Close
Faqja 26 prej 30 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 292

Për: Vritet një shqiptar në Siri, pjestar i organizatës terroriste ISIS

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nuk i ve dot faj ish ministrit gjerman. Sado te mos na pelqeje ne, keta kafshe po na ndyne emrin dhe paraqesin ne syte e botes si terrorriste. Se ca pune ka shqiptari te shkoje te vritet neper Siri e Iraq e sidomos per hir te fese, kete vetem gjysmaket mund ta pranojne. Kam hasur shume raste kur shqiptaret e Shqiperise kohet e fundit jane detyruar te theksojne me te madhe qe nuk jane as nga Kosova dhe as Maqedonia qe mos etiketohen si rrezik i mundshem ekstremizmi. Dhe nuk i ve dot faj. Ctaksirat kam une apo te tjere shqiptare nga Shqiperia te shihen si ekstremista kur ne fakt jane ata nga Kosova e Maqedonia qe ju ka marre koka ere dhe vetem tek feja e kane mendjen. Shikoji dhe ketu ne forum, me ekstremistat dhe trushkulurit jane keta shqiptare. Po te kene kete mendje me mire te mos kene te bejne fare me Shqiperine. E di qe dikujt mund te mos i pelqeje kjo qe shkruajta po askush ska per borxh te ndaje fajin ku nuk ka asnje gisht. As detyrim.
    Mire o Darius, mire.
    Po a e di ti qe kemi plot çeçene qe sot pas nje çerek shekulli i therrasin vetes shqiptar me "plot gojen" duke PRETENDUAR ME TE MADHE,
    per çdo gje, edhe atje ku nuk i takon te fusin hundet!!!?
    Po kete e ke menduar ti, qe pas kaq kohesh "vllaznit" jeniçere i kemi kthyer ne autoktone, bash sikur i njomi perzihet me te thatin?!
    E per kete e ka fajin vetem ajo qeveria, qe na "GARANTOJE" demokracine, duke na e prure nga maja bjeshkes, ku vetem dhia zbret me frena dore...
    Pra mos u tut bre burre, pasi shkrimi jot, jo vetem ndokujt nuk do ti peleqeje, po shumekujt, pasi i grami ka pushtuar jo vetem pyllin perreth por edhe baçen para shtepise!
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Une ne fakt e thashe ate qe "dikujt mund te mos i pelqeje" per te qene politikisht korrekt. Por ne te vertete sme behet vone fare dhe as qe dua tja di se ndjenjat e kujt lendohen. E urrej kendveshtrimin bardh e zi por ne kete rast gjerat jane fare te thjeshta. Une sdua te identifikohem me kete kategori shqiptaresh qe ne teresine e saj (pervec ndonje rasti shume te izoluar) ndodhet jashte kufijve territorial te Shqiperise. Dhe nuk jam dakort me arsyetimin qe ata vllaznit qe kane zbritur nga bjeshket kur erdhi demokracia etj non sense si kjo na qenkan fajtore. Madje sa per informacion, shume nga keta vellazen nga Bjeshket e kane ruajtur kulturen dhe fene shume me mire e paster se fushoret apo qytetaret. Nuk eshte kjo kategori qe me shqeteson dhe as kjo ajo qe perben turmen qe permenda. Gjerat jane mese te qarta si me te qe shohim e lexojme ne forum ashtu dhe me ato qe dijme nga eksperiencat shoqerore e sidomos ato personale.

Une ne fakt e thashe ate qe "dikujt mund te mos i pelqeje" per te qene politikisht korrekt. Por ne te vertete sme behet vone fare dhe as qe dua tja di se ndjenjat e kujt lendohen. E urrej kendveshtrimin bardh e zi por ne kete rast gjerat jane fare te thjeshta. Une sdua te identifikohem me kete kategori shqiptaresh qe ne teresine e saj (pervec ndonje rasti shume te izoluar) ndodhet jashte kufijve territorial te Shqiperise. Dhe nuk jam dakort me arsyetimin qe ata vllaznit qe kane zbritur nga bjeshket kur erdhi demokracia etj non sense si kjo na qenkan fajtore. Madje sa per informacion, shume nga keta vellazen nga Bjeshket e kane ruajtur kulturen dhe fene shume me mire e paster se fushoret apo qytetaret. Nuk eshte kjo kategori qe me shqeteson dhe as kjo ajo qe perben turmen qe permenda. Gjerat jane mese te qarta si me te qe shohim e lexojme ne forum ashtu dhe me ato qe dijme nga eksperiencat shoqerore e sidomos ato personale.
    Nuk iu referova kush erdhi nga malet e Shqiperise!
    Por asaj turme qe me pretekst te persekutimeve dhe "dashurise" qe i dogji per token meme,
    erdhen nga Gjermania dhe nga Tito i kish lejuar te largoheshin..., erdhen dhe u dystuan mu ne zemer te Shqiperise!!!
    E kuptove ku e kisha fjalen? Pra nga vjen edhe era e çorbes se prishur...

Demokracia qe zbriti si dhia me frena dore, ishte me kuptim figurativ, pasi te orientova diskutimin...
    Kuptohet kush e mbajti ne pushtet ( mbi kale ) ate, ishte popull shqiptar, nga malet dhe nga fushat, po shqiptare!

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Një tjetër shqiptar mbeti i vrarë gjatë luftimeve në Siri. Ai është Bashkim Bela, 23 vjeç, nga Shkupi, me origjinë nga Hani i Elezit.
    Mund te jete rastesi, por shumica derrmuese e ketyre te rinjve qe bien pre vijne nga kjo ane, nga Kacaniku, Hani i Elezit dhe rrethina. Duket sikur kjo treve e varfer eshte toke pjellore per te mbjelle faren e ekstremizmit.

Mbase zgjidhja e Marksit mund te kete qene e gabuar por analiza dhe lidhja qe i ben gjendjes ekonomike dhe vetdijes eshte e pagabueshme. Sa me te varfer, aq me lehte per t'u flijuar. Mekat.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Nuk eshte se nuk me pelqej ky shkrimi yt por me qudit fakti qe eshte nga ti sidoqoft edhe une kur lexoj kso lajme te tmerrshme flas pa kontroll.

Si duket ty Darius te mungojn statistikat, jane mbi 400 ’’Neardental’’ shqipetare qe luftojn ne Siri.

Nga Shqiperia ka me shume se nga Maqedonia, (me numer dhe jo me perqindje), kurse Kosova prin me 150 ’’Neardental’’, Shqiperia 120 dhe per me shume detaje po postoj nje shrim te gatshem marr nga nje gazete.

Keta jane individ nuk perfaqsojn shtete, ka edhe anglez e gjerman qe luftojn ne siri por anglezi nuk mohon kombesin per shkak tyre njejt per gjermanin dhe te tjeret.

Që kur ka nisur konflikti në Siri mes regjimit diktatorial Bashar Al-Asaadit dhe rebelëve sirianë, në fushëbetejat dhe frontet e Sirisë kanë vdekur më se 150.000 mijë luftëtarë sirianë, përfshirë këtu edhe vullnetarë nga Ballkani, ne mesin e tyre edhe 28 shqiptarë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Presheva.
    Viktima këto po aq sa ishin vrare ne luftën e fundit mes forcave serbe dhe forcave shqiptare (UÇPMB-së) në Luginën e Preshevës, njofton agjencia e lajmeve, Presheva jonë.
    Luftëtaret nga Ballkani në Siri, serbët në krah të Al-Asaadit, shqiptarët kundër…
    Sipas burimeve të njëjta, kundër kësaj diktature të Al-Saad-it janë duke luftuar me rebelët rreth 600 rekrutë nga Ballkani, ku një numër i konsiderueshëm, mbi 400 janë shqiptarë nga viset e ndryshme të Ballkanit.
    Vetëm nga Kosova janë mbi 150, nga Shqipëria 120 dhe tjerët nga Maqedonia dhe Lugina e Preshevës.
    Numrin 400 luftëtarë vullnetarë shqiptarë e arrijnë, nëse llogarisim edhe shqiptarët që jetojnë në perëndim.
    Kur është fjala për perëndimin, sipas qeverive evropiane, numri i luftëtarëve nga këto vende në Siri arrin mbi 6000 mijë.
    Luftëtarë nga vendet e BE-së nuk janë vetëm myslimanë, por edhe krishterë dhe ortodoks.
    Ja kush janë të rinjtë shqiptarë të vrarë në frontet e luftës në Siri këto tri vitet e fundit:
    Shqipëria (6)
    Halit Maliqaj (31) nga Tirana, Ermal Xhelo nga Vlora, Omer Albani, Edu Samed (40) nga Porgradeci, Bledar Hamza (27) nga Pogradeci dhe Diamant Rasha nga Tirana.
    Kosova (13)
    Muhamet Koprova (22) nga Mitrovica, Atdhe Deva nga Peja, Pajtim Ulluri (22) nga Lipljani, Naman Demolli nga Prishtina, F. S. nga ish-Avallia Vjetër (Prishtinë), Valon Musliu nga fshati Tushillë (Skenderajt) H. Dema nga Kaçaniku, Musë Ahmeti, Hetem Sinan Dema dhe Qani Mujaku nga Kaçaniku. Po ashtu në muajin prill të këtij viti është raportuar se janë vrarë dy shqiptarë nga Ferizaj në Siri, viktima e fundit në Siri ishte dje e kosovarit nga (Luksemburgu)
    Maqedonia (8)
    Shqiptari i parë që u vra nga Maqedonia ishte i riu nga Gostivari Rasim Zeqiri, Alim Osmani (22) nga Shkup, Egzon Avdyli, Nimetullah Imeri (38), Hoxhë Sami Abdullahu nga Shkupi, Rasim Zeqiri nga Gostivari, Nimetulla Imerin, 38 vjeç nga fshati Gërçec (Shkup) dhe Rasim.S nga Bellovishta (Gostivar).
    Lugina e Preshevës (1)

Burimi

Nuk i ve dot faj ish ministrit gjerman. Sado te mos na pelqeje ne, keta kafshe po na ndyne emrin dhe paraqesin ne syte e botes si terrorriste. Se ca pune ka shqiptari te shkoje te vritet neper Siri e Iraq e sidomos per hir te fese, kete vetem gjysmaket mund ta pranojne. Kam hasur shume raste kur shqiptaret e Shqiperise kohet e fundit jane detyruar te theksojne me te madhe qe nuk jane as nga Kosova dhe as Maqedonia qe mos etiketohen si rrezik i mundshem ekstremizmi. Dhe nuk i ve dot faj. Ctaksirat kam une apo te tjere shqiptare nga Shqiperia te shihen si ekstremista kur ne fakt jane ata nga Kosova e Maqedonia qe ju ka marre koka ere dhe vetem tek feja e kane mendjen. Shikoji dhe ketu ne forum, me ekstremistat dhe trushkulurit jane keta shqiptare. Po te kene kete mendje me mire te mos kene te bejne fare me Shqiperine. E di qe dikujt mund te mos i pelqeje kjo qe shkruajta po askush ska per borxh te ndaje fajin ku nuk ka asnje gisht. As detyrim.
    Interesant, kurse mua kur me pyesin ’’nga je ? ’’, une ne vend se ti them ’’nga Kosova’’ i them ’’shqiptar nga Kosova’’ (albanais du Kosovo), dhe ata me thone ’’ju jeni ndryshe’’, une ja ktheje ’’si po mendon’’, ata me thone ’’shqipetaret nga Shqipria nuk punojne, me shume mirren me trafikim’’, prap une ja ktheje pa u menduar ’’kjo i perket te kalumes kurse sot nese kerkon nje shqiptar nga Shqiperia shko ne ndonje univerzitet dhe gjene sa te duash’’.
    Nothing comes from nothing

Citim Postuar më parë nga Sirius Lexo Postimin

Interesant, kurse mua kur me pyesin ’’nga je ? ’’, une ne vend se ti them ’’nga Kosova’’ i them ’’shqiptar nga Kosova’’ (albanais du Kosovo), dhe ata me thone ’’ju jeni ndryshe’’, une ja ktheje ’’si po mendon’’, ata me thone ’’shqipetaret nga Shqipria nuk punojne, me shume mirren me trafikim’’, prap une ja ktheje pa u menduar ’’kjo i perket te kalumes kurse sot nese kerkon nje shqiptar nga Shqiperia shko ne ndonje univerzitet dhe gjene sa te duash’’.
    Interesante se une kam tjeter eksperience. Kur ju them shqiptar dhe me pas dalim tek fakti qe jam nga Shqiperia me thone qe jeni shume ndryshe nga shqiptaret e Kosoves apo Maqedonise te cilet kane qene te paret qe jane marre me trafiqe e me cdo poshtersi te mundshme, atehere kur shqiptaret e Shqiperise mezi shikonin perendimin neper televizora bardh a zi. Apo per fanatizem fetar e mentalitet te prapambetur. Kete e kam degjuar jo vetem nga serbe (te cilat per hir te bisedes spo i konsideroj si realiste) por dhe nga kanadeze (anglo saksone) qe i kane patur shqiptaret e Kosoves e te Maqedonise ne Canada qe ne vitet 50-te. Megjithate kjo nuk permendet me pasi tani kemi islamiket e nderuar shqiptare qe po mbushin faqet e gazetave me aktet e tyre.

Si duket ty Darius te mungojn statistikat, jane mbi 400 ’’Neardental’’ shqipetare qe luftojn ne Siri.
    Une ju referova shkrimeve qe jane sjelle ketu ne forum. Nese ti ke te dhena me te sakta per 400 neandertalet shqiptare dhe perkatesine e tyre krahinore atehere mund ta ndihmosh temen me detaje me te hollesishme.

p.s. Ishin neandertalet nga Shqiperia ata qe demonstruan me flamujt islamik ne mes te Maqedonise para disa ditesh?

Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Interesante se une kam tjeter eksperience. Kur ju them shqiptar dhe me pas dalim tek fakti qe jam nga Shqiperia me thone qe jeni shume ndryshe nga shqiptaret e Kosoves apo Maqedonise te cilet kane qene te paret qe jane marre me trafiqe e me cdo poshtersi te mundshme, atehere kur shqiptaret e Shqiperise mezi shikonin perendimin neper televizora bardh a zi. Apo per fanatizem fetar e mentalitet te prapambetur. Kete e kam degjuar jo vetem nga serbe (te cilat per hir te bisedes spo i konsideroj si realiste) por dhe nga kanadeze (anglo saksone) qe i kane patur shqiptaret e Kosoves e te Maqedonise ne Canada qe ne vitet 50-te. Megjithate kjo nuk permendet me pasi tani kemi islamiket e nderuar shqiptare qe po mbushin faqet e gazetave me aktet e tyre.
    Per keto nuk du te vazhdoj se perfundimi nuk i pelqen askujt...

Une ju referova shkrimeve qe jane sjelle ketu ne forum. Nese ti ke te dhena me te sakta per 400 neandertalet shqiptare dhe perkatesine e tyre krahinore atehere mund ta ndihmosh temen me detaje me te hollesishme.
    Po te dhash nje lidhje me statistika ku Kosova i largohet vetem me 30 me shume se Shqiperia.

p.s. Ishin neandertalet nga Shqiperia ata qe demonstruan me flamujt islamik ne mes te Maqedonise para disa ditesh?
    Ishin nga te gjitha trevat shqipetare, keshtu bejne saher te kete ndonje manifestim, kane busat gratis nga organizatoret qe financohen nga serbia, keshtu benin edhe ne Tirane, tu hidhte mendja se Tirana eshte Bagdat njejt edhe ne Prishtine kur manifestonin per xhami.

Citim Postuar më parë nga Sirius Lexo Postimin
    Per keto nuk du te vazhdoj se perfundimi nuk i pelqen askujt...
    Po, me mire e leme. Historia e shqiptareve te Shqiperise ne perendim fillon ne 90-en. E shqiptareve te trevave te tjera fillon gjysem shekulli me pare.

Po te dhash nje lidhje me statistika ku Kosova i largohet vetem me 30 me shume se Shqiperia.
    Ato jane disa te dhena nga gazetat. Dhe une perdora te njejtat te dhena, pra nga gazetat. Une po te kerkoj te dhena zyrtare.

Ishin nga te gjitha trevat shqipetare, keshtu bejne saher te kete ndonje manifestim, kane busat gratis nga organizatoret qe financohen nga serbia, keshtu benin edhe ne Tirane, tu hidhte mendja se Tirana eshte Bagdat njejt edhe ne Prishtine kur manifestonin per xhami.
    Nuk me rezulton ashtu. Shqiptari i Shqiperise se ka zakon te valviti flamurin islamik. Mos krijo gjera te paqena. Se perndryshe katandiset diskutimi si kjo gjeja ketu me poshte

Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Ato jane disa te dhena nga gazetat. Dhe une perdora te njejtat te dhena, pra nga gazetat. Une po te kerkoj te dhena zyrtare.
    Te dhenat zyrtare mund ti kerkosh nga sherbimet sekrete nese te interesojne une nuk posedoj, ja disa emra te vrare siri.

Sipas burimeve të njëjta, kundër kësaj diktature të Al-Assad-it janë duke luftuar me rebelët rreth 600 rekrutë nga Ballkani, ku një numër i konsiderueshëm, mbi 400 janë shqiptarë nga viset e ndryshme të Ballkanit. Vetëm nga Kosova janë mbi 150, nga Shqipëria 120 dhe tjerët nga Maqedonia dhe Lugina e Preshevës. Numrin 400 luftëtarë vullnetarë shqiptare e arrijnë, nëse llogarisim edhe shqiptarët në perëndim.
    Kur është fjalë për perëndimin, sipas qeverive evropiane, numri i luftëtarëve nga këto vende në Siri arrin mbi 6000 mijë. Luftëtarë nga vendet e BE-së nuk janë vetëm myslimanë, por edhe kristianë, katolik e ortodoks.
    Ja kush janë të rinjtë shqiptarë të vrarë në frontet e luftës në Siri këto tri vitet e fundit
    SHQIPËRIA (6)
    Halit Maliqaj (31) nga Tirana , Ermal Xhelo nga Vlora, Omer Albani nga Shqipëria, Edu Samed (40) nga Porgradeci, Bledar Hamza (27) nga Pogradeci, Diamant Rasha nga Tirana.
    KOSOVA (13)
    Muhamet Koprova (22) nga Mitrovica, Atdhe Deva nga Peja, Pajtim Ulluri (22) nga Lipjani, Naman Demolli nga Prishtina, F. S. nga ish-Avallia Vjetër (Prishtin), Valon Musliu nga fshati Tushille (Skenderajt) H. Dema nga Kaçaniku, Musë Ahmeti, Hetem Sinan Dema dhe Qani Mujaku nga Kaçaniku. Po ashtu ne muajin prill te këtij viti është raportuar se janë vrarë dy shqiptarë nga Ferizaj në Siri, viktima e fundit në Siri ishte dje e kosovarit (Luksemburgu)
    MAQEDONIA (8)
    Shqiptari i parë që u vra nga Maqedonia ishte i riu nga Gostivari Rasim Zeqiri, Alim Osmani (22) nga Shkup, Egzon Avdyli, Nimetullah Imeri (38), Hoxhë Sami Abdullahu nga Shkupi, Rasim Zeqiri nga Gostivari, Nimetulla Imerin, 38 vjeç nga fshati Gërçec (Shkup) Rasim.S nga Bellovishta (Gostivar)
    PRESHEVA (1)
    Muaz Ahmeti (23) nga Tërnoca (Bujanoc)

Burimi

Nuk me rezulton ashtu. Shqiptari i Shqiperise se ka zakon te valviti flamurin islamik. Mos krijo gjera te paqena. Se perndryshe katandiset diskutimi si kjo gjeja ketu me poshte
    Hemmm dyshoj se me qellim po ngatrron deshiren me faktin, edhe une dua te jete si thua ti por une jame realist.
    Cfar thua ore per tru shperlarin nuk vlejn zakonet te gjithe jane te njejt nuk ka lidhje nga vijne, vet po e katandis diskutimin duke fol sipas deshires dhe jo sipas fakteve (raportimeve, ashtu si po na serviren).

Faqja 26 prej 30 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •