Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37
    Kam shtepi te re , te patinuar brenda dhe jashte. Nuk kam trare apo dysheme derrase. Eshte e tera ekologjike ( beton i gjalle )

Beni, kam filluar qe dje te mbyll disa plasaritje te imeta qe kam pasur nga disa punime qe kam ber. I kam levizur te gjetha mobiljet, po asgje nuk kam gjetur. A mund te ndodhe qe te dalin nga tubacionet e WC-s ?
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,068
    Citim Postuar mė parė nga ^SHIU^ Lexo Postimin
    Ato aparatet me ultratinguj jane kot fare; as mos harxho pare dhe kohe kote. I kam vene une ne cdo dhome ate shtepise se kam pas ca probleme me insekte gjithashtu dhe asgje nuk bene. Te mira jane ca bombula me gaz pesticid qe i vret. Blije bombulen; vere ne qender te dhomes; levizi mobiljet ku dyshon se mund te kete akrepa dhe mbylli dritaren. Hiqja siguresen dhe bombula do filloj te nxjerri gaz me presion; lere bombulen ne dhome dhe dil nga dhoma dhe mbylle deren; qe gazi te perhapet ne gjithe dhomen. Pas dy oresh shko dhe do i gjesh te gjitha te ngordhura. Ajros dhomen pastaj dhe je ne rregull.

http://www.homedepot.com/Outdoors-Ga...1#.UHNLklvPZLo
    ato qe sugjerova jane profesionale dhe blihen ne baze te kubatures qe ka shtepia ,ndersa une per vete nuk kam pas probleme me akrepat por me mizat dhe mushkonjat dhe perdor cel nokia500 me nje plug-program me ultratinguj te shkarkuar nga webi dhe sa here qe e ndez kryesisht naten kur flej nuk kam probleme me insektet fluturuese

nuk jane kot por plot sepse kjo metode nuk vret por largon

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Pyetja eshte pse skorpionat jane futur ne shtepi??
    Arsyet jane
    1.Ka boshlleqe te dera e jashtme dhe te dritaret nga ku futet ajer dhe futen insekte,perfshire skorpionin.Nje hapesire e ngushte 2 mm mjafton qe nje skorpion te futet brenda.
    2.Ne shtepi mund te kete ndonje insekt me te cilin skorpioni ushqehet
    si mushkonja,furrtare e zeze(cockroach),merimanga,insekte shumekembesha,miza dhe milingona.Si arrin ti diktoje skorpioni keto insekte
    Megjithese skorpionat kane 6 sy disa rraca skorpionash kane deri 12 sy.
    Shikimi i tyre eshte shume i dobet.Ato i diktojne insektet nga era qe insektet leshojne,nga mikrozhurmat qe insektet bejne kur levizin dhe vibracionet e ketyre insekteve.Keto mikrozhurma dhe vibracione bejne qe skorpioni tu afrohet ketyre insekteve dhe haje ato,ne shumicen e rasteve naten ne erresire.Skorpionat i ndertojne folete ne plasaritje ne mure dhe ne plasaritje ne dru.Mbyllja e plasaritjeve me stuko shkakton ngordhjen e
    skorpionit,por kjo kerkon kohe te gjate pasi skorpioni eshte shume rezistent dhe mund te rrije gjalle deri nje vit i izoluar pa ushqim dhe pa uje.
    Skorpionat e urrejne driten e diellit dhe tentojne gjithmone te rrijne te fshehur ne plasaritje ne mure,nen gure,ne rere dhe poshte objekteve te palevizshme qe kane poshte lageshtire si psh poshte gureve me lageshtire,poshte frigoriferave,nen lavamanin e guzhines,ne tubacione lavamani ne tuba ujrash te zeza,ne plasaritje dhe te cara ku dalin tuba,ne mure te zhveshura prej guri qe rrethojne shtepine,neper plasaritje betoni rrotull shtepise,poshte orendive shtepiake ku ka erresire dhe lageshtire etj.Ato mund te dalin jashte fshehjes manjehare pasi ka rene shi dhe ka lageshti ajrore te larte.Ato dalin jashte kur temperaturat jane diku 20 grade e me shume,ne dite pa diell dhe nuk i pelqejne temperaturat e uleta dhe ne raste temperaturash te uleta ato fshihen thelle ne strofullat e tyre.Per te luftuar skorpionat me efikasitet duhet zhdukur ushqimi i tyre,duhen vrare gjithe insektet brenda shtepise duke:
    1.Mbyllur te gjitha plasaritjet ne mure,plasaritjet boshlleqet ne dru mure
    si dhe plasaritjet boshlleqe midis pllakave ne dysheme me cimento te holle per te bere mbushjen e tyre dhe izolimin e plote.
    Skorpionat ne shtepi mund te hyjne nga dera kryesore,ose nga dritaret.
    Te dritaret korniza qe mban dritaren duhet pare se mos ka te cara te holla,plasaritje dhe ato duhen mbyll me stuko.Copat e xhamave ne dritare anash ne kontakt me kanalin mbeshtetes prej druri duhet te mbyllen me stuko xhami anash per te mbyllur boshlleqet e holla nga ku mund te hyje brenda skorpioni si dhe korrente ajrore te ftohta.
    Te dera e jashtme duhet vene rrip i holle i gomuar poshte deres qe te mbylle boshllek poshte deres,bllokoje eren e ftohte dhe futjen e skorpionsave.Edhe aty ku mbeshtetet dera kur e mbyll duhet ngjitur nje rrip i holle i gomuar qe dera te mbyllet hermetikisht,mbyllet fort dhe mos kete boshlleqe.Edhe siper deres duhet ti vihet rrip i holle i gomuar ne menyre qe te mos kete asnje boshllek dhe mbyllja te jete 100% hermetike dhe mos hyje asnje korrent ajri nga jashte.Ne nje dite me ere te forte jashte provo dhe brenda deres se mbyllur ndiz nje qiri.Afroje qiriun te dera te vijat boshlleqet qe ndajne deren me kornizen e deres.Nqs flaka e qiriut do dridhet ose do shuhet kjo tregon qe dera nuk eshte e siguruar plotesisht.Dera lejon futje ajri brenda qe do te thote dera ka boshlliqe qe lejon futjen e ajrit dhe insekteve skorpionsave brenda.Atehere periferia e deres duhet pajisur me flete te holla te gomuara qe siguron mbyllje hermetike te deres.Kjo do bllokoje futjen e insekteve brenda.
    Mobiljet duhet te trajtohen me
    1.Gaz ajer te nxehte,Nqs ke mundesi ndonje kompresor me ajer te nxehte mbi 100 grade te djege te gjitha larva veze mikroskopike insektesh.I leshon nje blow ajer te nxehte dhe ai ajer i asgjeson te gjitha.
    2.Ose mund te trajtohen jashte shtepise ne oborr me uje shume te nxehte mbi 100 grade celcius qe shkaterron komplet veze larva.
    3.Ose i trajton me alkol 78 perqind
    4.Ose i lyen mobiljet komplet brenda jashte me llak mobiljesh.Ne kete rast sigurohu qe para lyerjes te mbyllesh te gjitha te carat boshlliqet ku bashkohen pjese druri ti mbyllesh me dyll druri pastaj i kalon llak druri(wood finish) me furce Llaku i jep mobiljeve shkelqim dhe i izolon veze larva ato do ngrijne me tharjen e llakut.
    Jashte shtepise duhet bere pastrim ,prerje shkurre bari,heqje objektesh
    dhe kazani i plehrave duhet te sigurohet me kapak dhe mbyllet mire qe te mos dale ere jashte.Jashte shtepise ne rrugicat beton duhet bere mbushje e plasaritjeve me cimento te holle qe ngrin shpejt.
    Duhet qe mbeturinat ushqimore te futen ne qeska plastmasi dhe mbyllen qeskat fort dhe mos te nxjerrin ere dhe hidhen ne kazan.Kjo ka shume rendesi.Nqs mbeturinat ushqimore hidhen jo ne qeska por ashtu si jane direkt te hapura ne kazan te plehrave,era e mbeturinave ushqimore do terheqe nje koleksion insektesh te kazani dhe po u afruan insektet te kazani ato mund te hyjne edhe ne shtepi pasi jane shume afer.
    Psh edhe sikur nje lekure banane te hedhesh ne kazan te plehrave ajo lekure banane duke leshuar ere do terheqe dhe sjelle aty nje koloni mijshe me mushkonja dhe "congratulations" mushkonjat do i kesh se shpejti mysafire ne shtepi.Perhapja e insekteve eshte shume e shpejte,me e shpejte se sa mund ta mendosh.
    Hedhja jashte hapur e mbeturinave ushqimore shkakton shume ere qe mund te afroje rrotull edhe minj.Minjte me eren e tyre do afrojne afer shtepise skorpionat.keshtu qe mbeturinat duhet te jene te mbyllura fort ne qeska dhe kazani brenda te jete i paster dhe mbyllur mire me kapak.
    Nuk duhet te kete pellgje uji te ndenjur afer shtepise.Uji duhet fshire perhapur dhe mbushet gropa.Uji i ndenjur eshte magnet per mushkonja dhe skorpionsat.
    Aty ku dalin tubat ne mur mund te kete hapesira bosh midis tubave dhe murit dhe ato hapesira duhen mbyllur mire me allci,stuko,pasi prej andej mund te levizin futen skorpiona.
    Duhet pare cfare shkurresh dhe pemesh rriten afer shtepise.
    Pastaj duhet blere nje elektrik dore ultraviolet.Keto elektrike leshojne naten drite ultraviolet dhe naten hidh drite ne siperfaqen e oborrit te shtepise me elektrik si dhe te pemet trungu i pemeve,shkurreve te muri rrthues dhe mund te diktosh me elektrik ultraviolet skorpionat,pasi kurrizi i skorpionave nen efektin e drites ultraviolet do rrezatoje ngjyre
    te verdhe ose jeshile te erret ne kurrizin e tij dhe jane shume te lehte per tu diktuar dhe vrare..
    http://www.blacklight.com/items/BL249
    Ne oborr te shtepise mund te mbahen
    1.Mace.Macja i han skorpionat.macja eshte shume vigjilente.Ka shikim te mprehte dhe te degjuar shume te mire,i sheh menjehere u afrohet dhe i han skorpionat.
    2.Pulat.Pulat jane shume vigjilente dhe duke u sorollatur ekzaminojne terrenin dhe i diktojne me lehtesi skorpionat dhe i hane.
    3.Gjelat e detit i hane skorpionat.
    4.Fazani i han skorpionat.
    ====
    Tubat brenda te lavamanit ne guzhine,tubi i lavamanit ne banje,tubi i vaskes se banjes dhe tubi i WC-se duhen pastruar me leng qe pastron tubat,
    lengje corrozive acide qe pastron paretet e brendshme te tubave.Ka bidona lengjesh patrus korrozivne dyqan hardware qe ben pastrim te plote te ketyre tubave.Bidonat duhen perdorur gjithmone dukke veshur dorashka gome ne duar pasi lengu eshte shume acid.Goja dhe syte duhet te mbrohen kur perdoren solucione te tilla.Duhet lexuar etiketa e ketyre bidonave perpara se te perdoren dhe duhen mbajtur te mbyllura ne celes dhe larg femijeve,pasi jane acide te rrezikshme shume.
    ----
    Ne raste te tilla infeksionesh me skorpiona ,nuk duhet dale jashte ne oborrin e shtepise,ne bar me pantofla
    pa veshur corape.Eshte me shume rrezik per tu kafshuar dhe pickuar ne kembe nga ndonje skorpion.Pickimi eshte shume i keq i idhet,si pickim blete dhe ka pasoja helmimi ne gjak dhe shkakton deri ne nje jave marrje mendesh dhe dhimbje koke,migrene dhe ne disa raste edhe vdekje.Duhet para se te veshesh kepucet ne mengjes te kontrollosh kepucet brenda per ndonje skorpion te fshehur brenda ne kepuce dhe duhen shkundur kepucet.Ne oborr duhet dale gjithmone me corape dhe kepuce dhe jo zbathur apo me pantofla,as me sandale qe e len lekuren e kembeve te ekspozuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 09-10-2012 mė 18:14
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Citim Postuar mė parė nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    A ka mundesi te shof nje foto te keti akrepi hera e pare qe po degjoj qe ka ne shqiperi e ne ks . Kam mendu qe keta jan vetem ne vendet ku ka shkretetire si arabi ...
    Ne Shqiperi ka mbi 10 lloje te ndryshme akrepash. Shumica e tyre nuk jane te rrezikshem per njeriun. Pervec nje pickimi qe dhemb per pak kohe, ska asnje rrezik per jeten.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,068
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Ne Shqiperi ka mbi 10 lloje te ndryshme akrepash. Shumica e tyre nuk jane te rrezikshem per njeriun. Pervec nje pickimi qe dhemb per pak kohe, ska asnje rrezik per jeten.
    kjo eshte e vertete pjeserisht , sepse kur thatesira dhe vapa eshte e madhe atehere helmi nga mungesa ujit behet shume i forte dhe pickimi akrepit ne te tilla raste behet vdjekjeprures nese nuk nderhyhet urgjent

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    U be ca kohe qe shoh akrepa ne oborr. Mbrem gjeta nje akrep rreth 7 cm ne perde brenda ne shtepi.

Une nuk kam bahce, shtepin rreth e rrotull e kam te veshur me trotuare dekorative dhe kam ca portokalle dhe manderina. Nuk e kuptoj se nga vijne dhe nga dalin keto akrepe

A ka ndonje menyre per ti perzen apo per ti mbytur ?

Me shume kam frike se kam 3 femije te vegjel neper shtepi dhe nuk len vend pa futur duart
    Ndodh shpesh me shtepite e reja. Nuk e di fiks arsyen, po di qe neper shtepite e reja dalin shume akrepa.
    Do kaloje me kalimin e kohes.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •