Close
Faqja 21 prej 27 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 265
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2010
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Per mua ne Canada eshte OK,nuk e di pse ankoheni kaq shume?mos kujtuat se sapo te vini ju pret vila dhe Hummer bashk me nje llogari bancare me nje miljon dollar?Hajt mos ja fusni kot se atje ku keni qene as mos tju shkoj mendja te ktheheni deri sa te ken vdek ato politikan muti qe jan ne shqiperi,vetem veten e tyre kan rregullu se populli ahh i mjeri popull po kalojn brezat njeri pas tjetrit dhe vetem SHPRESA
    Faleminderit EUROSTAR per pergjigjen,edhe me pelqyen keto reshtat qe i kishe shkruar,ato kan dasht tua shtrojn arin ne kanada,shum te mencur disat qe llafosen duke thene se kanadaja nuk ben blla blla blla,normal jeta gjikund i ka peripetit e veta,ato njerez i ngatrojn vuajtjet e domosdoshme te jetes me kanadan,kanadaja duhet te vlersohet si nje shtet si cili cfar sjell po te jesh abicioz jetesor,,qofte edhe nje njeri me ambicje mesatare,,ne proporcion me ndonje shtet tjeter te zhvilluar ku do qe eshte.po ato njeres le te shkojn te mbledhin vota per salen dhe ramen per nje vend pune me te ardhura 200 euro ne muajt.
    Edhe evropa eshte e njejta bilem po te them burokracioa eshte me e madhe ketu se atje.
    pse ne shqiperi,maqedoni dhe kosove,valle nuk ka birrokraci a? apo valle nuk ka taksa,po ne shqiperi,kosove dhe maqedoni taksat nuk i ke 15% por i ke 100%.korupcioni ne skjajshmeri,kjo a nuk do te thote takse 100%.nuk e dij disa njeres qe mendojn te behen te pasur mbrenda nates edhe ate pa pune,le mos nisen ne kanada,se mandej japin konkluzione te jetes se tyre e jo te bejne dallime mes shteteve ne menyre reale,

me respekt nga arditi

i/e regjistruar Maska e orion111
    Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    I kini pare statistikat. Mos flisni percart.Nje familje shqipetare ka te ardhurat mesatare 40.000$ ne vit.Nje familje e ardhur nga vendet e tjera te evropes 70 .000$.S po bej krahasimin me Kanadezet se sia vlen.Thjesht nga kjo shifer e kupton statusin e nje familje mesatare emigrantesh shqipetare .Eshte njesoj me statusin e jevgeve apo evgjiterve ne shqiperi. Dhe e theksoj behet fjale per nje familje mesatare jo per individe te vecante qe jane dembele,qe presin tu vije fati nga qielli etj etj.Mos beni krahasime me shqiperine dhe 200 eurot qe meren atje. Ata qe vijne ketu s marin 200 euro ne shqiperi,s paguajne 1000$ne muaj per qirane se kane shtepine e tyre,spaguajne 300$ ne muaj siguracion per makinen, spaguajne 500-1000 $ taksa.Njerezit s vijen ketu per te ngren buke por per nje jete me te mire dhe jo per te qene ne rangun e e "evgjitit" te kanadase. Mesoni te beni krahasimet. Nje familje me 4 vete shpenzon te pakten 1000$ ushqim +1000$ qira +500$ shpenzime p er makine dhe siguracin+700$ taksa + 150$ tel internet tv +400 shpenzime te tj veshje ,produkte per kujdesi personal +100 siguracion shendetesor etj....= minimumi4000$ muaj=====45000$ ne vit nderkohe qe familja mesatare shqiptare mer 40.000$.Dmth kjo eshte" parajsa kanadeze". Kuptohet ka nga ata qe marin 150.000$ ne vit per edhe Dritan Prifti ne shqiperi mori 2 milione ne 1 vit. Kur behen lllogarite meret mesatarja e nje komuniteti . Keto duhet tu thoni shqipetareve qe duan te jetojne ne kanada.Ti mendojne dhe duke e njohur veten se sa te zote jane te marin vendime te drejta per te ardhmen e tyre.Ndihmojini njerzit mos u krijoni iluzione.
    Por i jap te drejte "eurostarit" kur thote qe " mos tju shkoj mendja te ktheheni deri sa te ken vdek ato politikan muti ".Me mire nje jete e veshtire ne
    Kanada se sa te jetosh duke iu servilosur atyre plehrave ne Shqiperi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga orion111 : 30-10-2010 më 22:22

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Orion ti mire i ke bere hesapet, po mos harro qe emigracioni shqiptar ne Kanada eshte shume i ri, rreth 10 vjecar. Mua nuk me duket dhe aq keq qe te ardhuart mesatare te nje familjeje shqiptare te jene $40,000 ne vit me kaq pak kohe. Mos harro se eshte edhe periudha e adaptimit me nje vend te ri, te mesosh gjuhen etj, etj e s'mund te pretendohet qe te kapesh menjehere pune te mira e me paga te larta. Dihet qe e mira s'ka fund, por fillimisht "do t'i shtrish kembet, sa ke jorganin". Ashtu si dhe ne vende te tjera, brezi i dyte i shqiptarve do eci edhe me perpara.

Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    hahaha.Une s kam familje ketu dhe familja ne shqiperi per fat te mire s ka nevoje financiare.Ato qe mar jane vetem per 1 person. Keshtu qe llogaria me del ndryshe.Dhe ne anen tj ne shqiperi s isha as profesor e as menaxher banke ,isha punetor i thjeshte.S humba gje ne "rang".Perkundrazi po studioj dhe kam mundesine per te ngjitur ndonje shkalle.Gjithesesi ky eshte realiteti.Ti nese jeton ne kanada e di qe ato shifra nuk jane false

Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    ajo qe thua ti Boke eshte e drejte.Por ai qe do vije tani do perballet me kete realitet.Ky eshte realiteti.Une s po them se neser s do jete me mire,as qe nuk ka shqipetare qe jane integruar sh mire,as qe femijet e atij qe eshte ketu apo qe do vije s do jene me mire.Une po flas per nje familje shqiptare mesatare dhe po perdor shiftra te momentit.Ju mund ti verefikoni dhe te thoni ku e kam tepruar aksa per 40000$ x 17%=700 ok, shpenzimet e makine s 250 siguracion+150 karburant+100 vajra e riparime e ku di une.Ku po e teproj???.Brezat qe vijne do jetojne me mire eshe ne Shqiperi dhe s besoj se ju e vini ne dyshim kete.Qe sot mijra femije shqipetaresh studiojne ne Itali,Usa,Uk apo Greqi. Pra edhe ata femije duket se s jane pa shprese dhe kane nje te ardhme me te mire.Dhe ata prinder shqiptare duket se me sakrifica po u ofrojne femijeve nje te ardhme me te mire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga orion111 : 30-10-2010 më 22:57

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Une s' thashe gjekundi qe e ke tepruar, vetem justifikova ate 40 mije dollarshin vjetor e qe jane para qe nxirren me pune te ndershme e patjeter me lodhje.
    Realitetin tani e dine te gjithe ne Shqiperi, saqe thone "c'dua une ne Kanada apo Amerike? Te ha dynjane?". Po fakti eshte qe kryesisht ikin ata qe jane familjare e qe duan t'u japin femijeve nje jete me te mire se ne Shqiperi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    I kini pare statistikat. Mos flisni percart.Nje familje shqipetare ka te ardhurat mesatare 40.000$ ne vit.Nje familje e ardhur nga vendet e tjera te evropes 70 .000$.S po bej krahasimin me Kanadezet se sia vlen.Thjesht nga kjo shifer e kupton statusin e nje familje mesatare emigrantesh shqipetare .Eshte njesoj me statusin e jevgeve apo evgjiterve ne shqiperi. Dhe e theksoj behet fjale per nje familje mesatare jo per individe te vecante qe jane dembele,qe presin tu vije fati nga qielli etj etj.Mos beni krahasime me shqiperine dhe 200 eurot qe meren atje. Ata qe vijne ketu s marin 200 euro ne shqiperi,s paguajne 1000$ne muaj per qirane se kane shtepine e tyre,spaguajne 300$ ne muaj siguracion per makinen, spaguajne 500-1000 $ taksa.Njerezit s vijen ketu per te ngren buke por per nje jete me te mire dhe jo per te qene ne rangun e e "evgjitit" te kanadase. Mesoni te beni krahasimet. Nje familje me 4 vete shpenzon te pakten 1000$ ushqim +1000$ qira +500$ shpenzime p er makine dhe siguracin+700$ taksa + 150$ tel internet tv +400 shpenzime te tj veshje ,produkte per kujdesi personal +100 siguracion shendetesor etj....= minimumi4000$ muaj=====45000$ ne vit nderkohe qe familja mesatare shqiptare mer 40.000$.Dmth kjo eshte" parajsa kanadeze". Kuptohet ka nga ata qe marin 150.000$ ne vit per edhe Dritan Prifti ne shqiperi mori 2 milione ne 1 vit. Kur behen lllogarite meret mesatarja e nje komuniteti . Keto duhet tu thoni shqipetareve qe duan te jetojne ne kanada.Ti mendojne dhe duke e njohur veten se sa te zote jane te marin vendime te drejta per te ardhmen e tyre.Ndihmojini njerzit mos u krijoni iluzione.
    Por i jap te drejte "eurostarit" kur thote qe " mos tju shkoj mendja te ktheheni deri sa te ken vdek ato politikan muti ".Me mire nje jete e veshtire ne
    Kanada se sa te jetosh duke iu servilosur atyre plehrave ne Shqiperi.
    Avash me kto llogari ju. Ti po flet per ato familje pa dokumenta qe punojn illegalisht? Qysh familje me 4 te bej vetem 40,000 ne vit?! Le te themi qe femijet jan te vegjel dhe punojn vetem prindrit. Ska si 2 njerez qe punojn full time te bejn vetem 40,000! Jeni ne vete ju? Ca punesh beni ju o njerez se na habitet???

Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Pse sthua paske ardhur per te vuajtur ne Kanada ti...
    Une jete bossi s bej ketu mbase ti e ben.Por une kam pare njerez qe kane qare kur kane humbur punen dhe s me ndodhi kure nje gje e tille ne shqiperi sado e varfer qe eshte. Nese ti jeton si boss bravo te qofte.

Faqja 21 prej 27 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Toronto
    Nga shoku_sar në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 526
    Postimi i Fundit: 20-11-2012, 13:03
  2. Tahir Veliu interviste per gazeten Intervista e Emigrantit
    Nga Tahir_Veliu në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-06-2011, 03:59
  3. Eksperiencat e jetës së emigrantëve në Kanada
    Nga OltiNushaj në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 10:20
  4. Gjuha e Ortodoksisë në Shqip
    Nga Sokrat K. Dhima në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 19-07-2004, 05:23
  5. Ulet numri i pikëve të pranimit për në Kanada
    Nga Henri në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 22-10-2003, 01:28

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •