Close
Faqja 20 prej 27 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 265
    Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    per social me ameriken nuk krahasohet asnje shtet. atje gjithe te varferit i fusin neper shtepira lluxoze falas, u japin edhe leke per te ngrene dhe per te pire.
    por e mira eshte te rrosh me punen tende jo me lemoshat e shtetit.
    Soryyyy por amerika per social eshte edhe pas shqiprise. Nuk e di a ke qen ndonjeher ne Kanada, por te pakten mos i hy ne hak Kanadas per Ndima sociale dhe kurrsesi mos e krahaso sidomos me Ameriken.
    Te pershendes
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    per social me ameriken nuk krahasohet asnje shtet. atje gjithe te varferit i fusin neper shtepira lluxoze falas, u japin edhe leke per te ngrene dhe per te pire.
    Por e mira eshte te rrosh me punen tende jo me lemoshat e shtetit.
    Amerika s'ka fare social. Keta sikur u japin social vetem te zinjve e hispanikeve. S'kam pare ndonje tjeter te kete fituar qera falas. Apo dhe ca familje nga Kosova, por qe i kane nga 6 femije. Te japin ushqim ne baze te te ardhurave, $200- 600 ne muaj, por duhet ta kesh limitin e te ardhurave shume te ulet. Per te marre leke ne dore eshte akoma shume here me e veshtire. Nuk njoh ndonje familje Shqiptare ti kete fituar. E shumta qe mund te marrin familjet Shqiptare p.sh pa te ardhura kane qene ushqimet, ngrohjen, dhe sherbim mjekesor free. Me kaq nuk jeton dot kurrsesi. Me mire te leverdis ta fitosh vet buken e gojes ,se te varesh nga shteti, qe duhet ti perseritesh dokumentat cdo 6 muaj me duket.
    Europa ka shume me social se Amerika. Ne Europe mesa kam degjuar jetohet dhe vetem me social, por jo ne Usa qe te duhet nje makine sesben njehere, po nuk jetove ne qytetet e medha si NY, Boston, Chicago, LA, e ndonje tjeter. Etj e etj.
    Feelings change - memories don't.

toronto eshte si fshat
    po nuk keni mundesi shkoni ne USA atehere shkoni ne vancouver te kanadase. megjithate rrogat e kanadase jane si ne shqiperi. vetem se atje ka qetesi nuk eshte rremuje si ne shqiperi.
    Pse na qenka Toronto si fshat o Skraparli? Ndersa Usa eshte kerme para Canadase ne shume drejtime por sidomos ne aspektin social. Canada eshte nga vendet me sociale ne bote dhe Toronto nga qytetet me nivel me te larte jetese. Vancouver eshte i bukur si qytet por per te jetuar ka shume veshtirese pasi standarti eshte i larte, jeta e shtrenjte dhe mungojne vendet e punes. Po mos kete barin, ai qytet eshte i vdekur. Ontario qe ka per kryeqender Toronton eshte provinca me e zhvilluar. Mjafton te udhetosh me makine qe nga British Columbia deri ne Ontario dhe e shikon ndryshimin menjehere. Gjerat sikur prihen me thike. Vetem aty e kupton fuqine e Ontarios dhe pasurine qe ka.

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Kam nje rruge andej nga Toronto kete muaj. Te shohim cfare pershtypje do me lere.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-05-2002
    Vendndodhja
    toronto
    Postime
    75

Montreali

Covi,

Persa i perket Montrealit, ai mbahet si qyteti me europian ne Kanada per arsye te arkitektures dhe organizimit te qytetit, jetes se nates e shume detajeve te tjera.

Montreali si treg pune eshte pak me i mbyllur e i vogel ne krahasim me Toronton e Ontarion, e cila eshte qendra kryesore industriale, financiare dhe tregetare e Kanadase. Gjetja e punes varet shume edhe nga profesioni dhe kualifikimi juaj, njohja e gjuhes etj.

Natyrisht qe atje flitet edhe anglisht por njohja e frengjishtes eshte shume e domosdoshme sidomos per te gjetur pune kur je emigrant i ri. Bile ne disa zona frankofone si Quebec City injorohen fare ata qe flasin anglisht e ka patur edhe episode racizmi.

Per karten e shendetesise, ne provincen e Quebec-ut pashe qe ndryshe nga Ontario grate shtatzana hyjne ne kategorine e personave qe mund te kene disa sherbime shendetesore falas.

http://www.ramq.gouv.qc.ca/en/citoye.../ext_can.shtml
    :j

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Varet ku cojne. Bej nje ze po ashtu
    Do iki pa merak tani.

i/e regjistruar Maska e Covi
    Anëtarësuar
    12-11-2006
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5
    Landleli,

Faleminderit per link-un e Quebec-ut. Ne fakt, ate pata pare edhe une. Per sa i perket punesimit, pa dyshim Quebec perben goxha problem me frengjishten.

Do te ishte shume interesante te degjonim pervojat e shqiptareve qe jetojne ne Montreal. Si filluan, si u adoptuan me dy-gjuhesine? Dhe c'eshte me e rendesishme, a ia vlen te jetosh ne Montreal ne krahasim me Toronton?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2010
    Postime
    56
    a mundet dikush te me shkruaj per ALBERTEN,si e kishi perkrshkruar,dhe ju falemenderoj per ate qe ndan kohe te me shkruaj

Citim Postuar më parë nga ardititii Lexo Postimin
    a mundet dikush te me shkruaj per ALBERTEN,si e kishi perkrshkruar,dhe ju falemenderoj per ate qe ndan kohe te me shkruaj
    Nje nder vendet me te bukura te Kanadase, si infrastrukture por edhe per biznes
    Revolution 1848

Faqja 20 prej 27 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Toronto
    Nga shoku_sar në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 526
    Postimi i Fundit: 20-11-2012, 13:03
  2. Tahir Veliu interviste per gazeten Intervista e Emigrantit
    Nga Tahir_Veliu në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-06-2011, 03:59
  3. Eksperiencat e jetës së emigrantëve në Kanada
    Nga OltiNushaj në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 10:20
  4. Gjuha e Ortodoksisë në Shqip
    Nga Sokrat K. Dhima në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 19-07-2004, 05:23
  5. Ulet numri i pikëve të pranimit për në Kanada
    Nga Henri në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 22-10-2003, 01:28

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •