Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 96
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

Pėr: Tabelat me mesazhe Islame mbushin Tiranen.

Citim Postuar mė parė nga unreal Lexo Postimin

9.29 Luftoni ata qė nuk besojnė All-llahun e as botėn tjetėr, nuk e konsiderojnė tė ndaluar (haram) atė qė e ndaloi All-llahu dhe i dėrguari i Tij, nuk besojnė fenė e vėrtetė, prej atyre tė cilėve u ėshtė dhėnė libri, derisa ta japin xhizjen nė dorė e duke qenė tė mposhtur.

.
    Pas themelimit tė pushtetit islamik tė Medine tė krishterėt dhe ēifutėt duheshin qė tė pėrcaktonin qėndrimet e tyre, ose tė jetonin tė qetė bashkė mė myslimanėt ose tė emigronin e tė shkonin nėpėr vende tjera. Por historia islame tregon se njė grup nga ithtarėt e librit nuk i dorėzoheshin Profetit dhe vazhdonin mė komplotet e tyre kundėr sistemit islamik. Ky ajet myslimanėt i thėrret qė tė luftojnė kundėr tyre deri atėherė sa tė dorėzohen dhe tė respektojnė pushtetin islamik, kėshtu qė ata duheshin qė pėr ta udhėhequr shtetin islame tė jepnin njė lloj tatimi tė quajtur xhizje, ashtu sikur myslimanėt qė jepnin zeqatin.

Edhe sot ne qdo shtet demokratik nese nuk rrespekton ligjet e ati shteti, shteti te lufton te denon
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 14-01-2014 mė 19:55

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Shtimjanii pėr postimin:

Sayan2003 (14-01-2014)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011

Me lajmeroni kur te bejne ramazanin vetem 3 dite

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj se pse kundershtohet e mira !
    E mira duhet te behet publike , dhe jo e kunderta . Zoti i udhezofte te pa udhezuarit , amin !
    E mira duhet te jete ne sherbim te te gjitheve dhe jo vetem te nje pjese. Ato jane thenie qe i perkasin vetem nje besimi e nuk perfshijne te gjithe njerezit. Ci duhet nje ateisti apo nje besimtar i besimit tjeter te lexoje "urdhera" te tilla ne rruge?
    Apo e pane qe nuk po i sillnin dot njerezit ne xhami dhe po e sjellin kuranin ne rruge?
    Amerika ne respekt te besimeve te tjera ka te ndaluar cdo lloj propagande fetare ne shkollat publike. Qofte dhe nje urim. Nuk mund tu japesh te gjithe nx p.sh nga nje kartoline urimi per Krishtlindje pavaresisht mesazhit te mire qe mund te jete shkruar ne te. Duhet te tregohesh shume i/-e kujdesshme kur ben pergjithesime.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2011
    Postime
    239

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    E mira duhet te jete ne sherbim te te gjitheve dhe jo vetem te nje pjese. Ato jane thenie qe i perkasin vetem nje besimi e nuk perfshijne te gjithe njerezit. Ci duhet nje ateisti apo nje besimtar i besimit tjeter te lexoje "urdhera" te tilla ne rruge?
    Apo e pane qe nuk po i sillnin dot njerezit ne xhami dhe po e sjellin kuranin ne rruge?
    Amerika ne respekt te besimeve te tjera ka te ndaluar cdo lloj propagande fetare ne shkollat publike. Qofte dhe nje urim. Nuk mund tu japesh te gjithe nx p.sh nga nje kartoline urimi per Krishtlindje pavaresisht mesazhit te mire qe mund te jete shkruar ne te. Duhet te tregohesh shume i/-e kujdesshme kur ben pergjithesime.
    Amerika mund te bej cte doje, nuk do te thote qe masat te cilat merren andej jane te drejta. Pse duhet te merret si shembull ? Nuk ka nevoje ta arrijme ne vijen e kundert. Megjithese jam dakort, kto reklama jan ndoshta te paguara nga organizata arabe qe kan qellimin e tyre ne Shqiperi. Nuk jam kunder asnje feje por reklamimi ne kete menyre si ndonje produkt ose sherbim bankar nuk eshte i nevojshem.

Perkundrazi, ajo qe ben Amerika eshte shume e drejte. Liria e praktikimit te nje feje nuk do te thote kufizim apo dhunim i lirive te te tjereve apo feve te tjera. Shqiperia eshte vend me tre besime fetare (ku ka dhe jashtezakonisht shume ateiste). Cpune kam une apo nje tjeter te lexojne ato reklama sikur te jemi ne mes te Arabise? Bashkia e Tiranes me te vertete ka idiote.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Ideja eshte interesante. Na e kane bombarduar kryt me reklama kanace pepsi dhe coca cola apo me vodafoner dhe Amc-era thjesht per qellime perfitimi, cfare te keqe ka kur shkruhen fjale te arta si keto qe te thone te respektosh nenen, babain, te moshuarin, te varferin etjere. Ne shqiperi shoqeria ka nevoje shume per keto gjera. Le te vendosin edhe citate nga Bibla, une pervete skam ndonje kundershtim. Thjesht te jene edukative.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Ideja dhe realizimi jan fenomenale !
    … ///

Citim Postuar mė parė nga Meriamun Lexo Postimin
    Ideja eshte interesante. Na e kane bombarduar kryt me reklama kanace pepsi dhe coca cola apo me vodafoner dhe Amc-era thjesht per qellime perfitimi, cfare te keqe ka kur shkruhen fjale te arta si keto qe te thone te respektosh nenen, babain, te moshuarin, te varferin etjere. Ne shqiperi shoqeria ka nevoje shume per keto gjera. Le te vendosin edhe citate nga Bibla, une pervete skam ndonje kundershtim. Thjesht te jene edukative.
    E para sepse shoqeria shqiptare nuk eshte me nje perkatesi fetare. Jane tre fe zyrtare. Dhe nese ndiqet ky parim te treja besimet duhet te gjejne perfaqesi. Por nese aplikohet kjo qe thua ti, i bie qe cdo kend i Shqiperise te mbushet me reklama fetare. Kjo do binte ndesh me ate qe shteti shqiptar ndjek ne kushtetuten e tij, SHTET LAIK !!! Ju po ashtu harroni nje fakt shume te rendesishem: pavaresisht tre besimeve fetare te pranishme ne Shqiperi, kjo nuk do te thote se besimtaret jane shumica. Plot nga ata qe i thone vetes - jam mysliman, jam katolik apo jam ortodoks - ne fakt e thone sepse i perkasin ketyre feve nga familja por jo sepse jane besimtare. Madje po ti referohem ambjentit ku jam rritur, marrdhenieve shoqerore qe kam patur deri ne momentin qe jam larguar nga Shqiperia, shumica, per te mos thene te gjithe, ishin ateiste. Pse 10 veta ne forum flasin gjithe pasion per fene, kjo nuk do te thote se ata perfaqesojne shumicen e shqiptareve. Reklamimi i fese (cdo feje) ne keto dimensione eshte i gabuar. Pavaresisht nga mesazhi pozitiv dhe paqesor qe reklamohet, menyra e zgjedhur eshte e gabuar. Nuk perfaqeson shoqerine ku transmetohet dhe llogjikisht ka prapavije propagandistike ne vend qe te jete thjesht mesazhere paqeje. Pra qellimi i fshehte eshte djallezor ne vetvehte.

Por gjeja me kryesore qe duhet ta perseris eshte fakti qe Shqiperia eshte nje vend laik. Kjo nuk duhet harruar.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Ne nje shkrim me lart ti shkruan: C'pune kam une te lexoj shkrime sikur te jem ne mes te Arabise. Cfare i ben keta shkrime te japin ty kete pershtypje? Thjesht sepse jane te thena nga profeti Islam qe ka lindur ne Arabi?

PS. Me tha nje shok qe punon ne KMSH kjo eshte mundesuar ne baze te pageses ashtu sic veprojne kompanite e ndryshme. Shume mire mund ta bejne edhe institucionet e krishtera, madje kjo eshte nje nisme pozitive qe do ndihmoje shume njerezit te dijne me shume mbi fene e njeri tjetrit. Eshte turp te thuash por ke shume musliman qe se kane lexuar asnjehere biblen dhe ashtu te krishtere qe se kane lexuar Kur'anin. Kemi nevoje per fjale te mira.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Citim Postuar mė parė nga Meriamun Lexo Postimin
    Ne nje shkrim me lart ti shkruan: C'pune kam une te lexoj shkrime sikur te jem ne mes te Arabise. Cfare i ben keta shkrime te japin ty kete pershtypje? Thjesht sepse jane te thena nga profeti Islam qe ka lindur ne Arabi?

PS. Me tha nje shok qe punon ne KMSH kjo eshte mundesuar ne baze te pageses ashtu sic veprojne kompanite e ndryshme. Shume mire mund ta bejne edhe institucionet e krishtera, madje kjo eshte nje nisme pozitive qe do ndihmoje shume njerezit te dijne me shume mbi fene e njeri tjetrit. Eshte turp te thuash por ke shume musliman qe se kane lexuar asnjehere biblen dhe ashtu te krishtere qe se kane lexuar Kur'anin. Kemi nevoje per fjale te mira.
    E perseris, cpune kam une te lexoj mesazhe si te jem ne mes te Arabise. Shteti Shqiptar eshte LAIK. Nese refuzon ta kuptosh kete atehere me kot qe diskutojme sepse skemi per ta gjetur gjuhen e perbashket.

Ndersa per frazen ne vazhdim, cuditerisht institucionet e fese islame e konsiderojne te nevojshme reklamimin e islamit ne nje kohe qe katolike e ortodokse nuk e kane kete problem.

Nuk kam nevoje te lexoj as bibel e as kuran per te mesuar fjale te mira apo vlera morale e njerzore. Ne vogeli jemi edukuar nga familja dhe ambjenti ku kemi jetuar (teresisht ateist) dhe kemi mesuar e perftuar vlera me te cilat krenohemi sot. Madje mjafton te krahasosh shoqerine shqiptare te sotme me ate te 25 vjeteve me pare dhe e shikon ndryshimin ne sjellje dhe moral.

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •