Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 77
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Për: Shqiptarëve në Turqi nuk u lejohet të mësojnë në gjuhën shqipe

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Epo boll qau ai femije per shekuj te tera dhe ne vend te qumshtit i dhane helm e dru. Tani na dilka qe e paskan patur fajin shqiptaret qe spaskan kerkuar gjuhen e tyre. Si nuk ju sosen budallalliqet juve mer?
    Po sigurisht, pse si i kane fituar te drejtat te gjithe popujt e botes? Me mirekuptim e me dashamiresi?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Epo mire o angmokio, fajin e kemi patur vete. Vete e kemi patur fajin qe na pushtuan, vete e kemi patur fajin qe na sunduan per 500 vjet, na shkaterruan rracen, kulturen, traditat, gjuhen...cdo gje. Per cdo gje vete e kemi fajin. Tuqit thjesht erdhen ketu dhe ben ate qe ben se fajin e kishim ne vete.

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Epo mire o angmokio, fajin e kemi patur vete. Vete e kemi patur fajin qe na pushtuan, vete e kemi patur fajin qe na sunduan per 500 vjet, na shkaterruan rracen, kulturen, traditat, gjuhen...cdo gje. Per cdo gje vete e kemi fajin. Tuqit thjesht erdhen ketu dhe ben ate qe ben se fajin e kishim ne vete.
    Për këtë mos ki dyshim ti !! Pse nuk ndodhi e njëjta gjë me popujt e tjerë të ballkanit ?!!
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar Maska e Etno3
    Anëtarësuar
    10-03-2014
    Vendndodhja
    Peje
    Postime
    775

kur sje i zoti i vetes ta bene ligjin tjetri,
    Ti duhesh me pas logjik mik veq na shqiptarte veq me hy ne evrope plotesojme standarte qe nuk na takojne me plotesu sikurse shkollat serbe maqedone e greke a duhet keta fucking politikan me lyp reciprocitet apo veq me hap diqka ne emer te evropes...
    Nuk ka me na vy evropa kur te ja nisin edhe pak kohe me u perserit fenomeni qe pat mbjell greqia qe edhe ata puro shqiptar te deklarohen minoritar per pak beneficione nga shteti...

Lajmerom dikush ne PM kur te hapim shkolle per kinezet.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Nuk ka nevoje per sarkazem Darius. Shqiptaret qe ju ish mohuar gjuha shqipe nga krahu tjeter ishin ministra , gjenerale e oborrtaret e sulltanit. Kjo per mendimin tim eshte shume ironike qe nuk ka asnje lloj shpjegimi. Ti u sundove ashtu sic ke qene i sunduar gjate gjithe historise nga popuj me te fuqishem se ty. Une ja ve fajin shqiptareve me shume se sa turqve. Shume shtete kane qene nen sundimin e turqise por asnje shtet nuk kishte injorancen apo varferine e shqiperise. Nderkohe qe pasaniket evropiane me pasurine e tyre i jepeshin artit e infrastruktures agallaret budallenj shqiptare benin gara kush mbushte tokat me teper me florinj.

Nuk ka sarkazem ne postimin tim, thjesht hidherim. Ti nga ana tjeter sec me kujton ate estraden e Fierit nga mesi i viteve 80-te ku Luftar Paja luante rrolin e fshatarit qe i kishin vjedhur lopen. Dhe te gjithe e benin fajtor pse e kishte zene gjumi dhe askush nuk fajesonte hajdutin. Sindrome e cuditshme.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Turqit kane bere plot gabime ndaj shqiptareve dhe kete ska kush qe ta mohoje sepse historia flet vete. Por nje pyetje te thjeshte do te te beja une ty. Me sa mban mend ti dhe me sa ke lexuar , keta 6 miliona shqiptare a u ngriten ndonjehere te kerkonin te drejtat e tyre mbi mesimin e gjuhes shqipe? Besoj e kupton se cdo te thone 6 milion veta apo jo? Po nuk qau femija nuk i jep nena qumesht thote nje shprehje popullore.
    As ne Turqine e 2014-es nuk po guxojne te ngrihen vete turqit per te protestuar lirisht kunder korrupsionit, hajnise dhe ndryshimeve te padeshiruara kushtetuese te autokracise kleptokratike te kamufluar me fashizem dhe fundamentalizem fetar, lere me qe shqiptaret apo cilado pakice kombetare te ngriheshin dhe te kerkonin gjuhe te veten ne Turqine e dikurshme apo edhe ate te sotmen.
    Shembulli i armeneve duhet te jete i majftueshem, per te kuptuar se cfare do te ndodhte me minoritete qe do te kerkonin te drejta me te medha. Por edhe shembulli i kurdeve, te cilet edhe pse jane shume me teper se shqiptaret e dikurshem, as sot nuk i gezojne as te drejtat minimale te minoriteteve ne shumicen e vendeve te Evropes.

Prandaj, ajo cfare po ben ti nuk eshte me shume se perpjekje klasike per justifikimin dhe shfajesimin e Turqise me dredhim te fakteve, argumenteve dhe realitetit.
    Arsyen pse ti mundohesh te justifikosh keto gjera ne menyre te tille, dhe jo duke u bazuar ne faktet dhe realitetet te vlefshme historike dhe politike, te cilat patjeter se jane shume me te komplikuara dhe nuk e lene Turqine te duket aq mire sa ke deshire ti, e dine me se miri vete.
    Ne qe te njohim permes paraqitjeve tua ketu, vetem mund te marrim me mend se e gjitha ka lidhje te pandashme me fetarazimin tend dhe eventualisht lidhjet tua personale apo familjare etj. me Turqine. Ne rastin me te mire, behet fjale per reagime shpesh instinktive ne platforma te tilla, ku njerezit jane te prire te kundershtojne cdo gje qe mendojne se mund te jete ne cfaredo forme ne favor te kundershtareve.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Nuk ka sarkazem ne postimin tim, thjesht hidherim. Ti nga ana tjeter sec me kujton ate estraden e Fierit nga mesi i viteve 80-te ku Luftar Paja luante rrolin e fshatarit qe i kishin vjedhur lopen. Dhe te gjithe e benin fajtor pse e kishte zene gjumi dhe askush nuk fajesonte hajdutin. Sindrome e cuditshme.

Jo po te rrish viktime gjithe jeten. Epo mire , shikoi dhe djalin Luftarit kur luan kapon tek portokallia. Besoj roli i Hekrit duhet te te pelqeje.

i/e regjistruar Maska e Etno3
    Anëtarësuar
    10-03-2014
    Vendndodhja
    Peje
    Postime
    775

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    As ne Turqine e 2014-es nuk po guxojne te ngrihen vete turqit per te protestuar lirisht kunder korrupsionit, hajnise dhe ndryshimeve te padeshiruara kushtetuese te autokracise kleptokratike te kamufluar me fashizem dhe fundamentalizem fetar, lere me qe shqiptaret apo cilado pakice kombetare te ngriheshin dhe te kerkonin gjuhe te veten ne Turqine e dikurshme apo edhe ate te sotmen.
    Shembulli i armeneve duhet te jete i majftueshem, per te kuptuar se cfare do te ndodhte me minoritete qe do te kerkonin te drejta me te medha. Por edhe shembulli i kurdeve, te cilet edhe pse jane shume me teper se shqiptaret e dikurshem, as sot nuk i gezojne as te drejtat minimale te minoriteteve ne shumicen e vendeve te Evropes.

Prandaj, ajo cfare po ben ti nuk eshte me shume se perpjekje klasike per justifikimin dhe shfajesimin e Turqise me dredhim te fakteve, argumenteve dhe realitetit.
    Arsyen pse ti mundohesh te justifikosh keto gjera ne menyre te tille, dhe jo duke u bazuar ne faktet dhe realitetet te vlefshme historike dhe politike, te cilat patjeter se jane shume me te komplikuara dhe nuk e lene Turqine te duket aq mire sa ke deshire ti, e dine me se miri vete.
    Ne qe te njohim permes paraqitjeve tua ketu, vetem mund te marrim me mend se e gjitha ka lidhje te pandashme me fetarazimin tend dhe eventualisht lidhjet tua personale apo familjare etj. me Turqine. Ne rastin me te mire, behet fjale per reagime shpesh instinktive ne platforma te tilla, ku njerezit jane te prire te kundershtojne cdo gje qe mendojne se mund te jete ne cfaredo forme ne favor te kundershtareve.

Ore ti smund ti imponosh dikujt qfare te beje ne vend te vet...

Mire qe shqiptaret nuk paskan guxim te ngriten te lypin te drejtat atje...

Po cila qeveri shqiptare lypi arsim ne gjuhen shqipe ne Turqi?

E ke arsimin ne Greqi pasi po i perzien arsyet fetare ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Pas një muaji i mbush :p Të thash që nuk pres të më kuptosh sepse e di se nuk e ke kapacitetin që ta kapësh se ku rref mendimi im. Ti i bie shumë shkurt dhe unë nuk dua ta konsumoj tastierën se nuk kam lekë mjaftueshëm për ta ndërruar.

?
    ...15 ... dhe ne kete moshe mendon se i din te gjitha hahha....ok biri i fundit i komunizmit si te thuash ti ,nje gjuhe,nje komb ,nje uniforme ,nje lloj ushqimi ,nje ideal
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •