Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 77
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    libri "Thellesia Strategjike"
    autor "Ahmet Davutoglu"
    kapitulli "Pozicioni ndėrkombėtar i Turqisė"

"Shqiperia eshte barometri i politikes turke ne ballkan, dhe perderisa turqia do jete
    e pafuqishme te ushtroje ndikim ne shqiperi, ajo do jete e pafuqishme te ushtroje ndikim
    ne gjithe ballkanin."

Ahmet Davutoglu eshte Ministri i Jashtem aktual i Turqise, dhe ideatori i dogmes Neo-otomane
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    Kujdes nga ujku (greku) , por pas kurrizit ēakalli(turku) po bėn kėrdinė.
    Perderisa Shqiperia ka hapur rruget per biznes te lire, mund te vie edhe kinezi, indiani, e kongolezi ! Mesjeta i takon historis, sot kan ndryshuar hesapet. Shqiperia eshte shtet i pavarur dhe sovran ! Nese Turqia ka politik te mir, perse te mos inspirohemi ? …

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Neo-otomanizmi
    Agron Gjekmarkaj

Neo-otomanizmi ėshtė mė shumė sesa njė mendim, njė rrymė apo njė frymė qė shfaqet ndėr ne. Nė thelbin e tij neo-otomanizmi ėshtė shumė mė tepėr se kaq; ai ėshtė njė doktrinė politike, e cila ėshtė ideuar nga Turgut Ozal, dhe formuluar nė trajtė tė plotė nga Ahmet Davutoğlu, i cili aktualisht ėshtė edhe ministėr i Jashtėm i Turqisė.
    Neo-otomanizmi nė trajtėn e tij tė mirėfilltė, pra atė politike, ėshtė njė pėrpjekje pėr t’i rikthyer Turqisė njė fuqi tė cilėn e ka humbur pothuajse prej njė shekulli, pėrmes tentativės pėr krijimin e raporteve tė reja gjeostrategjike, qė synojnė vendosjen e Turqisė sė sotme nė njė rol udhėheqės dhe nė qendėr tė njė hapėsire tė gjerė, qė pėrputhet me territoret e vjetra tė Perandorisė Otomane.
    Nė trajtėn e tij “shqiptare” neo-otomanizmi shfaqet mė shumė si njė peng i disa pėrfaqėsuesve, kryesisht anėsorė, tė cilėt nė pamundėsi pėr tė pėrballuar frymėn e stuhishme europiane, qė po dominon vendin pas rėnies sė komunizmit, duket se kanė gjetur te neo-otomanizmi njė pėrgjigje dhe njė strehė pėr frustrimin e tyre kulturor, politik dhe shpirtėror. Njė dukuri qė lidhet qysh herėt me renegatizmin me Hamza Kastriotin dhe Ballaban Pashėn.
    Pėrfaqėsues tė kėsaj kategorie shqiptarėsh janė bartės tė njė deformimi konstant historik, tė cilėt, pas humbjes fillestare tė identitetit fetar nė ballafaqimin e parė me otomanizmin, kanė humbur pothuajse ēdo ndjenjė identiteti, pėrfshirė edhe atė kombėtar. Shfaqje e kėtij ēorientimi tė pafre kanė qenė si pėrpjekjet pėr tė mbytur qė nė lindje shtetin e ri shqiptar nė fillim tė shekullit tė kaluar, ashtu dhe gatishmėria perverse pėr tė bashkėpunuar me cilindo armik tė radhės, qė kėtij vendi i ėshtė avitur periodikisht.
    Ėshtė po kjo frymė antihistorike dhe antikombėtare qė priti me entuziazėm si fashizmin ashtu dhe komunizmin, qė shkatėrroi fenė me tė njėjtin entuziazėm me tė cilin pėrqafoi revolucionin (anti)kulturor kinez dhe qė sot duket se ka zbuluar te neo-otomanizmi njė tjetėr model qė pėrligj sjelljen konstante joshqiptare.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    A nuk e kuptoni qe ky eshte tellalli i te zotit te forumit ? Kjo eshte propaganda zyrtare qe duhet te ndjeke ky forum, ankohuni sa te doni .

Ky grekofili vetem tregon se sa antishqiptar eshte ,duke hedhur balte mbi ēdo figure te politikes shqiptare qe i demaskon greket sot apo ne te ardhmen.

Eshte koha per nje identitet dhe krenari per te qene shqiptar , ashtu siē e gezon ēdo shtetas i lire ne vendin e vet ne bote dhe kete aspirate e perfaqson Kreshnik Spahiu.

Te nderhyje Greqia me ane te shpifesve te saj dhe gjithe propaganden e saj , tregon se sa i vyer eshte per ne Kreshniku . Zoti e bekofte Shqiperine !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 08-11-2012 mė 05:08
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    te jem i sinqerte, nuk e njoh kete AKZ me ne krye kete spahiun.
    ka vite qe nuk votoj, sepse percmoj totalisht klasen politike shqiptare, por fakti qe ca grekofile te deklaruar te forumit po e kritikojne ashper, gadi gadi po me bind qe te votoj per te. haha.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    te jem i sinqerte, nuk e njoh kete AKZ me ne krye kete spahiun.
    ka vite qe nuk votoj, sepse percmoj totalisht klasen politike shqiptare, por fakti qe ca grekofile te deklaruar te forumit po e kritikojne ashper, gadi gadi po me bind qe te votoj per te. haha.
    hahaha te betohem admiral qe po te te sjell postimet e mia do shikosh kritikat nga me te ndryshmet per AK-ne. Tani qe po shikoj se shtresa te caktuara po perdorin duke mashtruar kinse AK-ja eshte parti Turke po bindem dhe une se pas kesaj propagande jane njerez keqberes qe nuk ja duan te miren Shqiperise.

Ndonjehere padrejtesisht krijojme ide te gabuara per x apo y.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    hahaha te betohem admiral qe po te te sjell postimet e mia do shikosh kritikat nga me te ndryshmet per AK-ne. Tani qe po shikoj se shtresa te caktuara po perdorin duke mashtruar kinse AK-ja eshte parti Turke po bindem dhe une se pas kesaj propagande jane njerez keqberes qe nuk ja duan te miren Shqiperise.

nuk kam njohuri nga jeta politike shqiptare. nuk shoh tv shqiptare e as lexoj gazeta shqiptare, prandaj nuk i futem fare debateve politike ne forum. thjeshte i shaj te gjithe.
    mirepo kur ca gregofile antishqiptare (qendrimi i te cileve ne kete forum eshte vertete enigme), flasin per vellazeri me fqinjet e krishtere (serbine e greqine), me ngriten nervat ne maskimum...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    po pse para se te shkruaja une e kishe inat nik llapushin??
    Une jetoj jashte Shqiperise dhe nuk e shikoj realitetin e AK-se sikurse shume te tjere ne Shqiperi. Shkrimi qe ke sjellur ti me siper tregon se qarqe te caktuara po e perdorin AK-ne me qellime dashakeqese se ajo eshte parti Turke dhe o burra kush urren Turqit ta urreje dhe AK-ne. Ky qendrim eshte i rrezikshem dhe duhet luftuar dhe e vetmja menyre eshte qe te perkrahim AK-ne e ti mbyllim gojat e liga mashtruese lart e poshte.

Sigurisht qe para shkrimit te mesiperm e kisha inat sepse perhere kam menduar se ai po e perdor patriotzmin per te manipuluar nacionalistet e verbuar Shqiptare . Ka pasur dhe disa arsye te tjera te cilat per arsye te ndryshimit te bindjeve smund ti bej antireklame
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin

une sic tha dhe admirali nuk jam ndoje tifoz partie.

ky kreshniku dhe mua me duket pak si erjon velia.karriere hesapi

hera e fundit qe kam votu per xhelil gjonin.1988

ps. nji pietje kam une: pse tremben greket nga kjo AK?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drague : 08-11-2012 mė 09:20

Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin

ps. nji pietje kam une: pse tremben greket nga kjo AKK?
    Jo mo Drague se nuk tremben greket kollaj. Pastaj cne qe te tremben greket nga AK? Ajo nuk eshte parti ne Greqi dhe greku nuk fut kurre hundet ne punet e brendeshme te nje vendi tjeter, sidomos Shqiperise. Jane thashetheme te injoranteve dhe propagande e gojeve te liga qe duan te perfshijne Greqine ne nje ceshtje qe si takon as ne mengjes, as ne dreke e as ne darke e qe sidomos duan te shkakojne klime urrejtje midis Shqiperise e Greqise e te prishin marrdheniet vellazerore e dashurine shekullore qe i karakterizon. Pastaj greku po ngordh per buke e ne si shqiptare qe i kemi dhene doren gjithmone, boshatisur shtepite tona qe te ushqejme turmat e ikanakeve greke qe ne 41-in, duhet te jemi me te mirekuptuar e zemergjere nese ka shfaqje psikopatie patollogjike...

p.s. Di gje sesa shitet busti i Merkelit?

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •