Per ket alvanosin eshte e vertet qe nuk mundet me qen shqiptar, ky po tregon drejt qe eshte progrek dhe nuk ka kurfar idhnimi ne te, por un dyshoj shum edhe ne ket presheva-lee qe mundet me qen shqiptar,pasi sipas emrit ky ngreh me teper kah azia dhe nuk eshte qudi qe mundet me qen ndonji rrac magjupi qe jeton ne preshev,gjithashtu edhe ky islamofobiu ose eshte kunder islamizmit qe praktikohet ne shqiptari , e tash tenton qe me shkrimet e ti ta largoj sa me larg shqiptaret nga ky besim,siq dihet shqiptareve tua shajsh flamurin, kombin dhe figurat dhe simbolet komtare, besimin fetar ta hudh ne berllog si nje hiq ,ose eshte nje psikopat i paguar nga armiqetr tan te bollshem .
Une nuk jam kunder islamit, e poashtu sjam psikopat qe paguhet, po dicka e dij sigurt se ti je nje kastravec qe nuk lexon se qka shkruhet dhe ke deshire per te ngrene ate qe nuk duhet.
Pak edhe po rimon apo?
Une nuk e shajta flamurin, biseda ishte krejt tjeterkund, po une e ceka simboliken e minareve dhe te shqiponjes, te cilat renjet i kane tjeterkund, po jane bere pjese e realitet tone shqiptare, njera eshte bere simbol kombetare, kurse tjetra eshte shenje se shqiptaret jane shumice me fe muslimane.
Dhe njeqind her kam thene se feja nuk e kundershton kombin, sepse jane dy gjera qe nuk mund te vihen perball njera tjeteres! Po si duket eshte shtuar niveli i idioteve ne kete bote dukshem!
Nese masonet mbartin simbole pagane, kjo nuk ka fare te bej me simbolin kombetar shqiptar, qe eshte levruar ne ambjent dhe kohe te ndryshme, i vecuar nga dashuria e masoneve per simbolet e lashta. Ti perpiqesh te nderthuresh periudha historike qe qendrojne ne kundershti me njera tjetren dhe nuk perputhen kronologjikisht. Sigurisht qe shqiptaret mesjetare ne pjesen derrmuese orthodokse, do te perfaqesoheshin nga nje simbol orthodoks ne luften e tyre ndaj pushtuesit otoman. Lidhja e ngushte me kete simbol jo me kot vjen nga vetedija shqiptare e nje realiteti ekzistues pre otoman, ne nje periudhe kur islami ishte ende i panjohur ne ambjentet shqipfolese dhe si nje menyre per te vertetuar autoktonine e shqiptareve.
Une nuk i pergjigjem cdo shkrimi ne forum. Shkrimet qe permbajne imbecilizem shpeshhere i injoroj, por ndonjehere nderhyj per ti vene fre spameve. Postime histerike te tipit ''zhdukim kete apo zhdukim ate'', qe ne vetvete permbajne fobi ndaj nje fenomeni apo realiteti nuk ia vlen barra qerane te merren ne konsiderate. Ndaj nuk shkon vetviktimizimi ne kete mes ku cdo kush te urren apo eshte i verbuar nga urrejtja perkundrejt besimit tend dhe nda teje. Dhe se dyti, une nuk kam mbajtur ndonje qendrim apo reagim te vecante per tu percaktuar se i perkas nje komuniteti fetar te caktuar. Budallalliqet e te dyja kampeve i kam hedhur poshte dhe jam munduar perhere te qendroj ne gjuhen e tolerances dhe dialogut fetar, pavaresisht bindjeve te mia qe per ty dhe bashkebiseduesit e tjere nuk kane rendesi. Nga ana tjeter, nuk e ke me detyrim cdo replike edhe kur nuk ke asgje per te thene por vec per hir te inercise se debatit.
Faza finale e indoktrinimit eshte infektimi i ndergjegjes, nga ku situata paraqitet e pashprese. Ndaj dhe thirrjet per ndergjegjesim jane te pavlefshme, pasi kjo e fundit nuk ekziston me. Kur ndodhen ne kete faze, individe te caktuar kapercejne edhe ndrydhjen qe i shkakton realiteti dhe shume here ndermarrin vepra ekstremiste, perpos sperdhredhjes se bishtit ne virtualitet ku ushqejne iluzionet.
relata refero
Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
Shqiponja me dy koka esht steme poashtu e serbeve, gjermaneve dhe MASONEVE.
Kurse minarja eshte vetem e muslimaneve, kurse ISLAMI eshte realitet i SHQIPTAREVE dhe SHQIPTARIS.
ALLAHU E MESHIROFT ADEM JASHARIN MJEKROSHIN!
Ja shife postimin tand o ti psiko, shqiponjen me dy krena nuk e prun as serbi e as gjermani ,por e gjeten ketu, ashtu siq e gjeten ata ostmanet e juaj yllin edhe hanen ketu,Kurse sa i perket adem jasharit qe ti mundohesh ta perdhosesh figuren e ti ,ky ka luftuar kunder mjekrroshav, se ti e din qe ata vllaznit tuaj qe te paguajn ty per kesi lloj perdhosjesh ,kan mjekrra te palara.
Ti nuk shajte flamurin po i mbrojte minaret-ti duke i mbrojt minaret po e falsifikon te verteten , minarja eshte nje diqka e pa vlefshme ne krahasim me simbolet komtare, ti po ta shiqosh se qfar shkruan te ben te dyshojm se ende ne trupin tand ke rranin e mongoleve te turkmenistanit ,te cilin rran ta la i ati yt amanet, e qe per lek ta shkelesh vendin qe te ka mbajt e te ka rrit.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sharri-Liburna : 06-03-2012 mė 10:23
Vazhdon te ofendosh palidhje, se paku e pranove se une NUK E SHAJTA FLAMURIN, po thash se minaret jane realitet i shqiptareve, pa marre parasysh se edhe dikush tjeter i perdor ato, njashtu sikurse shqiponja eshte realiteti yne edhepse perdoret poashtu nga serbet dhe nga te tjeret, andaj nuk eshte racionale te kerkohet prej ndonje shqiptari ta hjek shqiponjen vetem pse perdoret nga dikush tjeter poashtu, dhe njashtu nuk eshte racionale te kerkohet nga nje shqiptar musliman ta largoj minaren, sepse ajo eshte pjese e identitetit shqiptar, te cilet jane shumice dermuese muslimane...
A me te vertete jeni idiota apo shtireni si te tille???
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sharri-Liburna : 06-03-2012 mė 10:43
Tema eshte,FUNDAMENTALIZIMI KRISHTER KUNDER KOMBITE,mos e devijoni temen ,poqese don te debatoni er ket teme.....
[COLOR="Blue"][/COLO
Duart e plakes, jan duar te arta.
Per shqiptarin, pija tradicjonale eshte rakia, or mik!
Prej atyre qe shqipen e lexojne per s'mbrapshi nuk pres tjeter...
Ta them une me qarte, islami vjen nga jevgjiterit anadollake..., kjo eshte nje e vertete qe nuk shuhet me kohen, kaq.
Por ndonese krishterimi e ka origjinen e vet nga hebraizmi, por qe ploteson kete te fundit, islami kopjon dhe devijon komplet qe te dyja..., por nuk eshte ky problemi.
Nje vetem eshte problemi, qe vjen nga dajaku qe u servir shqiptarit me shekuj, ku po te refuzonte do ti pritej koka femijes..., apo e kam gabim???!
Me thuaj ti i zgjuar i stambollit, kur tu imponua me dhune krishterimi..., kur te vrane e te prene kristjanet qe te konvertoheshe...., ndersa islamin ta dhane me imponim e pra sot ai perdhunim kulturor dhe ai abort historik e ka te destinuar fundin! Shqiptaret ne kohe paqe a kan te qarte se nga vijne e kujt rrace i takojne, kush eshte feja e tyre, kjo me kohe do te behet determinante ne jeten socjale e kulturore, eshte themeli i mentalitetit evropian te cilit me kohe ne perkasim.
Vet fakti qe ti e une flasim ketu ne internet me liri fjale, nuk eshte automatikisht e garantuar, pasi mjafton pakez te spostohesh ne harte dhe te ndrejtohesh vendeve islamike, do te konstatosh lehte qe kjo liri themelore te mohoet e ku inicjativa dhe ballafaqimi eshte utopi!!!
Flasim lirshem fale mendimit te lire dhe mentalitetit perendimor qe i ka bazat ne krishterim, jo ne islam..., sikur do tju a kishte qejfi juve, pasi njihni vetem dhunen dhe kerrbaēin.
fakti qe bota perendimore ndihmon parreshtur shqiptaret e thote gjate, ku vetem per hir te historise legjendare dhe atyre shqiptareve qe u bene fli per Fe e Atdhe, sot perfitojne disa morracake per faktin qe shprehen ne shqip, kane fituar te drejten e perfaqesise te llapin sikur neper mejhanet... Keta shqipfolesa vetem vjellin vrere kur flitet per figurat me te shquara te Kombit, jane pikerisht ata qe duke ngrjtur lart minaret ulin automatikisht flamurin qe shqiptari pas shume humbjesh, e ngriti lart plot 100-vjet me pare!
Kush ishin ata qe nuk donin te ngrihej ky flamur, jo vetem greket e sllavet, por mbi te gjitha shqiptaret e bastarduar, ata xhonturqit shqiptar, si haxhi qamili i djeshem e si tipa si keta sot... qe sa tu prekesh turr-qit sikur i vrave baben.
Sidoqofte sot nuk ka me turq e se paku shqiptaret qe duan ta flakin tej ate fe te imponuar me dhune, qe beri ndarjen midis vellezerish te nje gjaku, munden fare lehte te mohojne e te kthehen sikur rrenjet e tyre, pasi qe rrenjet nuk i kane ne Azi...
Nuk pres te ndaj te njejtat ide me tipa si turqit shqipfoles, por te pakten flas per ate shumice qe me shpirt do te bashkohet me trungun e popullit te tij, sikur motit.
Ndryshe as qe mos te flitet per bashkim, pasi eshte hipokrite, neve ketu e spo merremi vesh, mendo te vijne mjekrroshat me pantallona treēerekshe...:-)
Hajt me t'mira! Kjo tregon qe jemi ne Europe e jo ne Persi, fal Zotit.
Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua
Krijoni Kontakt