Close
Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 141
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Pėr: Haradinaj: S’e di pse jam mysliman (video)

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Nuk ka te keqe te jesh fundamental, perderisa aplikon rregullat t'cilat i jan porositur besimtarit (eshte ēeshtje intelekti pastaj, nese gjen rrugen e urtesis).

Ekstremizmi vie pikerisht, kur njerezit fillojn dhe gjykojn pa konsultime dhe pa friken e Zotit ! Kjo eshte ekstremizem, dhe me kesi lloj ekstremizem perballet sot kjo "bota" islame !
    Fundamental, fundament, themel... Ka dy kuptime: pozitv e negativ.
    T'i permbahesh religjionit me perpikmeri (themel) nuk eshte gje e keqe...Megjithate, ne cdo gje ku teprohet (shkohet deri ne ekstrem) eshte e demshme, e pa hair... Fundamentalizmi (ekstremizmi religjioz) nuk eshte vetemse karakteristike e Islamit, sic duan te na e shesin ca idiote. Kete e hasim ne te gjithe religjionet pothuajse ne te njejten mase, disa biles edhe me keq/ekstrem se ne Islam, por qorrat (idiota) nuk e shohin dot kete gje. Sepse biznesi (une e quaj pislesh) e don qe te sulmohet vetemse njera pale - ajo islame. "Lajmet" e plasuara nga paēavurat tona na bindin te besojme se problem Nr. 1 ne bote eshte Islami. Ketyre "lajmeve" iu bashkangjiten nje armate e tere idiotash shqipfoles...

*
    klipp&klar

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    Fundamental, fundament, themel... Ka dy kuptime: pozitv e negativ.
    T'i permbahesh religjionit me perpikmeri (themel) nuk eshte gje e keqe...Megjithate, ne cdo gje ku teprohet (shkohet deri ne ekstrem) eshte e demshme, e pa hair... Fundamentalizmi (ekstremizmi religjioz) nuk eshte vetemse karakteristike e Islamit, sic duan te na e shesin ca idiote. Kete e hasim ne te gjithe religjionet pothuajse ne te njejten mase, disa biles edhe me keq/ekstrem se ne Islam, por qorrat (idiota) nuk e shohin dot kete gje. Sepse biznesi (une e quaj pislesh) e don qe te sulmohet vetemse njera pale - ajo islame. "Lajmet" e plasuara nga paēavurat tona na bindin te besojme se problem Nr. 1 ne bote eshte Islami. Ketyre "lajmeve" iu bashkangjiten nje armate e tere idiotash shqipfoles...

*
    Pikerisht ketu qendron problemi > tek TEPRICA ! Tek muslimanet gjen teprica me shumice, qe sikur t'i gjykonim me Islam,.. 90% te dalin mekatar pa-vetedije qe kundershtojn me trup e shpirt mesimet e Profetit ton a.s. ! Dhe nje pjese te fajit e ka edhe interneti, ku sic that me lart, mirret vetem informata superfaqesore dhe me te, jep leksione dhe "udhezon" verberisht te tjere !
    … ///

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Pikerisht ketu qendron problemi > tek TEPRICA ! Tek muslimanet gjen teprica me shumice, qe sikur t'i gjykonim me Islam,.. 90% te dalin mekatar pa-vetedije qe kundershtojn me trup e shpirt mesimet e Profetit ton a.s. ! Dhe nje pjese te fajit e ka edhe interneti, ku sic that me lart, mirret vetem informata superfaqesore dhe me te, jep leksione dhe "udhezon" verberisht te tjere !
    Teprueshmeria, ekzagjerimi (jo teprica)...
    Dalin(m), dalin(m) biles mbi 90%, 99,99%.
    Ekzagjerimi ekziston tek te gjithe njerezit, jo vetemse atyre fetare (te te gjitha religjioneve).
    E kemi shume bukur te pershkruar karakterin beduin ne Kur'an. Beduinet merren vetemse si shembull. Mirepo kjo vlene per te gjithe ne (edhe mua dhe ty).
    Beduine jemi shumica absolute (99,99%). Ky eshte dallimi ndermjet asaj qe quhet besim (belief) dhe besim (faith). 'Believer' jemi qe te gjithe, ama 'faither' shume pak... Ekzagjerimi behet atehere kur e quan veten 'faither', kurse ne realitet je 'believer'.
    Natyrisht qe ka njerez qe jane 1, 5, 20, 50 e me shume perqind muslimane ne kuptimin e plote te fjales...
    Synimi, me mire te themi aspirata, e te gjithe neve duhet te jet udha e drejte. Udha e drejte eshte ora 12. Ora 11, 10, 9...jane ekstreme te djathte. Ora 13, 14, 15... ekstremė te majte... Ne ora 6-te puqen te kundertat, opozitat...6-ta kunder 12-shit eshte involucioni (e keqja, e zeza) me evolucionin (e mirja, e bardha).
    Shtrohet pyetja: Ku e kemi sot oren 12-te?
    Ne Perendim? Ne Lindje (Arabi...)?
    Askund.

Sa e ke oren?

*
    klipp&klar

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030

Citim Postuar mė parė nga zANė Lexo Postimin
    Po me Zanen cke?
    Pirat dallimi jot me mua eshte si ti ben tifozllyk dhe flet ne ate menyre :-D.....kurse une thjesht mendimin tim nga kendveshtrimi im
    Aleanca ne ate Komune ka pas kriza brenda per brenda partis,dhe me kujtohet mobilizimi qe donin ta heqnin Z.Lekaj,por me qe nuk e arriten qellimin gjysma e tyre edhe u larguan nga kjo parti,nje gjysme e konsiderueshme me njerez qe i kan sjell jo pak vota kesaj partie,dhe kjo mendoj se ka ndikuar te rezultatit...Kurse tani duket seriozisteti i Z.Haradinaj (gje qe nuk eshte pare ne raundin e pare)qe po punon shume aty....tani sa ka arrit ti kthej prap keta njerez,dhe sa ka arrit ti bind njerezit neper fshatra (sepse fshatrat dolen shume pak ne votime)ngelet per tu pare me 1 dhjetor...

Sa i perket Z.Kusari-Lila mund te jete cdo gje,por per momentin vetem politik,dhe si politikane nuk po sillet,ngeli me shpifje,mashtrime,iluzione....per ti dhen vulen pastaj deklerata e Z.Pacolli...ku thote 'krahu i luftes te iken ne shpi'... ku ne ate pjes me se shumti ka njerez te prekur nga lufta ne menyra dhe forma te ndryshme,kjo besoj se do te ndikoj shume....Kto jan vetem disa nga arsyet qe une mendoj se nuk fiton Z.Kusari-Lila....nuk eshte se po beje lobim apo tifozeri per ndonjeren pale....

P.S.Jarja nuk me duket aq e veshtir as per tu kenduar as per tu mesuar teksti,lol....po shif ti mesoje ate te motrave bushi se me duket ka tre strofa te duhet pune cik me shume per ta mesuar
    Phuuu menzi e gjeta postimin, se e kishin derguar temen keta talabanat e forumit, gati te brigjet Somalise hahahaha... prej atyre motrave Bushi, vetem melodine do e marr, se tekstin do te duhet te ndryshohet e te shkruhet nje tjeter...ne Gjakove s`do ta shihni me Palin as Rrambushin surrat-kalin se prej Prishtines erdhi Mimozja, u tregoj si pihet Bozja ahahahaha. Ja gjen Palit ndonje vend Mimozja e ēon te punoje ne ndonje ambulance ne Reke te keqe, mu sikur te kenga, ke kry shkollen e mjeksise me dhene shpirica te injeksise Hohohooooo a kete Rramabushin, i shikon keta talebanat e forrumit per nje jave dite ja japin pergaditjen superiore edhe tamam ta bejne Imam me tespi ne dore ne mes te Gllogjanit... E kam parasysh kur te filloj Rambushi ta lexoje, sikur harapt shkrimin prej ne te djathte emrin e partise se tij AAK...KAAKAA . Mire u ka thene Bexheti le te ikin te shtepia, bile mundesisht te shkojne ne nje vend i ri, e kish cekur ai drenica i 97 diku larte ne nje teme, ahahahahah me duket vend me te pershtatshem nuk mund te gjejne. Miiiimooozjaaaa Goooooooooooo ! Hahahahaa
    ...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Komb? Per c'fare kombi flet or ditzi? Kush njifte kombe para 600 vitesh? Fatkeqsisht per ju dhe miresisht per Islamin evropa na identifikon ne shqiptaret si popull musliman. Gomere sikur Ramushi qe i dhemb ky etiketim le te shkojne ne Serbi . Atje i kane qejf fort Ramushat.
    Zoteri ky eshte ne toke te veten, ne shtepi te veten, me kete logjike edhe Serbet kishin te drejte dhe Adem Jashari ne shtepi te veten vetem se spo i pelqejka Serbia po u dashka me shku ne ndonje vend tjeter. E ka te garantuar me kushtetute lirine e fjales, perse te shkoje ne Serbi, a je ne vete ti, vetem se nuk te shkon per shtati ty, ku ke pare keshtu perpos qe ne diktature. Sikur rasti i Ezanit dhe Kembanave, nuk d.m.th. se nese je kunder zhurmes do te duhej ta shisje shtepine e te shkoje ne Serbi apo Greqi.

Ste pelqen islami shko ne Serbi. Ste pelqe ateizmi shko ne Rusi, ste pelqe krishterimi lesho ameriken e shko ne Korene e Veriut. Secili e ka te garantuar lirine e fjales dhe te zgjedhjes.

1.2.3...I
    Anėtarėsuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Citim Postuar mė parė nga Pirate of Love Lexo Postimin
    Phuuu menzi e gjeta postimin, se e kishin derguar temen keta talabanat :-D e forumit, gati te brigjet Somalise hahahaha... prej atyre motrave Bushi, vetem melodine do e marr, se tekstin do te duhet te ndryshohet e te shkruhet nje tjeter...ne Gjakove s`do ta shihni me Palin as Rrambushin surrat-kalin :-D se prej Prishtines erdhi Mimozja, u tregoj si pihet Bozja ahahahaha. Ja gjen Palit ndonje vend Mimozja e ēon te punoje ne ndonje ambulance ne Reke te keqe, mu sikur te kenga, ke kry shkollen e mjeksise me dhene shpirica te injeksise Hohohooooo a kete Rramabushin, i shikon keta talebanat e forrumit per nje jave dite ja japin pergaditjen superiore edhe tamam ta bejne Imam me tespi ne dore ne mes te Gllogjanit... E kam parasysh kur te filloj Rambushi ta lexoje, sikur harapt shkrimin prej ne te djathte emrin e partise se tij AAK...KAAKAA . Mire u ka thene Bexheti le te ikin te shtepia, bile mundesisht te shkojne ne nje vend i ri, e kish cekur ai drenica i 97 diku larte ne nje teme, ahahahahah me duket vend me te pershtatshem nuk mund te gjejne. Miiiimooozjaaaa Goooooooooooo ! Hahahahaa
    Aahahahahahhaahhahha
    Shume bukur qe mund ta marresh melodin dhe ta perdoresh per dicka qe ty te duhet,me vjen mire qe krijojn dicka qe i sherben popullit,lol
    Kurse mua do ma thuash tekstin fjal per fjale se jan disa pjes qe nuk e kuptoj dialektin

Po nese fiton dr.Lekaj,e keni menduar ku do shkoj dhe ca do punoj Mimoza?Ahh se harrova qenka dhe bartese e listes kjo,shkon asamblesite,le qe kam pershtypjen nuk do rri as ne asamble,nuk e rrespektoj voten e atij populli as heren e pare se besoj se do ta beje tani!

Une jam kunder kesaj zonjes se edhe ketu ne forum na futi ne percarje,lol...imagjino cfare ka bere ne ate qytet,ashtu jam kunder edhe z.Lekaj edhe pse ka qene njeri nder Kryetaret me te mire sa i perket qeverisjes lokale ne Kosove,ama jam kunder mandateve te treta....

Por kur i ve ne kandar te dy sigurisht qe z.Lekaj eshte ne avantazh,per mua gjithmone plus po ben fushat shume me te paster se pala tjeter.Politika eshte edhe vler pirat dhe menyra si ka zgjedh kjo zonje te fitoj pushtetin me shpifje,thashetheme,akuza palidhje,duke e prek edhe popullin biles aty ku nuk duhej....nje fushat shume e eger (dhe jo vetem nga kjo )e diteve te fundit Kosova nuk eshte e gatshme ta perballoj per shume kohe,po shyqyr do marri fund me dt 1,se po vazhduan keshtu plas luft civile...ateher cfare vlera pret shoqeria Kosovare te shperndaj kjo lloj politike me keta lloj politikanesh!

Sa i perket asaj qe ka then Z.Pacolli...Uf,po Z.Pacolli ka thene edhe Kosovo ne moze bez Srbija,po ja qe e kishte gabim se Kosova mundet pa Serbin....Keshtu edhe tani gabohet sepse ata ne shpi te vete jan....

P.S.#Vazhdojmė....62
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga zANė : 28-11-2013 mė 10:25

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anėtarėsuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Pjesa dermuese e konvertiteve jane kryesisht me arsim te larte !!!...ergo, islamin e pranojne ata qe edhe e njohin !

Sa i perket "radikalet", ata miren me islamin siperfaqesisht dhe intuitiv, ngase e kane ne sfondin e tyre familjare....

Dy realitete krejtesisht me parakushte te ndryshme !!!, te cilat analizuar sakte e tregojne qartazi te kunderten e asaj qe pohon ty me keto rreshta me larte !

"frigen Allahut ja kane dijetaret", jo "automekaniket qe kane lexuar dy libra".........ergo, nuk pasqyrohet islami mbi ate qe e sheh, por mbi ate qe e njeh !

tung
    Vallah llocke je o Muuh!!! (kjo llocke ne kosovarce nuk e di tamom se cfare do te thote por ne shqipen time nuk eshte ofenduese dhe perfajqeson vetem nje cope mishi!)
    Nuk e kam ndermend me debatu me nje intelektual te kalibrit tend vetem se lexova per dreq kete cfare ke shkruar dhe mu kujtua nje artikull i nje gazete qe lexova sot ne mengjes per nobelistat pra per personat qe kani fituar cmimin Nobel ne bote! Shkurtimisht thuhej qe:
    - 1,2 miliarde myslymane ne bote kane 9 Nobeliste!
    - 12 milione ebrenj kane rreth 250 Nobelista!

Nje nga banda myslymane nobeliste prej 9 vetash ishte edhe Arafati qe e ka marre cmimin per .... PAQE!!!! Tani per paqe kohe ose plendesi edhe mund tja jepnin, por ti japesh kryeterroristit palestinez "Nobelin per Paqe"!
    Nejse kete te fundit e thashe jo per t'ju ulur me poshte numrat......!!!!!!!!!!!!
    Hajt tong!
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

Pse nuk thua ti qe i paska nxi myslot Haradinaj . Hallall i qofte pushka

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Une se kuptoj se si ka mundesi nje teme e tille te marre dimensione te tilla diskutimi. Haradinaj ka folur thjesht e qarte per veten e tij. Ka thene qe nuk ben ritin e faljes sipas Islamit, nuk shkon ne xhami, me pak fjale nuk praktikon fene islame. Ai nuk ka thene qe te gjithe shqiptaret e Kosoves jane si ai. Kete e perdorin kundershtaret e tij politik per ta denigruar sepse dihet qe Kosovaret nje shumice jane te lidhur me fene.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030

Citim Postuar mė parė nga zANė Lexo Postimin
    Aahahahahahhaahhahha
    Shume bukur qe mund ta marresh melodin dhe ta perdoresh per dicka qe ty te duhet,me vjen mire qe krijojn dicka qe i sherben popullit,lol
    Kurse mua do ma thuash tekstin fjal per fjale se jan disa pjes qe nuk e kuptoj dialektin

Po nese fiton dr.Lekaj,e keni menduar ku do shkoj dhe ca do punoj Mimoza?Ahh se harrova qenka dhe bartese e listes kjo,shkon asamblesite,le qe kam pershtypjen nuk do rri as ne asamble,nuk e rrespektoj voten e atij populli as heren e pare se besoj se do ta beje tani! Ate Srbija, po thone qe ai Bugjeti i Pacovistanit, ja ka lene tani Hushimit si aleat te fuqishem te atyre.

Une jam kunder kesaj zonjes se edhe ketu ne forum na futi ne percarje,lol...imagjino cfare ka bere ne ate qytet,ashtu jam kunder edhe z.Lekaj edhe pse ka qene njeri nder Kryetaret me te mire sa i perket qeverisjes lokale ne Kosove,ama jam kunder mandateve te treta....

Por kur i ve ne kandar te dy sigurisht qe z.Lekaj eshte ne avantazh,per mua gjithmone plus po ben fushat shume me te paster se pala tjeter.Politika eshte edhe vler pirat dhe menyra si ka zgjedh kjo zonje te fitoj pushtetin me shpifje,thashetheme,akuza palidhje,duke e prek edhe popullin biles aty ku nuk duhej....nje fushat shume e eger (dhe jo vetem nga kjo )e diteve te fundit Kosova nuk eshte e gatshme ta perballoj per shume kohe,po shyqyr do marri fund me dt 1,se po vazhduan keshtu plas luft civile...ateher cfare vlera pret shoqeria Kosovare te shperndaj kjo lloj politike me keta lloj politikanesh!

Sa i perket asaj qe ka then Z.Pacolli...Uf,po Z.Pacolli ka thene edhe Kosovo ne moze bez Srbija,po ja qe e kishte gabim se Kosova mundet pa Serbin....Keshtu edhe tani gabohet sepse ata ne shpi te vete jan....

P.S.#Vazhdojmė....62
    po nese fiton, eshte fjala nese fiton Pal Lekaj, po ku do te fitoj Lekaj, pos nese Rambushi i thote Saluas, si friends qe e ka, mi dergo ne huazim, tere maloket e Tropojes e Bajaram Currit te vijne te votojne en Gjakove hahahaa... por, edhe nese atehere, perseri Mimozja do te ju behet kryetare e komunjes Gjakoves pse ku do shkoje, nuk e ka kryer ajo shkollen e mjekesise e te jap shiringa te injekcise ahahaha
    ...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •