Close
Faqja 15 prej 19 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 189
    Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Për: Masakër në zonën e Ujit të Ftohtë në Vlorë

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Mentaliteti tipik tribal vazhdon ne ate vend. Pretendohet te jete Europe dhe veprohet si ne Arabi. Nje nga te keqijat e tjera qe na la kafsheria osmane. Mentaliteti barbar i vetgjyqesise dhe "nderi" i familjes. Fatkeqesisht ne Shqiperi vazhdojne te lindin sociopaths qe marrin ligjin ne doren e tyre dhe mendojne se eshte wild wild west. Kafshe!!!
    Perpara ardhjes turqeve ne Europe, Shqipetaret nuk kane pasur nder familjar?

ka lidhje turku me kanunin?

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Ne Shqiperi vihet re nje kontrasti madh ne menyren se si familja shqiptare edukon vajzen e djalin. Familja shqiptare kryesisht merret vetem me nderin e vajzes, duke lene pasdore totalisht djemte. Sipas familjes shqiptare vetem vajza mund ta turperoje familjen. Djemte jane te lire te bejne c 'te duan. Dalin sa here te duan. Kthehen ne shtepi kur te duan. Shoqerohen me ke te duan. Kane liri absolute. Djemte me mire te themi i edukon lagja. Kjo eshte arsyeja pse habitemi kur shikojme qe nga prinder familje te mira dalin djem problematike.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Citim Postuar më parë nga shitesi Lexo Postimin
    Si ma treguan historine sot ate djalin qe ka bere krimin kur ka shkuar te marre te motrat eshte rrahur nga ngacmuesit.Te presim te na thote ndonje gje policia.
    Ne kete rast e ka patur hak plumbin ngacmuesi, por perseri duhej te mos e hante ajo gruaja qe nuk kishte faj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007

Si ma treguan historine sot ate djalin qe ka bere krimin kur ka shkuar te marre te motrat eshte rrahur nga ngacmuesit.Te presim te na thote ndonje gje policia.
    une nje gja skuptoj
    ma pyt ate Person qe ditka historine nese mu me rrahin tre fierak me bajn *** krejt
    cne qe une vras njerez kot e nuk vras personat qe me rrahen ?
    JO SEKS PARA MARTESE

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Ne fakt policia tha se vrasesi i kishte gjuajtur me kacavid ne balle ata qe i ngacmuan motren. Jo vetem kaq por armen e kishte ne makine me cante. Si eshte e mundur nje 18 vjecar te udhetoj me arme te tille?? Nuk ka asnje justifikim per ate, ai eshte kriminel edhe te denohet ne maksimum. Nuk ia mori kush nderin e motres pse e pyeti per adresen e faqes ne fb. Nuk meret nderi me nje fjale goje. Por 3 jeta te pafajshme u moren nga ai kriminel!
    I LOVE GOD

j&g

Citim Postuar më parë nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    Perpara ardhjes turqeve ne Europe, Shqipetaret nuk kane pasur nder familjar?

ka lidhje turku me kanunin?
    Cfare kanuni ore? Abuzohet me fjalen kanun nga mengjesi ne darke. Ca dreq kanuni eshte ky? Kanuni ka nder dhe rregull, jo anarki dhe bjeri ti biem. Kjo qe ndodh sot eshte tipike arabe ne mentalitet. Ky nuk eshte nder familjar po kafsheri dhe deficence ndaj bashkejeteses ne nje shoqeri te civilizuar. Tjetra, mos permend kot kanunin se per tjeter kohe eshte shkruar dhe ne te tjera rrethana shoqerore ka vepruar.

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Cfare kanuni ore? Abuzohet me fjalen kanun nga mengjesi ne darke. Ca dreq kanuni eshte ky? Kanuni ka nder dhe rregull, jo anarki dhe bjeri ti biem. Kjo qe ndodh sot eshte tipike arabe ne mentalitet. Ky nuk eshte nder familjar po kafsheri dhe deficence ndaj bashkejeteses ne nje shoqeri te civilizuar. Tjetra, mos permend kot kanunin se per tjeter kohe eshte shkruar dhe ne te tjera rrethana shoqerore ka vepruar.
    Ti thua nderin familjar na e ka sjell arabi me turkun, pra shqipetaret para ardhjes turkut nuk kane pasur vetegjyqesim apo nder familjar?

Je gabim, nderi dhe vetegjyqesimi eshte dicka universale, I rrjedh cdo qenie njerezore ne gjak.

Dhe situata qe eshte sot nuk eshte fale turkut, shqiperia eshte ne kete situate sepse nuk ekziston ligji, nuk ekziston shtetit. Ndodhte keshtu ne kohe te enverit?

Ne kohe kanuni jetojm efhe sot, thjesht eshte tjeter kanun. kanun shteteror dhe kanune vetiake....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Plaku me kostum : 30-07-2013 më 10:28

***VIP***
    Anëtarësuar
    26-08-2008
    Postime
    800

ok se tani po dalin ca detaje me shume rreth ngjarjes dhe ne flasim ne baze te cfare shkruhet ne shtyp. Sipas Balkanweb, i vellati ka qene me te motren ne plazh kur njeri nga keta cunat i ka kerkuar adresen e facebook-ut vajzes dhe gjerat kane rreshqitur.
    Tani ne baze te kesaj me duhet te ndryshoj mendim paksa. Se pari, vajza ska faj por duhet te ishte treguar pak me e zgjuar kur e dinte qe kishte vellane kokeshkrete (mqs ka patur precedent penal) mund ta kishte shmangur sherrin nqs keta cunat vertet i kishin kerkuar FB dhe nuk e kishin ofenduar apo ngacmuar pa pushim.

Ky vellai tani e kuptoj qe ka dash te mbroj nderin e motres por nuk mendoj se nderi i motres demtohet nqs dikush i kerkon FB.
    Nqs keta cunat jane hequr si cuba dhe vertet e kane ofenduar apo ngacmuar vajzen pa pushim dhe se kane lene rehat, ky trimi duhet te kish shenuar mire ku qellonte jo bresheri kuturu.

Ngushellime viktimave.
    Moderator, e di vet ti...

Citim Postuar më parë nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    Ti thua nderin familjar na e ka sjell arabi me turkun, pra shqipetaret para ardhjes turkut nuk kane pasur vetegjyqesim apo nder familjar?

Je gabim, nderi dhe vetegjyqesimi eshte dicka universale, I rrjedh cdo qenie njerezore ne gjak.

Dhe situata qe eshte sot nuk eshte fale turkut, shqiperia eshte ne kete situate sepse nuk ekziston ligji, nuk ekziston shtetit. Ndodhte keshtu ne kohe te enverit?

Ne kohe kanuni jetojm efhe sot, thjesht eshte tjeter kanun. kanun shteteror dhe kanune vetiake....
    Pse kapesh me budallalliqe pash zotin? E para e punes fjala nder ishte ne thonjeza, pra ska te beje fare me nderin qe i referohemi ne si shqiptare. E dyta, vetgjyqesia dhe "nderi" mbase jane gjera universale ne mesjete apo ne shoqerite primitive (dhe ne ditet e sotme ne ato tribale) por jo ne shoqerite moderne. Nuk humbet nderi pse dikush i tha motres qe eshte e pashme. Edhe ne kohe te Enverit njerezit therreshin me thika se njeri shau motren e tjetrit (shyqyr qe vlonjatet se kane dhe aq problem kete te fundit se do kishte shkuar gjaku deri ne gju).

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Pse kapesh me budallalliqe pash zotin? E para e punes fjala nder ishte ne thonjeza, pra ska te beje fare me nderin qe i referohemi ne si shqiptare. E dyta, vetgjyqesia dhe "nderi" mbase jane gjera universale ne mesjete apo ne shoqerite primitive (dhe ne ditet e sotme ne ato tribale) por jo ne shoqerite moderne. Nuk humbet nderi pse dikush i tha motres qe eshte e pashme. Edhe ne kohe te Enverit njerezit therreshin me thika se njeri shau motren e tjetrit (shyqyr qe vlonjatet se kane dhe aq problem kete te fundit se do kishte shkuar gjaku deri ne gju).
    Kapem mbas cfare shkruhet...

Faqja 15 prej 19 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •