Nuk sheh ti ndryshime? Po ja po te pyes une:
1- A pe ti ndonje perendimore te ti thure lavdi pushtuesit te vet?
2- A pe ti ndonje perendimore qe te thote se eshte krenare te jete i nje feje tjere nga ao qe ka kombi dhe rajoni i tij.
3-A pe ti ne perendim ndonje kult shpirterore te pushtuesit te vet?Pervecese ne Spanje ku kane hapur probleme te medha , derisa u detyruan ti japin autonomi. (sic kemi ne ne Kosove , Maeqdoni dhe Shqiperi?)
4-A pe Kishe , qe ne diten e e opavarsise te mos ngreje flamurin kombetare? (xhamite ne qytetin tim nuk ngriten flamure)
5-A pe ti qe tradhetaret e vendit te tyre ti nderojne?
6-A pe ti bukeshkale si puna jote ,qe tjetri beri luften , te dha lirine dhe ti e urren?(se mos me thuash qe lirine e solli UCK)
7-A pe ti europiane qe te kercejne tallava si arabe e Turq.
8- A pe ti ndonje perendimore ti thote ish pushtuesit vella, biles ne gjek si shprehet Berisha ?
9-A pe te ndonje qe te kishte respekt per islamin?
10 -A pe ti njerez primitive qe dhe se 100 vjet liri me nundesi jetese ne perendim te mos kete asnje dnryshim si shekullin e XVll ne perandori?
11-A pe ti intelektuale , gjenerale, kryeministra , administratore qe te mos i bije ndermen, per te bere dicka per popullin e vet , por vetem per per pushtuesin qe i dha mundesi punesimi?A pe ti Hamza e Ballaban, qe masakruan popullin e vet?
12- A pe ti nje popull qe te qaje per diktatorin e popullit te vet, sic e qane ketu Enver Hoxhen?
13-A pe ti njerez qe e konsiderojne gruan send?
14-A pe ti popull te percare ne fe , qe dhe se jane te se njetes rrace te moa krijojne martesa me njeri tjetrin?
15- A pet o njeri nje popull qe nuk ruan traditat e veta kulturore por te pushtuesit turko arab?
16- A pe ti ndoken qe e ka myte fukaralliku dhe te thote "faleminerit Allahut qe meberi muslimon e jo kaurr"
17- a pe ti njerez dembela e parazite si shqiptaret?
18- A pe ti toka te pa mpunuara?
19- a pe ti te hedhin plehrat nga kati peste.
20- A pe ti njerez qe vriten per nje fjale goje?
21- A pe ti njerez qe nuk mbushin nga trute ,pyllare qe dhe ne shekullin XXl zaptojne token e tjetrit ?
22- A pe ti dhe hadute qe perpara te vrasin , me pas kontrollojne xhepat?
23- A pe ti njeri qe e ka problem per te shprehur ty nacinalitetin e vet?
24-U lodha e po te beje nje pyetje te fundit, A pe ti njeri qe te krenohet per nje histopri turpi 500 vjecare , ku tradheton besimin e famijles dhe merr per babe Abdullain , se babai eshte dhe i vellezerve te tjere te krishtere?
Or zotni, tema eshte per xhamite me emra pushtuesish gjakatare , me emrat e atyre qe na muren nderin dhe jeten e te pareve tane , e tayre qe na dhunuan per tu konvertuar dhe percare, e atyre qe, na ben armiq me te gjithe , e atyre qe na bene te na coptojne.Une nuk di si jeni martu ju?Sinqerisht grua qe te martohet me meshkuj si ju zor se mund te gjesh.
O shoki,
Une te pyeta per dallime KULTURORE......nese ke ndonje dallim, urdhero, qe ta shohim dhe ta diskutojme ketu.
Cka ma can barkun me hamendje, une jam perfaqesues i popullit SHTETFORMUESE, une jam ai qe parashtron pyetje, e jo ti !!!
tungi
Krijoni Kontakt