Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 117
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Pėr: Koreja e Veriut

Citim Postuar mė parė nga MARGUS Lexo Postimin
    Un pash nje dokumentar ,ku nje kirurg perendimor shkon dhe ben dhjetra operacione te thjeshta dhe njerzve I kthehet te pamurit!Mjerimi me I madh ishte se pacjentat ishin te lumtur qe mund te shifshin portretin e Vllaut te Madh,MJERIM !!!!
    Sa mire ! Ja pershembull, i paska sjelle doktore perendimore per te sheruar popullin e tije. Jo cdo udheheqes e ben ! Pastaj, pse duhet ti falenderohen doktorit kur doktori mer parate !? Falenderimi i takon sponsorit ose nismetarit te kesaj bamirsie dhe jo doktorit perendimore qe ka mar te hollat per operimin apo mjekimin e pacienteve

Doktori punoi vullnetarisht dhe sheroi mbi 1000 paciente brenda 10 ditesh. Nuk e beri udheheqesi por deshira e mire dhe humanizmi i shoqates qe perfaqeson doktori. Ky udheheqes qe flet ti jo me larg se 18 vite me pare me izolimin idiotesk dhe urrejtjen patologjike ndaj perendimit, ne 95-en, shkaktoi krizen me te eger te urise qe ka pare ndonjehere histoira moderne dhe per shkak te saj llogaritet se kane vdekur te pakten 5 milione koreane. Dhe kur me ne fund u detyruan te kerkojne ndihme nga komuniteti nderkombetar 70% te ndihmave nuk shkonin tek njerezit e thjeshte por tek elita, gje qe shkaktoi nje zemerim te papare ne bote. Informohu perpara se te shkruash. Nuk te ben as te vecante dhe as interesant dalja ne mbrojtje ndaj Kim Young.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Doktori punoi vullnetarisht dhe sheroi mbi 1000 paciente brenda 10 ditesh. Nuk e beri udheheqesi por deshira e mire dhe humanizmi i shoqates qe perfaqeson doktori. Ky udheheqes qe flet ti jo me larg se 18 vite me pare me izolimin idiotesk dhe urrejtjen patologjike ndaj perendimit, ne 95-en, shkaktoi krizen me te eger te urise qe ka pare ndonjehere histoira moderne dhe per shkak te saj llogaritet se kane vdekur te pakten 5 milione koreane. Dhe kur me ne fund u detyruan te kerkojne ndihme nga komuniteti nderkombetar 70% te ndihmave nuk shkonin tek njerezit e thjeshte por tek elita, gje qe shkaktoi nje zemerim te papare ne bote. Informohu perpara se te shkruash. Nuk te ben as te vecante dhe as interesant dalja ne mbrojtje ndaj Kim Young.
    Shiko Darius, dua te me kuptosh drejte. Une kam alergji nga regjimet diktatoriale dhe sidomos nga ato komuniste. Por e thene nga goja e Amerikes per mua ngelet gjithnje e pabesueshme. Do fakte ? Ne Irak u luftua per aremt biologjike dhe kimike te cilat nuk u gjenden asgjekundi. Pastaj pas deklarates shfajsuese thane qe i sollem lirine popullit te Irakut. Ne Vjetnam 1 milion e ca vete te vrare per lirin e popullit te vietnamit. Ne Afganistan etj e njeta teori, liri e popullit. Ne fakt Amerika nuk honeps dot socializmin, barazin ose nuk arrin dot te imagjinoje se si mund te jetojne njerzit ne barazi te pa skllaveruar nga kapitalizmi

Harron qe po flet me dike qe dyshon ne cdo gje qe shkruhet ne media e sidmos ne ate amerikane. Po keto qe po flas nuk jane mjete propagande dhe jane realizuar nga burime te lira. Ndodhen ne Netflix (kanadez dhe amerikan) por kjo sdo te thote se jane realizuar nga amerikane. Pra une nuk diskutoj fare se cfare thote amerikani apo se cfare thote anglezi apo francezi. Kam disa te njohur Koreano Verior ketu ku jetoj dhe lemerisesh nga ato qe tregojne. Plus i kam pare dhe provuar vete ne kurriz se cfare eshte ne gjendje te beje nje rregjim diktatorial. Propaganda amerikane ne kete rast nga nje vesh me hyn e nga nje tjeter me del. Me mjafton te kujtoj Spacin apo Burrelin apo Qafe Barin dhe realiteti i Korese se Veriut i merr vete ngjyrat, pa patur nevoje per penelin amerikan.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Perseri nuk me paske kuptuar. Po shpjegohem me qarte. Ajo qe dua te them eshte se Amerikes nuk i intereson diktatura qe po ushtrohet ne nje popull. Pra, une e di qe atje ka diktature , kjo gje kuptohet lehte duke pare trashgimin e fronit dhe sistemin komunist. Por "engjelli mbrojtes Amerika" nuk eshte i tille. Ai eshte nje engjell gllaberues. Amerika nuk eshte as engjell i popullit te tije. Te clirohesh nga diktatori yt dhe te perfundosh ne goje te Amerikes nuk eshte gje e lehte. Kete gje ta vertetojne Irakenet nese ke aty ku jeton. Te krishteret ne Egypt rrin urte nen sundimin e myslimaneve pikerisht se nuk duan nderhyrjen e Amerikes ne vendin e tyre ( Kete e kam degjuar me veshet e mi ne tavoline ) Ku ve kemben Amerika nuk mbin me bar

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Perseri nuk me paske kuptuar. Po shpjegohem me qarte. Ajo qe dua te them eshte se Amerikes nuk i intereson diktatura qe po ushtrohet ne nje popull. Pra, une e di qe atje ka diktature , kjo gje kuptohet lehte duke pare trashgimin e fronit dhe sistemin komunist. Por "engjelli mbrojtes Amerika" nuk eshte i tille. Ai eshte nje engjell gllaberues. Amerika nuk eshte as engjell i popullit te tije. Te clirohesh nga diktatori yt dhe te perfundosh ne goje te Amerikes nuk eshte gje e lehte. Kete gje ta vertetojne Irakenet nese ke aty ku jeton. Te krishteret ne Egypt rrin urte nen sundimin e myslimaneve pikerisht se nuk duan nderhyrjen e Amerikes ne vendin e tyre ( Kete e kam degjuar me veshet e mi ne tavoline ) Ku ve kemben Amerika nuk mbin me bar

jo more e ke pa se sa shum vujn koreano jugoret? po japonezet? po europa perendimore?

ku hyn amerika po gjeti mbeshtetjen e popullit vendas ka begati. irakeneve nuk ka se qfar u bon jo amerika po as zoti jan popull i mrapsht.

boj vetem ni krahasim te vogel krahaso berlinin perendimor ku hyni amerika me berlinin lindor ku hyni rusia. cili berlin kishte bar or gjur qe sillesh neper hava?
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Me fal po Ameriken ne bisede nuk e futa une por ti. Une as qe e permenda pasi nuk me intereson. Tema eshte per Korene e Veriut dhe diktaturen qe ka aty. Clidhje ka me Ameriken kjo te them te drejten se kuptoj.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Me fal po Ameriken ne bisede nuk e futa une por ti. Une as qe e permenda pasi nuk me intereson. Tema eshte per Korene e Veriut dhe diktaturen qe ka aty. Clidhje ka me Ameriken kjo te them te drejten se kuptoj.
    Muhabeti sjell muhabetin qe thua ti E ku ka vend dhe ngjarje qe te mos ket te bej me Ameriken !? Ja te bej nje pyetje une ty: Pse nuk na cliroj Amerika neve per 45 vjet ? Bile dhe as me vone po deshe , por po te pyes per periudhen para 90 qe mos te zgjatemi kot jo ne 90 na cliroj jo s'na cliroj

Ajo mund te jete subjekt per nje teme tjeter. Po e perseris, nuk me intereson fare Amerika ne kete teme, me intereson se cfare po ndodh ne Korene e Veriut dhe diktatura qe eshte aty.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Dhe si mendon qe zgjidhet ajo pune ? Pa Ameriken qe ty nuk te intereson !?

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •