Postuar më parë nga SuNriser
Postuar më parë nga Gjeto Doraci
sunriser dhe gjeto doraci, ju lutem permbajuni temes.
Postuar më parë nga Gjeto Doraci
sunriser dhe gjeto doraci, ju lutem permbajuni temes.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Eshte i shendoshe, i shemtuar dhe helmues---dhe gjithashtu eshte duke ndyshuar forme. Quhet Bufo Marinus, eshte nje zhabe e cuar ne Queensland te Australise para 70 vjetesh qe te ndihmonte per luften kunder insekteve te kallamit te sheqerit. Qe atere eshte shnderuar ne nje katastrofe ekologjike.
Peshon reth 2 Kg dhe ne diten e sotme eshte perhapur ne nje siperfaqe me shume se 1 milion km katrore, jo vetem ne Australine tropikale por edhe me tutje, duke shkaterruar speciet natyrale te vendeve ne te cilat perhapet.
Nje grup skencetaresh nga Universiteti i Syndey u zune prite afer vendit pushtues (reth 60 km) nga lindja e qytetit te Darwinit (ca ironie), dhe kapen zhaba te tilla nga mosha 10 muajsh, disa nga te cilat u vune etiketa elektronike dhe i leshuan prape.
Ne te njejten kohe zbuluan qe keto krijesa mund te ecin me hapa te medha duke mbuluar siperfaqe deri ne 1.8 km naten (edhe ne rast kohe te lagesht). Ky rekord eshte i paarritshem nga cdo specie zhabe tjeter.
Me e cuditshme akoma ishte fakti qe zhabat e para qe arriten ne frontin e pushtimit kishin kembe me te gjata sesa ato qe arriten me vone.
Ne krahasim me zhabat qe jetojne ne Queensland, gjithashtu ato kishin kembe me te gjata.
Ky zbulim po shtjellohet si nje shembull klasic i teorise se evolucionit te Darwinit-qe kafshet qe jane me te forta, me te shpejta dhe me te zgjuara, jane te gjendje te perfitojne territore me te medha dhe gjithashtu jane ne gjendje ta mbrojne nga kafshet qe jane me te dobeta, me te ngadalta dhe jo aq te zgjuara.
Gjithashtu, qe nga vitet 1940 deri ne 1960, territori i ketyre zhabave kishte nje rreze reth 10 km ne vit. Ne kohen e sotme, eshte duke u zmadhuar me me shume se 50 km ne vit.
Arsyeja per kete eshte: me kembe me te gjata, kjo specie eshte duke u zhvilluar/evoluar me shpejt.
Autoret, me ne krye Richard Shine nga universiteti School of Biological Sciences, thone qe zhaba e kallamsheqerit eshte nje mesim i zymte per qeverite qe jane duke luftuar per evolimin e ketyre specieve pushtuese sa me shpejt, perpara se "okupatori te kete kohe te evolvoje ne nje armik me te rrezikshem".
Artikulli do publikohet ne Revisten Nature.
Prkth: Nausika
P.S. per tju pergjigjur temes: Evolucioni eshte realitet, sic e provon edhe kjo zhaba ketu poshte![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga nausika : 16-02-2006 më 19:03
When in Doubt, Act Stupid!
Kohet e fundit hasa dicka ne lidhje me teorine e evolucionit dhe nje shpjegim qe i behej nga nje antidarwinian arsyes pse nuk mbeshtet evolucionin tek njeriu si teori. Shembulli ishte i thjeshte dhe i referohej vete evolucionit tek reptilet. Atyre ju desh nje kohe shume e gjate, me qindra milione vjet per te evoluar nga format me primitive deri tek ato me te avancuarat nga te cilat vecohet Velociraptori dhe
Stenonychosaurus Equalus te cilet kishin nje tru mjaft te zhvilluar dhe nese (sic eshte pretenduar nga disa paleontologe) do kishin vazhduar te ekzistonin ne ditet e sotme do ishte mjaft e mundur qe ato te ishin qenie me nje inteligjence shume te larte. Me pak fjale dinosaureve ju desh nje periudhe qindra milione vjecare per te evoluar dhe arritur nivelin e Velociraptorit dhe Stenonychosaurus per tu zhdukur 64 milion vjete me pare ne fund te Kretacit si periudhe gjeologjike. Ndersa njeriu qe ka evoluar nga gjitaret (sipas Darwinit) ju desh shume here me pak ne nje kohe qe pranohet shkencerisht qe evolucioni tek reptilet eshte shume here me i shpejte se sa tek gjitaret.
Dy shkenctaret kanadez qe studiuan Stenonychosaurin, Dale Russell R. S_guin ne mbeshtetje te teorise se tyre ndertuan dhe disa modele duke ndjekur ciklin evolutiv dhe menyren sesi do te mund te dukeshin keta dinosaur ne ditet e sotme nese nuk do ishin zhdukur. Zbulimi i bere qe ne vitin 1982 nga dy shkenctaret e siperpermendur nuk eshte mundur te kundershtohet edhe sot mbas 24 vjeteve. Shikoni dhe gjykoni vete nga fotot e meposhtme...
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Problemi ne pergjigjen e kesaj pyetje eshte se as Darwinistet dhe as Creacionistet nuk kane arritur te gjejne gjuhen e perbashket. Kjo sepse nuk e kane dashur asnjehere kete. E vetmja gje qe ata kerkojne nuk eshte e verteta por te fitojne sa me shume tifoza qe zihen si qen. Ata jane armiq te betuar te njeri-tjetrit ,dhe ne vend sa te bisedojne se bashku duke pranuar gabimet tyre per hir te shkences dhe se vertetes luftojne per egon e tyre.
Cdo njeri i llogjikshem do ta pranonte se jeta aq komplekse sa eshte nuk mund te jete shfaqur ne toke pernjeheresh dhe aq me teper ne nje kohe te shkurter duke pasur parasysh moshen e tokes, te shkurter per nje evolucion aq mahnites.
Por edhe Darwin nuk ishte komplet gabim. Perzgjedhja natyrore eshte mjaft e pranueshme dhe e dukshme, specia me e pershtatshme arrin te mbijetoje, dhe mutacionet gjenetike ose evolucioni i nje specie ne variacione te asaj specie gjithashtu nuk mund te mohohen.
Edhe menyra si e tregon feja nuk eshte bindese sepse megjithese ne bibel per shembull bota dhe njeriu u krijuan ne shtate dite por duke pasur parasysh esencen metaforike te librave fetare dhe sidomos bibles ato 7 dite mund te kene qene 7*10^10 dite dhe ne bibel ose kur'an nuk jepen detaje mbi kohen dhe menyren e krijimit pervec se thuhet qe u krijua nga balta.
Pra sipas meje duhet te perpiqemi te shkrijme te dyja teorite ne nje te vetme dhe me te plote. Marrim idene se jeta eshte dhuruar nga Zoti por nuk mund ta dime se ne ç'menyre Zoti zgjodhi te krijoje jeten, kjo nuk do te thote se une mohoj fuqine e Zotit qe eshte e pafundme por thjesht kerkoj te them se Zoti mund te kete Zgjedhur shume menyra per zhvillimin e metejshem te gjallesave,
Sikur te ishte Zoti ai qe ka krijuar evolucionin, si rregull per jeten biologjike tokesore?
Sikur Zoti te kete mbjellur jeten mbi toke ashtu si ne mbjellim nje fare te vogel qe behet nje peme.
Pra evolucioni nuk duhet kundershtuar por riformuar per te perfshire ne te edhe Zotin ose nje Dore jashte planetit tone, si te doni e quani.
Problemi sic e thashe me siper eshte se Besimtaret thone se evolucioni eshte 100% gabim, nga ana tjeter evolucionistet thone se Besimtaret eshte 100% gabim , dhe kjo jo se bindja vjen nga fakte kryesisht shkencore por nga urrejtja qe keto dy pale ndjejne per njera tjetren , urrejtje per te cilen ka ndikuar edhe politika obskruantiste e kishes(pa dashur te ofendoj krishterimin,flitet per kishen si institucion politik).
Ajo qe duhet te beni eshte te hapni mendjen dhe mos ta kufizoni ate , mos e shikoni evoluconistet 100% gabim vetem e vetem se nuk besojne ne Zot, mbase ky eshte nje gabim i tyre. Dhe ju evolucioniste kuptoni besimtaret dhe shtojini teorise suaj nje Fillim jo te rastesishem sepse probabiliteti per kete rastesi eshte 0.
Duke shpresuar se nje dite ky pajtim do te ndodhe.
Shume njerez e shohin teorine e evolucionit dhe krijimizmin si lufte mes shkences dhe fese, por e verteta eshte se ajo eshte lufte mes ateizmit dhe fese.
Ja disa fakte interesante rreth teorise se evolucionit:
>>> ÇKA SUPOZON TEORIA E EVOLUCIONIT?
Teoria e evolucionit pretendon se jeta në planetin tonë është formuar si rezultat i disa rastësive dhe se seleksionimi natyror ka bërë që qeniet e gjalla të vijnë në gjendjen e sotme pas një procesi të gjatë të ndryshimeve (evoluimeve të tyre). Kjo teori u dha në shekullin e 19-të nga materialisti anglez, Charles Darwin, në librin e tij “Origjina e llojeve”. Sipas tij, njeriu dhe majmuni e kanë prejardhjen nga një stërgjysh i përbashkët.
>>> A ËSHTË TEORIA E EVOLUCIONIT SHKENCËRISHT E VLEFSHME?
Teoria e evolucionit u dha si një hipotezë imagjinare, në kohën kur mbretëronte një kuptim primitiv i shkencës dhe asnjë fakt shkencor apo eksperiment në ditët e sotme nuk e mbështet këtë teori.
Paleontologjia, gjenetika, biokimia dhe biologjia molekulare demonstrojnë se është e pamundshme që jeta në tokë të ketë prejardhjen nga një sërë rastësish. Shkenca moderne ka konstatuar se një qelizë e gjallë është më komplekse se një qytet i tërë. Nëse nuk mund ta konsiderojmë një qytet rezultat të rastësisë, atëherë këtë nuk mund ta bëjmë as me qelizën dhe qeniet e gjalla. Përkundrazi, në të gjitha format e jetës, paraqitet qëllimi, dizajni, ekuilibri i lartë, që mund të jenë vepra vetëm tw një Krijuesi të Gjithëdijshëm, pra, të All-llahut. Atomet, qelizat, natyra... nuk mund të “seleksionojnë”, të “krijojnë”, ato nuk kanë inteligjencë, ato vetë janë të krijuara.
Megjithatë, ata që ende e mohojnë faktin e krijimit e mohojnë kërë për shkaqe ideologjike. Prania e njerëzve që e kuptojnë ekzistencën e All-llahut dhe mundohen t’i përhapin parimet morale të fesë së Tij nuk është në interes të këtyre materialistëve. Pra, ata mundohen që t’i largojnë njerëzit nga feja e drejtë duke e konsideruar teorinë e evolucionit si diçka të saktë dhe të vërtetuar. Ja një mendim i një evolucionisti:
Probabiliteti i formimit të një sekuence të Citokromit-C është "zero", por meqenëse jeta kërkon një sekuencë të caktuar, atëherë mund të thuhet se kjo sekuencë ka një probabilitet për t'u krijuar një herë në univers. Në të kundërt forca metafizike, përtej perceptimit tonë, duhet të kenë vepruar në formimin e saj. Të pranosh këtë të fundit është e papërshtatshme për qëllimet e shkencës. Prandaj ne duhet të vështrojmë në hipotezën e parë.
Ky shkencëtar konsideron "më shkencore" të pranojë probabilitetin "zero" sesa krijimin. Pra, dogma materialiste e mohon ekzistencën e Krijuesit.
>>> PROTEINAT
Citokromi C është një nga proteinat më të rëndësishme që e mundësojnë respiracionin e oksigjenit. Është e pamundshme që kjo proteinë që ka një dizajn mjaft kompleks, të formohet rastësisht. Probabiliteti i formimit të Citokromit C është i barabartë me probabilitetin e një majmuni që ta shkruajë historinë e njerëzimit në një makinë shkrimi pa e bërë asnjë gabim, sipas deklarimit të një evolucionisti.
>>> INFORMACIONI GJENETIK
ADN-ja (Acidi Dezoksiribonukleik) është një molekulë e madhe, e cila gjendet në bërthamat e të gjitha qelizave të gjalla dhe përmban informacionin mbi të gjitha karakteristikat fizike të organizmit të caktuar. Hulumtimet shkencore vërtetojnë se në gjenet e njeriut ekzistojnë informacione që po të hidheshin në letër do të formonin një bibliotekë me 900 vëllime enciklopedish. Një informacion i tillë i sistemuar në mënyrë të mrekullueshme nuk mund të formohet rastësisht. Ky është edhe një fakt mbi krijimin e epërm të All-llahut.
>>> PERIUDHA KAMBRIANE
Kur bëjmë ekzaminimin e shtresës tokësore, vërejmë se jeta në Tokë u shfaq vrullshëm. Qenie të lloj-llojshme të gjalla u shfaqën papritur dhe të plota në Periudhën Kambriane. Ky zbulim është dëshmi e mjaftueshme për krijimin e tyre.
Fosilet e gjallesave që jetonin në atë kohë janë prej 520 deri në 530 milionë vite të vjetra.
>>> KEQKUPTIMI I ARCHAEOPTERYX-IT
Evolucionistët e konsiderojnë fosilin e Archaeropteryx si dëshminë e vetme të tyre, për të mbështetur mendimin e tyre se “zogjët evoluan nga dinosaurusët”. Zbulimet më të reja, dëshmojnë se kjo qenie është thjesht një lloj zogu tashmë i zhdukur.
Puplat e Archaeopteryx tregojnë se është me gjak të nxehtë dhe ka aftësi të fluturojë. Një gjedhe e re e zbuluar tregon se ky zog kishte muskuj të fortë të fluturimit, si të zogjvë fluturuesë që jetojnë tash. Disa zogjë sot poashtu kanë “kthetra” si të tij në krahët e tyre. Dhëmbët në nofullën e tij nuk janë dëshmi e afërsisë së tij me zvarranikët. Analizat tregojnë se struktura e dhëmbëve të tij është shumë e ndryshme nga ajo e zvarranikëve.
>>> FOSILET E GJALLA
Nuk ka dallime midis fosileve të qenieve të gjalla që kanë jetuar para miliona vitesh dhe homologëve të tyre që jetojnë sot. Ky fakt krejtësisht i zhvleftëson pretendimet evolucioniste.
Teoria e evolucionit thotë se qeniet e gjalla janë në ndryshim të vazhdueshëm. Mirëpo, zbulimet e fosileve thonë krejtësisht të kundërtën. Janë zbuluar fosile të qenieve të gjalla të vjetra mbi 400 milionë vjetë të ngjashme me qeniet e gjalla të sotme: bleta, pilivesa, Nautilus, insekte të ndryshme, peshq, yje të detit, etj. etj.
>>> PËRRALLA E EVOLUCIONIT NJERËZOR
Si në të gjitha sferat tjera, edhe skemat evolucioniste mbi njeriun nuk janë të sakta shkencërisht. Zbulimet tregojnë se “evolucioni i njeriut” është thjesht një përrallë.
Gjatë gjithë historisë, mbi 6000 lloje të majmunëve kanë jetuar dhe shumica prej tyre janë zhdukur. Evolucionistët e shfrytëzojnë këtë lloj-llojshmëri të majmunëve për ta mbështetur teorinë e tyre.
Mirëpo, zbulimet e fosileve e shkatërrojnë “pemën e evoluimit të njeriut”. Studimet e bëra rreth Australopitechus-it tregojnë se është një lloj i zhdukur i majmunit që nuk ka të bëjë asgjë me njerëzit. Kafka e tij është shumë e ngjashme me shimpanzat e sotme.
I prezentuar si “njeriu primitiv” nga evolucionistët, Homo Erectus-i është në të vërtetë një racë njerëzore që nuk ekziston më. Dallimet midis nesh dhe Homo Erectus-it janë thjeshtë dallime racore. “I gjatë dhe bashkëkohor”. Këto ishin komentet që i bëri Richard Leakey rreth fosilit të gjetur, që datonte 2.2 milionë vjetë më parë. Pothuaj nuk ka ndonjë dallim ndërmjet fosilit të quajtur Homo erectus dhe skeletit modern njerëzor. Para 700.000 vjetësh këta kishin mundësi që të ndërtonin anije, sipas artikullit të publikuar në revistën New Scientist. Këta njerëz, që kishin dituri dhe teknologji të mjaftueshme për të ndërtuar një lundër dhe që kishin një kulturë që përdorte transportin detar, vështirë se mund të quhen primitivë. Në ishullin Java u gjet skeleti i një Homo-erectus-i të vjetër 27,000 vite. Fakti se Homo erectus-i ekzistonte deri në kohërat e vona është dëshmi se nuk është një qenie e ndryshme, por një racë njerëzore.
Sot, është vërtetuar përfundimisht se njeriu i Neandertalit, që prezentohet si “paraardhësi primitiv i njeriut” nga evolucionistët, është thjeshtë një racë njerëzore e zhdukur. Neandertalët janë qenie njerëzore që u paraqitën 100,000 vite më parë dhe u zhdukën 35,000 vite më parë. Dallimi i vetëm i tyre nga njerëzit e sotëm është skeleti i tyre më i fortë dhe kapaciteti i kafkës pak më i madh. Neandertalët kishin vetulla të trasha si të banorëve të sotëm autoktonë të Australisë . Poashtu, pasi e kanë kafkën më të madhe se të njerëzve që jetojnë sot, kjo automatikisht e mohon pretendimin e evolucionistëve se “truri bëhet më i madh me kalimin e kohës”. Neandertalët varrosnin të vdekurit e tyre, kishin instrumente muzikore dhe kishin ngjashmëri kulturore me njerëzit e sotëm. Një tjetër dëshmi në fosile që na jep idenë për shkallën e civilizimit të Neandertalëve është gjilpëra e qepjes e zbuluar, e cila është 26,000 vite e vjetër. Kjo na tregon se Neandertalët kishin mundësi edhe të prodhonin rroba.
>>> SHKATËRRIMI I TRUNGUT TË FAMILJES
Skenari i “trungut të familjes së njeriut” hidhet poshtë nga dëshmitë në fosile. Është e qartë se qeniet që prezentohen si paraardhëse të njëra-tjetrës janë në të vërtetë raca të ndryshme që jetuan në periudha të njëjta. Australopitechus-i, Homo habilis dhe Homo erectus jetonin në të njëjtën kohë.
>>> QORRSOKAKU I BIPEDALIZMIT
Qeniet njerëzore lëvizin në një mënyrë krejtësisht të ndryshme nga qeniet e tjera. Asnjë kafshë nuk mund të ec vertikalisht si njerëzit. Mirëpo, evolucionistët pretendojnë se ecja në dy këmbë e njerëzve evoluoi nga ecja në katër këmbë e majmunëve.
Evolucionistët thonë se të ashtuquajturit paraardhësit e njeriut kishin një ecje gjysmë të kërrusur, gjysmë të drejtë. Studimet e bëra me simulime kompjuterike nga Robin Crompton demonstruan se një mënyrë e tillë e lëvizjes është e pamundshme. Një qenie e gjallë mund të ecë ose plotësisht drejtë ose plotësisht e kërrusur për të përdorur maksimalisht energjinë e saj.
>>> PSE MBROHET EVOLUCIONI EDHE MË TUTJE?
Qëllimi i vetëm i mbrojtjes me ngulm të evolucionit, edhe pse ajo nuk ka asnjë bazë shkencore, është mbajtja në këmbë e filozofisë materialiste, e cila e mohon ekzistencën e Zotit. Pra, duke e konsideruar këtë teori si diçka shkencore, ata mundohen t’ia përshtasin atë interesave të tyre.
Shembull i kësaj është racizmi. Darwin-i në librin e tij Origjina e llojeve shkruan se racat e bardha Europiane kanë përparuar sa i përket evolucionit, kurse racat tjera kanë mbetur në të njëjtin nivel me majmunët. Teoria e tij do të ishte mbështetëse “shkencore” e ideologjive shkatërrimtare të shekullit të 20-të, ndër të cilat më të dëmshmet ishin komunizmi dhe racizmi. Pra, për të gjitha veprimet barbare që ithtarët e këtyre dy ideologjive i bënin, mbështeteshin në të ashtuquajturën “luftën për ekzistencë” dhe në teorinë e evolucionit.
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 08-03-2006 më 01:10
Epoka Kambriane mjafton per ta hedhur poshte evolucionin
Të gjitha Phylum-et e shtazëve të njohura sot shfaqen në kohën e njëjtë, në mes të periudhës gjeologjike të njohur si Epoka Kambriane. Epoka Kambriane është periudhë gjeologjike që ka zgjatur 65 milionë vite, rreth 570 deri më 505 milionë vite më parë. Mirëpo, periudha e paraqitjes së papritur të grupeve të mëdha shtazore ka ndodhur në një fazë edhe më të shkurtër të Kambrianit, që quhet "Shpërthimi i Kambrianit". Stephen C. Meyer, P. A. Nelson dhe Paul Chien, në një artikull të bazuar në një studim të detajizuar, më 2001 shkruajnë: "Shpërthimi i Kambrianit ndodhi në një periudhë jashtëzakonisht të shkurtër të kohës gjeologjike, për jo më shumë se 5 milionë vite". 1
5 milionë vite janë shumë pak në aspektin gjeologjik! Fosilet e gjetura në shkëmbinjtë Kambrianë u përkasin shumë krijesave të ndryshme, si: kërmijve, trilobitëve, sfungjerëve, kandilëve të detit, butakëve, etj. Shumica e krijesave në këtë shtresë kanë struktura shumë të ndërlikuara dhe komplekse, siç janë: sytë, verzat dhe sistemet e qarkullimit, si të gjedheve moderne.
Shfaqja e qenieve të gjalla shumë të ndryshme nga njëra-tjetra, pa paraardhës dhe plotësisht të formuara, na shpie deri te e vërteta e krijimit të tyre nga Zoti. Të gjitha zbulimet shkencore i zhvleftësojnë pretendimet evolucioniste dhe shfaqin të vërtetën e krijimit.
Shënime
1. Stephen C. Meyer, P. A. Nelson dhe Paul Chien, The Cambrian Explosion: Biology's Big Bang, 2001, f. 2.
Ndryshuar për herë të fundit nga realitetiweb : 22-02-2006 më 01:45
Mos kaloni ne perseritje lajmesh ju lutem. Lexojeni me me vemendje kete forum. Lajmi per zbulimin e fosilit eshte postuar ne temen Te reja nga Shkenca dhe Jeta.
U lodhet duke u marre me shkencen e evolucionit. Te thuash qe s'jane provat per evolucionin, s'te garanton vertetesine e krijimit. Po sikur pas 1000 vjetesh te gjenden edhe ato prova apo mangesi qe ti kerkon, cfare do te thuhet per krijimin??Postuar më parë nga realitetiweb
Leqe edhe po ta pranoj qe teoria e evolucionit eshte jo e vertete? Cfare do te thote kjo? - qe teoria e krijimit eshte automatikisht e vertete? Absolutisht qe jo. Na trego vertetesine e krijimit, mos u mer me teori alternative si ajo e evolucionit. Eshte kaq e thjeshte. Teoria e evolucionit mund te bie poshte, teori te tjera mund te dalin etj etj. "Shkenca" e krijimit s'eshte gje tjeter vecse anti-shkenca e evolucionit dhe s'mund te marre kurre statusin e nje shkence te vertete.
Edhe tek nje teme qe eshte hapur tek agnosticizmi dhe ateizmi ka nje 'konflikt' te tille vetem se aty titulli eshte pikerisht nese njera rrezon tjetren.
Po une bashkohem me mendimin tend ketu godel. Nese evolucioni nuk na jep te gjitha pergjigjet qe duam kjo sdo te thote se fiton terren kreacionizmi dhe e anasjellta.
Personalisht nuk besoj ne teorine e evolucionit, ose me qarte nuk besoj ne evolucionin e qenies njerezore. Dikur po por erdhi nje moment qe prane eshtrave te neandertalit u zbuluan ato te nje njeriu modern. Prane kafkes se kromanjonit prej 1400 cc u zbulua nje tjeter e nje qenie njerezore qe e kishte 2200 cc. Pra evolucioni nuk mund te shkoje dakort me regresin. Shembuj te tille ka shume.
Sic nuk mund te bie dakort me kreacionizmin qe e ve timeline te jetes ne toke vetem 6 mije vjet. Biles kjo me duket llahtarsisht absurde. Etj etj etj...
Me pak fjale se gjej veten ne asnjeren prej tyre.
Une s'e kuptoj mire se cfare problemi ka qe eshtrat e njeriut modern jane zbuluar prane neandertalit. Dihet mire, ose pranohet qe neandertali ka qene nje specie tjeter humane, pa lidhje me njeriun. Gjithashtu dihet qe ato kane jetuar ne te njejten kohe, dmth kur njeriu erdhi ne Europe aty takoi neandertalin.
Kurse per krijimin. Une mendoj qe s'eshte puna vetem tek mosperputhja e datave. Le te pranojme qe datat ne librat fetare jane dhene ne menyre figurative dhe arrijme t'i perputhim. Ajo qe une s'jam dakort eshte kush e din vertetesine e krijimit apo mos-krijimit? Nqs ne i qendrojme besnik arsyes mund te themi me bindje qe ne nuk mund ta dime kurre. Na duhet nje kapercim tek besimi (dmth te dalim jashte arsyes) qe te marrim nje ane te vertete. Besimtaret jo vetem qe besojne tek krijimi, por tek krijim inteligjent. Se mund te kete edhe krijim rastesor psh.
Nejse, agnosticizmi eshte nje alternative qe te ben te flesh i qete naten![]()
Krijoni Kontakt