Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23

Për: Përse nuk dënohën krimet e kryera ndaj Fesë në1967?

Atehere beson ne nje krijese imperfekte. Me te vertete qenkemi krijuar sipas imazhit te tij. Kjo eshte llogjika jote?

p.s. Duket qarte qe kemi mendime te ndryshme per kete pike. Qellimi nuk eshte te te mbush mendjen ty dhe as ti mua. Sejcili le te mbaje mendimin qe ka. Une skam per ta ndryshuar ndonjehere ate qe mendoj per fene.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Ti thua pse besimi ne Zot duhet te kaloje permes fese. E thjeshte fare, konceptin e mirefillte per Zotin na e mesojne tri fete monoteiste.
    A je ne gjendje ta argumentosh kete qe thua??!!
    Jarigas

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972

Citim Postuar më parë nga pirro10 Lexo Postimin
    Përse nuk dënohën krimet e kryera ndaj Fesë në 1967?
    (për kujtesë `profesorit` diabolic Hulusi Hako)

Lexova pa kureshtje, dhe i zhgënjyer broçkullitjet e të ashtuquajturit `Profesor` Hulusi Hakos në një shkrim tek gazeta Sot ditën e sotme, por duke menduar se sa profesorë të këtij lloji prodhoi PPSH, profesorë të cilat i përdori për qëllimet e saj të mbrapshta duke e lënë Shqipërinë një nga vëndet më të varfra në botë.
    Ky person dhe këta profesorë dhanë kontributin e tyre djallëzor në shëmbjen e kulturës tradicionale fetare të fesë në Shqipëri, me pretekstin absurd dhe marksist se shqiptarët nuk janë shumë fetarë, prandaj të heqim fenë në mënyrë që të krijonin `NJERIUN E RI` komunist.
    Ky njeri i ri komunist u dështoisigurisht, dhe pasojat e tij jemi duke i parë edhe në ditët e sotme sepse këta `njerëz të rinj` duke mos respektuar traditat dhe moralin përkatës fetar, sot nuk respektojnë ligjet, nuk duan të punojnë por tërhiqen ndaj përtacisë dhe qejfeve, merren me krimin, e kanë më të lehtë të bëhen politikanë për të drejtuar se sa profesionistë (sepse teknokrati dhe profesionisti kërkojnë shumë mund e punë për tu bërë), u bënë intrigantë dhe dashakeqës si dhe shpifarakë, duke shkaktuar rrëmuja dhe keq-informime si ky i ashtuquajturi Profesor Hulusiu.
    Këtë u mësoi marksizëm –leninizmi këtyre bastardëve të ateizmit-Intrigën.
    Hulusi Hako, jo vetëm që duhej dënuar në kohën e demokracisë, por sot duke përfituar nga Demokracia që ai luftoi në Kohën e `Shokut` Enver, ka guzximin djallëzor të jetë krenar për atë hata që bëri bashkë me kriminelët e tjerë duke rrafshuar kishat dhe xhamitë në 1967 së bashku me atesitë-komunistët e vendosur Apostol Kotani, Selim Nëngurra, e plehra të tjera të këtij lloji, një krim i pa ndëshkuar ende në Shqipëri.
    Une jam i pari qe e kam denuar luften e fes ne Shqiperi, jo se jam fetar por sepse eshte e drejta e njeriut per te besuar ne cfar te doj. Por kur degjoj te thuhen gjera te tilla sic eshte edhe ky shkrimi jot me lart dhe ne vecanti fjalia e gjyrosur me te kuqe me acarojn. Po pse ore ata qe nuk ishin fetar dhe rrespektonin ligjin, njerez te cilet kan sakrifikuar jo vetem veten per ate vend por gjenerate ta tera, cfar ishin ata. Nga e moren edukaten, si eshte e mundur sipas teje qe keta njerez afetar arriten te beheshin 'njerez'? Kur shkruan keshtu edhe sikur mesazhi jote te ket dicka te vertet brenda vetvetiu ben njerezit te te mos marrin serjozisht jo vetem ate qe ke shkruajtur lart por edhe personin tend.

Kisha edhe nje pyetje per ty: Perse kerkon pikerisht denimin e krimieve kryer ndaj fes dhe jo denimin e krimeve qe ju be shqipetareve mbar, fetar apo afetar, perpara, gjat dhe mbas kesaj perjudhe. Krimet u ben nga i njejti institucion. Pse paska me rendesi e para me shume se e duta?

P.s oooo se desh harrova: Ne vendet komuniste qe feja u lejua, e di ti qe ajo u perdor per te ber propaganden e komunisteve. Stalini ishte ai qe prishi kultet fetare, dhe te 'nesermen' i reindertoj prap kur kuptoj se mund te perdorte fen ne avantazhin e tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 22-11-2013 më 17:05
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

Atehere si ka mundesi qe ekzistenca e njeriut te jete pa kurrefare arsye dhe pa nje mesazh???
    Ka mundesi, fare lehte. Duhet vetem te 'frenosh' egon tende e mos t'ia atriboush ekzistences tende te mjere e te paperfillshme - ne krahasim me universin - asnje mistike e te pranosh se je i vogel, se NUK je krijuar me nderhyrje hyjnore, se NUK je pjese e ndonje plani te madherishem e triumfues ku mbizoteron dashuria e drejtesia, se ekzistenca jote NUK ka asnje qellim dhe asnje mesazh per te lene prapa. Duhet te pranosh se nuk do te katapultohesh ne ndonje vend gjithnje me ylbere e pa dimra, por do te behesh pluhur e hi dhe shume shpejte do te harrohesh.

Je vetem nje tjeter kafshe ne kete planet, nje tjeter hir i natyres, produkt i ligjeve.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Mos valle don te thuash qe cdo gje u krijua vetvetiu ne menyre perfekte?
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

Mos valle don te thuash qe cdo gje u krijua vetvetiu ne menyre perfekte?
    Vetvetiu dhe perfekte! Varet cka nenkupton vetvetiu dhe cka perfekte. Asgje ne kete planet e jashte tij nuk mund te krijohet vetevetiu e pa ndikimin e ambientit, pa ndikimin e faktoreve tjere. Cdo gje ka shkakun dhe pasojen - problemi tek ti eshte qe kete ndikim e kete lidhje kauzale e mitizon e nuk e merr mundin te besh lidhjet e duhura ne menyre logjike e te mbeshtetura me ligjet e fizikes e kimise. Eshte larg nga te qenit perfekte miku im. Dielli eshte burim jete por qendro disa ore i ekspozuar e te dhuron kancer. Mendon se sheh e degjon por ka shume gjera qe syri nuk i sheh e as veshi degjon, ka arsye te shpjegueshme pse nuk e ndjejme peshen e ajrit, ka shpjegime qe e deshmojne kalimin nga organizma njeqelizor ne shumeqelizor.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Ti thua pse besimi ne Zot duhet te kaloje permes fese. E thjeshte fare, konceptin e mirefillte per Zotin na e mesojne tri fete monoteiste.

Ti thua keshtu, kurse Dariusi keshtu:

Poshtersia e isntitucionit fetar eshte binomi Fe-Zot. Dmth besimi ne Zot duhet patjeter te institucionalizohet dhe kaloje nepermjet fese.
    Te dyte keni te drejte pjeserisht (jo plotesisht).
    Eshte nje konstatim shume i sakte me kete rast, kur thuhet (keshtu e kam mesuar une):
    Fitorja me e madhe e forcave te erresires (materialitetit, involucionit...te themi: djallit) eshte kur religjionet e kane marre monopolin e frymerores...
    ...duke pohuar se vetemse permes fese arrihet deri tek Perendia.
    Faktikisht religjionet jane ca nga udhet per te shkuar (per t'iu afruar) Zotit por jo te vetmet.

Kur kemi parasysh Marksin, sejcili vend qe e ka perdorur marksizmin e ka bere nje gabim te madh, gjgjs e ka keqperdorur/keqinterpretuar Marksin. Marksi e ka kritikuar klerin (e te gjitha religjioneve) por jo dhe Zotin, as shkrimet e shenjta. Ky eshte njedallim shume i madh, megjithese shumica derrmuese e njerezve nuk e bejne dot kete dallim.

Sa per denimet qe kerkohen ndaj krimeve ndaj fese, megjithese nuk do te ishte dashur te vecohet kjo, per arsye se krime jane bere ne te gjitha sferat gjat kohes se komunizmit.
    Edhe nese nuk behet proces, se pakut fetari duhet ta dije Ligjin: "Cfare ke mbjellur, ate dhe do ta korresh" e qe eshte e njejta gje sikur Ligji Shkak - Pasoje. Lypsen njohuri elementare te psikologjise per ta pikatur kete gje: Ai qe ka bere (dhe ben) krime nuk mund te gjeje kurrnjehere rehati. Ai mund te "aktroje" lumturi, por kjo nuk eshtelumturi por vetekenaqesi (ia ben vetit qejfin). Dhe pikerisht ky eshte denimi.

*

klipp&klar

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Ne vitin e mbrapshte 1967 ishin "turmat pa fre" te nje rinie te helmatisur me marksizem-leninizmin ato qe shkaterruan dhe perdhosen tempujt e fese. Dhe nuk ishin pak por pothuajse e gjithe rinia dhe populli bile ishte dakord moralisht me kete katrahure qe u be,...hako, etj ishin thjesht rrogetare dhe patjeter qe dhane kontributin e tyre ne kete shkaterrim,.. dhe ndalii i fese me kushtetute u vu ne vitin 1976, pra 9 vjet pas prishjes se tempujve,..ne kete kohe u testua besimi i paket i popullit,..dhe sidomos i rinise,..pasi mesa di une nuk ka patur ndonje urdher nga lart per shkaterrimin e tempujve fetare,..As Enver Hoxha, pra nuk e beri direkt shkaterrimin,..., zelli i rinise ishte i papermbajtur pra. Pendimi duhet te vije nga te gjithe shqiptaret, vecanerisht nga pjesemarresit direkte, sidomos rinia,..
    Sot, gjithkush ka te drejten e tij te besoje ose te mos besoje, te pendohet apo te vazhdoje rrugen e tij,...,liria eshte dicka e madhe qe perfituam ne shqiptaret, qe te jemi te pergjegjshem,..por ne fund te fundit gjithkush duhet te paguaje per bemat e tij...., por jo ne toke...
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 23-11-2013 më 05:50
    Duaje te afermin tend si veten

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Oponioni i nje fetari eshte po aq i vlefshem sa ai i nje jofetari ne kete pike. Po ne shekullin qe jetojme te konsiderosh dike perfaqesues te Shejtanit apo Djallit eshte sa anakronike aq dhe qesharake. Poshtersia e isntitucionit fetar eshte binomi Fe-Zot. Dmth besimi ne Zot duhet patjeter te institucionalizohet dhe kaloje nepermjet fese. Dhe fetaret gjithmone do ta kene te veshtire te kuptojne qe feja eshte krijuar nga njeriu dhe ska lidhje me besimin ne Zot. Cdo gje qe krijohet nga njeriu per te kontrolluar njeriun meriton te neveritet dhe denohet. Feja eshte kancer qe duhet shkulur.
    Clidhje ka konteksti i kuptimit te fese me krimin ???..........kerkesa qe e parahstron pirro10 eshte plotesisht me vend !. Ne nje shtet ligjore patjeter duhet te ndeshkohen penalisht pergjegjesit per krimet qe jane kryer kunder kommuniteteve fetare. Pasiqe adresatet nuk mund te jene trupat fizik (ngase krimi ish i intutucionalizuar), atehere me se paku duhet te kete nje deklarate publike pendimi, dhe gjithesesi nje demshperblim material (me pak fjale, nje kthim te prones te uzurpuar, dhe nje kundervlere per demin material, ne toke ose ne para - restitucion). Keshtu ndodh ne nje shtet ligjore, bashkkohore, ku sundon demokratia......kjo me siguri se nje dite do ta gjeje republiken e shqiperise....te jesh is sigurte per kete !!!....nje nder tabihatet e "keqija" te njeriut eshte ---> nuk harron !!!

me nderime
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 23-11-2013 më 06:47
    albanish by nature

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Pirro10, e ke kapur kalin nga bishti e jo nga freri. Ceshtja nuk eshte se perse nuk denohen krimet ndaj fese, ceshtja eshte:

- Dhe sa dekada duhet te kalojne qe shqiptaret te njihen me krimet ndaj fese?

Eshte humbje kohe te replikosh neper gazeta me demonet e komunizmit me fytyra njeriu qe marrin ende fryme dhe qe u vune ne sherbim te se keqes. Ashtu si demoni i trembet Fjales se Krishtit, edhe keta nuk u tremben replikave te tua ne gazeta, i tremben se VERTETES HISTORIKE. U kallet data e tmerri kur mesojne apo degjojne se dokumentat e Arkives se Shetit apo Sigurimit te Shtetit do te behen publike dhe emrat e te gjithe atyre qe kane qene pjese e ketij "revolucioni kulturor" do te behen publike. U kallet data e tmerri kur lexojne ne faqet e gazetave dhe ne faqet e ketij forumi deshmite e shqiptareve te thjeshte qe kane jetuar ne ato vite, qe deshmojne ngjarjet dhe personazhet qe vune dore ne shkaterrimin e objekteve te kultimit dhe ne dhunimin e persekutimin e klerit ne mbare vendit.

Do te vesh kete padrejtesi ne vend?

Mos humb kohen te replikosh me te tille njerez qe ia kane shitur shpirtin e tyre se keqes me kohe, por gerrmo neper Arkivat e Shtetit e sill ne forum dokumentat e vendimet e qeverise se kohes qe ndaluan me ligj besimin ne Zot dhe sekuestruan pronat e komuniteteve fetare, publiko fletearestet dhe procesverbalet e gjyqeve ndaj klerikeve te nderuar te vendit, qe te mesojne edhe brezat e shqiptareve, si keta sot edhe ata neser, te verteten e tyre historike.

Sa vlen nxjerrja ne drite e se vertetes, nuk vjen denimi ligjor i ketyre krimeve ndaj fese. Te gjithe ata qe vune dore mbi fene, e kane marre, e do ta marrin ndeshkimin nga Perendia, ne kete bote e ne ate boten tjeter qe vjen. Dhe mallkimi i Perendise do te bier mbi ta dhe mbi brezat e tyre.

Albo

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •