Postuar mė parė nga
Anesti_55
Rikthimi i denimit me vdekje?! Deri me sot e kemi pranuar ne menyre empirike heqjen e vendimit me vdekje te detyruar nga BE, e cila udhehiqet nga mesimet bibleke ne edukimin shpirteror. Une personalisht jam per jeten, por per te sanksionuar ate me ligj do te pranoja te vinim shkalle shkalle , pra ne menyre integruese deri tek heqja e denimit kapital.[B]Nese eshte pranuar se jemi ne nje periudhe tranzicioni dhe ligjet duhet ti pershtaten kesa perudhe , por ne shqipatret , ne te gjitha rastet vendosem ligjistacion per nje shoqeri te se ardhmes dhe jo te se tashmes dhe keshtu ligji nuk funksionon dhe shoqeria nuk ben perpara dhe reforma frenohe , apo ngadalesohet.[/B]Une mendoj se kjo erdhi dhe se shqipatret , jo vetem nuk diten te bejne prezente problematiken shqipatre ne BE (peqe lepe), por dhe mashtuan dhe coroditen BE, me terminologji si ajo e "Tolerances se madhe fetare". Nje term qe abuzon me nenshtrimin, terheqjen apo durimin e njeres nga palet ne kete mardhenie.Nese i paraqitem shqipatret per tolerante , atehere dhe BE na solli ligje per kete cilesi te komunitetit.Si i behet realiteti eshte krejt tjeter. Thirrja per denimin me vdekje perkthehet qendrim jashte BE, por lind pyetja , a mund te bejne dot shqipatret pa BE ?
Ftojme institucionet islame per te luftuar marrjen e jetes me vetegjyqesim, keshtu perkthehet kjo thirrje.?! Autori i shkrimit i referohet nje postulati kuranore qe buron nga boshti i mesimit kuranore "ktheja me te njetem mase"Ne kete rast autori kerkon qe hakmarrjen te cilen kurani e predikon, te mos e beje individi, por shteti. Ketu jemi ne paradoks, pasi autori pranon qe individi te mesohet gjithe jeten , dhe me breza, qe ne embrion , per te marre hak dhe nga ana tjeter e detyron te kundershtoje vetveten dhe kete akt te mos e beje ai por shteti.Deri me sot une di qe njeriu sillet si mesohet , por jo vetem njeriu por dhe kafshet sillen si ti mesosh.Po perse bududallenj jane ato te komunitetit islamik qe ne kete ceshtje kane preferuar heshtjen? Sorry por ne islam nuk mund te gjesh klauzola per te ndaluar hakmarjen, apo gjakmarrjen.Kisha po, eshte e pasur me postulate te ndalimit te hakmarrjes , pasi ne boshtin e saj meson se ndaj kultivon durimin dhe lenien Zotit te beje gjykimin."Nese te godet ne njeren faqe, kthei dhe faqen tjeter".Eshte ky mesim i tolerances, i durimit, qe dhe se ky komunitet i krishtere, u dhunua aq fort nga dhuna e pushtuesit osman, mundi te mbijetoje deri ne ditet tona.
Krijoni Kontakt