Ylli australian i rabgit, konvertohet ne mysliman
Tė premten, nė xhaminė Zetland nė Sydney, ylli i njohur australian i ragbit Blake Ferguson ėshtė konvertuar nė Islam
Siē ėshtė bėrė e ditur nė konvertimin e tij ka ndikuar boksieri Anthony Mundine, i cili shpreson se kjo do ta ndihmojė ragbistin ta kthen karrierėn e tij pėrsėri nė rrugė tė drejtė.
Mediat botėrore kanė publikuar fotot e Fergusonit duke u falur afėr Mundineas ... i cili, gjithashtu, pesė vjet mė parė ka ndėrmjetėsuar nė konvertimin e njė tjetėr ylli tė ragbit, Sonny Bill Williams.
Pėr disa muaj karriera e Fergusonit ishte nė rėnie, pasi u shkarkua nga klubi Raiders pėr shkak tė numrit tė madh tė incidenteve jashtė fushės, dehjes dhe drogės. Ai kishte provuar edhe mė parė tė largohet nga droga dhe alkooli, por dėshtoi.
Ferguson, tė premten refuzoi tu jepte ndonjė koment gazetarėve, duke thėnė se ēėshtja e tij ėshtė private dhe pėr kėtė nuk dėshiron tė flasė." Ai ka menduar pėr kėtė dhe nė fund vendosi tė konvertohej nė Islam", tha Mundine. "Pėr kėtė ai do tė flasė vetė kur tė jetė gati. Pėr momentin ai i gėzohet ndryshimit tė direktivave tė jetės dhe gjendet nė rrugėn e duhur , nuk pi, nuk drogohet dhe nuk argėtohet. I ėshtė kthyer ngjyra e fytyrės. Ai dėshiron tė bėhet njė njeri mė i mirė, por ende do tė ketė mangėsi, si tė gjithė ne" tha Mundine.
Lojtari i cili dikur ka fituar 400,000 dollarė nė vit, jeton me Mundinenė dhe nėnėn e tij."Do tju dėshmoj atyre se kanė gabuar, in sh Allah", tha ai. "Reagime do tė ketė gjithmonė, unė e pres kėtė. Tė gjithė mė shikonin se si po fundosem. Por,unė do tju dėshmoj se kanė gabuar, nėse e dini se ēfarė dua tė them. Duke jetuar me Anthonyn, unė kuptova se ēfarė i kam bėrė vetes. Ai jeton njė jetė normale me pėrkushtim tė admirueshėm. Kjo ėshtė ajo qė mė tėrhoqi mua nė Islam. Kurrė nuk kam qenė i pagėzuar, por i jam frikėsuar Zotit. Deri tani, nuk ėshtė vėshtirė (pa alkool), sepse jam nėn ndikimin e njė mjedisi tė mirė dhe njerėzve tė mirė. Fytyra ime ka ndryshuar. Dukem dhe ndihem mė mirė. Pamja ime fizike ka ndryshuar. Kjo do tė mė bėj mė tė fortė in sh Allah. Islami do tė mė bėjė njė njeri dhe njė ragbist mė tė mirė. Do tė jam mė i fokusuar, mė shumė i angazhuar dhe mė besnik. Tė jesh lojtar i NRL-sė, nė tė vėrtetė ėshtė tė punosh 24 -orė. Kėtė nuk e kam vlerėsuar nė tė kaluarėn", tha Ferguson tė shtunėn pėr The Daily Telegraph.Sipas regjistrimit tė vitit 2001, nė Australi jetojnė diēka mė shumė se 300.000 muslimanė, nė 20.000.000 banorė. 80 pėr qind jetojnė nė qytetet Sydnyu dhe Melburn. Nga numri i pėrgjithshėm i muslimanėve, 36 pėr qind kanė lindur nė Australi, ndėrsa tė tjerėt kanė imigruar./islamgjakova/
Krijoni Kontakt