Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6

Shkeljet e të drejtave të njeriut, Greqia e para në BE

Shkeljet e të drejtave të njeriut në vendet e BE janë dyfishuar në 5 vitet e fundit.

Kriza ekonomike dhe vonesat në zbatimin e reformave ligjore në vendet e Evropës kanë minuar të drejtat e personave të dyshuar për vepra të kryera, sipas organizatës jo-fitimprurëse “Fair Trials International”.

Raporti i fundit i organizatës është i bazuar në të dhënat mbi shkeljen e të drejtave të të akuzuarve, në qendrat e paraburgimit të policisë, në gjykata dhe burgje.

Të dhënat janë cituar nga Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe intervistat me avokatët. Sipas tyre, ndër shkelësit e mëdhenj të të drejtave të njeriut, janë vendet që vuajnë krizën ekonomike dhe Greqia mban vendin e parë në BE.

Sipas raportit, Greqia është kritikuar gjerësisht për abuzimin me praktikat e paraburgimit dhe kohëzgjatjen e saj. Në raport flitet për kushtet e "tmerrshme" të paraburgimit dhe për raste të "brutalitetit të policisë", të cilat nuk janë hetuar në mënyrë adekuate nga ana e autoriteteve. Raportohet gjithashtu se ndihma juridike për të akuzuarit ofrohet rrallë.

Midis 47 shteteve në Evropë, Turqia mban vendin e parë, në vend të dytë është Rusia, në vend të tretë Ukraina, kurse Greqia merr vendin e katërt.

Andora, Islanda dhe Liehtenshtejni nuk regjistrojnë asnjë shkelje gjatë vitit 2011.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Revolution 1848

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456
    Kur shteti perdor dhune kunder qytetareve te tija imagjino se car ben me emigrantet e varfer. Qy polici do futur ne verr te burgut. Keto sjellje po e turperojne shtetin qe i dha kulture botes

Ata qe i dhane kulturen botes ishin te tjere. Keta magjypat qe jane sot skane asgje te perbashket me ata te lashtesise. Perralla angleze e para 2 shekujve ka zene rrenje te forta dhe nuk shkulet per qamet.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456
    Kur thua ishin te tjere e ke fjalen per greket e lashte apo per kombe te tjera ? Sepse me sa kam lexuar dhe mendoj qe kam lexuar shume , djepi i kultures boterore e ka fillin ne greqi. Por mund te jete edhe ndryshe. Kush e di !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Citim Postuar më parë nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Kur thua ishin te tjere e ke fjalen per greket e lashte apo per kombe te tjera ? Sepse me sa kam lexuar dhe mendoj qe kam lexuar shume , djepi i kultures boterore e ka fillin ne greqi. Por mund te jete edhe ndryshe. Kush e di !
    lexo cik traktatin e lozanes te marresh vesh cik me shume.

Greqi, sulmohet diplomati gjerman

15/11/2012 15:20

Protestuesit në qytetin e dytë më të madh të Greqisë, në Selanik, sulmuan një diplomat gjerman në lidhje me pakënaqësinë e tyre për masat e vazhdueshme të kursimit, që janë mbështetur fuqimisht prej Berlinit.

Protestuesit hynë në një sallë konferencash, ku kryebashkiaku i Selanikut dhe diplomati duhet të takoheshin dhe derdhën kafe mbi këtë të fundit.

Ditën e mërkurë, i dërguari i Kancelares Angela Merkel ngjalli pakënaqësi duke thënë se në institucionet greke nevojiten tre persona për të kryer punën që realizon një gjerman i vetëm në vendin e tij.

”Studimet tregojnë se në Greqi nevojiten 3 mijë punonjës për të kryer punën e administratës lokale, ndërsa në Gjermani i njëjti volum pune realizohet nga 1 mijë persona”, deklaroi zëvendësministri gjerman i Punës, Hans-Joachim Fuchtel.

Në fjalën e tij, Fuchtel rekomandoi shkurtime të mëtejshme në administratë, shoqëruar me rritjen e rendimentit në punë.

Pas incidentit me kafen, një prej drejtuesve kryesorë sindikalistë, deklaroi: “Këta njerëz nuk kanë ardhur këtu për të ndihmuar, por për të na dorëzuar verdiktin e dënimit me vdekje”.

Në muajin tetor, një vizitë e Merkelit në Athinë ngjalli protesta të ashpra popullore.

top-channel

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •