Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 91
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Për: U fyen shumë figura kombëtare,i errdhi rradha Çajupit

Citim Postuar më parë nga Archon Lexo Postimin
    PUNERAT E PERENDISE

Kur bëre derr' dhe arinë,
    Ç'deshe që bëre Turqinë?

Se të mos qenkej kjo farë,
    bota do të vinte mbarë,
    dhe do të lulëzonte,
    Shqipëria do t'gëzonte.

I jap te drejte plotesisht komentit te Krasniqit qe i ka quajtur keto vargje idiote. Ndoshta per llogjiken e Cajupit ne ate kohe keto vargje ishin shprehje mllefi mirepo sot me keto vargje nxisin racizem dhe urrejtje.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    I jap te drejte plotesisht komentit te Krasniqit qe i ka quajtur keto vargje idiote. Ndoshta per llogjiken e Cajupit ne ate kohe keto vargje ishin shprehje mllefi mirepo sot me keto vargje nxisin racizem dhe urrejtje.

Nuk ishte llogjika e Cajupit por periudha historike kur ai ka jetuar ajo qe i jep shume kuptim vargjeve te tij. Nuk i gjykon dot sot ato vargje pa patur parasysh kontekstin historik. Perndryshe quhet paaftesi intelektuale dhe deficence mendore gje qe Krasniqi e ka demonstruar me pare ta kete me bollek. Nuk u bene kermat islamike te gjykojne figurat kombetare. Kjo eshte thene me pare dhe vendosur njehere e mire.

3. 4 antarët më poshtë falenderuan Darius për mendimin e shprehur në këtë postim:

dielli1 (18-02-2014),jarigas (18-02-2014),mia@ (18-02-2014),xfiles (18-02-2014)

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nuk ishte llogjika e Cajupit por periudha historike kur ai ka jetuar ajo qe i jep shume kuptim vargjeve te tij. Nuk i gjykon dot sot ato vargje pa patur parasysh kontekstin historik. Perndryshe quhet paaftesi intelektuale dhe deficence mendore gje qe Krasniqi e ka demonstruar me pare ta kete me bollek. Nuk u bene kermat islamike te gjykojne figurat kombetare. Kjo eshte thene me pare dhe vendosur njehere e mire.
    Pak rendesi ka llogjika e perdorur prej Cajupit apo periudha historike. Ne kohet e sotme nuk guxon ti mesosh femijeve ne shkolla nje urrejtje te tille ndaj nje shteti te caktuar. Ne kohen e xhaxhit po ashtu konsideroheshe hero te shaje Ameriken , me pas Rusine e Kinen. Sot kohrat kane ndryshuar ndaj dhe nuk guxon te krahasosh nje popull me derra e arinj.

Megjithate une e kuptoj qe eshte e kote te debatosh me ty dhe te tjere si ty ku te gjitha akoma sot e kesaj dite i ndjek nga mbrapa hija e Turkut.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

....Qajupin dhe Njerezit e medhenj te kombit,s'ka jeri qe i perul."Perulesine"qe i bene ky"krasniqi"Qajupit,nuk vlen,perkundrazi ky"fare krasniqi perul veten e vet.

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

M.Krasniqi është i vetëm ne studio dhe flet pa kundërshtarë,me pyetje të parapërgatitura ku udhëheqësi i emisonit e përkëdhel ... kjo mënyrë domozdo është propagandë.
    Nektaristët wehabist mblidhen në një studio dhe shpallin një poet atdhetar si idiot - sepse ja paska ofenduar baba sulltanin dhe Turqinë !
    Kush duhet ta mbrojë Çajupin nga dijagnozat e intelektualëve me tespih në dorë aka Krasniqi ?

Ta ofendojmë edhe një herë sulltanin
    Sulltani - A.Z.Çajupi

Jam sulltan, mbret i vertete,
    shok té tjere s’kam ne jete;
    gjaketor e zemerderr,
    nga frika me bejne nder!
    Dola nga fund’ i Azise
    si rrebesh’ i perendise:
    Vrava, preva e shkretova,
    boten me gjak e mbulova!’)
    Kur zotova Anadolle,
    erdha mora dhe Stambolle,
    njerezit i shkova ne thike,
    dhe, kush mbeti, rron me frike!...
    Jam i keq si egersire,
    te urtet jane te mire,
    dua te quhem i marre,
    po puna te veje bare.
    Thera greker e bullgare,
    thera ermenet e mjere,
    thera sa munda te tjere!
    Egersire si ariu,
    me fytyre si njeriu,
    me dergoi perendia,
    qe te vuaj’ njerezia !
    .
    .
    .

7. 3 antarët më poshtë falenderuan semiku për mendimin e shprehur në këtë postim:

ane (18-02-2014),Gentian_gr (18-02-2014),jarigas (18-02-2014)

Pak rendesi ka llogjika e perdorur prej Cajupit apo periudha historike. Ne kohet e sotme nuk guxon ti mesosh femijeve ne shkolla nje urrejtje te tille ndaj nje shteti te caktuar. Ne kohen e xhaxhit po ashtu konsideroheshe hero te shaje Ameriken , me pas Rusine e Kinen. Sot kohrat kane ndryshuar ndaj dhe nuk guxon te krahasosh nje popull me derra e arinj.

Megjithate une e kuptoj qe eshte e kote te debatosh me ty dhe te tjere si ty ku te gjitha akoma sot e kesaj dite i ndjek nga mbrapa hija e Turkut.
    Mua nuk me ndjek hija e turkut. Me vrasin syte ata qe i kane kthyer bYthën turkut.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...sipas keti krasniqir me mjekerr,ka ardhur koha qe te ngrem ne piedestal sulltan muratin,ballaban pashen,hamza kastriotin,haxhi qumilin,esat toptanin,rrahman morinen,hoxha shefqetin,e mullate e tjere qe trumbetojne martesa me grate e vellezerve,vajzat e axhes tezes halles etj....E keta ky krasniq me disa turkoarab don te na zhbejne nga rruga kombetare.
    Megjithate,ne rastese populli yne shkon rrugen e ketyre maskarenjeve,domosdo qe do shkoj ne gremine...Ndersa une kam mendimin se ketyre djajve nuk u shkon kush pas,perpos"njerezve"me pagese qe paguhen per tradheti dhe terr.Mjergullnajen qe trumbetojne keta djaj,pak kush e perkedhel,perpos trdhetareve dhe te paguarve.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Mua nuk me ndjek hija e turkut. Me vrasin syte ata qe i kane kthyer bYthën turkut.
    Po po shume bukur, e shikoj. Edhe kujdestar b*thesh tani. Mos bjer ne nivelin e ketij llumit (dielli1) me siper qe nuk din se c'bashkon me germat e tij. Rreshtat e Cajupit me siper ndaj turkut nuk dallojne shume me komentet serbe ndaj shqiptareve si popull i eger.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Mos do qe te ndryshojm qendrimet edhe ndaj serbve e millosheviqit mas ni kohe te caktume?
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Po po shume bukur, e shikoj. Edhe kujdestar b*thesh tani. Mos bjer ne nivelin e ketij llumit (dielli1) me siper qe nuk din se c'bashkon me germat e tij. Rreshtat e Cajupit me siper ndaj turkut nuk dallojne shume me komentet serbe ndaj shqiptareve si popull i eger.
    Qfar don ti qe te shkrunte cajupi ne at koh per turqit?

Ne at koh ashtu ishin egersina dhe derra
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •