Close

Rezultati i Sondazhit: A jeni fetar? (Vetëm për shqiptarët nga Kosova)

Votues
71. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po (ndjek fe, praktika fetare dhe feja është shumë e rëndësishme për mua)

34 47.89%
  • Jo (jam ateist, agnostik, nuk i dua fetë, jam jofetar por mund të bësoj në një fuqi të mbinatyrshme)

37 52.11%
Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 213
    1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Kanaqe syrin me disa prej vellezerve te tu Shqiptare ne Kosove
    Po pra per bajram.
    Ne vdesim per te festuar kemi me se shumti festa shtetrore ne ballkan
    Jemi 90%Musliman kete fakt smund ta mohoj asnje,por shume pakic e praktikojn fen siq duhet.
    Ne festojm dhe Krishtlindjet biem ne hall ca me vesh pasi qe organizohen party te ndryshme,lol
    Pastaj Bajramin diten ne xhami(disa) ne mbremje behemi tap

Ore nje gje kuptoni jemi laik ne shpirt nese per ndonje popull feja eshte primare jo dhe per popullin tone

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    allahile me han palla mu fort sa i vrazhd tregohesh ti lol.

ti je musliman un ateist ti npun tane un pun time

heccccc

ni sondazh i thjesht va qoj puplat perpejt e ja niset me lloj lloj akuzash
    Nuk guxon njeriu as te beje nje pyetje keto kohet e fundit, se direkt te akuzojne per blasfemi. Ka rrezik te ndalohen cdo lloj fotografie, sic bene talibanet ne Afganistan kur e kishin nen pushtet, sepse sipas fese islame perbejne blasfemi. Nuk e pse nuk e permendin kete gje ketu. Me thuaj sa nga ju nuk e kane bere kete blasfemi keto kohet e fundit?

Apo do te shpallet blasfemi tani edhe permendja e fjales fe e fetar?

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga zANë Lexo Postimin
    Po pra per bajram.
    Ne vdesim per te festuar kemi me se shumti festa shtetrore ne ballkan
    Jemi 90%Musliman kete fakt smund ta mohoj asnje,por shume pakic e praktikojn fen siq duhet.
    Ne festojm dhe Krishtlindjet biem ne hall ca me vesh pasi qe organizohen party te ndryshme,lol
    Pastaj Bajramin diten ne xhami(disa) ne mbremje behemi tap

Ore nje gje kuptoni jemi laik ne shpirt nese per ndonje popull feja eshte primare jo dhe per popullin tone
    Praktikant apo jo c'rendesi ka kjo? Perderisa ai ka perkatesi Muslimane ai eshte Musliman?

Si e pyet dike ti a je Shqiptar apo Shqiptar Patriot?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Eja nje here vizito token e shqipes dhe do shohesh se sa fetare jane. Ec neper qytete e fshatra dhe NO KOMENT do te kesh...
    Une as tani nuk kam asnje koment. Ca me duhet te vij aty?

Citim Postuar më parë nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Lexo pytjen edhe njeher ti...ose i ke lexuar qellimet e mendimit te Edvinit ti?
    Kam lexuar fjalet e shkruara te Edvinit. Ke ndonje recete per te lexuar ate qe fshihet ne koken e tjetrit?

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Ne fakt, serbet e ata qe nuk ia duan te miren shqiptareve, kane kohe qe luajne me kete tofjalesh--perkatesi fetare. Sepse u intereson qe Kosova e Shqiperia te dalin myslimane, qe t'i bejne te barabarta me ata myslimanet te cilet kemi kohe qe i kritikojme e t'i fuse tmerrin evropianeve te tjere.
    Skane nevoje te luajne serbet me togfjaleshe se e gjejne materialin gati. Ja u kane thjeshtuar serbeve kaq shume sa skane nevoje te levizin as gishtin nga vendi. Mjafton te tregojne me sy dhe duket muti i bere mullar.

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Bukur,

Pasiqe shumica juaj sic e shoh vegjetoni ne vendlindje, dhe per perendimin vetem keni lexuar ose ndegjuar, atehere po ju njoftoje, se kjo puna e ketij cunit quhe perndryshe populizem dhe sherben per indoktrinime dhe manupulime te proletariatit !!!, kush e ndin tash vehten te prekur ???

Me vjen keq, aman sipas cenzusit qe u publikua para vitin e ri ne kosove jetojn mbi 96% musliman. NUK I DETYROJ kush babushat ta vendojne kryqin ose gishtin aty tek katrori ne kartele, e bene me gjith ZEMER........dhe ky realitet ne aspekte sociologjike meret para sysh ne pune hulumtuese me karakter shoqerore. Perndryshe, edhe perandoria osmane (nuk mund te rri pa mos e permend), gjate gjithe historikut te saje ka patur ne pergjithesi vetem nje epersi te vogel perqindjeje me shume musliman. Ne ballkan sic e shenova para disa diteve perpjesetimet kane qene 25% musliman me 75% jomusliman......tane kohen.........vetem shqiptaret kane qene dallues ne kete, tek neve njihen perqindjet, 90% me 10% sipas deshires time, realisht diku 80% deri 85%......

me nderimet me te sinqerta nga i juaji,

Forrest Gump
    Une ne fakt kam ne total rreth 22 vjet larguar (me nderprerje te vogla) por e mbaj mend mire populizmin qe induktoi Enveri. Per pjesen vazhduese, nuk me intereson as kryqi dhe as gjysemhena as numri i myslimaneve dhe as i krishtereve. Ate numer e kam pare gjithe jeten time se ne mes te tij kam jetuar dhe ja di mire kuptimin. Tani ky sondazhi i Edvinit eshte interesant se kam dhe une ca te njohur shqiptar nga Kosova ketu ne Toronto, madje shume te tille dhe hame e pime shpesh madje edhe kur eshte Ramazan apo Bajram. Dhe sa here jam mes tyre me vjen te qesh me shifrat qe permenden rendom nga disa te thekur ketu.

p.s. Nenshkrimi eshte interesant dhe ndricues. Tani e kuptoj arsyen e belbezimit.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Praktikant apo jo c'rendesi ka kjo? Perderisa ai ka perkatesi Muslimane ai eshte Musliman?

Si e pyet dike ti a je Shqiptar apo Shqiptar Patriot?
    D.m.th. nese nje ka perkatesi myslimane qe e ka trasheguar nga prinderit, por vete pi gjithe diten, shan, bon nje mije te zezat, dhe nuk beson fare ne Zot e denim nga Zoti, edhe ky qenka mysliman?
    Ua bona nje pyetje atyne qe hiqen si myslimane ketu: sipas rregullave strikte islame, fotot e personave ndalohen, po ashtu dhe riprodhimi i fotove te njerezve, dmth dhe TV. Sa nga ju qe hiqeni si myslimane kane foto e TV? Sepse dilni kundra rregullave te islamit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 20-09-2012 më 14:40

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Thjesht ne se je kurioz te njohesh realisht mentalitetin e shqipetareve qe jetojne ne Kosove, sepse ata qe vijne ne pushime ne Shqiperi, atje rrijne disi si te mbyllur dhe mbajne distance me ju pak a shume...

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Me duket se po ngaterrohet perkatesia fetare me besimin ne ate fe ose praktikimin e saj. Shqiptaret ne Kosove mund te jene dhe 100 % mysliman si perkatesi fetare por pyetja qe Edvin po ben eshte sesa fetar e praktikant te fese jane.
    Nese nje "musliman" nuk ndjehet i afert me perkatesin e tij fetare, atehere ai quhet ateist apo diçka tjeter. Perderisa themi se i takojm nje besimi, kjo i bie sikur te thonin se e pranojm kete fe, i miratojm ligjet dhe rregullat qe ajo percakton.

Un po e perseris, muslimanët nuk jan te dhunshëm !

Gon, nuk jetoj ne Shqiperi por kam qene ne Kosove, madje ne kohen kur fishkellenin plumbat. Plus kam shume miq shqiptare nga Kosova ketu ne Toronto.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Kam lexuar fjalet e shkruara te Edvinit. Ke ndonje recepte per te lexuar ate qe fshihet ne koken e tjetrit?

Skane nevoje te luajne serbet me togfjaleshe se e gjejne materialin gati. Ja u kane thjeshtuar serbeve kaq shume sa skane nevoje te levizin as gishtin nga vendi. Mjafton te tregojne me sy dhe duket muti i bere mullar.

Une ne fakt kam ne total rreth 22 vjet larguar (me nderprerje te vogla) por e mbaj mend mire populizmin qe induktoi Enveri. Per pjesen vazhduese, nuk me intereson as kryqi dhe as gjysemhena as numri i myslimaneve dhe as i krishtereve. Ate numer e kam pare gjithe jeten time se ne mes te tij kam jetuar dhe ja di mire kuptimin. Tani ky sondazhi i Edvinit eshte interesant se kam dhe une ca te njohur shqiptar nga Kosova ketu ne Toronto, madje shume te tille dhe hame e pime shpesh madje edhe kur eshte Ramazan apo Bajram. Dhe sa here jam mes tyre me vjen te qesh me shifrat qe permenden rendom nga disa te thekur ketu.

p.s. Nenshkrimi eshte interesant dhe ndricues. Tani e kuptoj arsyen e belbezimit.

...deduktion.........pa alkohol, nuk ka ligje kunder alkoholit

...deduktion.........prek kurani ose hadithi alkoholin, a priori ka alkohol

Sic e sheh, alkoholi nuk eshte PROBLEM ne shoqerine muslimane. Problem eshte nese nje musliman thote, NUK jam musliman, kur ka ardhe koha me e paguar zeqatin, dhe ate ka dash me e arsyetuar me buren e veres ne podrum !!!.......nje, i eshte mare zeqati, dhe dy ka ngran denim per posedim te alkoholit ne shtepi muslimane !!!

Shkalla e "fetarizmit" (edhe kete e kam prek duke hap nje teme ne vete, ku si zakonisht ne mungese te "mprehtesise" tende te nje moderatori devijoi edhe ajo si tjerat, ish pakez me ndryshe se ki sondazhi i hamamit ketu - mos ja u hudh fajin kollegeva tash) nuk ka rrendesi ne aspektin ZYRTARE !!!, kurse sa i perket IMANIT (mesoni njehere vokabularin perkates kur bisedoni me muslimanet), ai eshte ceshtje e THELLE INDIVIDUALE, dhe forcohet ose zbehet mvaresisht individit, kurse "rrendet" dhe "rregullat" per imanin jane absolutikisht te "lira" ne kuptimin e plot te fjales....per mosfalje te namazit nuk gjobohesh, dhe ende nuk ka shpik kush nje mjet teknik per me ja mat dikujt IMANIN.............

tungi

PS: imagjino, edhe Forrest Gump ka intelekt te mjaftueshem ketu te komentoje.........aq teme e thelle........
    albanish by nature

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Nejse Darius, me duket se keta fjale kane shume, e pune pak. Se rezultatet e sondazhit deri tani flasin qarte.

Po (ndjek fe, praktika fetare dhe feja është shumë e rëndësishme për mua)

4 28.57%
    Jo (jam ateist, agnostik, nuk i dua fetë, jam jofetar por mund të bësoj në një fuqi të mbinatyrshme)

10 71.43%

Shihe kur te turren tani me argumenta--po fetaret nuk kane kohe te shkruajne ne forum se jane duke u falur ne xhami e kisha...etj.

Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •