Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anėtarėsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,006

Pėr: Ekzekutohet femija se foli kunder Allahut

Citim Postuar mė parė nga strange Lexo Postimin
    Cdreqin ke ti tani? femijet e juaj pa e pare fotografin e rreme ne postimin e pare s'arrine ne postimin e fundit te shohin fotografine time.

Jeni mbush me dezinformata... e vertetja ju dhemb fotografia ime e dhunshme eshte vetem pse shkruan historia se kush eshte dhe kush e ka vra kete femije te mjere. ndersa fotografia e pare eshte e mire sepse eshte vra simbas jush nga muslimanet... turp tju vije sa haptas e mbuloni te paverteten dhe e sulmoni te verteten

Fjale nga Kurani qe ju duket juve sikur une edhe muslimanet tjere jo.. Nese ne jemi qe ofendojme dhe te keqinje.. Ky, Kurani, eshte mrekulli.. Ky na ka mesuar neve se kush jane ne te vertet personat qe po e prishin boten...
    Qyshe ne starte ju jeni persone me anomali te theksuara,aso pamjesh kam par mjaft ne luften e fundit ne dardani,te keqen duhet ta urrejme kudo ku ajo qfaqet,per disa feja eshte helem kurse per disa feja eshte dashuri mrekulli qe pasuron zemren dhe shpirtin,vrasesi dhe zullumqaret zoti na meson se dallohen ne pamjet e tyre dhe ne te shprehurit e tyre ata jane te deshtuarit te cillet mbjellin urrejtje fanatizem dhe dhune,por mos te harrojne se qdo gje ka afat dhe koh te caktuare e kur te vije ajo nuk ka kthim mbrapa,ne shqipetaret e kemi definuar rrugen tone ajo eshte drejtesia ,dashuria dhe uniteti kombetre qe perkufizohen me institcione dhe ligjesi.
    VENI,VIDI,VICI

Ti strange psh me postove mua ne nje pergjigje duisa fraza nga te Kuranit qe na del sikur po perdellohet per gjithe njerezimin. Une ne te kunderten po te postoj disa fraza te tjera qe mbeshtisin kryekeput ate qe une kam shkruar me lart.

Sipas Kuranit, jo-besimtaret jane:

Hane si kafshet 47:12
    Jane majmune 7:166, 5:60, 2:65
    Jane derra 5:60
    Jane gomere 74:50
    Kafshet me te ndyra ne syte e Allahut 8:55
    Deshtak 2:27, 2:121, 3:85
    Kane semundje ne zemrat e tyre 2:10, 5:52, 24:50
    Jane zemergure 39:22, 57:16
    Jo te paster ne shpirt ose ne zemer 5:41
    Jane shurdhea 2:171, 6:25
    Jane qorra 2:171, 6:25
    Jane budallenj 2:171, 6:35, 11:29
    Jane koprace 4:37, 70:21

Jane jo te paster (shpirterisht) 8:37
    Jane zgjyre, llum 13:17
    Jane te pambajtur 5:68, 78:22
    Jane mekatare 2:26, 9:8, 46:20
    Jane te padrejte 29:49
    Bejne ligesira 16:88
    Jane me te keqinjte e njerezve 98:6
    Jane ne nje gjendje hutimi 50:5
    Jane funderrina e funderrinave 95:5

Jane fajtore 30:12, 77:46
    Genjeshtare mekatare 45:7
    Besojne ne falistete 47:3

Allah nuk i do ata 3:32, 22:38
    Allah i braktis ata 32:14, 45:34
    Allah i ka shkaterruar ata 47:10
    Allah i ka mallkuar ata 2:88, 48:6
    Allah ka neveri per ata 17:18
    Allah i poshteron ata 22:18

ka me dhjetra momente te tjera po sja kam ngene ti postoj te gjitha. Pra si mund te pajtohet nje njeri me mendje normale me nje fjalor te tille urrejtje, qe sidomos del nga nje liber qe pretendohet te jete i shenjte?

Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Po mire ndonje llaf qe i denon keto akte eshte thene, apo po i fshi Darius te gjitha?
    As qe ben vaki o Qyfyre. Me trego nje teme ku eshte shkruar per ndonje krim te islamikeve qe te jete denuar?

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128

Citim Postuar mė parė nga strange Lexo Postimin
    E ke falas Kuranin. Merre, lexoje dhe do ta kuptosh..
    E e kam lexuar. Pervec 10 faqeve ku ai flet per toleranc,dashamirsi,etj etj etj, ne te cilat perserit te pakten 10 her veten. e gjith pjesa tjetr eshte e mbushur me shkrime qe flasin,vetem per urrejtje,luftra,prerje kokash,fantazi te shfernuar, fjali qe marin 50 kuptime te ciles ti mund ti japesh kuptimin me te volitshem per ty, lavderime per profetin Muhamed, denime, shpreblime virgjereshash, dhe shkenc e kohes se gurit. Me kishin then kshu si ti qe eshte nji ''mbrekulli'' por u zhgenjeva shume. Tani pytja eshte e njejt:- kurani nuk ma mesoj se kush po e shkatron boten,a mund ta mesosh ti, meqe e paske zberthyer ne cdo aspekt ate mbrekulli?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gilberto : 13-06-2013 mė 15:20

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anėtarėsuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Per ju besimtare te islamit: te pakten para ngjarjeve si kjo tregoni minimalisht pak respekt per jeten per vete ate krijese qe ka krijuar ideollogji te tera per te eleminuar vetveten pra per njeriun e sidomos sikurse ne kete rast per nje femije te pafajshem! Une nuk dua tju shaj fene as nuk e kam ndermend te lexoj kuranin per te gjetur rrugen ne jete, jam i sigurte qe vrasesit kuranin e kishin lexuar por kjo nuk e ndihmoi femijne e pafajshem as kurani nuk mundi! Pra do ju lutesha qe ne respekt te kesaj jete te nderprere ende pa filluar te mos e acarojme diskutimin me teologjizma kote! Shpresoj gjithashtu qe kriminelet te mos kene qene shqipfolesit e shume perfolur edhe ketu ne forum, jo se me lidh ndonje gje me ata, jo kurre me ne kete jete por megjithate kur peshtyne lart.....!

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anėtarėsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,006

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Fehmi une personalisht skam asnje simpati per fete, te cfaredo lloji qofshin. E kam thene, them dhe do e them deri ne fund: Fete jane nje menyre kontrolli qe ushtrohet ndaj masave. Kur vjen puna tek feja myslimane, nga gjithe keto postime, ngjarje qe ndodhin, probleme qe krijohen etj, jam bere kurioz per te pare se nga vjen kjo psikologji dhune dhe pse gjithmone shkaktaret jane te fese myslimane. Dhe qe thua ti qe sthe gje fare, fillova te kerkoja ato momente qe flasin per dhune ne librin tuaj te shenjte. Cudia me e madhe ishte qe jo vetem qe gjeta (sic mund te kete fraza te tilla dhe ne libra te tjera te shenjta) po gjeta shume me teper sesa mendoja. Majde ishin kopje te sakta te akteve qe kryehen sot. Gjithmone me ka bere pershtypje natyra ekspansioniste e kesaj feje dhe pse-ja e izolimit dhe mos pranimit te nderthurjes me kulturat e tjera (jo pjese te fese). Dhe serisht pergjigjen per kete e gjeta po ne te njejtin liber. Menyra sesi konsiderohen jo myslimanet, menyra sesi ne absolut cdo mysliman eshte pjese e vellazerise (qe shpjegon natyren tribale dhe te myslimaneve shqiptare dhe ngercit pothuajse histerik te tyre per te marre krahun e cdo myslimani ne bote, pavaresisht nga kombesia...gje qe mund te shpjegoje fare mire dhe qenien pro pushtimit osman etj), gjuha tejet e ashper qe perdoret dhe ajo qe ka me shume rendesi, justifikimi totalisht i dhunes ndaj jo myslimaneve.

Kam lexuar kaq shume fraza nga ato te kuranit sa te jem ne gjendje te krijoj mendimin tim personal qe kjo fe bazohet ne nje psikologji dhune (pavaresisht nga te tjera momente qe mund te flasin pozitivisht per marrdheniet me njeri tjetrin, zotin etj). Dhe nje fe qe bazohet ne nje psikologji dhune, gjeneron dhune. Dhe faktikisht e kemi kete realitet sot. Mund te vazhdoj te postoj e te shkruaj fakte, dokumenta, foto, statistika sa te mbush dhjetra faqe ne forum. Perfundimi do jete qe do kete njerez qe do jene pro, do kete dhe te tjere qe do kundershtojne (kryesisht myslimanet) sepse ndihen te ofenduar ne besimin e tyre. Pra e kam te qarte fare mire sesi mund te perfundoje tema. Por sidoqe te shkojne gjerat, nje fakt nuk ka per te ndryshuar kurre tek une, menyra sesi arrita ta shoh fytyren e vertete te islamit dhe problemet qe shkakton ne realitetin e sotem. Per mua si Darius eshte fe e dhunes, gjeneron dhune, predikon urrejtje dhe jo tolerance dhe si e tille duhet te eleminohet nga shoqeria njerezore pasi eshte kancer.
    Darius edhe krishterizmi ne emer te fes ka bere masakra dhe shfarosje te ndryshme ne emer te zotit,keto jane gjera qe deshmon historia,por ne si popull kurr nuk kam ndegjuar qe kemi bere kesi pune te poshtra dhe te pista ne emer te fes!!,ne kemi jetuar ne vllazerim dhe bashkjetes sepse jemi te nje gjaku dhe kemi Nenen ton te perbashket SHQIPERINE e cila me ndihmen e zotit eshte ruajtur nga e liga,ne tani jemi njerze te civilizuar dhe dallojme te keqen dhe nuk manipulohemi leht!!,sepse kemi marr mesim nga historia,kurse fen e marr si te natyrshme por gjithqka ne natyre eshte si monedha me dy anet e pamjeve,,,,Pershendetje!!!
    VENI,VIDI,VICI

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128

Me larte per vec nji gabimi alla kuran'ce, te te perserituri nga dy her te asaj qe shkruan...... Termit ''mrekulli'' i kam shtuar nje shkronj ... B.. sepse ashtu behet me kuptimplot lbiri yt i dashur, nese s'eshte mrekulli, ather eshte '' mbrek'ulli ''

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278

Ti strange psh me postove mua ne nje pergjigje duisa fraza nga te Kuranit qe na del sikur po perdellohet per gjithe njerezimin. Une ne te kunderten po te postoj disa fraza te tjera qe mbeshtisin kryekeput ate qe une kam shkruar me lart.

Sipas Kuranit, jo-besimtaret jane:

ka me dhjetra momente te tjera po sja kam ngene ti postoj te gjitha. Pra si mund te pajtohet nje njeri me mendje normale me nje fjalor te tille urrejtje, qe sidomos del nga nje liber qe pretendohet te jete i shenjte?
    Darius, Mjaftone vetem t'a lexojsh te gjithe rreshtin dhe do ta kuptosh. Ti as qe ke kerkuar pergjigje per keto qe ke shenuar larte, as qe te ka interesuar se pse thuhet keshtu. Ti keta rreshta i ruan dikund dhe saher behet fjala per Kuran i poston per ta hedhur topin tek tjetri. Ja po ti sjelli ter rreshtat ama lexoj se i kerkove. Lexoj dhe do ta kuptosh mire se per cfare thuhet ashtu.

[B]

47:10. A nuk udhėtuan ata nėpėr tokė e tė shohin se si ishte mbarimi i atyre qė ishin pėrpara tyre e qė All-llahu ata i rrėnoi, e edhe mosbesimtarėt (mekas) i pret shembulli i tyre.

Sigurisht se i ka shkaterruar Allahu njerez si Faraoni qe thoshin se ata vet ishin zot.

47:12. Ata qė besuan dhe bėnė vepra tė mira All-llahu do t'i shtie nė xhennete nėpėr tė cilat rrjedhin lumenj, e ata qė nuk besuan, pėrjetojnė kėnaqėsi (nė kėtė jetė) dhe hanė ashtu si hanė kafshėt, e vendi i tyre ėshtė zjarri.

Sigurisht se ky femija ketu nuk ha si kafshet perderisa femijet tjere vdesin urie..http://img01.lachschon.de/images/Joy...369-medium.jpg edhe pse fjala behet per dicka tjeter...

7:165. E kur braktisėn atė pėr tė cilėn ishin kėshilluar, Ne i shpėtuam ata qė pengonin nga tė kėqijat, ndėrsa ata qė kundėrshtuan i kapėm me njė dėnim tė fortė, ngase ishin tė shfrenuar.
    7:166. E kur ata tejkaluan me arrogancė tė hapėt nga ajo qė ishin tė ndaluar, Ne i shndėrruam nė majmunė tė pėrbuzur.

Fjala ėshtė pėr peshkun, gjuajtjen e tė cilit All-llahu xh.sh. ua ka ndaluar banorėve tė tij vetėm njė ditė nė javė. Ai peshk pikėrisht ditėn e ndaluar u ka ardhur pėrreth me tė madhe si sprovė dhe kontrollim i bindjes sė tyre. Ata ngurruan se a tė gjuajnė atė ditė. Megjithatė u larguan nga frika prej dėnimit apo devotshmėrisė. Por, rrallė ndodh qė njeriu tė mos bie nė mėkate pėr tė cilat fillon tė hamendet. Andaj edhe ata vendosėn tė gjuajnė nė ditėn e ndaluar dhe e hėngrėn atė peshk. Ky, pasha All-llahun, ka qenė ushqimi mė i keq, tė cilin edhe lukthi nuk ka mundur t’ua tretė lehtė. Dhe njė natė, derisa flinin, u thirrėn tri herė. Nė thirrjen e katėrt u ėshtė thėnė: “O banorėt e qytetit”. Nė kėtė thirrje u zgjuan tė gjithė: edhe burrat, edhe gratė, edhe fėmijėt Pastaj ai zė u tha: “Bėhuni majmunė tė urrejtur!” Dhe ata u bėnė tė tillė.

2:26. All-llahu nuk ngurron qė tė marrė ēfarėdo shembulli, qoftė mushkojė a diēka edhe mė e imėt se ajo. Pėr sa u pėrket atyre qė besuan, ata e dinė se ai (shembull) ėshtė i vėrtetė nga Zoti i tyre, ndėrsa ata tė cilėt mohuan do tė thonė: “Ē'deshi All-llahu me kėtė si shembull?” Ai me te humb shumė, e po me te udhėzon nė rrugėn e drejtė shumė, po me pėrjashtim tė atyre qė janė jashtė rrugės, Ai me te nuk humb tjetėr.
    2:27. Ata qė e thyejnė besėn e dhėnė All-llahut pasi qė ėshtė lidhur ajo, dhe e kėpusin atė qė All-llahu ka urdhėruar tė jetė e kapur, e edhe bėjnė shkatėrrime nė tokė, tė tillėt janė ata tė dėshtuarit.

2:87. Ne i patėm dhėnė Musait librin dhe pas tij patėm dėrguar shumė pejgamberė. Isait, birit tė Merjemes i dhamė argumente (mrekulli) dhe e fuqizuam me (Xhibrilin) Shpirtin e Shenjtė. E sa herė qė u erdhi ndonjė i dėrguar me ēka nuk u pėlqeu juve, a nuk u bėtė kryelartė dhe disa prej tyre i pėrgėnjeshtruat e disa i mbytėt?
    2:88. E (jehuditė e kohės sė Muhammedit) thonė: “Zemrat tona janė nė kėllėf”! Jo, por pėr shkak tė mosbesimit tė tyre, All-llahu i ka mallkuar, andaj pak janė qė besojnė (ose: pak send besojnė).

2:121. Atyre, tė cilėve ua dhamė librin dhe tė cilėt e lexojnė drejt ashtu si ėshtė, ata e besojnė atė (Kur'anin). E ata qė e mohojnė atė, tė tillėt janė ata qė dėshtuan (nė Dunja e nė Ahiret).

2:171. Shembulli i (i thirrėsit tė) atyre qė nuk besuan ėshtė sikurse i atij (bariut) qė u lėshon britmė atyre (bagėtive) qė nuk dėgjojnė tjetėr vetėm se britmė e zė (e nuk kuptojnė). Ata janė tė shurdhėr, memecė e tė verbėr, ata nuk kuptojnė.

2. Eshte surja El Bekare.. surja qe jepe keshilla pafund... ska nevoje per sqarime ketu

Jam mese i bindur se nuk i lexon se te gjitha nje e nga nje ti sjelli dhe do ta kuptosh se percka behet fjale... Une musliman vet jam, kur e kam lexuar shqip Kuranin pa komentim ishte e veshtire ta kuptoj se percka behet fjale e leje me te lexojsh vetem 2 fjale..
    Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Citim Postuar mė parė nga Fehmikaciu Lexo Postimin
    Darius edhe krishterizmi ne emer te fes ka bere masakra dhe shfarosje te ndryshme ne emer te zotit,keto jane gjera qe deshmon historia,
    Po i pergjigjem ketij momenti ketu me nje citim nga nje postim disa numra me siper se ky i joti:

Po ne kete forum kam anatemuar fene e krishtere per inkuizicionin dhe krimet e bera ndaj njerezimit sidomos kultures se lashte te jo te krishtereve qe e shkaterruan dhe e fshine pothuajse komplet nga faqja e dheut. Tani mund te dale ndonje katolik e te thote qe Darius po me ofendon por nuk kam une faj qe fete behen shkaktare per krime nga me makabret. .
    por ne si popull kurr nuk kam ndegjuar qe kemi bere kesi pune te poshtra dhe te pista ne emer te fes!!,ne kemi jetuar ne vllazerim dhe bashkjetes sepse jemi te nje gjaku dhe kemi Nenen ton te perbashket SHQIPERINE e cila me ndihmen e zotit eshte ruajtur nga e liga,ne tani jemi njerze te civilizuar dhe dallojme te keqen dhe nuk manipulohemi leht!!,sepse kemi marr mesim nga historia,kurse fen e marr si te natyrshme por gjithqka ne natyre eshte si monedha me dy anet e pamjeve,,,,Pershendetje!!!
    Fehmi une nuk po akuzoj shqiptaret se pjese e atij populli jam vete. Une po flas per dhunen qe gjeneron feja islame. Mos i ngaterro gjerat te lutem.

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278

Citim Postuar mė parė nga gilberto Lexo Postimin
    E e kam lexuar. Pervec 10 faqeve ku ai flet per toleranc,dashamirsi,etj etj etj, ne te cilat perserit te pakten 10 her veten. e gjith pjesa tjetr eshte e mbushur me shkrime qe flasin,vetem per urrejtje,luftra,prerje kokash,fantazi te shfernuar, fjali qe marin 50 kuptime te ciles ti mund ti japesh kuptimin me te volitshem per ty, lavderime per profetin Muhamed, denime, shpreblime virgjereshash, dhe shkenc e kohes se gurit. Me kishin then kshu si ti qe eshte nji ''mbrekulli'' por u zhgenjeva shume. Tani pytja eshte e njejt:- kurani nuk ma mesoj se kush po e shkatron boten,a mund ta mesosh ti, meqe e paske zberthyer ne cdo aspekt ate mbrekulli?
    Me dimbsesh shume.. Me te vertete. Qenke nga ata persona ku Zoti ne Kuran thot qe ju ka leshuar perde syve dhe veshve tu. Persona si ti jane ata qe Zoti i leshon nga meshira e vet. Po me vjen keq.
    Nese paske arrit deri ketu, kur sta sqaron Kurani dicka.. skam si te ta shpjegoj une. Humbje kohe do te jete. Sic thot ajo fjala: " S'ta ka jep Allahu e po do me ta jep Jetullahu."
    Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •