Close
Faqja 12 prej 27 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 267
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Pasi qe nuk kam lexuar ndonje shkrim te tij me pare ne forum, sepse thjesht nuk me ka rene ne sy deri tani, une nuk e di se cfare eshte deklaruar ky njeri. Mendova se eshte thjesht nje rradikalist fetar orthodoks, i cili gjakun e ka shqiptar, por per hater te fese e mohon kombin e vete!

Gjithsesi, te faleminderoj per informim, tani e tutje do te jem me sy hapur lol .

Milkway, me sa kuptova, ketu mund te futen edhe anetar te cilet i perkasin kombesise greke, por qe jetojne ne Shqiperi dhe flasin gjuhen shqipe? Pra, ata nuk mund te dallohen ne bised dhe dukje fizike?! Me beso, jam duke bere pyetje te sincerte, sepse kam ndegjuar se ekziston komuniteti grek ne Shqiperi, a eshte kjo e vertete?!

Ps. Jam shume i hutuar, sepse ka njerez te cilet per shkak te fese e shpallin veten joshqiptare, cila eshte e verteta?!
    Shume mire qe nuk eshte shqiptar , sepse ateher edhe 2 her me keq kishte me qen , por ky eshte nje cop mishi (grek) qe ka mesuar gjuhen shqipe dhe mundohet te shet pordha kendej pari .
    Te tille si ky kemi plote ketu , jo vetem ortodoks por nga te gjitha llojet e feve , mjafton te jesh aktiv dhe e verteton vet

E verteta eshte shume komplekse sepse nuk mundesh te dish nese keta jane shqiptar apo jo , apo ndoshta jane magjyp qe kan mesuar shqipen (fatkeqsishte) apo jane gjak prishur shqiptar qe ven fejen para kombit .

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Nuk e di nese jane me te vertete shqiptare keta qe na hiqen ketu, dhe na jepkan mendimin se kush eshte shqiptar e kush grek...Ne jemi brenda prej gjysem shekulli banore te Shqiperise, por politika juaj e do qe cdo orthodhoks ta paraqitni si grek...puna juaj..jeni juve ofsite ne kete forum or..ti..i keshillit...., ju kjo gjuuhe ju pelqen, sepse edukaten tone ju e merrni per dobesi...

nuk marr leje se cilin mbroj une, por ..ju vazhdoni ti ..... sic keni bere deri me sot,..mos harroni se ne dime edhe gjuhe tjeter,..ju ne fakt ashtu e meritoni,...
    Na raft pika na raft .....edhe grekerit na ofendojne ne forumin tone , aq e pat puna

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Nuk e di nese jane me te vertete shqiptare keta qe na hiqen ketu, dhe na jepkan mendimin se kush eshte shqiptar e kush grek...Ne jemi brenda prej gjysem shekulli banore te Shqiperise, por politika juaj e do qe cdo orthodhoks ta paraqitni si grek...puna juaj..jeni juve ofsite ne kete forum or..ti..i keshillit...., ju kjo gjuuhe ju pelqen, sepse edukaten tone ju e merrni per dobesi...

nuk marr leje se cilin mbroj une, por ..ju vazhdoni ti ..... sic keni bere deri me sot,..mos harroni se ne dime edhe gjuhe tjeter,..ju ne fakt ashtu e meritoni,...por pikerisht per ate qe thua se "e dua te afermin si vetveten"..eshte pikerisht ajo qe une nuk ngjasoj me ty dhe nuk ta kthej gjuhen tende rrugacerore me te njejten gjuhe, sepse e konsideroj njeriun si ikone e Perendise....

por ju s`hani fort nga keto qe them,..sepse keni tjeter qellim
    Te lutem Ilia, pergjigjuni pyetjeve te mija nese nuk te bezdisin fort...

Jeni me gjak shqiptari, apo jeni vetem banor i Shqiperise? Pasi qe shqiptarin e hedh posht, kurse grekun e ngrit me larte!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    nuk marr leje se cilin mbroj une, por ..ju vazhdoni ti ..... sic keni bere deri me sot,..mos harroni se ne dime edhe gjuhe tjeter,..ju ne fakt ashtu e meritoni,...por pikerisht per ate qe thua se "e dua te afermin si vetveten"..eshte pikerisht ajo qe une nuk ngjasoj me ty dhe nuk ta kthej gjuhen tende rrugacerore me te njejten gjuhe, sepse e konsideroj njeriun si ikone e Perendise....

por ju s`hani fort nga keto qe them,..sepse keni tjeter qellim
    Me trego te lutem edhe kete gjuhen tjeter qe ju dini, a mundesh?! Cfare meritojme ne?

Avash more djal avash se une nuk perdora gjuhen "rrugacnore" (sic thua ti), por u mundova te sillem sa me mire, sa me bute dhe sa me paster. Mos valle nuk te mbeti tjeter pervec injorances dhe mosperfilljes...?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 07-06-2012 më 09:56

Mos u merrni me ate qe shkruan Ilia. Po i jepni temes drejtim te gabuar dhe perqendroni ate tek debati me nje antar. Rendesi ka cfare ka thene At Nikolle Marku dhe sesa e ndjeni ju vertetesine e deklaratave te tij, jo se cfare mendon apo shpreh nje antar ne forum. Nuk jemi ketu as per te ndryshuar mendjen e Ilias (qe akoma thote kryepiskop) dhe as per te bere revolucione ne ndergjegje. Ilia ashtu e mendon, le te vazhdoje ta mendoje si te doje. Mjaft me replika ofenduese ndaj njerit apo tjetrit. Gjera te tilla thjesht devijojne temen dhe e bejne ate te merzitshme.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ilia, ke degjuar ndonehere fjalen KISHA AUTOQEFALE SHQIPTARE? Çfare do te thote ajo?
    A degjuar ndonjehere per Fan Nolin, kush ka qene ai?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Si ka mundesi qe mbush forumin me gojdhana qe vetem bodrumet aktuale te KOA(SH)G i prodhojne me shumice....po te pakten ne qofte se nuk e di mire historine, mos e nxirr llafne pa e matur, se kur ngucesh dhe kur je i mjegulluar mund te gabosh dhe humbet vleren......meso dhe matu, ose matu e pastaj fol....
    Ato qe une shpreha nuk jane shpikje te miat por deshmi te atyre shqiptareve qe se bashku me Nikollen u derguan nga Kisha per shkollim ne Greqi. Keto deklarata i kane bere ne kete forum vite me pare dhe po te kerkosh ne forum, i gjen.

Lidhjet e Nikollesh me SHIK e Gazidedes e deshmon fakti qe ky sharlatan qe eshte veteveshur prift dhe veteshpallur prift dhe ka vetekrijuar nje kishe "kombetare", mban edhe sot e kesaj dite te pushtuar me force nje nga kishat me te vjetra te qytetit te Elbasanit, qe eshte prone e KOASH. Nje sharlatan e hajdut i tille nuk do ta ndermerrte nje akt te tille nese nuk do te kish mbeshtetjen e sigurimit te shtetit shqiptar. Ashtu sic e perdorin sa here qe u do qejfi per ta nxjerre ne ekranin e Top Channel e gazetat shqiptare per te bere ate qe ai ben me mire: sulmoje KOASH dhe Kryepeshkopin Anastas.

Pas Bashkim Gazidedes, armiku me i madh i KOASH ishte "Tani i Top Channel" qe nuk humbet asnje shans per te sulmuar KOASH dhe Kryepeshkopin ne ekranet e televezioneve dhe faqet e gazetave qe kane nen dispozicion. Por edhe "Tani i Top Channel" korri ate qe mbolli dhe e gjeti fundin ne mes te Tiranes ne krahet e te dashures se tij, edhe pse burre i martuar e baba femijesh. Presidenti yne i nderuar Bamir Topi e shpalli Tanin edhe nder te kombit shqiptar per sherbimet e veta.

Dhe tani se fundmi, kane dale ne skene xhonturqit e rinj, Spahiu qe do te behet Kreshnik e qe na ka marre ne dore flamurin tone bizantin qe e gjen te gdhendur ne dyert e altareve te shenjta te kishave orthodhokse, dhe e ka privatizuar e bere kete per vete. Dhe keta minoritare osmane ne toke shqiptare, na japin leksione patriotizmi e nacionalizmi ne orthodhokseve, qe jemi te vetmit qe nuk e kemi ndryshuar fene e te pareve sa here qe ne ato troje kane fryre errerat e forta nga Lindja apo Perendimi.

At Nikolla mund te jete te gjitha keto qe thua ti, dhe nese eshte e vertet eshte nje fatkeqesi tjeter qe i bie shqipetareve mbi kurrize eeeedhe nje here. Por kjo nuk e ben kryepeshkopin e Shqiperise, i ushqyer me urrejtje per shqipetaret qe ne zanafillen e botes se tije te lige me pak te demshem. Duhet te te vij peshtire nga vetja kur shkuran plehra te tilla, por qeniet si ti jane jane nje mekanizem i persosur dhe i palodhshme per poshtersira. Avantazhi juaj ne kete fushe "beteje" eshte sepse nuk keni taban dhe jeni gati te beni cdo gje per perfitime personale.
    Komuniteti orthodhoks shqiptar eshte komuniteti me traditen me te lashte, me te pasur ne Shqiperi dhe eshte komuniteti i vetem qe eshte Autoqefal, qe veteadministrohet. Te gjitha komunitetet e tjera nuk e njohin veteadministrimin pasi nuk ua lejon besimi qe te veteadministrohen. Ta them kete qe te mesosh ne ate injorancen tende qe ke te besh me komunitetin me te kulturuar te vendit dhe jo me njerez te pashkolle e te manipulueshem.

Nese Kryepeshkopi Anastas do te kish urrejtje per shqiptaret, ai nuk kish perse vinte ne Shqiperi te sherbente njerezve kokeboshe e mosmirenjohes si puna tende, por vazhdonte te jetonte ne Athine si Akademik i nderuar dhe si nje drejtuesit me ne ze ne bote i levizjes ekumenike. Nuk ka njerez ne Shqiperi qe i vijne afer kultures se Kryepeshkopit, ashtu sic nuk ka njerez qe gezojne nje mbeshtetje dhe mirenjohje nderkombetare si Kryepeshkopi, fale kontributit te tij jetesor. Po te mos ishe injorant per njerezit per te cilet flet, po te kishe lexuar per jeten e Kryepeshkopit, do ta dije qe gjithe jeta e tij ka qene nje mision ne sherbim te Perendise dhe te mires se popujve e kombeve, qe nga Afrika e larget e deri ne Shqiperine e afert.

Prandaj te te vije turp qe ke 21 vjet qe jeton ne Amerike e nuk ke mesuar esencen e suksesit te ketij populli: njeriu ne Amerike nuk vleresohet per origjinen e tij, per rracen e tij, per besimin e tij, por per punen e kontributin e tij ne shoqeri. Nese amerikanet do te drejtoheshin ty me te njejten menyre si ti i drejtohesh Kryepeshkopit vetem se ai ka lindur ne Greqi, do te thoshin: "ik shporru o shqiptar i keq"! Dhe krimi yt i vetem do te ishte se kishe lindur ne Shqiperi.

Mos i jep mend komunitetit orthodhoks, meso prej tij. Dhe nese Kryepeshkopi nuk do te bente nje pune te mire, dhe nese ai do t'i urrente shqiptaret, te paret qe do te kerkonin largimin e tij do te ishin vete besimtaret orthodhokse shqiptare. Fakti qe Kryepeshkopi feston sot 20 vjet ne sherbim te popullit shqiptar, deshmon qe shqiptaret ne mase e mbeshtesin ate. Jo vetem besimtaret orthodhokse qe praktikojne besimin e tyre, por edhe ata shqiptare jo-orthodhokse qe jane prekur nga miresia e tij dhe punes se tij. Dhe keta jane qindra mijera e shtrihen jo vetem ne Shqiperi, por edhe ne Kosove.

Ilia, ke degjuar ndonehere fjalen KISHA AUTOQEFALE SHQIPTARE? Çfare do te thote ajo?
    A degjuar ndonjehere per Fan Nolin, kush ka qene ai?
    Po i tregon babait arrat? Ti nuk e ke idene se cfare do te thote as kishe, as autoqefale, e as shqiptare. Nese Theofan Noli do te ishte gjalle sot, ti dhe shume injorante si puna tende do ta sulmonit ate me keq se sa sulmoni Kryepeshkopin. Edhe Noli ashtu si Kryepeshkopi shkollimin nuk e kish bere ne gjuhen shqipe, e kish bere ne gjuhen greke te cilen e njihte me mire se sa shqipen. Edhe Noli ashtu si Kryepeshkopi nuk kish lindur ne "trojet shqiptare" por jashte territorit te Shqiperise. Edhe Noli ashtu si Kryepeshkopi kish nje njohje poliedrike ne shume fusha. Dhe kjo eshte arsyeja qe At Artur Liolin nga Bostoni tha ne nje interviste qe nese Noli do te ishte gjalle, ai do te ishte nje mik i mire i Kryepeshkopit Anastas, per te njejtat arsye qe une te rendita me lart. Ashtu si vete Kryepeshkopi Anastas e ka shprehur publikish ne shume raste admirimin e tij per figuren historike te Nolit. E ka bere nje gje te tille edhe ne Boston, ne Katedralen e Shen Gjergjit ku Noli sherbeu.

Prandaj mos perserit si papagall ne injorancen tende gjera qe nuk i kupton, por ose pyet qe te mesosh ose shfleto faqet e forumit orthodhoks qe te mesosh se cfare do te thote Kishe, cfare do te thote Orthodhokse, cfare do te thote Autoqefale, e cili ishte kontributi i Nolit per Kishen.

Mos u merrni me ate qe shkruan Ilia. Po i jepni temes drejtim te gabuar dhe perqendroni ate tek debati me nje antar. Rendesi ka cfare ka thene At Nikolle Marku dhe sesa e ndjeni ju vertetesine e deklaratave te tij, jo se cfare mendon apo shpreh nje antar ne forum. Nuk jemi ketu as per te ndryshuar mendjen e Ilias (qe akoma thote kryepiskop) dhe as per te bere revolucione ne ndergjegje. Ilia ashtu e mendon, le te vazhdoje ta mendoje si te doje. Mjaft me replika ofenduese ndaj njerit apo tjetrit. Gjera te tilla thjesht devijojne temen dhe e bejne ate te merzitshme.
    Po aq e rendesishme se cfare dikush shpreh, eshte edhe fakti se kush eshte personi qe i nxjerr ato fjale nga goja. Njerezit me mend dine te injorojne njerezit qe nuk meritojne vemendje apo pergjigje. Njerezit pa mend, nuk duan t'ia dine per integritetin e personit qe nxjerr fjale nga goja, per aq kohe sa ato fjale perligjin paragjykimet e tyre.

Sipas tradites kishtare dhe asaj judaike, cdo njeri qe ve dore mbi Kishen dhe njerezit qe sherbejne ne te, Perendia i ndeshkon deri ne 6 breza!

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 07-06-2012 më 13:57

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Prandaj te te vije turp qe ke 21 vjet qe jeton ne Amerike e nuk ke mesuar esencen e suksesit te ketij populli: njeriu ne Amerike nuk vleresohet per origjinen e tij, per rracen e tij, per besimin e tij, por per punen e kontributin e tij ne shoqeri. Nese amerikanet do te drejtoheshin ty me te njejten menyre si ti i drejtohesh Kryepeshkopit vetem se ai ka lindur ne Greqi, do te thoshin: "ik shporru o shqiptar i keq"! Dhe krimi yt i vetem do te ishte se kishe lindur ne Shqiperi.

Mos i jep mend komunitetit orthodhoks, meso prej tij. Dhe nese Kryepeshkopi nuk do te bente nje pune te mire, dhe nese ai do t'i urrente shqiptaret, te paret qe do te kerkonin largimin e tij do te ishin vete besimtaret orthodhokse shqiptare. Fakti qe Kryepeshkopi feston sot 20 vjet ne sherbim te popullit shqiptar, deshmon qe shqiptaret ne mase e mbeshtesin ate. Jo vetem besimtaret orthodhokse qe praktikojne besimin e tyre, por edhe ata shqiptare jo-orthodhokse qe jane prekur nga miresia e tij dhe punes se tij. Dhe keta jane qindra mijera e shtrihen jo vetem ne Shqiperi, por edhe ne Kosove.

Prandaj mos perserit si papagall ne injorancen tende gjera qe nuk i kupton, por ose pyet qe te mesosh ose shfleto faqet e forumit orthodhoks qe te mesosh se cfare do te thote Kishe, cfare do te thote Orthodhokse, cfare do te thote Autoqefale, e cili ishte kontributi i Nolit per Kishen.

Albo
    Si gjithmone i etikon te gjithe ata qe te kundrshtojn ty si Injorant dhe me kete fjale "magjike" qe tek fjalori shqipetare eshte nji nga fjalet me te preferuara dhe perdoret vend e pavend , vuloset gjithcka. Bravo...Bravo tani me ke 'zbuluar' ate qe jame munduar ta fsheh gjithe kohes, pra injorancen time.

Kisha autoqefare e vet qeverisur nga orthodokset shqipetare the ti??? si qenkerka e vetqeverisur kur ne krye eshte nje Grek? A nuk ishte pikerisht shkeputja e ortodokseve te shqiperise nga kthetrat e grekeve qe Fanoli njihet si "Hero Kombetar". Cfar jane keto marrezina qe thua more. A je ne vete ti apo jo? Une nuk bej dallime midis myslimaneve, katolikeve, ortodokseve apo jezuiteve. Persa kohe keta te te mos rrezikojn dinjitetin dhe stabilitetin e Shqiperise per tekat dhe fanatizmat e tyre. Por esthe nje fakt i pakundershtueshem qe sote disa nga komuniteti ortodoks por bejn shume poshtersira, deri ne nderrim emrash e kombesie per "dy dhrami". Menfregoja apo paaftesia e komunitetit ortodoks per te vepruar si nje trup i vetem dhe ti "shtyp"i keta parazite si morrat gjakpires qe jane i lene ata ti hypin deri ne koke dhe nje dite te bejn kolonine e vet me parazite si ta qe do te ushqehen me gjakun dhe mundin e tyre.

Persa i perket perparesise qe nje shoqeri mund te kete mbi tjetren ne Shqiperi ortodoksit e nje kohe te shkuar mundette kene qene ne nje pozite te tille. Keta to sotmit as qe nuk i afrohen ortodokseve te nje kohe te kaluar. Biles edhe ne kete forum me perjashtim te Dariusit dhe nje pakice tjeter shume te vogel me sa kam pare une te tjeret i lepin sahanin grekeve. Komunitetin ortodoks qe ti me krenohesh sote i perket se kaluares te cilet dhane jeten per te mbrojtur identitetin kombetar. Nji nga Stergjyshat e mije e ka qene prift ortodoks. Papa Konstandin, ka jetuar ne Gjirokaster dhe une jame shuuume i informuar me komunitetin ortodoks te asaj kohe. Keshtu qe mos u lodh te me japesh mesime. Edhe sot ti ke guximin te fusesh ortodoksit e sotem ne te njejtin fjali me ta.

Te lutem mos me jep mesim mua per multikulturizmin dhe diversitetin e Amerikes. Shqipetari ka arritur kaq poshte sote saqe ne Amerike frekuenton kishta ortodokse greke. Dhe kendej neper forume na hiqen si Patriote te paster e te ndicuar deri ne Zenith. Nuk je aq i painformuar ti per bemat e grekeve ne Shqiperi qe te besh komente te tilla. Qe ti do te mundohesh te mbrosh veten ketu eshte e natyrshme, por arrin nje cast qe cdo gjeje i del boja, dicka e tille tashme ka ndodhur me ty, dhe kur kjo ndodh eshte e keshillueshme te besh nje pushim te shkruter me shpresen se fytyra e vertet mund te harrohet per pake kohe.

Nuk dua te armiqesoshem me ty per bindje dhe besimet personale, sidomos kur jemi edhe komeshi beso edhe ne djall po deshe, mua nuk me prish pune. Por te pakten mos na jep mesime neve rreth qellimeve te pastra qe hiresia jote paka kundrjet Shqiperise. Jo per ndo nje gje tjeter, por per rrespektin minimal qe duhet te kesh per ate komb nese te ka ngelur edhe nje qeliz e vetme qe i vjen ere Ortodokes Shqipetar dhe mbi te gjitha Shqipetar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 07-06-2012 më 14:34
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Ato qe une shpreha nuk jane shpikje te miat por deshmi te atyre shqiptareve qe se bashku me Nikollen u derguan nga Kisha per shkollim ne Greqi. Keto deklarata i kane bere ne kete forum vite me pare dhe po te kerkosh ne forum, i gjen.

Lidhjet e Nikollesh me SHIK e Gazidedes e deshmon fakti qe ky sharlatan qe eshte veteveshur prift dhe veteshpallur prift dhe ka vetekrijuar nje kishe "kombetare", mban edhe sot e kesaj dite te pushtuar me force nje nga kishat me te vjetra te qytetit te Elbasanit, qe eshte prone e KOASH. Nje sharlatan e hajdut i tille nuk do ta ndermerrte nje akt te tille nese nuk do te kish mbeshtetjen e sigurimit te shtetit shqiptar. Ashtu sic e perdorin sa here qe u do qejfi per ta nxjerre ne ekranin e Top Channel e gazetat shqiptare per te bere ate qe ai ben me mire: sulmoje KOASH dhe Kryepeshkopin Anastas.

Pas Bashkim Gazidedes, armiku me i madh i KOASH ishte "Tani i Top Channel" qe nuk humbet asnje shans per te sulmuar KOASH dhe Kryepeshkopin ne ekranet e televezioneve dhe faqet e gazetave qe kane nen dispozicion. Por edhe "Tani i Top Channel" korri ate qe mbolli dhe e gjeti fundin ne mes te Tiranes ne krahet e te dashures se tij, edhe pse burre i martuar e baba femijesh. Presidenti yne i nderuar Bamir Topi e shpalli Tanin edhe nder te kombit shqiptar per sherbimet e veta.

Dhe tani se fundmi, kane dale ne skene xhonturqit e rinj, Spahiu qe do te behet Kreshnik e qe na ka marre ne dore flamurin tone bizantin qe e gjen te gdhendur ne dyert e altareve te shenjta te kishave orthodhokse, dhe e ka privatizuar e bere kete per vete. Dhe keta minoritare osmane ne toke shqiptare, na japin leksione patriotizmi e nacionalizmi ne orthodhokseve, qe jemi te vetmit qe nuk e kemi ndryshuar fene e te pareve sa here qe ne ato troje kane fryre errerat e forta nga Lindja apo Perendimi.
    Un qe kam jetuar ose perjetuar dhe kam pare ca ngjarje me afer se ti dhe ato deshmilepiresit qe na i merke si reference, por po te paralajmeroj qe e mos biesh pre e lojrave politike qe dashakeqet e kishes orthodhokse greke dhe sherbuesit e tyre ne Shqiperi ose me sakte KOASH'it praktikojne e trumpetojne pa piken e turpit e moralit njerezor......por po deshe me teper material se kush jane dhe c'rol luajne ata "deshmitare" qe do te nxjerre e plase nje skandal qe s'do te kete faqe bible ta pershkruaj, se deri me sot plot 22 vjet eshte hedhur nje shume e kansiderueshme helmi e paraje per ta mbajtur ne erresire.......

Sa per Gazideden un kam mendimin tim dhe nuk pres qe ju te me kuptoni.

JU KAM THENE DISA HERE SE KAM QENE DESHMITAR I DISA SKENAVE DHE PERGJIGJIA JUAJ KA QENE ME PERJASHTIM NGA FORUMI......doja tju pergjigjesha por per kete fatmiresisht gjeta pergjigjen time ne paragrafin tuaj te me poshtem....

Po aq e rendesishme se cfare dikush shpreh, eshte edhe fakti se kush eshte personi qe i nxjerr ato fjale nga goja. Njerezit me mend dine te injorojne njerezit qe nuk meritojne vemendje apo pergjigje. Njerezit pa mend, nuk duan t'ia dine per integritetin e personit qe nxjerr fjale nga goja, per aq kohe sa ato fjale perligjin paragjykimet e tyre.
    Sipas tradites kishtare dhe asaj judaike, cdo njeri qe ve dore mbi Kishen dhe njerezit qe sherbejne ne te, Perendia i ndeshkon deri ne 6 breza!
    Albo
    Sic e di ne programim eshte nje komande "do loop" dhe na perserit po te njejtat gjera dhe ndershmerisht besoj se nuk jeni i programuar ose te pakten perpiquni te mos dukeni i tille.........sepse:
    Shprehja e mesiperme e njerezve arrogante te kishes iu ishte bere rrefleks ta thonin shpesh, qe gjoja te ngjallnin friken dhe mbanin nen tutele fukarenjte. Disa te tille ne menyre papagallistike e kane mesuar permendesh dhe e hedhin vend e pa vend POR SHYQYR QE LOPET NUK FLUTUROJNE.....
    Harron zoterrote qe kohet hane ecur perpara..... Per te miren e pergjithshme te te gjith Shqyptareve DO TA PRANOJA ME GJITH QEF TE SAKRIFIKOJA 16 BRZA PAS MEJE, NE QOFTE SE DORA IME DO TE NDIKONTE SADOPAK NE HEQIEN E NDIKIMIT DASHAKEQ TE KISHES GREKE NE DEM TE TE MIRES DHE INTERESIT TE TE GJITH SHQIPTAREVE PA DALLIM FEJE DHE KRAHINE.
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Te gdhend une qe te fitosh ca njohuri...

Kisha autoqefare e vet qeverisur nga orthodokset shqipetare the ti??? si qenkerka e vetqeverisur kur ne krye eshte nje Grek? A nuk ishte pikerisht shkeputja e ortodokseve te shqiperise nga kthetrat e grekeve qe Fanoli njihet si "Hero Kombetar".
    Nje Kishe Orthodhokse eshte Autoqefale jo kur zgjedh nje Kryepeshkop, por kur zgjedh e formon nje SINOD TE SHENJTE, qe eshte nje keshill i perbashket i peshkopeve te Kishes qe sherbejne ne te gjitha dioqezat e atij vendi. Posti i Kryepeshkopit eshte nje post nderi e simbolik, nuk eshte nje post me autoritet. Te gjithe peshkopet e Sinodit jane te barabarte ne vendimarrje dhe cdo vendim qe ata marrin, e marrin se bashku. Ti them keto qe ti e shume njerez te paditur si puna tende ne kete teme te mesoni qe autoritetin kanonik e kishtar te KOASH e ka Sinodi i Shenjte i perbere prej 9 peshkopesh, ku shumica e tyre sot jane ose te lindur ne Shqiperi, ose me origjine shqiptare. Kryepeshkopi eshte nje prej tyre dhe ai nuk merr asnje vendim dot pa konsultuar Sinodin e Shenjte te peshkopeve.

Gjeja tjeter qe ti e shume si ty duhet te mesoni eshte qe KOASH sot eshte me autoqefale se kurre ndonjehere ne historine e saj. Pere here te pare ne historine e saj, te gjitha dioqezat e vendit kane nga nje bari, kane nganje peshkop ne krye qe i administron. Per here te pare ne historine e saj KOASH ka nje Sinod te Shenjte te kompletuar. Dhe per here te pare ne historine e saj, KOASH eshte pranuar nga te gjitha Kishat e tjera orthodhokse autoqefale ne bote. Jo vetem pranuar por edhe nderuar. Vizitat e peshkopeve te Sinodit te Shenjte ne bote, apo te peshkopeve te vendeve te tjera ne Shqiperi, e deshmon kete gje.

Kisha nuk eshte as shtet e as parti politike dhe Kryepeshkopi i KOASH nuk eshte kryetar partie qe flet ne emer te te gjitheve. Eshte Sinodi i Shenjte institucioni me i larte e me i shenjte i nje Kishe Orthodhokse Autoqefale.

Cili komunitet tjeter fetar ne Shqiperi mund te pretendoje se eshte autoqefal? Asnje.
    Cili komunitet tjeter fetar feston sot 75 vjetorin e Autoqefalise? Asnje.

Kisha autoqefare e vet qeverisur nga orthodokset shqipetare the ti??? si qenkerka e vetqeverisur kur ne krye eshte nje Grek? A nuk ishte pikerisht shkeputja e ortodokseve te shqiperise nga kthetrat e grekeve qe Fanoli njihet si "Hero Kombetar".
    Secili nga ata 5 peshkopet me origjine shqiptare (disa prej tyre me tradite familjare muslimane) qe sot jane anetare te Sinodit te Shenjte te Kishes, kane nje njohje theologjike e fetare shume here me te madhe se sa Imzot Theofan Noli. Noli kishte shume interesa e profesione. Ai mbi te gjitha ishte politikan. Ai ishte deputet. Ai ishte revolucionar. Ai ishte Peshkop i Durresit. Ai ishte kryeministri i pare i Shqiperise qe ishte edhe kryeminister, edhe peshkop. Ai vazhdoi me tej te behet perkthyes, diplomat, muzikolog, etj. Nga te gjitha keto kontribute te Nolit ne historine shqiptare, nese une do t'i rendisja te gjitha me rradhe per nga madhesia, kontributi qe ai dha per KOASH ishte kontributi me i vogel krahasimisht me te tjerat. Noli eshte edhe arsyeja perse komuniteti orthodhoks ne Amerike u nda me dysh ne dy dioqeza, ne nje dioqeze kanonike dhe nje anti-kanonike e udhehequr nga Noli. Pse ndodhi kjo? Pasi ne personin e Nolit, duke qene se ai ishte edhe politikan edhe njeriu i Zotit, ai i bashkoi te dyja ne nje, dhe u dha pershtypjen e gabuar shqiptareve qe "feja duhet vene ne sherbim te interesave politike/kombetare". Kjo eshte arsyeja qe edhe sot e kesaj dite, shume si ty citoni Nolin pasi per ju feja duhet ti sherbeje politikes. Kjo eshte arsyeja qe nje injorant si Nikolla Marku shpik "Kisha Kombetare". Kjo eshte arsyeja qe rregjimi komunist i Enver Hoxhes vetem 2 vjet pas vdekjes se Nolit e perdori figuren e tij si justifikim per te mbyllur te gjitha kishat e xhamite e vendit, pasi "feja i sherben kombit" apo jo?

Feja nuk i sherben kombit dhe feja e kombi jane dy gjera te ndryshme e te ndara. Ashtu si politika e feja jane dy gjera te ndara. Ashtu sic nuk mund ti sherbes shtetit shqiptar e Zotit ne te njejten kohe, sic ben ky spiuni i SHISH me lart. Ata qe zgjedhin te behen prifterinj, heqin dore nga te gjitha profesionet e tjera dhe misioni i tyre ne jete eshte ti sherbejne Perendise duke u sherbyer besimtareve ne Kishen Orthodhokse. Jo duke u marre me politike. Jo duke u bere deputete. Jo duke u bere kryeministera. Jo duke i fryre urrejtjes nacionaliste per popujve fqinje. Eshte mekat per orthodhoksin te gjykosh nje njeri te vetem e jo me nje popull te tere!

Nacionalizmi nuk eshte fe, eshte ideologji. Ashtu si komunizmi ishte ideologji. Ashtu si globalizimi eshte ideologji e kohes qe jetojme. Ashtu si Europa e Bashkuar eshte ideologji. Te gjitha keto ideologji, pavaresisht se per momentin kane nje rendesi te jashtezakonshme, jane te destinuara qe te veniten e rrezohen me kohen, per tu zevendesuar me ideologji te tjera. Ashtu si sot nacionalizmin shqiptar po e zevendeson ideologjia e Evropes se Bashkuar. Pra ideologjite jane te perkohshme, vine e ikin me kohen, por feja dhe tradita fetare lene gjurme te pashlyeshme ne ndergjegjen e njerezve dhe nje populli. Prandaj une shtrengoj fort besimin e traditen e trasheguar nga te paret e mi, se jam i ndergjegjshem se te gjitha keto ideologji do ti marri era me kohen, por feja ka qene e do te jete e ngulur thelle ne zemrat e njerezve me besim.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 07-06-2012 më 15:05

Faqja 12 prej 27 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •