Close
Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 125
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Për: Kadare: Pushtimi osman nuk i ka mbrojtur shqiptarët nga sllavët

Citim Postuar më parë nga Kermilli Lexo Postimin
    MADJE U MUNDUAN ME 1000 MËNYRA TA ZHDUKNIN KOMBIN SHQIPTAR NGA FAQJA E DHEUT POR FATMIRËSISHT NUK JA ARRITËN DOT QËLLIMIT
    po ta kishin zhduk shqiptaret nuk do kishin vuajtur aq shume nga komunizmi dhe sot nga mafia

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Kadare nuk eshte historian, nuk merr ere ne keto sene, prandaj e ka veshtir ta kupton.
    Qe nuk eshte historian ajo dihet por ka dhe 20 vjet qe ska nxjerr asgje ne drite dhe si shkimtar. Si nje servil i zgjebosur kerkon ti lepihet Evropes per cmimin Nobel . E kete e ben sa here i jepet mundesia duke share apo mohuar te verteta qe kane lidhje me Islamin.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Për: Pushtimi osman nuk i ka mbrojtur shqiptarët nga sllavët

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    Pushtimi osman nuk i ka mbrojtur shqiptarët nga sllavët

Sipas kësaj teorie, “pushtimi osman ka pasur diçka pozitive për kombin shqiptar, sepse e ka mbrojtur kombin shqiptar nga një rrezik më i madh që ishte rreziku sllav”. Por kjo, sipas Kadaresë është e gjitha krejtësisht e pavërtetë. Kjo është një fantazi makabër, shpifje, një doktrinë e sajuar.
    “Të gjithë popujt e Ballkanit pësuan një dramë të përbashkët dhe në këtë dramë nuk ka pse populli shqiptar të bëjë befas një përjashtim, sepse nuk ka pasur kurrfarë përjashtimi në fatin e tij. Populli shqiptar ka qenë më i ashpri kundër Perandorisë Osmane, për vetë faktin se shqiptarët u bënë pengesë kryesore për depërtimin e Perandorisë Osmane deri në Itali. Sllavët vetë ishin për faqe të zezë, gjendja e tyre ishte më e defavorizuar se e shqiptarëve. Atëherë: nga cilët sllavë na mbrojti Perandoria Osmane? Si na mbrojtën ne turqit nga sllavët? Kjo është e pabesueshme, nga ana logjke, nga ana psikologjike. Për mua e gjitha është groteske, e paimagjinueshme, nga fillimi deri në fund”, shtoi Kadare.

/DW/
    Akoma po meret masallexhiu per institut historik ???..pfffffffff..

Si e parashef dilberi procesin e "assimilimit" ???, mos valle e ngateron me ZHDUKJEN fizike ???, asaj i thojn GJENOCID, jo ASSIMILIM. Assimilimi eshte forma e civilizuar e gjenocidit, TJETERSIMI i nje populli dhe shkrirja e tije ne popullin dominant, dhe kjo ndodh kur njera kulture eshte me e larte se tjetra (lartesia arrihet nepermjet lakmimit, detyrimit, ose qe te dyjave krahas). Nuk do shume mend te kujtohena kurre dhe si do te kish ndodhe kjo pune, mjafton ta shikjojm kishen orthodokse shqiptare aktuale per te kuptuar se PIKERISHT ndikimi i islamit (jo i osmanlijve), i ndryshoj raportet kulturore, me kete e zbehi dhe ngadalesoje procesin e assimilimit. Kisha orthodokse shqiptare sot e kesaj dite duhet te luftoje per pavaresine e saje !!!, ose edhe ajo e sllavomaqedoneve ne shembullin tjeter. Mohimi KATEGORIK i pamvaresises, i cili bazohet thjeshte ne NUMRIN e ithtareve !!!, pra, JE POPULL I MADH, ke te drejte te kesh kishen tende te pamvarur, NUK JE I MADH, atehere, lere se nuk ke kishen tende, por NUK JE EDHE POPULL.

Natyrisht se assimilimi nuk ka ndodhe ne forme te eger, ka qene PAQESORE, ka qene i BUT, ndoshta kjo ja tollovit Smajos kabllat.....por gjithesesi feja ORTHODOKSE eshte FEE SLLAVE (ne kuptimin politik, dhe nga vetqendrimi intuitiv i sllaveve - pravosllavna vjera).....pjesa dermuese e ithtareve jane SLLAV. Ashtu sic e ka mare formen SHIIZMI ne islam si FEE e IRANIT/PERSIANEVE ashtu edhe orthodoksia e ka bojen e saje tipike NACIONALISTE. Orthodoksia ashtu si shiizmi, FENE, e kane vetemse MJET per manifestimin e interessave kombetare.

Miqesia greko/serbo/sllave eshte tipike pragmatike, ja mbrojn shpinen njeri tjetrit per arsye vetjake. Si ato mafijashat, pasiqe nuk mund NJERI te sundoje mbi te gjithe tjeret, atehere bjerin dakor qe ta ndajne vendveprimin ne perpjesetime te njejta !!!

Pra, shoku smajo, ISLAMI, jo turqit, jo osmanlijt, ISLAMI dhe VETEM ISLAMI e ka mbrojt popullin shqiptare ne cdo aspekt, pra, PAMVARESINE qe sadopak e kane shqiptaret orthodoks karshi grabitqareve perreth, poashtu duhet te ja falemnderojne ISLAMIT dhe SHERIATIT qe nuk i len PADREJTESITE ne emer te fese te zene vend !!!, NUK KA DHUNE NE FE !!!, ti e ke fene tende, une e kam fene time. 100 vjet pa sheriat, u ASSIMILUAN te gjithe shqiptaret orthodoks te maqedonise !!!

Por kulmi i budallakise nuk eshte perceptimi i fakteve historike ne saje te rrethanave dhe perpjesetimeve socio/ekonomike/politike, por konstantimi, gati poetik, se SLLAVET nen perandorine osmane "vet kane qene per faqe te zeze". O perrallaxhi i cuditur, si duket mosha te ka bere edhe senil......nuk behet fjale per sfiden BRENDA periudhes se "pushtimit", por per ate se "si do te ishin zhvilluar gjerat, po qe se nuk do te kish ndodhe ajo qe ndodhe....!.............sllavet tokat autoktone i kane pertej karpateve, CDOKOHE brenda historise i kane BANUAR SKAJET e tokave te civilizuara dhe kane qene ne kete aspekt "barbar", dhe PIKERISHT me shkaterrimin e sistemeve politike te kohes se antikuitetit (rramja e perandorise romake), me dyndjen e huneve neper europe, fillon depertimi i tyre duke e mbush keshtu VAKUMIN e shkaktuar. Sllav te organizuar nuk njeh historia e shkruar ne afersi te mesdheut (rreth se cilit e kane burrimin TE GJITHA CIVILIZIMET E NJEREZISE) perpos ne poziten e sherbetorve, e njerezve te rrangut te ulet asaj kohe. Pra, SHEMBULL, se SI do ta kishin patur fatin shqiptaret PA ISLAMIN, e ke ne FATIN e popujve autokton PARA dyndjes se sllaveve. Apo nuk na eshte BALLKANI fakt i mjaftueshem per te perfunduar, se perpos SHQIPTAREVE aty mbeten VETEM RUMUNET (greket kane qene ne numer me pak se shqiptaret, perpjesetimet e sotme jane fabrikim artificial nga kembimi i popujve mes greqise dhe turqise.

Tung
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Qe nuk eshte historian ajo dihet por ka dhe 20 vjet qe ska nxjerr asgje ne drite dhe si shkimtar. Si nje servil i zgjebosur kerkon ti lepihet Evropes per cmimin Nobel . E kete e ben sa here i jepet mundesia duke share apo mohuar te verteta qe kane lidhje me Islamin.
    Selam,

Ashtu pra, dhe ASNJEHERE nuk do ta fitoje !, cmimi NOBEL ju perkushtohet njerezve, te cilet krahas vlerave per profesionin e tyre, i kane te mbjellura VLERAT e humanizmit ne shpirt, ne punen e tyre, dhe i reflektojne ato edhe me trupin dhe pamjen....nobelistet SHKELQEJNE....nuk jane fundesira tendecioze qe punojn me prapavija politike gjysemsekrete. pfui !, pfui!, pfui !!!, ketij njeriu duhet njehere nje i aferm ti thote nen kater sy te ndal, te kujtohet, dhe mos ta diskreditoje vetveten edhe me tej si gjysmak, as peshk as mish, qe nuk e din se ku jeton, per cka jeton, dhe kujt i sherben.

tung
    albanish by nature

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Kadare nuk eshte historian, nuk merr ere ne keto sene, prandaj e ka veshtir ta kupton.
    Se kupton Kadare dhe e kupton ti qe akoma nuk flet mire shqip?

Seriozisht ti dhe te tjere si ty merrni guximin e gjykoni Kadarene?

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Akoma po meret masallexhiu per institut historik ???..pfffffffff...
    Ja dhe kty teoricieni tjeter qe i genjen mendja se po ben analiza llogjike.

Ju te gjithe duheni rrahur tre here ne dite me thuper shqope se vetem ashtu ju del nga koka idiotlliqet qe ju ka futur hoxha me zor. Gjate gjithe jetes kam degjuar, pare e mesuar per shqiptare qe i kthejne kurrizin vendit te tyre, shesin veten e tyre per para ose ideologji, mohojne kulturen dhe traditat e tyre po per te njejten gje. Dmth kermat dhe Haxhi Qamilat nuk na jane ndare kurre. Mbase ky eshte dhe mallkimi yne si popull qe kemi qene gjithmone te pushtuar dhe sunduar dhe asnjehere ne gjendje per te bere zgjedhjen e duhur . Por asnjehere se kisha menduar se shqiptari i lire do e conte veten ne nje llum te tille moral, mendor e shpirteror. Nuk e di si nuk e kuptoni se cfare neverie keni ngjallur tek shumica e atyre qe ju lexojne. Qofshi ju per veten tuaj dhe gjirizin ku e keni futur veten.

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Darius për postimin:

arbereshi_niko (13-09-2013)

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ju te gjithe duheni rrahur tre here ne dite me thuper shqope se vetem ashtu ju del nga koka idiotlliqet qe ju ka futur hoxha me zor. Gjate gjithe jetes kam degjuar, pare e mesuar per shqiptare qe i kthejne kurrizin vendit te tyre, shesin veten e tyre per para ose ideologji, mohojne kulturen dhe traditat e tyre po per te njejten gje. Dmth kermat dhe Haxhi Qamilat nuk na jane ndare kurre. Mbase ky eshte dhe mallkimi yne si popull qe kemi qene gjithmone te pushtuar dhe sunduar dhe asnjehere ne gjendje per te bere zgjedhjen e duhur . Por asnjehere se kisha menduar se shqiptari i lire do e conte veten ne nje llum te tille moral, mendor e shpirteror. Nuk e di si nuk e kuptoni se cfare neverie keni ngjallur tek shumica e atyre qe ju lexojne. Qofshi ju per veten tuaj dhe gjirizin ku e keni futur veten.
    .............+100

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Seriozisht ti dhe te tjere si ty merrni guximin e gjykoni Kadarene?
    Kush eshte ky Ismaili qe mos ta gjykojme? Zoti? Nese per ty eshte aq i nderuar merre dhe mbushe shtepine me foton e tij dhe puthe dite nate. Per mua eshte nje cope plehre qe i sherbeu komunizmit gjithe jetes dhe sot i sherben qarqeve qe jane kundra shqiptarise. Une si kam degjuar ndonje kryeveper ketij gomari kohet e fundit por vetem pellet kundra fese Islame. Harron qe populli shqiptar ja perplasi surratit vetem pak kohe me pare kur deklaroi se jane mbi 57% muslimane. Harron qe shqiptaret matane kufurit i ke mbi 90% muslimane. Tani me thuaj ti mua c'fare mund te presesh prej nje palacoje te tille qe perbuz mbi 80% te shqiptareve ne bote? Pervec se nje maskara apo tradhtar une emer tjeter si ve dot.

Po c'jane keto qe shkruan , a i mat fjalet qe shkruan apo te dalin shkronjat si pleqte kur dhje*sin se nuk e mbajne dot. Permbahu Darius se ne mendimin tone po shprehim. Mendimin tend nuk ja imponon dot askujt , as une sta imponoj timin por absolutisht nuk mendoj se do te te bente mire nje dajak qe te mendosh si une. Tregohu me i permbajtur here tjeter dhe tregoje veten qe je i civilizuar ashtu sic i ka hije nje djaloshi me bagazh intelektual dhe jo nje plenaxhiu.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Kush eshte ky Ismaili qe mos ta gjykojme? Zoti? Nese per ty eshte aq i nderuar merre dhe mbushe shtepine me foton e tij dhe puthe dite nate. Per mua eshte nje cope plehre qe i sherbeu komunizmit gjithe jetes dhe sot i sherben qarqeve qe jane kundra shqiptarise. Une si kam degjuar ndonje kryeveper ketij gomari kohet e fundit por vetem pellet kundra fese Islame. Harron qe populli shqiptar ja perplasi surratit vetem pak kohe me pare kur deklaroi se jane mbi 57% muslimane. Harron qe shqiptaret matane kufurit i ke mbi 90% muslimane. Tani me thuaj ti mua c'fare mund te presesh prej nje palacoje te tille qe perbuz mbi 80% te shqiptareve ne bote? Pervec se nje maskara apo tradhtar une emer tjeter si ve dot.

.
    meqe jane 90% muslimane, duhet te mohojme dhe historine tani??? e ta interpretojme sipas qefit te injoranteve???
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    meqe jane 90% muslimane, duhet te mohojme dhe historine tani??? e ta interpretojme sipas qefit te injoranteve???
    Po c'histori po flet ti? Dekleratat e Ismailit nuk kane vetem permbajtje historike por shume me teper ideologjie. Para disa vitesh u shpreh se perqafimi i Islamit nga rinia Shqiptare do te shkaterroje kombin. Kush e leshon nje deklerate te tille vetem nje zagar i paguar sic eshte Ismaili.

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Edhe cilesojme serbet e greket si armiqte tane me te medhenj!!! Ku ka serb e grek qe ta formulon antishqiptarizmin me mire se islamiku mer jahu?!!!!!! Sa te jene keta ne mes nesh, te paret do jemi nga fundi!!

Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •