Close
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 125

Për: Pushtimi osman nuk i ka mbrojtur shqiptarët nga sllavët

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin

Shkruaj thjeshte ate qe mendon, dhe mos e luaj chuck norisin e forumit duke keqperdore detyren qe ke, ketu je per te ndare mendime ne cfaredo forme te civilizuar, e jo per te bere mesuesin, keshilluesin dhe policin....
    Leri epitetet or tunxh se po te ishte per berjen me mire te detyres sime, ti duhet te ishe qeruar prej kohesh nga ky forum. Kur shikoj qe derdimene si ty sulmojne, tallin e poshterojne popullin tim me pislleqet qe nxjerrin nga goja, nuk mbetet as civilizim dhe as edukate per t'ja u perplasur fytyres ate qe mendon cdo njeri normal. Pra do bej dhe mesuesin (se i kam dhe vitet dhe pergatitjen per kete), do bej dhe keshilluesin (se i kam dhe vitet dhe pergatitjet per kete ) dhe ndofta duhet te bej dhe policin sepse me te mire e me llogjike spo merrni vesh.

Nje pyetje shoku darius (pasiqe e shoh se ke ngec ne "kohe")

Ne ditet e rrejteve sociale, globalizimit dhe kapitalizmit dhe te hedonizmit te shfrenuar, kush mendon e ka "cmimin" me te larte per PR

- Aferdita Dreshaj ne krah te Leonardo Di Caprio-s
    - Gjerdan Shaqiri
    - Ismael Kadare

Mundesisht me arsyetime.

Flm
    Pse duhet te kete patjeter krahasim? A ka mundesi sa me shume? Gjergj Kastrioti e Nene Tereza (pavaresisht se ju nuk i konsideroni fare si figura kombetare) jane vetem fillimi. Sa me shume te behen aq me mire eshte per shqiptaret. Aferdita promovon bukurine shqiptare neper bote (edhe si dashnorja e DiCaprios). Gjerdan Shaqiri promovon talentin sportiv shqiptar neper bote. Ndersa Kadare eshte si puna e qershise ne torte qe promovon mendimin intelektual dhe forcen e penes shqiptare. Pra te gjithe bashke ndihmojne ne imazhin tone. Por nese duhet te them prirjen personale natyrisht qe do zgjidhja Kadarene. Kujt i behet vone per telenovela me celebrities? Kujt i behet vone se sa gola ben ne porten e kundershtarit. Ato jane gjera qe vijne e ikin. Por madheshtia e asaj qe eshte e shkruar dhe vleresuar mbetet pergjithmone dhe i reziston koherave. Deri me sot ja kemi dhene botes nje nobeliste dhe nje figure qe krenohet gjithe njerezimi. Ska me mire sesa te kemi dhe nje te dyte, kete rradhe ne letersi qe t'i tregoje botes se shqiptaret jane jo vetem shpirtmedhenj por dhe shkrimtare te medhenj. Dhe te rrezosh gjithe kete per hir te fese per mua eshte gjeja me e neveritshme. Kadareja, pavaresisht nga sulmet mediokre apo dashakeqe te ndonje mjekeroshi te ashtuquajtur akademik qe nuk i shpetoi dot mentalitetit tribal dhe mbeti i perhumbur qosheve te provincave, apo ndonje islamik tutkun qe cdo gje e mat me kutin e kuranit, mbetet shkrimtari me i madh shqiptar dhe nga figurat me te mundeshme shqiptare per nje vleresim nderkombetar me cmim Nobel.

Për: Kadare: Pushtimi osman nuk i ka mbrojtur shqiptarët nga sllavët

pastaj si mund te gjykohet negativisht e te sulmohet nje figure qe shprehet ne kete menyre:

Është thënë me të drejtë se të tri besimet janë të barasligjshëm në Shqipëri.
    Duke mos qenë pengesë asnjëri, po aq mund të thuhet se asnjëri s’është lokomotivë që na tërheq drejt Europës. Në pengojnë, ata pengojnë të tre bashkë, e, në tërheqin, këtë e bëjnë të tre njëlloj.

Një shqiptar mysliman, është po aq i natyrshëm si shqiptar dhe si europian, sa një katolik, e po aq sa një ortodoks.

Në acarimet e shpesh në përpjekjet me turqit osmanë, shqiptarët myslimanë ishin në vijën e parë.
    Feja e njëjtë me pushtuesin, nuk ua mjegulloi idenë e lirisë. Bilbilenjtë, ata që në mënyrë aq të padenjë u përgojuan në Kuvendin shqiptar më 2006-ën, ishin një nga familjet martire, 13 djem oficerë të së cilës u varën brenda ditës nga pushtuesi me të njëjtën fé.

E njëjta gjë ka ndodhur me shqiptarët ortodoksë.
    Martirët e vijës së parë kundër trysnisë mizore të shovinizmit fqinj, ishin pikërisht ata. Papa Kristo Negovani, At Stath Melani, Petro Nini Luarasi, janë vetëm disa nga emrat e mëdhenj që feja e njëjtë me kundërshtarin nuk ua zbehu për asnjë çast idenë e lirisë.

Rexhep Qosja ka të drejtë kur thotë se nëse shqiptarët do të kishin ruajtur besimin fillestar, rikthimi i tyre në Europë do të kishte qenë më i lehtë.

Por kjo keqardhje e tij, nëse mund ta quanim kështu, bie ndesh me këmbënguljen se gjysma jonë i përket ndërkaq qytetërimit lindor. Me këtë pranohet ngadhënjimi i vonuar i shtetit osman. Me këtë pranohet se në gjithë gadishullin ballkanik i vetmi popull që u thye, qoftë edhe përgjysmë, ishim ne.

Në qoftë se kjo do të ishte e vërtetë, ne do të ishim të detyruar ta pranonim. Por kjo, për fat, nuk është kurrsesi ashtu.

Siç u tha më lart, kombet nuk ndryshohen as nga pushtimet e as nga konvertimet.

Nostalgjia e tërthortë që po shfaqet sot tek ne për otomanizmin nuk është vetëm e habitshme.

Ajo është në radhë të parë poshtëruese. E po ashtu fantazma e Haxhi Qamilit, që përherë e më shpesh shfaqet në trojet shqiptare. shtatorja që iu ngrit në qendër të Tiranës, më 2001, një shefi otoman, i shpallur si kinse themeluesi i qytetit, ka qenë fyerja më e madhe për kryeqytetin e shtetit, për historinë dhe ndërgjegjen shqiptare. Vetëm një popull që nuk e meriton lirinë mund t’i ngrejë shtatore pushtuesit të vet.
    A ka me shqiptare dhe gjithperfshirese se kjo qe eshte shkruar me siper? A ka gje me realiste se konstatimi i mesiperm? Te gjithe e shohin madje qarte fare. Vetem dallkauket dhe islamiket imbecil te forumit shqiptar nuk e shohin dot.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Leri epitetet or tunxh se po te ishte per berjen me mire te detyres sime, ti duhet te ishe qeruar prej kohesh nga ky forum. Kur shikoj qe derdimene si ty sulmojne, tallin e poshterojne popullin tim me pislleqet qe nxjerrin nga goja, nuk mbetet as civilizim dhe as edukate per t'ja u perplasur fytyres ate qe mendon cdo njeri normal. Pra do bej dhe mesuesin (se i kam dhe vitet dhe pergatitjen per kete), do bej dhe keshilluesin (se i kam dhe vitet dhe pergatitjet per kete ) dhe ndofta duhet te bej dhe policin sepse me te mire e me llogjike spo merrni vesh.

Pse duhet te kete patjeter krahasim? A ka mundesi sa me shume? Gjergj Kastrioti e Nene Tereza (pavaresisht se ju nuk i konsideroni fare si figura kombetare) jane vetem fillimi. Sa me shume te behen aq me mire eshte per shqiptaret. Aferdita promovon bukurine shqiptare neper bote (edhe si dashnorja e DiCaprios). Gjerdan Shaqiri promovon talentin sportiv shqiptar neper bote. Ndersa Kadare eshte si puna e qershise ne torte qe promovon mendimin intelektual dhe forcen e penes shqiptare. Pra te gjithe bashke ndihmojne ne imazhin tone. Por nese duhet te them prirjen personale natyrisht qe do zgjidhja Kadarene. Kujt i behet vone per telenovela me celebrities? Kujt i behet vone se sa gola ben ne porten e kundershtarit. Ato jane gjera qe vijne e ikin. Por madheshtia e asaj qe eshte e shkruar dhe vleresuar mbetet pergjithmone dhe i reziston koherave. Deri me sot ja kemi dhene botes nje nobeliste dhe nje figure qe krenohet gjithe njerezimi. Ska me mire sesa te kemi dhe nje te dyte, kete rradhe ne letersi qe t'i tregoje botes se shqiptaret jane jo vetem shpirtmedhenj por dhe shkrimtare te medhenj. Dhe te rrezosh gjithe kete per hir te fese per mua eshte gjeja me e neveritshme. Kadareja, pavaresisht nga sulmet mediokre apo dashakeqe te ndonje mjekeroshi te ashtuquajtur akademik qe nuk i shpetoi dot mentalitetit tribal dhe mbeti i perhumbur qosheve te provincave, apo ndonje islamik tutkun qe cdo gje e mat me kutin e kuranit, mbetet shkrimtari me i madh shqiptar dhe nga figurat me te mundeshme shqiptare per nje vleresim nderkombetar me cmim Nobel.
    O bac i nderuar,

Shih, une nuk e kam mare ketu detyren te te BIND teje ose ndonje tjeter per kete ose ate. KUSH DIN TE LEXOJE drejte dhe pa paragjykime, me ka kuptuar moti kohe, dhe pikerisht une nuk e kam njollos deri me sot asnje atdhetare, jeni JU vete ata qe MSHEHENI pas tyre, dhe kajher e nxirni koken dhe ofendoni sic e ben me larte, nga menyra banale, e deri te ajo jashtaligjore.

Sidoqofte, do te me gezoje se paku duke me referuar ndonje URIM PER BAJRAMIN qe ja ke bere ndonje shqiptari muslimane ketu ne kete Forum ku endesh tash e 11 vjet.....(kukuuuuuuu e paskemi ditelindjen gati te njejte ore.......)

tung
    albanish by nature

O bac i nderuar,

Shih, une nuk e kam mare ketu detyren te te BIND teje ose ndonje tjeter per kete ose ate.
    Te mungon kapaciteti per te bere ate gje

Sidoqofte, do te me gezoje se paku duke me referuar ndonje URIM PER BAJRAMIN qe ja ke bere ndonje shqiptari muslimane ketu ne kete Forum ku endesh tash e 11 vjet.....(kukuuuuuuu e paskemi ditelindjen gati te njejte ore.......)

tung
    As qe dua t'ja di per Bajramin tend. Nuk besoj ne ate dhe 3/4 e shqiptareve qe njoh (te fese myslimane) as qe e cajne koken per bajram. Madje e shohin si dite te pershtatshme per te pire e bere tape.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Te mungon kapaciteti per te bere ate gje

C'lidhje ka kjo puna ketu me "kapacitete" ???, po te kish qene ashtu sic e "enderron" ty, njerezit nuk do te benin lufte njeri me tjetrin, eshte pikerisht puna e "injorances" ajo qe i ben njerezit te mendojne sic mendojne, andaj ka edhe ligje, ka gjyqe, ka dajak, ka burg, ka denime. TI, dhe sigurisht TI, nuk ka nevoje te te bind njeri, je TAMAM ne ate rruge qe e meriton dhe qe ta kane pergatit tjeret, ti je NJE nga SHUME. Kurse une, teoricieni, jame ne ate rruge qe e pergatit vet, UNE jam UNE !!!

As qe dua t'ja di per Bajramin tend. Nuk besoj ne ate dhe 3/4 e shqiptareve qe njoh (te fese myslimane) as qe e cajne koken per bajram. Madje e shohin si dite te pershtatshme per te pire e bere tape.
    Nuk ish puna se TI cka mendon, por pyetja ish, a ja ke uruar diten e bajramit ndonje muslimani ketu ne FORUM, pasiqe je 12 vjet ketu, e ke patur 24 her mundesine me e thane nje urim te tille.....pastaj, nese JO, dhe je edhe krenare per kete, pse e mer guximin para opinionit ketu te na thuash, citim:

"se i kam dhe vitet dhe pergatitjet per kete"

Argumento, ke plot pika kycese ku mund te kapesh dhe ta shpalosh pergatitjen qe e ke (ne cilen fushe te kena ekspert ???).....pasiqe i ke MOTET sic thua vet, kete qendrim qe e mban, nuk e ke tendin, por e ke te mesuar.....ta kane mesuar tjeret, andaj edhe mendimet i ke te te HUAJVE, e jo tuat. Andaj, kur NUHA nuk e ka kapacitetin te te mbush mendjen teje, atehere vetemse ajo mendja jote te eshte mbush nga tjeret.....e jo se TI din ta perceptosh ate qe e lexon vetvetiu. Si mund nje shqiptare te thote, duke e dijtur se populli te cilit i perket eshte me perkatesi MASSOVIKE musliman, islami ka qene fatkeqesia me e madhe qe e ka gjet shqiptarine ???, kjo nuk eshte pune "vitesh", eshte aman pune "pergatitjesh", PO, dhe ate "pergatitje", e ke nga TJERET. Nga ata qe i kane interessat e tyre, te cileve interesat e shqiptareve ju jane DYTESORE.....

Puna jote, eshte pune PAZARI, shoku darius, jo pune e nje ANALIZE te thelle ne baze te fakteve (jo te llogjikes), se perdnryshe, do te argumentoje po qe se i sheh mendimet e tjereve kur te shkojne ndesh me te tuat, e nuk do te beje vrap me i perjashtuar anetaret qe te shkaktojn "errore" argumentative....e ke pyetur vetveten, perse ALBO ti revidon perjashtimet ???.........hajt me shnet....

tung
    albanish by nature

Nuk ish puna se TI cka mendon, por pyetja ish, a ja ke uruar diten e bajramit ndonje muslimani ketu ne FORUM, pasiqe je 12 vjet ketu, e ke patur 24 her mundesine me e thane nje urim te tille....

Ti me kerkon te behem hipokrit? Kur une te them nuk besoj ne Bajramin tend dhe as qe me intereson, ti me thua te bej urime per te.

e ke pyetur vetveten, perse ALBO ti revidon perjashtimet ???
    Sepse eshte ceshtje opinionesh (jo rregullash). Po te isha une superiori i Albos do i kisha anulluar plot nga perjashtimet qe ai ka bere dhe do kisha rikthyer perjashtimet permanente qe me ka anulluar ai. Jo se kam ndonje detyrim te jap sqarime per keto gjera por po te mos isha respektues i rregullores nuk do kisha qendruar 8 vjet smod sic po qendroj. Here tjeter merru me temen dhe mos fut hundet aty ku ste takon.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Myslimanet tane mendojne se Perandoria Osmane erdhi t'u ndihmoje shqiptareve dhe t'i beje komb te forte ne Ballkan.

Perse u themeluan kater vilajete nese Perandoria Osmane paska pasur qellim t'u ndihmoje shqiptareve?! I mori shqiptaret ne Stamboll me studiu nje liber qe thote se nje profet deshi per pak ta denoje nje pupeze dezertore (ane moter respekt, ndoshta kjo pupeze do te duhej te ishte ne mision vezhgues, lol). Ua imponoi nje fe qe edhe sot terrorizon njerez, sic bjen fjala per disa studente te vrare ne Nigeri apo nje autobombe ne Pakistan qe vret vajza qe shkojne ne shkolle. Ua imponoi nje profet qe nuk eshte ne gjendje te mesoje 28 shkronja por se ka problem te mesoje 6 mije ajete-vargje.

Anetare te nderuar e bashkepatriote, nese nje femije ne Kosove i meson 36 shkronja per nje vit shkollor, 18 shkronja per nje gjysme vjetor. Une per vete kam ditur te lexoj kur kam hyre ne klase te pare pasi me kane mesuar motrat edhe me heret se te hyj ne shkolle, Profeti Muhamed nuk mesoi kurre alfabetin (sipas ketyre 'zoteruesve te mendjes' dhe Kuranit). Ndersa per alfabetin arab i cili ka 28 shkronja i bjen 14 shkronja ne nje gjysmevjetor.

Brothers come and see for yourself... jashte teme por ia vlen.

http://www.canadianarabcommunity.com/arabiclanguage.php

Darius te lutem mos humbe kohe me ta, gjithmone do te jetojne me mentalitet skllavi, 'their head is finished', 'kaput' i thojne gjermanet. Nuk kane mbledhur mend deri qitash, skane me mbledhe mend as ne te ardhmen.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Ethet fetaro-politike në Kosovë kërkojnë shërim unikat

Ta kultivosh një politikë të tillë në Kosovë, që feja të përcaktojë interesat shtetërore, duke hequr dorë nga traditat e ndritshme kombëtare dhe figurat e heronjve kombëtarë, deri te heqja dorë e traditës prej historisë, traditës dhe kulturës nacionale, do të thotë sikur ta kultivosh tradhtinë kombëtare ndaj të vërtetës dhe realitetit, dhe ndaj qenies kombëtare. Kjo njëherazi do të thotë, nënshtrim para atyre që nuk ia donë të mirën kombëtare këtij vendi dhe këtij populli.

Kur i kundërvihemi vetvetes, duhet kuptuar dhe pranuar, se rrëfimet në të kaluarën nga okupatorët e ndryshëm, kanë gjetur përkrahjen e këtyre njerëzve, mu në kohët më të vështira të popullit shqiptarë, të cilët si „kundërvlerë“ ata shërbyen si spiunw politik, përmes rrymave të ndryshme fetare dhe deri te gjendja më skandaloze, atribute të shpifura dhe të fabrikuara së bashku me mjetet e informimit të Beogradit, se ky popull i takon krijimit të sindromit “fundamental-islam”, që për ta realizuar skenarin në tërësi, sot dalin këta njerëz sikur peshqit mbi valë, duke thënë troç, atë që deshën ta realizojnë më herët.
    ...
    (Tekstin e plotë mund ta lexoni të premten në publikimin e shtypur të gazetës kombëtare “Bota sot” botimi i Diasporës – Perëndimit)

Citim Postuar më parë nga mesia4ever;3641630
    Brothers come and see for yourself... jashte teme por ia vlen.

[url
    http://www.canadianarabcommunity.com/arabiclanguage.php[/url]
    Ca na i bie ato kerrabat e tyre ketu pash nderin. Boll shemti na shohin syte ne keto komentet qe shkruajne. Edhe kerrabat arabe kemi mangut tani.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin

Darius te lutem mos humbe kohe me ta, gjithmone do te jetojne me mentalitet skllavi, 'their head is finished', 'kaput' i thojne gjermanet. Nuk kane mbledhur mend deri qitash, skane me mbledhe mend as ne te ardhmen.
    Ku flet per kohe ti mer gjytrym. Ti ke 4334 postime ku je marre vetem me ne. 4334 postime ku minimumi harxhon 10 minuta per lexim , mendim e shkrim per postim = 43340 minuta ose 722 ore.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •