rrezikuar ne votren tyre, e aq me pak nje aleat dhe nje mik yni i forte,ne kohet dhe momentet me te veshtira qe po kalonte populli yne, atehere kur syte dhe shpresa e gjithe neve ishin drejtuar kah Zoti dhe SHBA me aleatet e saj !

Le ta dije dhe kuptoj cdonjeri se kush nuk eshte mirenjohes ndaj njerezeve ai nuk eshte mirenjohes as ndaj Zotit !

http://botasot.info/kosova/291027/ha...tet-amerikane/

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Xhihadistët e Drenicës, nxënës të Dukës
    Titull shume denigrues. Gazetaret tane edhe ti paguanin sdo kishin qene ne gjendje te benin pune me te mire antishqiptare. Ca lesh xhihadistesh jane keta mer? Jane nje tufe idiotesh e pabuksash qe kujtojne se po bejne emer dhe shkojne e perfundojne kanaleve e gropave te Sirise. Nuk thua shyqyr qe po pastrohet toka shqiptare nga vemje te tilla? Eshte shume e trishtueshme te lexosh lajme nga Shqiperia qe te duken sikur dalin nga mesi i Arabise. Po aq e trishtueshme eshte dhe fakti qe Departamenti i Shtetit e futi Kosoven ne listen e vendeve me fondamentalizem. Sa rehat kemi qene deri ne 90-ten ku se kishim idene se cfare ishte ekstremizmi fetar e ku feja nuk perbente asnje problem per marrdheniet me njeri tjetrin.

Kur u hapen kufijte per here te pare diku nga mesi i 90-es, ne mos gabohem nga maji ishim me ca shoke tek bordura e Parkut Rinia dhe me kujtohet fare mire momenti, nje dite e vrenjtur dhe bulevardi kryesore pothuajse bosh megjithese ishte ora ku zakonisht kishte levizje. Dhe papritur filluam te shihnim disa makina qe brenda disa minutash u shnderruan ne nje karvan makinash me targa te Maqedonise. Ishin shqiptare te kesaj treve qe kishin ardhur per te vizituar Shqiperise, te afermit e tyre, vendin meme sic e quanin etj. Ajo qe na ka bere pershtypje shume te keqe, madje skandaloze ishte qe pothuajse te gjitha femrat mbanin shamija ne koke dhe te veshura me pardesy te gjata deri ne fund te kembeve (si ne disa filma turk qe kishim pare deri ne ate dite). Mbaj mend shijen e keqe qe na la dhe ne te njejten kohe habine sesi kishte mundesi qe shqiptaret te ishin kaq me prirje turke apo arabe. Kush e mendonte ne ate kohe qe pardesyja dhe shamija ishin gjerat me te pavlera. Kujt ja merrte mendja qe do vinte dita qe shqiptaret do futeshin ne listen e vendeve nga dalin terrorriste e xhihadiste.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Titull shume denigrues. Gazetaret tane edhe ti paguanin sdo kishin qene ne gjendje te benin pune me te mire antishqiptare. Ca lesh xhihadistesh jane keta mer? Jane nje tufe idiotesh e pabuksash qe kujtojne se po bejne emer dhe shkojne e perfundojne kanaleve e gropave te Sirise. Nuk thua shyqyr qe po pastrohet toka shqiptare nga vemje te tilla? Eshte shume e trishtueshme te lexosh lajme nga Shqiperia qe te duken sikur dalin nga mesi i Arabise. Po aq e trishtueshme eshte dhe fakti qe Departamenti i Shtetit e futi Kosoven ne listen e vendeve me fondamentalizem. Sa rehat kemi qene deri ne 90-ten ku se kishim idene se cfare ishte ekstremizmi fetar e ku feja nuk perbente asnje problem per marrdheniet me njeri tjetrin.

Kur u hapen kufijte per here te pare diku nga mesi i 90-es, ne mos gabohem nga maji ishim me ca shoke tek bordura e Parkut Rinia dhe me kujtohet fare mire momenti, nje dite e vrenjtur dhe bulevardi kryesore pothuajse bosh megjithese ishte ora ku zakonisht kishte levizje. Dhe papritur filluam te shihnim disa makina qe brenda disa minutash u shnderruan ne nje karvan makinash me targa te Maqedonise. Ishin shqiptare te kesaj treve qe kishin ardhur per te vizituar Shqiperise, te afermit e tyre, vendin meme sic e quanin etj. Ajo qe na ka bere pershtypje shume te keqe, madje skandaloze ishte qe pothuajse te gjitha femrat mbanin shamija ne koke dhe te veshura me pardesy te gjata deri ne fund te kembeve (si ne disa filma turk qe kishim pare deri ne ate dite). Mbaj mend shijen e keqe qe na la dhe ne te njejten kohe habine sesi kishte mundesi qe shqiptaret te ishin kaq me prirje turke apo arabe. Kush e mendonte ne ate kohe qe pardesyja dhe shamija ishin gjerat me te pavlera. Kujt ja merrte mendja qe do vinte dita qe shqiptaret do futeshin ne listen e vendeve nga dalin terrorriste e xhihadiste.
    Gjej mosperputhje idesh tek postimi yt me siper ku ne fillim je realist kur thua se ca lesh xhihadistesh jane keta , dhe me pas bie pro viktime e kesaj propagande denigruese mediatike kur thua qe shqiptaret konsiderohen terroriste. Megjithate duke pasur parasysh llogjiken tende zorr ta besoj se ti vertete i beson ketyre lajmeve. Eshte e vertete qe gazetaret shqiptare jane antishqiptaret me te medhenj ku per 5 leke qe qelbura shesin nene e moter. Sa e njoh une realitetin islam ne shqiperi zorr se e njeh kush ne kete forum. Ne shqiperi numerohen rreth 638 xhami ku te gjitha jane nen kontrollin e komunitetit musliman ku imamet jane te detyruar te ndjekin direktivat e kreut musliman dhe te raportojne te gjithe aktivitetin e tyre. Nga keta 638 xhami 2 prej tyre te cilet refuzuan komanden e KMSH-se perfunduan ne pranga dhe me pas ne burg. Pra me kaq je ne gjendje te kuptosh numrin e paperfillshem te ndjekesve te atyre qe predikojne per te ashtequajturen ekstremizem dhe jo terrorizem.

Reklamimi i terrorismit islamik eshte anti-shqiptarezim qe askujt nuk i vjen ne ndihme. Shqiptaret qe shkojne ne Siri kane mbi dy vjet qe e bejne kete gje. Une, ti dhe cdo anetar tjeter ne kete forum kemi kohe qe shkruajme mbi kete fenomen ku dua te them qe asgje nuk ishte e fshehur por gjithcka kryhej ne menyre te hapur. Ku ishte shteti shqiptar gjate gjithe kesaj kohe? Apo me pare keta nuk perbenin problem pasi edhe vete shteti amerikan po e perkrahte opoziten siriane? Problemi filloi pikerisht atehere kur opozita siriane filloi ti kthej kurrizit direktivave amerikane qe me pas rezultoi ne emeritimin e tyre si organizata terroriste. Duke marre parasysh qe politikanet tane dhe ne hale nuk shkojne pa marre direktiva nga amerikanet zorr te besoj se kjo prapagande per terrorizem islamik eshte thjeshte inisiative e shtetit shqiptar. Shqiptaret edhe m*t kur bejne amerikanet i duket si mjalte por nuk do jete e larget dita kur ne tia ndjejme eren e qelbur te politikes amerikane.

P.s Ne fillim te viteve 90 mbaj mend dhe une qe kam qene ulur diku tek selvia ne tirane kur 2 femra me minifund u turperuan me domate nga kalimtaret e tjere perreth. Kujt i shkonte ndermend ne ate kohe qe shqiperia do mbushte trotuaret e evropes me kurva e prostituta.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 18-04-2014 më 14:02
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Gjej mosperputhje idesh tek postimi yt me siper ku ne fillim je realist kur thua se ca lesh xhihadistesh jane keta , dhe me pas bie pro viktime e kesaj propagande denigruese mediatike kur thua qe shqiptaret konsiderohen terroriste.
    Kjo vjen sepse ti nuk perqendrohesh ne lexim e asaj qe them une por tek ajo qe ke ne koke tende. Se cfare besoj dhe se cfare bucitet ne altoparlantin e propagandes boterore jane dy gjera te ndryshme. Une nuk besoj se ka xhihadiste te mirefillte ne rradhet e shqiptareve. Jane disa idiote qe njollosin emrin e gjithe myslimaneve shqiptare por ajo qe mendoj une nuk e pengon Departamentin e Shtetit dhe pershtypjen e vendeve te tjera perendimore mbi ekstremizimin fetar shqiptar. Xhihadiste ose jo, muxhahedin ose jo, shehid ose jo, keta gomere po shkojne e lene kockat ne Siri si shqiptare. E ke te qarte tani?

P.s Ne fillim te viteve 90 mbaj mend dhe une qe kam qene ulur diku tek selvia ne tirane kur 2 femra me minifund u turperuan me domate nga kalimtaret e tjere perreth. Kujt i shkonte ndermend ne ate kohe qe shqiperia do mbushte trotuaret e evropes me kurva e prostituta.
    Krahasim komplet pa vend. Cdo shoqeri ka kurveri e prostitucion. Eshte profesioni me i vjeter ne bote. Ska te beje fare me ate qe thashe une. Edhe shamija gjyshet tona kane mbajtur ne koke dhe sna ka bere pershtypje. Ajo qe beri pershtypje ishte arabizimi e turqizimi i veshjes dhe fetarizimi i dukshem qe paraqiste kjo veshje.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •