Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37

Pėr: Ekzekutohet femija se foli kunder Allahut

Strange, ta thashe. Do kete plot qe nuk do bien dakord me ate qe solla ketu. Une skam nevoje te lexoj me sepse e kam lexuar te plote cdo koment qe kam sjelle dhe e kam te qarte se ne kohen e Muhametit nuk kishte femije obeze ndersa faraonet kishin kohe qe nuk ekzistonin me. Tani nese juve nuk ju pelqen ti thuani te bardhes te bardhe e te zezes te zeze, ky eshte problem tjeter. Une te solla nje pjese fare te vogel te atyre qe kam gjetur. Kam me qindra te tjera qe flasin dhe me shume. Nje fe qe predikon kete:

Against them make ready your strength to the utmost of your power, including steeds of war, to strike terror into (the hearts of) the enemies of Allah and your enemies and others besides, whom ye may not know (8:60)

Strive hard (Jihad) against the Unbelievers and the Hypocrites, and be firm against them. Their abode is Hell,- an evil refuge indeed. (66:9, See also 9:73)

nuk meriton as ta permendesh, e jo me ta ndjekesh.

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Strange, ta thashe. Do kete plot qe nuk do bien dakord me ate qe solla ketu. Une skam nevoje te lexoj me sepse e kam lexuar te plote cdo koment qe kam sjelle dhe e kam te qarte se ne kohen e Muhametit nuk kishte femije obeze ndersa faraonet kishin kohe qe nuk ekzistonin me. Tani nese juve nuk ju pelqen ti thuani te bardhes te bardhe e te zezes te zeze, ky eshte problem tjeter. Une te solla nje pjese fare te vogel te atyre qe kam gjetur. Kam me qindra te tjera qe flasin dhe me shume. Nje fe qe predikon kete:

Against them make ready your strength to the utmost of your power, including steeds of war, to strike terror into (the hearts of) the enemies of Allah and your enemies and others besides, whom ye may not know (8:60)

Strive hard (Jihad) against the Unbelievers and the Hypocrites, and be firm against them. Their abode is Hell,- an evil refuge indeed. (66:9, See also 9:73)

nuk meriton as ta permendesh, e jo me ta ndjekesh.
    Une disa nga pikat qe ti e ke shenuar ti solla te terat ti qe si lexon eshte problem i yti. Ti je si kurejshet (tepafet ne kohen e Muhamedit a.s) nuk e pranon islamin se sju konvenonte, ashtu dhe ti e lexon ku te konvenon dhe ku jo. Po ta lexojsh me mendje te paster do ta kuptoje po nejse. Kan dal shume shkenctare qe jan kundervu Mrekullise se Kuranit dhe nuk e kan mposht dote. e doli Dariusi do ta mposhte Kuranin haha sa e ulet nga ana jote...

Shikoje per cka behet fjale e mos kerce nga njera koder ne tjetren.

8:54. Ashtu siē ishte traditė e popullit tė faraonit dhe atyre qė kishin qenė mė parė, qė i konsideronin tė rreme faktet e Zotit tė tyre, e Ne pėr kėto tė kėqija tė tyre i shkatėrruam, e popullin e faraonit (edhe faraonin) e fundosėm, por tė gjithė kėta ishin dėmtues tė vetes sė tyre.
    8:55. Krijesat mė tė dėmshme te All-llahu janė ata qė mohuan, nuk pritet qė ata tė besojnė;
    8:56. Kėta janė ata prej tė cilėve ti pate marrė premtimin (se nuk do t'i ndihmojnė idhujtarėt), e tė cilin ata nuk e ruajtėn por si ēdo herė e thyejnė premtimin e tyre.
    8:57. Po nėse i ndesh (i zė) ata nė luftė, atėherė ti me ta (me shkatėrrimin e tyre) shpartallo ata qė tė marrin mėsim.
    8:58. Nėse ti e heton tradhtinė e njė populli (ndaj marrėveshjes), atėherė edhe ti ua hidh atyre (marrėveshjen) nė mėnyrė tė njėjtė, sepse All-llahu nuk i do ata qė tradhtojnė (fshehurazi).
    8:59. Dhe ata qė mohuan, mos tė mendojnė kurrsesi se shpėtuan, (se na ikėn). Ata nuk mund ta bėjnė tė paaftė Atė (Zotin) qė i ndjek.
    8:60. E ju pėrgatituni sa tė keni mundėsi force, (mjete luftarake), e kuaj tė caktuar pėr betejė kundėr atyre (qė tradhtojnė) e me tė, (me pėrgatitje), ta frikėsoni armikun e All-llahut, armikun tuaj dhe tė tjerėt, tė cilėt ju nuk i dini (se kush janė), e All-llahu i di ata. Ēkado qė shpenzoni pėr rrugė tė All-llahut, ajo do t'ju konpensohet dhe nuk do t'ju bėhet padrejtė.

66:9. O ti Pejgamber, luftoi jobesimtarėt e hipokritėt dhe qėndro ashpėr kundėr tyre; vendi i tyre ėshtė xhehennemi qė ėshtė njė vend i shėmtuar!
    66:10. Atyre qė mohuan, All-llahu ua sjell shembull gruan e Nuhut dhe gruan e Lutit. Ato tė dyja ishin nė kurorė tė dy robėrve tė mirė nga robėrit tanė, por ato tė dyja i tradhtuan (nė fé) ata tė dy dhe kėta tė dy nuk mund t'i mbrojnė ato fare te All-llahu, e atyre dyjave u thuhet: “Hyni tė dyja nė zjarr sė bashku me ata qė hyjnė!”
    Te thash dhe me heret. Problemi yte eshte se ti vetem paragjykon pa i dite rrethanat fare. E lexon nje rreshte dhe shkruan 10 rreshta sikur ta njohesh kushedi sa Kuranin. Lexoje dhe nese e lexon dhe pastaj ke te njejtin mendim atehere do te terhiqem une nga ketu.

Edhe dicka per ti ven fund ketij diskutimi: Po te ishin fjale te mia, kohe me heret do te ma kishe mbyll gojen se do gabohesha..

4:82. A nuk e pėrfillin ata (me vėmendje) Kur'anin? Sikur tė ishte prej dikujt tjetėr, pėrveē prej All-llahut, do tė gjenin nė te shumė kundėrthėnie.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga strange : 13-06-2013 mė 15:54
    Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anėtarėsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,006

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Po i pergjigjem ketij momenti ketu me nje citim nga nje postim disa numra me siper se ky i joti:

Fehmi une nuk po akuzoj shqiptaret se pjese e atij populli jam vete. Une po flas per dhunen qe gjeneron feja islame. Mos i ngaterro gjerat te lutem.
    flm ,Darius jam i knaqur me pergjgjjen tuaj,une nuk pata qellim te shkaktoj pakjartesi!,kjo mendoj qe eshte e sakte!!.
    VENI,VIDI,VICI

Citim Postuar mė parė nga strange;3639324. Kan dal shume shkenctare qe jan kundervu Mrekullise se Kuranit dhe nuk e kan mposht dote. e doli Dariusi do ta mposhte Kuranin haha sa e ulet nga ana jote...

Nuk kam nevoje une t'i kundervihem kuranit. Jane pasuesit e tij qe ma thjeshtojne punen me veprimet qe bejne duke deklaruar se zbatojne kuranin. Dijetar ose jo, Kurani behet per dy leke nga vete myslimanet.

[quote
    Edhe dicka per ti ven fund ketij diskutimi: Po te ishin fjale te mia, kohe me heret do te ma kishe mbyll gojen se do gabohesha..

4:82. A nuk e pėrfillin ata (me vėmendje) Kur'anin? Sikur tė ishte prej dikujt tjetėr, pėrveē prej All-llahut, do tė gjenin nė te shumė kundėrthėnie.
    Nuk kam qellim te te mbyll gojen ty. Dhe as te perfill kuranin pasi per mua allahu nuk ekziston. Eshte kurani vete qe bie poshte me gjerat qe ka te shkruara.

Lexo kuranin thote. Hahahahahha. Ca te lexoj ne kuran? Me mjaftojne 21049 ( e shkruar ndryshe eshte njezet e nje mije a dyzet e nente) akte terrorriste qe nga renia e kullave ne 11/9/2001 qe te marr vesh se cfare gjeneron kurani dhe feja islame. Tregues me te qarte e me te sakte nuk ka.

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128

Citim Postuar mė parė nga strange Lexo Postimin
    Me dimbsesh shume.. Me te vertete. Qenke nga ata persona ku Zoti ne Kuran thot qe ju ka leshuar perde syve dhe veshve tu. Persona si ti jane ata qe Zoti i leshon nga meshira e vet. Po me vjen keq.
    Nese paske arrit deri ketu, kur sta sqaron Kurani dicka.. skam si te ta shpjegoj une. Humbje kohe do te jete. Sic thot ajo fjala: " S'ta ka jep Allahu e po do me ta jep Jetullahu."
    Nuk kam nevoj per dhembshurin tende, te njejten gje mund te them dhe une per ty ,me nji ekxponent me te lart bile. Ironija eshte qe une njerin sy e kam me perde ,,, por fatmirsisht, logjiken dhe arsyen i kam multi funksionakle.Ndersa veshet e mi nuk kapin vetem ato frekuenca kur , flet hoxha apo pellet ai tjetri qe ne pik te mengjesit. Sa per meshiren e zotit, une jam rritur si besimtar, dhe e di per clloj meshire e ke fjalen. Ti duhet te kesh meshire per veten zotri,e te hapesh ate mendjen tende te vogel e tu japesh zgjidhje atyre 1 miljon pytjeve qe ke ne kok, por qe ke frik te kerkosh nji pergjigje. une nuk pres qe nji liber i prapambetur tme shpjegoj ato qe une kerkoj, ka shume e shume libra te tjere me te mbrekullueshem e me fame lart qe kurani jot i dashur eshte sa 2 faqe e tyre. Dhe si perfundim, do te keshilloja te studjoje ''abetaren'' e klases se pare, pastaj te studjoje kuranin.Ai qe nuk njeh zanatin,me shume prish sesa ndreq.(imagjino se c'ndodh me ate qe akoma nuk njeh gjuhen SHQIPE )

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128

Citim Postuar mė parė nga strange Lexo Postimin
    Ti je si kurejshet (tepafet ne kohen e Muhamedit a.s) nuk e pranon islamin se sju konvenonte,
    [/B]
    Do me shuash kureshtjen? cfar ndodh me te pafet si ne kohen e muhamedit? Po me fetaret si te kohes se muhamedit ?

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375

Nje dyftyresi qe haset tek muslimanet shqiptare :

Akuzojne "Kanunin e Lek Dugagjinit" per vrasjet mes shqiptarve , e akuzojne se gjeneron dhune , kurse mbrojne ne te njejten menyre Kuranin duke thene se nuk gjeneron terror dhe dhune kur gjitha keto kryhen prej muslimaneve.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •