Shqipetare te civilizuar
Shqipetare te civilizuar
....Kur I PA PERSERITSHMI,I MADHI,I VETMI,RUGOVA THOSHTE DARDANIJA,dhe ne te njejten kohe beri edhe flamurin e DARDANISE,disa te paudhe e disa injorant(te dyshimt) benin gjithcka vetem e vetem qe Rugovizmi te mos realizohet...Sot Kosova ka njefar shteti te brisht,ku kemi dy etnitete qe kan politike diametralisht te kunderta,Shqiptaret dhe serbet.Shqiptaret jane shumice,megjithate ndarja administrative eshte joperpocionale.Shqiptaret nuk kan mundesi kontrolli akoma ne veriun e Mitrovices.Mandej serbet kan kontroll me ligjet e Ahtisarit edhe ne disa komuna tjera.Perveq serbeve kemi edhe nje komune me"shumice turke"mamushen,e cila kontrollohet nga"turqit".Keta"tyrq"dikur ne kohen e jugosllavise e edhe te serbise ishin shume te ledhatuar nga te siperpermendurit.Ata ne ate kohe kan patur rruge te asfaltuar uitje etj,E gjithe kjo ka qene bere sepse keta "turq"ishin te lidhur me shume me serbet sesa me Shgqiptaret.Poashtu eshte e"quditshme sesi keta"turq"kan mbiemra si Berisha,Morina,Thaqi,etjetj.
Perveq serbeve e"turqve",ne kosova ka edhe minorene te tjererome,ashkalinj,"muslimane(haha),gorane,"boshnjak"K roate,etj.
...Duhet ditur(per disa qe se dijn,ose nuk duan te dine)Se Shqiptaret(kosovaret qe thoni ju ne Shqiperine londineze) jane shumice ne kosove.
Pra,per shqiptaret e shqiperise londineze,duhet te keni parasysh se kur thoni kosovaret atehere keni emertu te gjithe popujt qe jetojne ne kosove,gje qe juve jeni keq ne kete drejtim...Mbas luftes nuk punuam sic na porosiste KLINTON,fitojeni paqen,se luften ua fituam ne.Ndersa"ne"ne vend qe te punonim per Shtetin e Dardanise dhe flamurin e Rugoves,punuam(punuan)per pasurimin e tyre....Flamuri i kosoves gjithashtu perfaqeson te gjithe qe jetojne ne kosove,e me se paku Shqiptaret...
Rugova eshte i vetmi politikan i tyre deri me tash edhe per faktin se nuk e kaperdiu dot lojen e Kosoves se lire, loje e luajtur dhe e ditur mire nga sigurimi serb apo ata qe e kane serbine stalle demash me gjysher po dema ne rusine e madhe po te sigurimsave apo te nje lloji te cuditshem demonesh, skllever ne shpirt te qellimeve gjermaneve per gjithpushtim dhe qe presin levizjet e tyre te plogeta tanime por vetem ne Europe.
...o Ciarli,me shkrimin tend me dhe rruge dhe gjeta edhe disa fjali per te permbushur fjaline tende,loje e luajtur mire nga sigurimi seb:
...pra loje e luajtur mire nga sherbimi serb ne bashkepunim me arabet dhe shoqatat arabe,turke,iranijane etj(sepse serbija vazhdon miqesine,e ka primatin qe ua la Tito me vendet arabe)ku Shqiptaret perppara miqve AmerikanoEuropijan ne fund dolen terrorist.Sot nje deputete e Bundestangut Gjerman(me prejadhje turke,turke pra)doli hapur me fjalimin e saj ku Uqk ne dhe kosoven e quan terroriste.Pra,Kosova me mjrgullnajen e hoxheve te shitur ne njeren ane,dhe injorancen e popullit(te mbjellur nga osmanet)ne anen tjeter,ra ne gracken e serbeve,duke u paraqitur me nje imazh qe serbet trumbetonin pergjat nje shekulli...
Nuk po i lexoje te gjitha, pasi jam i sigurte qe askush nuk do te shtroje problemin ne kendveshtrimin tim. Nuk eshte ndonje gabim i madh dhe te thuash fis, por nejse. Per mua kosovaret jan nje etni shqiptare nga fiset drdane. Pra ky eshte citimi me i sakte. Ceshtja nese jami te ndare dhe te humbur nuk qendron. Askush nuk ka humbur, pasi secili eshte ne trojet e veta, tjeter gje emri i shtetit , apo juridiksioni nen te cilin ndodhen. Shqiperi nuk ka pase kurre. kur u krijuan shtetet u krijua Greqia, me shqiptare e te tjere, Jugosllavia me shqiptare dhe te tjere, Maqedonia me vone me shqptare dhe te tjere, malizi gjithashtu ,ndersa ne vendin qe ka kryeqytet Teheranin, me falni Tiranen, u krijua shteti Albani, shteti i albaneve ku shqiptaret jan nje etni perberese e kombit alban. shqiptaret duke qene te medhenje si etni dhe te pa gdhendur, sihurishte pervetesojne identitetin e shtetit dhe te kombesise. Albania nuk eshte shteti i tyre, pasi shqiptare3t nuk jan shtetformues dhe nuk bene kurre nje gje te tille. Shteti i takon te gjitheve etnive perberese.une per vete jam alban nga albania, nuk preferoje te thirrem shqiptare.
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
Para disa ditësh kur ndodhi vrasja e dy turistëve çek në Dukagjin, kam lexuar komente të kosovarëve që të kallnin datën. Dikush shkruante shqiptarët e Shqipërisë të vrasin natën e të qajnë ditën, dikush tjetër thoshte që ne vrasim njerëzit tonë të afërt për 10 euro, dikush tjetër thoshte që ne jemi të egër e shumë të tjerë madje shumica e tyre shpalosën një urrejtje që më bëri habi. Madje dikush shkruante që e kam për turp të më thërrasin shqiptar dhe preferoj të vetquhem turk. Dikush tjetër thoshte që unë nuk do vija asnjëherë në Shqipëri të vëj familjen time në rrezik etj etj. Nuk e dija që kosovarët të uurejnë kaq shumë shqiptarët e Shqipërisë.
Çfarë janë kosovarët?
Janë pjesë e popullit shqiptar që jeton në kosovë.
No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future
Edhe mua me beri shume pershtypje komenti i disave nga Kosova e Maqedonia. Ndonese disa komente kishin prapavije komplet fetare meqe ajo zone eshte me shumice derrmuese katolike dhe ata qe benin komentet mundoheshin ta nenkuptonin kete ne komentet e tyre, te tjere shprehen nje ndjenje te theksuar anti shqiptare ndaj shqiptareve te Shqiperise. Dicka qe me te vertete eshte e neveritshme kur mendon qe keta shqiptare te Shqiperise hapen dyert e ndane kafshaten e bukes me 1 milion shqiptare te Kosoves duke i konsideruar si vellezer te nje gjuhe e gjaku. Ironia eshte qe shqiptaret e Shqiperise sa u hapen kufitje u perballen me krime, mashtrime e gjera antiligjore qe kryeshin ne mase nga shqiptare te Kosoves e Maqedonise e megjithate askush nuk e perkufizoi gjithe popullsine me epitete negative. I pari qe kreu mashtrimin e madh financiar ndaj shqiptareve te Shqiperise ishte Hajdin Sejdia. E megjithate asnjeri nga te Shqiperise nuk i etiketoi gjithe te Kosoves si mashtrues e te poshter. Po ashtu shume te Maqedonise e Kosoves kur u hapen kufijte erdhen ne Shqiperi dhe kryen veprime aspak te moralshme, mashtruan individe te ndryshem, krijuan biznese fiktive duke kaluar ne falimentime e marre ne qafe njerez te ndershem, mashtruan e shfrytezuan femra te Shqiperise e megjithate, askush nuk etiketoi gjithe popullsine shqiptare te Kosoves e Maqedonise si negative, te poshter, te pabese, kurvare e kriminale.
Nese dikush do me pyeste sot se a do votoja pro bashkimit te shqiptareve do thosha JO te madhe e me bindje. Dikur ne nje teme te ngjashme e kam thene mendimin tim qe ndarja 100 vjecare ka krijuar nje hendek te thelle dhe nuk do ishte ide e mire qe bashkimi te behej i detyruar por vetem kur te jete natural. Por sot e them me vendosmeri, as qe mos ja u pafsha surratin atyre.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
..Darius,me falni per"analizen"time(edhe pse jam rralle ne forum),ku se fundmi te shoh gjithnje e me te pa permbajtur,megjithate keni te drejt duke u bazuar ne te vertetat qe thoni siper....
..sot te gjithe mund te shohin ndryshimet_rreshqitjen e"kosovareve"drejt nje rruge qe nuk ka perparim,perkundrazi kemi te bejme me nje mjergullnaj ku ku"kosovaret e edhe shqiptaret ne maqedoni"tanime(nje pjese e konsiderueshme) jane rreshtuar drejt lindjers islame.E verteta eshte se ardhja e shume organizatave islamike mbas luftes ka ndikuar shume ne humbjen e rruges kombetare dhe Europiane.
..."kosovaret"dhe"shqiptaret"ne"macedoni"por duke mos perjashtuar pjesen e hagji qumileve"tuaj"po qojne uji ne mullirin e armiqeve te jashtem,me sa duket edhe paguhen per kete pune,nga po keta armiq.
Po populli ku eshte ????!!..E qeverite ????!!!...A ishin e a jane edhe poplitikanet"tane"ne lojen e ketyre organizatave ???!!...
....Darius,.mbaje veten,sepse eshte e veshtire te behemi bashk,me se miri e tha FISHTA I MADH duke i pare e duke i"lexuar"deri ne palc thae perpara mbledh nje thes pleshta se sa i bej dy shqiptar bashk...
dielli1 cdo njeri ka te drejten e tij te thote mendimin personal. Askush nuk duhet te rrudhe gojen sepse ajo qe mund te thote mund te mos i pelqeje dikujt tjeter. Une jam ky qe jam sepse kam keto mendime e kete formim tek vetja. Nuk ka te beje me permbajtje ose jo. Te mos isha i permbajtur, te garantoj une qe do lexoje te tjera gjera.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
...Darius,e perseris qe keni te drejt,nuk mbyllet goja perpara asnje te keqeje dhe per asnje cmim.
Krijoni Kontakt