Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 77
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Për: Shqiptarëve në Turqi nuk u lejohet të mësojnë në gjuhën shqipe

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Asnjera...

.............opcioni eshte "turqia qemaliste" ose "turqia erdokhane"....nese ka SHQIPTARE ne turqi, atehere i ke keto DY OPCIONE......"asnjera" nuk eshte opcion per te zgjedhe, do ishte abzurde te shpüaloj nje brenge dhe njekohesisht ta injoroj ekzistencen e saje. Qe te dy opcionet jane REALE.....zgjidh !

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .............opcioni eshte "turqia qemaliste" ose "turqia erdokhane"....nese ka SHQIPTARE ne turqi, atehere i ke keto DY OPCIONE......"asnjera" nuk eshte opcion per te zgjedhe, do ishte abzurde te shpüaloj nje brenge dhe njekohesisht ta injoroj ekzistencen e saje. Qe te dy opcionet jane REALE.....zgjidh !

tung
    Ne te dyja rastet, opcionet reale do te ishin shperngulja nga Turqia ose asmilimi...
    Njerezit qe kane halle te renda financiare, jane te perndjekur dhe nuk kane opcione tjera apo te cilet kane ndertuar ndonje lloje ekzistence ne Turqi (apo edhe kudo tjeter) sigurisht se do ta pranonin edhe asimilimin. Gje qe ka ndodhur edhe me shumicen e shqiptarve ne Turqi.

Ketu nuk po diskutohet per "brenga", por per trajtimin e padrejte deri te keq te shqipetarve, shqipfolesve, njerezve me prejardhje shqiptare si dhe ghuhes apo kultures shqiptare ne Turqine e vitit 2014. Trajtim i cili nuk eshte i pritshem dhe as i pranueshem ne mes te pupujve mike, lere me "vällezerve", sic thote vete Kryeministri aktual i Turqise sa here qe i jepet rasti. Ky trajtim behet edhe me i papranueshem kur kemi parasyesh trajtimin shume me te avancuar te minoritetit turk ne Kosove, ku disa mijere persona me prejardhje turke gezojne pothuajse cdo priviligj qe e gezon edhe shoqeria shumice, ne te gjitha aspektet. Bile kane edhe komune me shumice turke, e cila eshte krijuar vetem per ti avancuar te drejtat e turqve edhe me teper. Kerkesa apo pritshmeria nuk eshte per reciprocitet te plote, por per trajtim me te denje, duke u kujdesur, sic ju ka hije popujve "vllezer", per ruajtjen e gjuheve dhe traditave te njeri tjetrit -se paku duke mos rene edhe nen nivelin e rendomte apo popujve te armiqesuar.

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Une do isha shume dakord qe te zhdukeshin te gjitha llojet e rrobave te botes dhe te krijohej nje uniforme unike ,gjithashtu do isha shume dakord te perdorej vetem nje lloj ushqimi ,vetem pasul
    Mos të duket vetja më e veçantë nga një Serb, Grek, Turk, Rus apo Arab ? E kujt i bëhet vonë se ju jeni të ndryshëm në kulturë dhe gjuhë, kur që të gjithë vrasin dhe pushtojnë për të përhapur "Kulturën dhe gjuhën e tyre" në mënyra ç'njerzore dhe të pa kulturuar ?!!! Bota do të ishte më e mirë në një falmurë dhe në një gjuhë, pa kufi dhe bile do të shtoja që do të ishte më mirë që edhe mbiemrat të mos ekzistonin fare. Po ti nuk besoj që arrin të më kuptosh dhe as që pretendoj që ta bësh
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Mos të duket vetja më e veçantë nga një Serb, Grek, Turk, Rus apo Arab ? E kujt i bëhet vonë se ju jeni të ndryshëm në kulturë dhe gjuhë, kur që të gjithë vrasin dhe pushtojnë për të përhapur "Kulturën dhe gjuhën e tyre" në mënyra ç'njerzore dhe të pa kulturuar ?!!! Bota do të ishte më e mirë në një falmurë dhe në një gjuhë, pa kufi dhe bile do të shtoja që do të ishte më mirë që edhe mbiemrat të mos ekzistonin fare. Po ti nuk besoj që arrin të më kuptosh dhe as që pretendoj që ta bësh
    Ma merr mendja se nuk je me i madh se 13-14 vjec ,ndryshe nuk justifikohen mendimet shume te papjekura qe ke ..por mos u dekurajo ..ke kohe te rritesh dhe permirsohesh .Bukuria e botes qendron ne llojllojshmerine e saj ,bota sipas kendeveshtrimit tend do dukej shume e shemtuar dhe zymte.
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Sa kot ! Në Turqi jetojnë dhjetra rraca ashtu si në Amerikë, Kanada etj. Po të flitej gjuha e secilës rracë nuk do të ekzistonte më një shtet unik për motivin e thjeshtë karshillëk ndaj rracës tjetër. Unë do isha shumë dakord që të zhdukeshin të gjitha gjuhët dhe kulturat e botës dhe të krijohej një unike e pa uhazuar te asnjë rracë.
    Atehere i bie qe Amerika te mos ekzistonte sipas postimit tend. Ketu cilido komunitet ka te drejte te mesoj gjuhen e vet, biles ne nje shkolle te mesme lejohet te merret si lende gjuha shqipe me deshire sigurisht. Nejse ka shume qe e kane mendjen te mbushur qe jemi vellezer me Turqin "na e duan te miren"!
    I LOVE GOD

j&g

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Në Turqi jetojnë rreth 6 milionë shqiptarë të harruar apo asimiluar? Atyre nuk u lejohet ta mësojnë gjuhën shqipe as si gjuhë të huaj.
    Ku eshte cudia ketu? E ben per 500 vjet. E mallkuan gjuhen tone, e luftuan, dogjen e vrane qe mos ta lejonin... akoma habitemi ne me turqit?

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Ma merr mendja se nuk je me i madh se 13-14 vjec ,ndryshe nuk justifikohen mendimet shume te papjekura qe ke ..por mos u dekurajo ..ke kohe te rritesh dhe permirsohesh .Bukuria e botes qendron ne llojllojshmerine e saj ,bota sipas kendeveshtrimit tend do dukej shume e shemtuar dhe zymte.
    Pas një muaji i mbush Të thash që nuk pres të më kuptosh sepse e di se nuk e ke kapacitetin që ta kapësh se ku rref mendimi im. Ti i bie shumë shkurt dhe unë nuk dua ta konsumoj tastierën se nuk kam lekë mjaftueshëm për ta ndërruar.

Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Atehere i bie qe Amerika te mos ekzistonte sipas postimit tend. Ketu cilido komunitet ka te drejte te mesoj gjuhen e vet, biles ne nje shkolle te mesme lejohet te merret si lende gjuha shqipe me deshire sigurisht. Nejse ka shume qe e kane mendjen te mbushur qe jemi vellezer me Turqin "na e duan te miren"!
    Pikaçu, ç'lidhje ka vllazëria me Turqit në postimin që unë bëra ? Apo e di që " Mizat i tërheq vëtëm M**i " Nuk jam nga ato miza që më tërheq përmëndja e Turqve !!! Got it ?
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ku eshte cudia ketu? E ben per 500 vjet. E mallkuan gjuhen tone, e luftuan, dogjen e vrane qe mos ta lejonin... akoma habitemi ne me turqit?
    Turqit kane bere plot gabime ndaj shqiptareve dhe kete ska kush qe ta mohoje sepse historia flet vete. Por nje pyetje te thjeshte do te te beja une ty. Me sa mban mend ti dhe me sa ke lexuar , keta 6 miliona shqiptare a u ngriten ndonjehere te kerkonin te drejtat e tyre mbi mesimin e gjuhes shqipe? Besoj e kupton se cdo te thone 6 milion veta apo jo? Po nuk qau femija nuk i jep nena qumesht thote nje shprehje popullore.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Epo boll qau ai femije per shekuj te tera dhe ne vend te qumshtit i dhane helm e dru. Tani na dilka qe e paskan patur fajin shqiptaret qe spaskan kerkuar gjuhen e tyre. Si nuk ju sosen budallalliqet juve mer?

i/e regjistruar Maska e Etno3
    Anëtarësuar
    10-03-2014
    Vendndodhja
    Peje
    Postime
    775

As kinezve ne kosove nuk ju lejohet kinezishtja,qa jane keto paralele edhe ne gjermani sa shkolla shqip i ki apo ne zvicer a din dikush mem kallzu a veq mu kap ....Kur qeveria nuk interesohet me hap shkollat atje nje superfuqie si Turqia si bohet vone per 5 milion shqiptare thuajse te asimiluar...

me mire do te ishte qfare politike ndjek shteti shqiptar qe te kerkoj nga turqia greqia etj mesim ne gjuhen amtare per shqiptaret..

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •