Close
Faqja 4 prej 27 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 267
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Mire e ke Ilia. Besimtaret ortodoks nuk duhet te shkojne tek satani qe flet shqip dhe qe kerkon pavaresine e kishes shqiptare, nje kryepeshkop shqiptar e meshe ne shqip por te hidhen ne krahet e kryesatanit qe flet greqisht, qe vjen nga nje kishe e cila historikisht vetem ka luftuar kunder shqiptareve e qe jo me larg se para disa ditesh nepermjet perfaqesuesve te saj ben thirrje per pushtimin e Shqiperise se Jugut. Fale zotit jeni pakice se perndryshe do na kishte marre lumi prej kohesh.
    Postimi ishte per othodhokset Darius, dhe ishte thjesht ne kuptimin teologjik...
    jo..nuk e besoj se jemi pakice..., se paku nga perceptimi i vazhdueshem keshtu rezulton...
    fatkeqesia ketu eshte perzjerja e Kishes ne politike, ..kjo eshte ceshtje tjeter..., por per KOASH-in kjo perzjerje eshte dicka e huaj..edhe per Kryepiskopin si Kryebari
    keshtu qe une nuk kam marre persiper te mbroj me cdo kusht cdo segment te Kishes,..te kuptohemi
    Duaje te afermin tend si veten

Ne shqip i themi Kryepeshkop e jo kryepiskopi. E dyta, pakice nuk e pata fjalen per ortodoksit (jam vete i tille) po per ata qe mendojne si u shprehe ti me lart.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    per fat filogreket si puna e spirodhose jane nje pakice e paperfillshme.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Te ishin pakice, nuk do kishin aq takat per te lehur aq shume.
    Lehja e tyre degjohet nga "Porta e larte" vazhdimisht .

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Kalaja bie nga brenda!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Ju bej thirrje besimtareve orthodhokse (nese ka te tille) sado pak qofshin, qe te mos shkojne tek ky nikolla per te kryer misteret(pagezim, kungim), dhe as te marrin pjese ne ndonje meshe, sepse ky njeri nuk eshte prift, mesha ose liturgjia hyjnore nuk ka fuqi prej se Larti dhe Zoti Krisht nuk zbret per t`u kthyer ne buke dhe vere.. fjala "At" eshte nje fallsitet..
    ky njeri eshte vegel qorre e satanait
    Me shkue te greku eee?
    E i hupt fara krejt Greqise.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Gjithsesi, po i pergjigjem temes:
    Nikolla Marku eshte nje njeri i veshur me rroba te zeza, dhe s`eshte as Prift dhe aq me pak perfaqesues i Kishes Shqiptare sikurse pretendon ai..Kjo sepse Kisha Orthodhokse ka kanonet e veta dhe statutin e vet..ky sèshte gje tjeter vecse nje percares qe fatkeqesisht e pame edhe me ndonje intelektual prane.....(s`po ja permend emrin)...pervec kesaj eshte uzurpues i Kishes se "Shen Marise", qe megjithate toleranca e Kryepiskopit ka bere qe te mos nderhyhet me mjete ligjore ndaj tij....
    Nuk po merrem me Kishen Greke, pasi segmente te papastra ekzistojne kudo,...por pergojosja dhe sulmi i hapur ndaj Kryepiskopit Anastas, prej ketij,..vetem se nuk iu dhe mundesia per karriere...eshte shkaku i sulmeve te tij dhe jo pseudonacionalizmi i tij...
    se cili eshte Kryepiskopi Anastas per Shqiperine, kjo s`ka nevoje per t`u propaganduar, boll shkoni ne www.orthodoxalbania.org dhe shikoni, pasi veprat jane sheshit...
    per cfare akuzohet eshte teresisht qesharake, propagande pseudonacionaliste e disa qarqeve, thjesht per pushtet dhe jo se u dhimbet vatani...
    Ilia Spiro...

Nga kush por na "percan" At Nikolla? Nga Greket? sepse sa per shqipetaret me te percare se sote nuk kemi qene kurre!!!!
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    AT Nikolla citon se cdo vend i botes duhet te kete nje Kryepeshkop te "Vetin"

Cila eshte arsyeja e Vertete qe Shqiptaret nuk kane Te Vetin??????
    Cfar i Pengon?
    Mos valle jane Ortodoksit Vet qe duan nje gje te tille?

Problemi qendron tek vet besimtaret. Ne qoftese orthodhiakset (orthodhiaks sepse nuk "jane" Ortodoks shqiptare te vertet), do te ndiheshin shqiptare perpara se te ndihen orthodhiaks, pra i lepinin sahanin dhe pin nga kepucet e gjelbura te janullatusit, nuk do te kishim kurre nje Kryepeshkop "Gayreek". Mos i vini shume faj grekeve. Sepse ujku di vetem te bej nje gje. Te jete Ujk!

Fajin e kemi Vet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 28-05-2012 më 13:20
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    per fat filogreket si puna e spirodhose jane nje pakice e paperfillshme.
    Ne qoftese jane nje pakice e paperfillshme atehere perse Kryepeshkopi eshte Grek???

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Ne qoftese jane nje pakice e paperfillshme atehere perse Kryepeshkopi eshte Grek???
    jan te paperfillshem por mema gerqi i ben qe tu degjohet zeri forte ne nje shtet te lodhur si ky i joni dhe ben gjithashtu qe kjo pakice e paperfillshme te kete ne krye kryepershkopin e vete, ne krye te kishes se lodhur shqiptare(tashme te ashtuquajtur shqiptare).

Faqja 4 prej 27 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •