Close
Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 265
    i/e regjistruar Maska e orion111
    Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Avash me kto llogari ju. Ti po flet per ato familje pa dokumenta qe punojn illegalisht? Qysh familje me 4 te bej vetem 40,000 ne vit?! Le te themi qe femijet jan te vegjel dhe punojn vetem prindrit. Ska si 2 njerez qe punojn full time te bejn vetem 40,000! Jeni ne vete ju? Ca punesh beni ju o njerez se na habitet???
    shifra 40.000 nuk eshte llogari e imja dhe ska te beje fare me gjykim personal.Eshte statistike zyrtare.Shpenzimet jane te miat dhe mund ti diskutojme.Statistikat i nxjerr shteti kanadez(jo sali berisha).(thjesht per diskutim jo te gjithe jane te punesuar,jo te gjithe jane full time,dhe shume femra s punojne se s duan pune fabrike mentalitet shqipetar.Po kjo nuk me intereson mua .Sepse ai qe do vije do jet po shqipetar dhe do kete po keto "tru".une s bej supozime se ai qe do vije qenka me i mire ok"
    Ndryshuar për herë të fundit nga orion111 : 30-10-2010 më 23:34

Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga BOKE Lexo Postimin
    Une s' thashe gjekundi qe e ke tepruar, vetem justifikova ate 40 mije dollarshin vjetor e qe jane para qe nxirren me pune te ndershme e patjeter me lodhje.
    Realitetin tani e dine te gjithe ne Shqiperi, saqe thone "c'dua une ne Kanada apo Amerike? Te ha dynjane?". Po fakti eshte qe kryesisht ikin ata qe jane familjare e qe duan t'u japin femijeve nje jete me te mire se ne Shqiperi.
    Ai 40.000 eshte shifer e ulet dhe mua personalisht me vjen keq kur e shoh sepse tregon nje lloj racizmi, por edhe nje lloj inferioriteti te shqiptareve.Dhe pse e approvoj ate c ka thua ti qe emigracioni shqiptar eshte relativisht i ri + qe shqipetaret e kane pak ne gjak punen ne te zeze dhe statistika s eshte 100% e sakte pasi bazohet ne te ardhura te deklaruara.Po kjo eshte e dhena me e besushme qe une mund te perdor.
    Ndryshuar për herë të fundit nga orion111 : 31-10-2010 më 00:09

Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Avash me kto llogari ju. Ti po flet per ato familje pa dokumenta qe punojn illegalisht? Qysh familje me 4 te bej vetem 40,000 ne vit?! Le te themi qe femijet jan te vegjel dhe punojn vetem prindrit. Ska si 2 njerez qe punojn full time te bejn vetem 40,000! Jeni ne vete ju? Ca punesh beni ju o njerez se na habitet???
    Shume e vertete fierakja. Shifrat qe ka dhene orioni jane komplet pa vend.

Citim Postuar më parë nga orion111 Lexo Postimin
    Une jete bossi s bej ketu mbase ti e ben.Por une kam pare njerez qe kane qare kur kane humbur punen dhe s me ndodhi kure nje gje e tille ne shqiperi sado e varfer qe eshte. Nese ti jeton si boss bravo te qofte.
    Dale dale mos kalo ne ekstrem tani. Jete bosi nuk bej po dhe ate lloj jete qe ke thene zotrote nuk e bej. Ketu kam pare dhe une shqiptare qe kane qare kur kane humbur punen sic kam pare dhe kanadeze qe kane qare kur kane humbur punen. Ka shume shqiptare qe kane blere shtepia e apartamente ne nje kohe qe kanadeze te lindur e te rritur ketu jetojne ende me qira. Pra dua te them qe per kohen qe jemi si emigracion ne kete vend, jemi perfshire relativisht me shume sukses ne jeten kanadeze. Ti ben krahasim me brezin e dyte ose te trete te emigranteve te cilet paguhen me mire (gje qe sjam dakort fare) dhe po ashtu me kanadeze qe kane disa dhjetra breza ne kete vend. Po je ulur ti pyesesh ndonjehere se cfare kane hequr prinderit e tyre kur kane ardhur ne kete vend? Ke folur ndonjehere me italianet te te tregojne se cfare diskriminimi e trajtimi skllaveror ju eshte bere kur kane emigruar ne Kanada? Ja pra, veshtiresite e te ardhurve jane njesoj per te gjithe. Komuniteti yne ketu eshte shume i ri po ta krahasosh me emigracionin ne pergjithesi dhe per aq kohe sa jemi ketu, shqiptaret ne mase jane futur ne jeten kanadeze me shume sukses madje ne nivele qe dhe vete kanadezet i enderrojne. Une nuk e di se me cfare pjese te komunitetit shqiptar shoqerohesh dhe cfare profesionesh kane ata qe perbejne rrethin tend por shifra 40 mije ne vit si mesatare me duket shume mediokre dhe aspak reale. Une do thoja 60 mije si familje dhe prape eshte e rezervuar si shifer (per te mos thene qe njoh shume qe e kalojne 100-130 mije ne vit). Sidoqofte ideja eshte qe brezi i pare i emigranteve qe jemi ne do e kemi gjithmone me te veshtire se ata qe kane ardhur prej shume kohesh ketu. Femijet tane dhe te tyret do jene komplet ndryshe dhe pa asnje ndryshim nga kanadezet e tjere.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Mendoj se dhe aty ne Kanada do jete si ketu te ne ne USa. Vertet ka shume qe mund ta kalojne 40-60mije ne vit, por Shqiptaret nje pjese te mire te te ardhurave nuk i deklarojne, sepse punojne ne pune te zeze. Vdesin cik per leke cash. Kam pare Shqiptare qe e kane blere shtepine me leke ne dore ketu, edhe pse kane qene me ndihma tere kohen, se gjoja kane qene nen kufirin normal te jeteses. Se si i rregullojne nje Zot e di, vetem mos ti kapi IRS ndonje dite.
    Kam pare dhe Shqiptare ku vetem nje nga partneret mund te beje te 100,000 ne vit.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    100,000 ne vit mia@ per ata me shkolle te lart qe jan puntore dhe qe ngrihen ne pozite bravo u qoft. Llumi shqiptarve pastaj qe meren me pune te piseta dhe blejn shpin kash shumica perfundojn keq.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga orion111 Lexo Postimin
    I kini pare statistikat. Mos flisni percart.Nje familje shqipetare ka te ardhurat mesatare 40.000$ ne vit.Nje familje e ardhur nga vendet e tjera te evropes 70 .000$.S po bej krahasimin me Kanadezet se sia vlen.Thjesht nga kjo shifer e kupton statusin e nje familje mesatare emigrantesh shqipetare .Eshte njesoj me statusin e jevgeve apo evgjiterve ne shqiperi. Dhe e theksoj behet fjale per nje familje mesatare jo per individe te vecante qe jane dembele,qe presin tu vije fati nga qielli etj etj.Mos beni krahasime me shqiperine dhe 200 eurot qe meren atje. Ata qe vijne ketu s marin 200 euro ne shqiperi,s paguajne 1000$ne muaj per qirane se kane shtepine e tyre,spaguajne 300$ ne muaj siguracion per makinen, spaguajne 500-1000 $ taksa.Njerezit s vijen ketu per te ngren buke por per nje jete me te mire dhe jo per te qene ne rangun e e "evgjitit" te kanadase. Mesoni te beni krahasimet. Nje familje me 4 vete shpenzon te pakten 1000$ ushqim +1000$ qira +500$ shpenzime p er makine dhe siguracin+700$ taksa + 150$ tel internet tv +400 shpenzime te tj veshje ,produkte per kujdesi personal +100 siguracion shendetesor etj....= minimumi4000$ muaj=====45000$ ne vit nderkohe qe familja mesatare shqiptare mer 40.000$.Dmth kjo eshte" parajsa kanadeze". Kuptohet ka nga ata qe marin 150.000$ ne vit per edhe Dritan Prifti ne shqiperi mori 2 milione ne 1 vit. Kur behen lllogarite meret mesatarja e nje komuniteti . Keto duhet tu thoni shqipetareve qe duan te jetojne ne kanada.Ti mendojne dhe duke e njohur veten se sa te zote jane te marin vendime te drejta per te ardhmen e tyre.Ndihmojini njerzit mos u krijoni iluzione.
    Por i jap te drejte "eurostarit" kur thote qe " mos tju shkoj mendja te ktheheni deri sa te ken vdek ato politikan muti ".Me mire nje jete e veshtire ne
    Kanada se sa te jetosh duke iu servilosur atyre plehrave ne Shqiperi.
    orion keto qe the i ke lexhuar ne libra???????

nese mendimi im eshte qe CANADA po te jesh me dekumenta edhe me mendje ne kok mund te behesh dikushi ne shqiperi duhet te kesh mik

edhe sa per jeten e evgjitit se di nga e nxhore kete orion
    un vet jetoj ne boston,ma
    vertet ka shum shqiptare qe marin ne vit minmalen e 26000& ne vit po ka edhe disa qe kalojn edhe 700000& mos me shum por mos haro ajo familje qe nxhjer 26000 ne vit bashke me gruan ose burin vete 52000$ shpenzimet i kan me te vogla edhe etc etc qe ti si di fare

nje shoku im qe njof jo jet pashai ben por jet mbreti me rogen qe mer
    pastaj po i bie pak shkurt un plako
    besoj 90% e shqipove ne emigrim kan bler nje shpi e tok ne shqiperi edhe vashdojn ti blejn ti cdo blesh ne europ me ato roga ose me mire shqiperi ?
    prandaj mos ja qaj hallin shqipove ne canada edhe usa se bejn jet do thoja me te mire se ca e ca te tjer do thoja si mungon gje njeriu

plus ne shqipot ne usa sidomos ne qe kemi shume vite ketej kena hap nje fare biznesi te madh apo te vogel hidhi nje sy statistikes shqipot ne usa
    plus shumica e moshes tone jan me shkoll te lart doktora avokat informatike etc etc qe sot punojn ne kompanite me te medhaja botrore si edhe tek cnn korcari ose tek abcfamily vlonjatja ? ti plako me duket shikon ca bejn evgjiteria edhe te duket vetja ashtu
    ciao gjithe te mirat
    i madh apo i vogel qofte
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2010
    Postime
    56
    ORION
    Shko bre ne shqiperi dhe jeto atje ,fare lehte e ke,cfar te ofron bre shqiperia,ate fjalen qe e kishe thene qe nuk paguajsh qira,edhe ne shqiperi duhet te vije ajo shpija nga dikush,ty mendon se pykon ne qyelli vendbanimi a,pse ty shiqon shtepin e babait qe jetojn 5 vllezer me nje shtepi a?ty llogarit keshtu cuno po dole me qyra ne shqiperi do paguajsh minimum 200 euro qira me nje familje sic e potencove ty me 4 antareshe,edhe tash bene nje llogari me rrogen 200 euro ku edhe ajo nuk eshte e sigurt,edhe tash paramendo ku qendron matematika,jo qe bejsh lluks por dalish ne rruge dhe lipish si gabel ,bilem ne canada nje gje e tille nuk ndodh ,mendoj nje nje goje buk do ta kesh,une bena nje llogaritje minimale tash,po te punojsh dhe te jesh me i afte dihet se rruget i ke me te hapura,

ju pershendes shiptar,mendjen mos e mbani ne ballkan se asgje nuk ka vetem para shiqoni flm

Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu Lexo Postimin
    orion keto qe the i ke lexhuar ne libra???????

nese mendimi im eshte qe CANADA po te jesh me dekumenta edhe me mendje ne kok mund te behesh dikushi ne shqiperi duhet te kesh mik

edhe sa per jeten e evgjitit se di nga e nxhore kete orion
    un vet jetoj ne boston,ma
    vertet ka shum shqiptare qe marin ne vit minmalen e 26000& ne vit po ka edhe disa qe kalojn edhe 700000& mos me shum por mos haro ajo familje qe nxhjer 26000 ne vit bashke me gruan ose burin vete 52000$ shpenzimet i kan me te vogla edhe etc etc qe ti si di fare

nje shoku im qe njof jo jet pashai ben por jet mbreti me rogen qe mer
    pastaj po i bie pak shkurt un plako
    besoj 90% e shqipove ne emigrim kan bler nje shpi e tok ne shqiperi edhe vashdojn ti blejn ti cdo blesh ne europ me ato roga ose me mire shqiperi ?
    prandaj mos ja qaj hallin shqipove ne canada edhe usa se bejn jet do thoja me te mire se ca e ca te tjer do thoja si mungon gje njeriu

plus ne shqipot ne usa sidomos ne qe kemi shume vite ketej kena hap nje fare biznesi te madh apo te vogel hidhi nje sy statistikes shqipot ne usa
    plus shumica e moshes tone jan me shkoll te lart doktora avokat informatike etc etc qe sot punojn ne kompanite me te medhaja botrore si edhe tek cnn korcari ose tek abcfamily vlonjatja ? ti plako me duket shikon ca bejn evgjiteria edhe te duket vetja ashtu
    ciao gjithe te mirat
    i madh apo i vogel qofte
    Hahaha.Se shau njeri USA-n. Jam dakord qe ka shume shqiptare qe jetojne si mbret jo vetem neUSA por dhe ne KANADA.Biles ketu ka nga ata qe vijne me thse me $$$ nga shqiperia dhe u shesin mend kanadezeve. Hane pine e as qe zene pune me dore.

Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Shume e vertete fierakja. Shifrat qe ka dhene orioni jane komplet pa vend.

Dale dale mos kalo ne ekstrem tani. Jete bosi nuk bej po dhe ate lloj jete qe ke thene zotrote nuk e bej. Ketu kam pare dhe une shqiptare qe kane qare kur kane humbur punen sic kam pare dhe kanadeze qe kane qare kur kane humbur punen. Ka shume shqiptare qe kane blere shtepia e apartamente ne nje kohe qe kanadeze te lindur e te rritur ketu jetojne ende me qira. Pra dua te them qe per kohen qe jemi si emigracion ne kete vend, jemi perfshire relativisht me shume sukses ne jeten kanadeze. Ti ben krahasim me brezin e dyte ose te trete te emigranteve te cilet paguhen me mire (gje qe sjam dakort fare) dhe po ashtu me kanadeze qe kane disa dhjetra breza ne kete vend. Po je ulur ti pyesesh ndonjehere se cfare kane hequr prinderit e tyre kur kane ardhur ne kete vend? Ke folur ndonjehere me italianet te te tregojne se cfare diskriminimi e trajtimi skllaveror ju eshte bere kur kane emigruar ne Kanada? Ja pra, veshtiresite e te ardhurve jane njesoj per te gjithe. Komuniteti yne ketu eshte shume i ri po ta krahasosh me emigracionin ne pergjithesi dhe per aq kohe sa jemi ketu, shqiptaret ne mase jane futur ne jeten kanadeze me shume sukses madje ne nivele qe dhe vete kanadezet i enderrojne. Une nuk e di se me cfare pjese te komunitetit shqiptar shoqerohesh dhe cfare profesionesh kane ata qe perbejne rrethin tend por shifra 40 mije ne vit si mesatare me duket shume mediokre dhe aspak reale. Une do thoja 60 mije si familje dhe prape eshte e rezervuar si shifer (per te mos thene qe njoh shume qe e kalojne 100-130 mije ne vit). Sidoqofte ideja eshte qe brezi i pare i emigranteve qe jemi ne do e kemi gjithmone me te veshtire se ata qe kane ardhur prej shume kohesh ketu. Femijet tane dhe te tyret do jene komplet ndryshe dhe pa asnje ndryshim nga kanadezet e tjere.
    Do perpiqem qe ta gjej ate faqe interneti ku e pashe ate shifrat ose ndonje te ngjashme.Shpresoj ti te besh dicka te ngjashme per ato 60000 qe qenke dhe i rezervuar.Kushtu do bindnim ata qe na lexojne se s po u tregojme peralla .thanks
    Ndryshuar për herë të fundit nga orion111 : 03-11-2010 më 00:46

Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    Nje pikture vlen me shume se 1000 fjale
    Ndryshuar për herë të fundit nga orion111 : 03-11-2010 më 00:40

Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Toronto
    Nga shoku_sar në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 526
    Postimi i Fundit: 20-11-2012, 13:03
  2. Tahir Veliu interviste per gazeten Intervista e Emigrantit
    Nga Tahir_Veliu në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-06-2011, 03:59
  3. Eksperiencat e jetës së emigrantëve në Kanada
    Nga OltiNushaj në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 10:20
  4. Gjuha e Ortodoksisë në Shqip
    Nga Sokrat K. Dhima në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 19-07-2004, 05:23
  5. Ulet numri i pikëve të pranimit për në Kanada
    Nga Henri në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 22-10-2003, 01:28

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •