Close
Faqja 4 prej 33 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 324
    i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Pėr: Turqia ne prag te "Pranveres" ?

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Nuk eshte e rendesishme te marresh vesh nga Turqia, por te marresh vesh se ēfare ka kohe qe Turqia ben ne shqiperi pa u vene re, kjo fale neglizhences totale te shtetit dhe faktit qe shiten per 2 lek.
    Une i njoh nga afer turqit, mentalitetin e tyre dhe rrezikun qe perfaqesojne ata si erdogani.

Universiteti Vitrina eshte nje fasade e influences turke ne shqiperi psh, jo vetem kaq, por kane filluar te financojne nje parti te re (koalicioni i djathte) dhe pretendojne ndonje deputet ne parlament.
    Une nuk kam asgje personalisht me turqit, madje njoh turq dhe kam respekt, por politika turke ne shqiperi po tenton te na ktheje "tek baba turku". Plan i zgjuar dhe afatgjate por qe po i jep frytet.
    Kjo partia qe thua ti ka ne program te lejohen martesat deri ne 4 gra dhe plot propozime te tjera qesharake.Ironia qendron tek fakti se cfare emri i kane vene partise:"Levizja Shqiperia e re"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Nuk eshte e rendesishme te marresh vesh nga Turqia, por te marresh vesh se ēfare ka kohe qe Turqia ben ne shqiperi pa u vene re, kjo fale neglizhences totale te shtetit dhe faktit qe shiten per 2 lek.
    Une i njoh nga afer turqit, mentalitetin e tyre dhe rrezikun qe perfaqesojne ata si erdogani.

Universiteti Vitrina eshte nje fasade e influences turke ne shqiperi psh, jo vetem kaq, por kane filluar te financojne nje parti te re (koalicioni i djathte) dhe pretendojne ndonje deputet ne parlament.
    Une nuk kam asgje personalisht me turqit, madje njoh turq dhe kam respekt, por politika turke ne shqiperi po tenton te na ktheje "tek baba turku". Plan i zgjuar dhe afatgjate por qe po i jep frytet.
    Po flisja per gjendjen politike te Turqis..
    Sdq jam dakort me ty, qe po perpiqen sa me shume te futen ne Shqiperi. Per fat te keq, kur sje i fuqishem edhe e shet atdheun per dy leke...behemi loder e turkut edhe e grekut

Toffee nuk behet debati me "nga fytyra i kuptoj qe jane komunista"... Forma te tilla komunikimi jane femijnore dhe per kalamajte. Nese nuk ke argumenta konkrete atehere me mire lexo pa komentuar. Une te bera nje mini "analize" te situates aktuale dhe arsyeve te mundeshme pse u ndez situata ne Turqi. Dhe ajo ska lidhje as me komunistet, as me te vraret e 77-es dhe as me 70 milionet banore te Turqise. Numri i atyre qe nisen trazirat ne Tunizi ishte jo me i madh se gishtat e dores (u pa rezultati). E njejta gje ne Egjypt, Libi etj. "Pranverat" ne keto vende nisin per nje arsye dhe kur nisin mbaje mire parasysh, do perfundojne me rezultatin per te cilen ato u filluan. Ska rruge ndryshe. Referimi historik eshte prova me e mire.

Nderkohe qe situata po pershkallezohet dhe Stambolli hyn ne diten e dyte te protestave, ja cfare transmetojne kanalet televizive turke:

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Po ja shikojne te mirat edhe keta qeverise neo otomane dmth? Mire tu behet... ia dha Ataturku shansin te beheshin njerez po me sa duket nuk e deshen... hajt u dalte oer "HAYIR" lmao

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Toffee nuk behet debati me "nga fytyra i kuptoj qe jane komunista"... Forma te tilla komunikimi jane femijnore dhe per kalamajte. Nese nuk ke argumenta konkrete atehere me mire lexo pa komentuar. Une te bera nje mini "analize" te situates aktuale dhe arsyeve te mundeshme pse u ndez situata ne Turqi. Dhe ajo ska lidhje as me komunistet, as me te vraret e 77-es dhe as me 70 milionet banore te Turqise. Numri i atyre qe nisen trazirat ne Tunizi ishte jo me i madh se gishtat e dores (u pa rezultati). E njejta gje ne Egjypt, Libi etj. "Pranverat" ne keto vende nisin per nje arsye dhe kur nisin mbaje mire parasysh, do perfundojne me rezultatin per te cilen ato u filluan. Ska rruge ndryshe. Referimi historik eshte prova me e mire.
    Te krahasosh pranveren arabe me protesta te tilla...sikur nuk shkon. Atje ka pasur diktatura te vendosura prej vitesh. Tajipi i fiton me voten e popullit.
    Pakenaqsira do kete aq me teper qe eshte bere si Sala (besoj se e kupton paralelizmin).
    Flisja duke qene qe e kam shetitur Stambollin disa here, edhe ne Taksim kam qene nja dy here shoqeruar me ca turq komunista

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar mė parė nga Toffee Lexo Postimin
    Te krahasosh pranveren arabe me protesta te tilla...sikur nuk shkon. Atje ka pasur diktatura te vendosura prej vitesh. Tajipi i fiton me voten e popullit.
    Pakenaqsira do kete aq me teper qe eshte bere si Sala (besoj se e kupton paralelizmin).
    Flisja duke qene qe e kam shetitur Stambollin disa here, edhe ne Taksim kam qene nja dy here shoqeruar me ca turq komunista
    ci ke keto interpretime. me hamendje.

i lexon ndonjehere ngjarjet nga turqia??? po politikat e erdoganit. a i ke ndjekur ndonjehere???
    po neo-otomanizmin qe promovon erdogani a e ke degjuar ndonjehere??? deri te wikileaks ishte diskutuar kursi i erdoganit.
    po ligjet antisekulare qe voton ne parlament a i ke ndjekur ndonjehere????
    po fenomenin e indigjenizmit qe perdor voten e lire per pushtetin, e ke lexuar ndonjehere???
    po kritikat nder vite te intelektualve turq a i ke lexuar ndonjehere???

na jep edhe leksione se c`quhet pranvere arabe.

po cdi ti nga te gjitha keto???? asgje besoj ..e futesh ne debat si m.. mes pilafit
    nese do te debatosh, na sill fakte dhe ngjarje mbi situaten ne turqi. e mos moho faktet qe sjellim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Akili-A : 01-06-2013 mė 10:15
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Serisht nuk po kupton. Pranvera arabe ska asnje meter krahasimi. Ne asnje nga vendet ku kane filluar ska patur diktature por interpretim te pushtetit sipas perendimit. Ata i vune epitetet dhe bazuar ne ato epitete drejtuan dhe protestat. Turqia nuk ben asnje ndryshim. Po ta perseris, Turqia eshte ne NATO. Nuk do e lejoje njeri te behet islamike dhe aq me teper nuk do e lejoje njeri te afrohet me Rusin me teper sesa po afrohet. Ti mund te vazhdosh te flasesh per komunistet turq apo krahasime me Salen, une po flas per komplet tjeter gje.

Sipas disa agjensinve te huaja, policia eshte terhequr nga sheshi duke i lene protestuesit te lire te bejne cfare te duan per momentin. Kryeministri Erdogan ju drejtua sot demonstruesve qe te nderpresin revolten e tyre pasi sic u shpreh ai, Erdogan dhe qeveria e tij jane te vendosur qe te mbeshtesin veprimet policore per ndalim te detyruar te protestave.

http://www.newser.com/article/da6kvo...esters-in.html

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    ci ke keto interpretime. me hamendje.

i lexon ndonjehere ngjarjet nga turqia??? po politikat e erdoganit. a i ke ndjekur ndonjehere???
    po neo-otomanizmin qe promovon erdogani a e ke degjuar ndonjehere??? deri te wikileaks ishte diskutuar kursi i erdoganit.
    po ligjet antisekulare qe voton ne parlament a i ke ndjekur ndonjehere????
    po fenomenin e indigjenizmit qe perdor voten e lire per pushtetin, e ke lexuar ndonjehere???
    po kritikat nder vite te intelektualve turq a i ke lexuar ndonjehere???

po cdi ti nga te gjitha keto???? asgje besoj ..e futesh ne debat si m.. mes pilafit
    Po me kujton njerin qe me fliste per Shqiperin komuniste se i kishte perpire librat e perkthyer te Enverit...

Faqja 4 prej 33 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •