Shpirti
Fiziku
Cfar do qe te sqaroj ? Se cfar eshte shpirti ?
Jo shkon edhe keshtu:
Paramendoje qe ti : Sot kur u fute Fap ne Makine, Fap qelesin, Fap ndeze veturen dhe Fap e fute ne marsh, Fap fillove ta vozisesh....dhe... Fap U bere copash ti dhe makina bashkeLarg qofte
Nuk shte shembull ky o byrazer. Ajo qe gjen makinen pas aksidentit te rende te gjen edhe ty. Per mos te folur pastaj qe kush e di se sa here nuk te ka ndezur makina dhe ke mare autobuzin
P.S
Scion
Tu mbarua boja per te shkruar ? E permblodhe te gjith ne nje rrjesht ? Apo me shpjegove iden e shpirtsqaruesve ?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EuroStar1 : 08-02-2012 mė 17:18
Revolution 1848
Teknologjia do te zhvillohet mire po pa i jep komand dikush eshte e pamundur qe ajo te reagoj. Pra nese nuk do te ket nevoj qe ta fusim ne marsh.. atehere do te behet me ze apo diqka te till por gjithmon do te jet dikush qe do ta komandoj. Dhe kurr pa komand nuk do te funksionoj asgje.
Ateistet, ushqejne nje dashuri te madhe ndaj diturise qoft kjo dhe kur vjen nga Antikiteti. E pavarsisht se ajo dije ishte ne nje stad zhvillimi ne raport me kohen e sot ato lloj dijesh quhen obsolete, nuk mund te mos i vleresoj per shkallen e llogjikes se larte qe percjellin nder lexues.
Keshtu, me nje pershendetje te vecante, nga thellesia e zemres te ftoj qe te mos e mbash veten arrogant se gjoja ne qafiret s'dijme gje, por jepi dy "Dinaret" e diturise sate te cmuar e na trego kendveshtrimin e nje myslimani ne lidhje me kete teme.
Adeus
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Jo, aspak nuk i kam ikur por nuk je duke me kuptuar.
Po, ashtu eshte dhe per ata edhe pagėzohemi. Pagezimi eshte Rilindje. Jezusi po thotė “Duhet tė lindni pėrsėri prej sė Larti”. Nuk e dij se si e keni kuptuar, por ketu Jezusi flet per pagezim - me uj dhe Frymė..., fjala eshte per Rilindje "PERSERI" thote Jezusi.
Per ndryshe ky eshte shkrimi origjinal.
*
John 3:5-8
5. Jesus answered Verily verily I say unto thee Except a man be born of water and of the Spirit he cannot __ enter into the kingdom of God
6. That which is born of the flesh is flesh and that which is born of the Spirit is spirit
7. Marvel not that I said unto thee Ye must be born again
8. The wind bloweth where it listeth and thou hearest the sound thereof but canst not tell whence it cometh and whither it goeth "so is every one that is born of the Spirit
Une nuk te kam ikur ne asnjė pyetje, ty mund ndodhe dhe te eshte dukur ashtu. Ma thuaj konkretisht se cka ika?
Unė lexoj vėlla dhe respektoj edhe te tejertė, por unė kur besoj dhe shpalli nje bindje timen e kam te mbėshtetur ne Shkrimet e Shenjta dhe ne zbulesa hyjnore.
Une thash se cka eshte Vetdija nėse e lexove.
Qenia eshte Shpirti “qenje e gjallė – shpirt i gjallė. Shumė mirė e thotė Bibla dhe kėtu secili - kushdoqoftė ai, duihet te jete i kujdesshėm sepse Shkrimi i Shenjt nuk mund te zhbėhet.
Tash nje korrigjim apo shtjellim tjetėr qe realisht ngjason me kėto qe thua por edhe dallon nga kjo qe thua. Sa her dhe ne secilin shkrim timin ne kete teme e thash se njeriu ėshtė njė lloj tre-uniteti;
ZOT krijoi njeriun pėr tė qenė njė lloj tre-uniteti, duke lidhur;
“frymėn, shpirtin dhe trupin”
And the very God of peace sanctify you wholly and I pray God your whole spirit and soul and body be preserved blameless unto the coming of our Lord Jesus Christ (1 Thessalonians 5;23)
Shpirti i njeriut ra, dėshtoj dhe u errėsua. Prandaj Zoti prap se pra Ai mbajti lidhjen me njeriun nepermes frymes, fryma e njeriut eshte vendi i Tij i banimit – fryma eshte JETA. Keshtu pra kur Zoti flet me njeriun, apo kur Shpirti i Shenjt vepron ne njeri, veprimi i Tij bėhet duke u bashkuar me frymen e njeriut, Zoti nėpėrmes frymės krijon nje unitet i cili e drejton, eapo e “qeveris” shpirtin - njeriun. Kėshstu qe, fryma – JETA qe eshte brenda njeriut se bashku me shpirtin e perdorin trupin e njeriut si mjet tė shprehuri.
E pra, ky eshte gabimi qe je duke e bere ti.
Soul (Vetedije) JO. Soul = Shpirti
Spirit (Qenie) JO. Spiriti = Fryma
Kjo eshte e jo ajo qe thua ti.
E kam postuar edhe njeher. Shėn Maria ne himnin e sajna thotė kėshtu:
46 And Mary said;
“My soul doth magnify the Lord”
47 "And my spirit hath rejoiced in God my Saviour"
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 08-02-2012 mė 20:14
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Krijoni Kontakt