Close
Faqja 9 prej 27 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 267
    i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    "At" i veteshpallur Nikolla qe akoma mban peng nje Kishe te KOASH ne Elbasan, spiun i rekrutuar i te ndjerit Bashkim Gazidede gjate kohes qe ky ishte ne krye te SHISH, duhet ti njohi mire greket pasi atje e ka bere "shkollimin" per tu bere prift. Kryepeshkopi Anastas e dergoi te shkollohej ne Greqi, dhe ky vidhte te tjeret ne konvikt, aqsa e perjashtuan fare nga shkolla.

Por budallai ne kete mes nuk eshte Nikolla qe edhe pse nuk ka mbaruar as shkolle te mesme do te behet i zgjuar bile do te beje edhe "debat" me Kryepeshkopin, budallai ne kete mes jeni te gjithe ju qe merreni me budalleqet e tij.

Bashkim Gazidede desh ta persekutonte KOASH dhe ta perzinte Kryepeshkopin Anastas nga Shqiperia. Perendia e degdisi Gazideden ne vendin e tij te origjines, ne Turqi ku u fsheh per plot 10 vjet pas 1997. Dhe kur u kthye ne Shqiperi, nuk e pati te gjate. Vazhdoni keshtu se Perendia mban vesh e nuk tjerr lesh dhe ku i dihet mbase korrni vete ate qe mbillni...

Albo
    Si ka mundesi qe mbush forumin me gojdhana qe vetem bodrumet aktuale te KOA(SH)G i prodhojne me shumice....po te pakten ne qofte se nuk e di mire historine, mos e nxirr llafne pa e matur, se kur ngucesh dhe kur je i mjegulluar mund te gabosh dhe humbet vleren......meso dhe matu, ose matu e pastaj fol....

Sa per te ndejrin Gazidede (njeri i respektuar dhe vetem dashkeqet e marrin nepergoje tani qe nuk rron me) e tha i shkreti se: kujdes se greku po na sulet me te keqe....... po kujt tia thoshte TE LENE grekodashnoret qe e bene lesh....
    PO TE MBANTE VESH PERENDIA SE C'LESH NXJERR NGA GOJA NJERIU I CORODITUR DO TI DUHEJ TA LINTE LAKURIQ QE TE SHIHTE VETEN NE PASQYREN E SHEMTISE DJALLEZORE
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    "At" i veteshpallur Nikolla qe akoma mban peng nje Kishe te KOASH ne Elbasan, spiun i rekrutuar i te ndjerit Bashkim Gazidede gjate kohes qe ky ishte ne krye te SHISH, duhet ti njohi mire greket pasi atje e ka bere "shkollimin" per tu bere prift. Kryepeshkopi Anastas e dergoi te shkollohej ne Greqi, dhe ky vidhte te tjeret ne konvikt, aqsa e perjashtuan fare nga shkolla.
    Pasi ste kane rrahur ty e nuk te kane shpreh racizem haptazi, lehte e ki te flasesh e te akuzosh. Njerezit e mencur tek ky prift nuk shohin nje hajn, por nje njeri shume te ngritur e nje patriot te vertete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-05-2012
    Postime
    28
    Vendosja e Hirësisë Anastas në krye të KOASH-it ishte një fat për orthodhoksinë shqiptare sepse bëri të mundur ringritjen e kishës orthodhokse në Shqipëri në nivele të njëjta me kishat e tjera të botës; nuk po flas për personalitetin e Hirësisë por po përmënd vetëm faktin e të qënit të Tij kryetar i këshillit botëror të kishave, gjë që Shqipërisë i bën një nder të madh që ska për të ndodhur herë tjetër sepse kudo prezantohet si kryepeshkopi i Shqipërisë, me njëfjalë Shqipëria drejton këshillin botëror të kishave. Hirësia është shumë i vlerësuar në Shqipëri,p.sh. një rrugë në Korçe mban emrin e tij, universiteti i Korçës i ka akorduar titullin "Honoris causa" etj. Në të gjihta kishat orthodhokse liturgjia bëhet në gjuhën shqipe. Ndërsa ky Nikolla është një sharlatan që kërkon të bëjë nacionalistin.

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Ah more shoku gori4 ky vetëbesimi jonë që ka arritur ne fund te pusit dhe nuk vete me poshtë këto rezultate ka.. te vdesësh për një pik vëmendje nga të tjerët.

Nga ta zë dhe nga ta lë e ca te them më para.. vetëm fjalën 'BESIM NE VETVETE' do them. Nuk jam fare dakord me ty, por pa tjetër që nuk të akuzojë për diçka, pak a shumë e kemi kaluar të gjithë atë fazë.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga gori4 Lexo Postimin
    Vendosja e Hirësisë Anastas në krye të KOASH-it ishte një fat për orthodhoksinë shqiptare sepse bëri të mundur ringritjen e kishës orthodhokse në Shqipëri në nivele të njëjta me kishat e tjera të botës; nuk po flas për personalitetin e Hirësisë por po përmënd vetëm faktin e të qënit të Tij kryetar i këshillit botëror të kishave, gjë që Shqipërisë i bën një nder të madh që ska për të ndodhur herë tjetër sepse kudo prezantohet si kryepeshkopi i Shqipërisë, me njëfjalë Shqipëria drejton këshillin botëror të kishave. Hirësia është shumë i vlerësuar në Shqipëri,p.sh. një rrugë në Korçe mban emrin e tij, universiteti i Korçës i ka akorduar titullin "Honoris causa" etj. Në të gjihta kishat orthodhokse liturgjia bëhet në gjuhën shqipe. Ndërsa ky Nikolla është një sharlatan që kërkon të bëjë nacionalistin.
    dmth. , do te ish mesa e udhes, qe kryetari i bashkesise islame te jete nje "hiresi" nga mekka ose medina, mundesisht me fustan dhe shami te rrethuar me kunore kurdele mbi koke, e qe do te na mbante emrin lart ne takimet fetare boterore, duke u prezentuar me nje shqipe te thyer e gjysmake si "hiresi" nga tirana ?

.... kush e reprezenton orthodoksine ruse, ndonje hiresi nga atina ???, vijon pyetja pra, ka nje kishe reprezentuese univerzale, apo kushtezohen ato thjesht ng
    a gjatesia e jorganit, e kjo e shqiperise nuk e ka as drei te gjunjet ate pusto jorgan ?

tung
    albanish by nature

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Une di qe ky u perjashtua (mbasi u rrah per vdekje) per nje fotografi te Fan Nolit qe i gjeten ne dhome. Nuk eshte budallallik te kerkosh lutjen ne gjuhen tende, te kerkosh nje perfaqesues te larte fetar nga rradhet e qytetareve te vendit tend dhe nuk eshte budallallik te denosh qendrime antikombetare, qofte dhe kur keto te fundit jane te veshura me petkun fetar.
    Nuk eshte budallallik te kerkosh lutjen ne gjuhen tende,
    I nderuar Darius, nuk te bejne "nder" qendrime te tilla, pasi pavaresisht mendimit tend per greket, nuk ke te drejte te akuzosh nje Kishe te tere (edhe mua ndermjet tyre), qe i degjojne lutjet jo ne gjuhen e tyre, kur ne Kishen Orthodhokse shkojne shqiptare te shumte, te cilet nuk do te merrnin mundimin te kapercenin pragun e Kishes, per te degjuar gjuhra te huaja dhe te pakuptueshme per ta...Kur perdorimi i shqipes ne Kishen tone ka filluar prej 100 vjetesh dhe Autoqefalia prej 75 vjetesh!!!

te kerkosh nje perfaqesues te larte fetar nga rradhet e qytetareve te vendit tend
    Sinodi ka 4 qytetare te nderuar te vendit tone dhe tendit,..te kesh edhe qytetare te nderuar te vendit fqinje (qe jane pakice), kjo eshte nje ndihme dhe kontribut i madh per Kishen.

te denosh qendrime antikombetare, qofte dhe kur keto te fundit jane te veshura me petkun fetar.
    i vleresoj ndjeshmerite e tua patriotike, por kam frike se je ndikuar nga "propaganda" qesharake te disave ketu ne forum dhe disa te tjereve ne Shqiperi,...
    politika NE SHQIPERI ESHTE ANTIKOMBETARE
    mos u merr me Kryepskopin qe s`te ka hije...., se nuk ka lidhje me silogjet e cmendura vorioepirote, pavaresisht se edhe keta s`mund te ndalohen te hyjne ne Kishe, (ndoshta ketu lind keqkuptimi)...Kryepiskopi si bari i popullit orthodhoks eshte ne detyrene tij t`i takoje te gjithe keta,..por kjo s`do te thote se po ben komplote per ta cuar kufirine Greqise deri ne Shkumbin..

nga nje nivel i tille injorance dhe pseudopatriotizmi, edhe niveli i ketij forumi ka shkuar ne minimumin e tij dhe po braktiset prej te shumteve, se s`ja vlen te harxhosh kohen me njerez qe kane dale thjesht propagande..

shpresoj te mos jesh ne kete klan Darius, po te jesh thjesht i keqinformuar

pershendetje te gjitheve!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 04-06-2012 më 03:10
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    o spiro, je thjesht i neveritshem kur mundohesh te "argumentosh" ca gjera qe "nuk te kane hije".

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    shpresoj te mos jesh ne kete klan Darius, po te jesh thjesht i keqinformuar

pershendetje te gjitheve!
    Nuk jam pjese e asnje klani e aq me shume i keqinformuar. Po problemi eshte ti Ilia qe une se kam gjetur dot kurre gjuhen me ju besimtaret fanatike. Sado qe te perpiqem, nuk e gelltis dot. Sidoqofte ne lidhje me ate qe ka then At Nikolla Marku, une perpara se te jem ortodoks, jam shqiptar dhe nese ndihem 1 % ortodoks, ndihem 99.99% shqiptar perpara dhe e mbeshtes dhe ndaj te njejtin sentiment me te. Nese Autoqefalia ka filluar 75 vjet me pare atehere ska asnje gje te gabuar qe KRYEPESHKOPI te jete shqiptar. Nuk eshte blasfemi dhe as mekat te pretendosh dicka te tille.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nuk jam pjese e asnje klani e aq me shume i keqinformuar. Po problemi eshte ti Ilia qe une se kam gjetur dot kurre gjuhen me ju besimtaret fanatike. Sado qe te perpiqem, nuk e gelltis dot. Sidoqofte ne lidhje me ate qe ka then At Nikolla Marku, une perpara se te jem ortodoks, jam shqiptar dhe nese ndihem 1 % ortodoks, ndihem 99.99% shqiptar perpara dhe e mbeshtes dhe ndaj te njejtin sentiment me te. Nese Autoqefalia ka filluar 75 vjet me pare atehere ska asnje gje te gabuar qe KRYEPESHKOPI te jete shqiptar. Nuk eshte blasfemi dhe as mekat te pretendosh dicka te tille.
    Kur permendet sot "fanatizmi fetar" gjithmone behen lojra fjalesh. Kur nuk e di kuptimin e kesaj fjale pse e permend, Darius. Sot dhe fjala "ndershmeri" krijon papranueshmeri...., virtytet sot po etiketohen me terma te ndryshme,...nuk thashe se eshte mekat te kerkosh nje Kryepiskop me "gjak dhe gjuhe shqipe" ashtu sic permendet ne statutin e cfuqizuar te vitit 1929,..por ne emer te kesaj kerkese nuk eshte e ndershme te etiketosh (dhe shpifesh pa dashur), per nje tjeter joshqiptar, aq me teper qe ky eshte dhe Patriarku i KOASH-it...
    Duaje te afermin tend si veten

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    KOASH eshte Kishe Autoqefale dhe jo Patriarkane, qe te kete nje Patriark, si kishat e tjera orthodokse ne Ballkan qe nuk jane te varura nga Patriarkana e Stambollit. Se dyti, cfare nenkupton kur citon ''statutin e shfuqizuar te vitit 1929''? Mos valle tani lejohet qe ne krye te KOASH te ngjitet edhe ndonje senegalez apo kinez?
    relata refero

Faqja 9 prej 27 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •