Close
Faqja 86 prej 148 FillimFillim ... 3676848586878896136 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 851 deri 860 prej 1475
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Gravitacioni eshte faktori #1 qe percaktone lartesine/gjatesine e objekteve mbi siperfaqen e planeteve. Thene ndryshe, sa me i larte gravitacioni aq me e ulet lartesia. (Tani e dini pse alnete jane te shkurter ). Prove per kete jane pershembull baticat (Zbaticat) qe shkaktohen nga hena. ne base te ligjit te Newton-it graviteti Toke Hene (me sakte qendra Barycentrike) shkakton uljen e densitetit, i cili per kete arsye ndryshon volumin ose gjatesine.
    A nuk ishin dinozauret mbi faqe te dheut 200 milione vite me pare?
    Kishte hene atehere?
    Po tani qe ka Hene pse nuk ka me specie gjigande, kur prezenca e saj do te favorizonte prirjen e specieve drejt gjigandizmit ?!!!
    e leme fare

Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    Dodona e vjetër gjendet në malin e tomorrit .Ajo që sotë quhet Dodonë nuk është doodna e vjetër--por thjeshtë një qytet i fuqishëm molosë.

Ju që e keni lexuar Strabonin në pikën që fletë për pjesën e brëndëshme (jo bregdetare) besoj se e keni kuptuar shumë mirë se ku ndodhet Dodona -sipas antikitetit.Dodona gjendet atije ku e tha herodoti-straboni edhe që e drejtlexuan Naimi Çajupi Kristoforidhi-Samiu etje.

Do i lutesha gjithkujt që ka mundësi që të ngjyrosin hartën e zonës për të cilën fletë Straboni -lumi Erigon-malet e Pindit edhe qytetet që përmënd ai,edhe ta postoj në forum.Ky veprim do jetë kryevepra e gjithçkaje që kemi folur deri këtu.Ky veprim do i zgjuaj nga gjumi akademikët tanë qesharak.Ju lutëm lexojeni Strabonin edhe ngjyrosni hartën.
    Kjo ketu eshte cfare Straboni thote per Tomaros:

Une nuk kam dyshim se TOMAROS do te thote të marrosur sepse prifterinjte e Dodones i drogonin njerezit me avujt e gazeve , duke i futur ne gjendje halucinative.
    Kjo ndodhte gjate perpjekjeve te tyre per tu takuar me te afermit e vdekur.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Sic qartesisht shihet Straboni thote:
    TEMPULLI I DODONES ISHTE VENDOSUR NE BAZEN E MALIT TOMORR>

e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    A nuk ishin dinozauret mbi faqe te dheut 200 milione vite me pare?
    Kishte hene atehere?
    Po tani qe ka Hene pse nuk ka me specie gjigande, kur prezenca e saj do te favorizonte prirjen e specieve drejt gjigandizmit ?!!!
    e leme fare
    Nuk marr vesh se cfare ke thene.

Se pari ne nuk dime ne se kishte apo nuk kishte hene ne kohe te dinosaureve. Dime vetem qe Dinosauret ishin gjigande, njerezit te vegjel. Ekstrapolimi behet nga e ditura tek e panjuhura.

Madhesia trupore e specieve lidhet me ndryshimet gravitacionale (nuk po themi cfare i shkakton). Graviteti tokes eshte rritur sepse speciet jane shkurtuar.

Tani ne se ky ndryshim ka ndodhur, ne se nuk ka pasur Hene qe ne kohe te dinosaureve, dhe ne se prezenca e re e Henes eshte shkaku i ndryshimit te gravitacionit (3 te panjohura), Hena del qe te jete faktori i uljes se gravitetit ne Toke.

Sic shkrova me lart, teoria e batices deshmon qe prezenca Henes nuk e zvogelon, por e rrit gravitetin, keshtu qe Hena nuk duhet te kete qene shkaku i daljes se nje race inferiore.

E qarte?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 20-07-2008 më 13:20
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Orakulli ishte nje por jo i vetem. Shoqerohej gjithmone nga nje grup besnikesh te gatshem per te dhene jeten ne mbrojtje te saj. Funksionet e tyre kane qene te shumte dhe njeri e me i rendesisshmi, mirembajtja dhe sigurimi i pjeses me sekrete dhe te rendesishme te tempullit qe quhej adytum, aty ku orakulli perftonte gjendjen e transit.
    E megjithate Dodona mbetet unikale per menyren e parashikimit. Ajo nuk ngjason me asnje tempull tjeter, as me Delfin i cili eshte shume i fuqishem.
    Evans kur bente kerkimet ne Krete do te arrinte ne perfundimin se raca qe ndertoi ate civilizim kishte dhunti arkitekturore, qe i kalonin edhe ato te ndertuesve te piramidave te Egjiptit.
    Para renies te Atlantis, kasta prifterore u paralajmerua qe te largohej ne drejtime te ndryshme qe te ruhej FLAKA E TE VERTETES, e cila ruhej ne nje tempull te vecante ne nje vend te vecante ne Atlantis.
    E verteta e tempujve ka detyrimisht lidhje me Atlantisin. Kurse per gjendjen e transit, une di qe mund te bien edhe njerez krejt te zakonshem. Duhen disa detaje dhe NATYRISHT nje udheheqes/e qe shtyn njeriun ne ate faze. Kete e di me siguri, prandaj nuk besoj vetem te aftesi e individeve te vecante.
    POR ke shume te drejte kur mendon se ka nje perzgjedhje. E verteta nuk i dhurohet gjithkujt. Ata qe jane te perjashtuar, jane ata qe e fitojne me pune kete te drejte.
    Sipas Rosikrucianeve Platoni ishte pjestar i shkollave te dijeve ezoterike.
    Nuk eshte cudi qe ai shkruajti per Atlantiden.
    Kur permenda me siper qe njerezit mund te udhehiqen te gjithe per ne gjendje transi, por qe ka specifikime, kjo gje shkon cuditerisht ngjashmerisht me virgjerine e kerkuar per te arritur nivele te larta komunikimi me te shpirtin e te vertetes.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nuk marr vesh se cfare ke thene.

Se pari ne nuk dime ne se kishte apo nuk kishte hene ne kohe te dinosaureve. Dime vetem qe Dinosauret ishin gjigande, njerezit te vegjel. Ekstrapolimi behet nga e ditura tek e panjuhura.

Madhesia trupore e specieve lidhet me ndryshimet gravitacionale (nuk po themi cfare i shkakton). Graviteti tokes eshte rritur sepse speciet jane shkurtuar.

Tani ne se ky ndryshim ka ndodhur, ne se nuk ka pasur Hene qe ne kohe te dinosaureve, dhe ne se prezenca e re e Henes eshte shkaku i ndryshimit te gravitacionit (3 te panjohura), Hena del qe te jete faktori i uljes se gravitetit ne Toke.

Sic shkrova me lart, teoria e batices deshmon qe prezenca Henes nuk e zvogelon, por e rrit gravitetin, keshtu qe Hena nuk duhet te kete qene shkaku i daljes se nje race inferiore.

E qarte?
    meqenese di disa gjera nga gjeologjia,ne kte rast henologjia,po shkruaj diçka.
    origjina dhe mosha e henes eshte ne qender te nje debati shkencor.teoria me e mire eshte ajo sipas se ciles hena u formua nga perplasja e nje asteroid( me dimensione te ngjashme me marsin) me token kur kjo e fundit ishte akoma e nxehte,ne fazen e saj te pare te formimit(ky asteroid ndonjehere quhej Theia).
    materiali qe u shkeput nga impakti qendroi ne orbite perreth tokes dhe per efekt te forces gravitacionale u bashkua duke formuar henen.kjo quhet teoria e impaktit te madh.
    nje konferme e kesaj teorie derivon nga fakti qe kompozicioni i henes eshte identik me ate te mantelit tokesor te cileve ju mungojne elementet me te lehte(dihet qe dikur kur toka ishte akoma e nxehte korja e tokes nuk egzistonte)
    te cilet avulluan per mungese te nje atmosfere dhe te nje force gravitacionale per ti mbajtur bashke.
    inklinacioni i orbites se henes i hedh poshte teorite sipas se cilave,hena u formua se bashku me token,ose u kap me vone nga toka dhe u be satelit.
    perfundimi......hena eshte shume me e vjeter se dinosauret,hena ka moshe miliarda vjet.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga zenith Lexo Postimin
    nje konferme e kesaj teorie derivon nga fakti qe kompozicioni i henes eshte identik me ate te mantelit tokesor te cileve ju mungojne elementet me te lehte(dihet qe dikur kur toka ishte akoma e nxehte korja e tokes nuk egzistonte)
    te cilet avulluan per mungese te nje atmosfere dhe te nje force gravitacionale per ti mbajtur bashke..
    Teorite edhe me te fundit se sa kjo, duan te thone qe kompozimi henor ndryshon diametralisht nga ai tokesor. Nje asteroid qe njihet te kete rene ne gjirin e Mexikos ka qene shkaku i zhdukjes se dinosaureve ne periudhen jurasike dhe kalimin e tyre ne periudhen e kretusis dhe daljen e specieve te reja si Tiranosaur rex.

inklinacioni i orbites se henes i hedh poshte teorite sipas se cilave,hena u formua se bashku me token,ose u kap me vone nga toka dhe u be satelit.
    perfundimi......hena eshte shume me e vjeter se dinosauret,hena ka moshe miliarda vjet.
    Edhe sikur te shkojme me kete teori, qe hena eshte me a lashte se dinosauret, perfundojme se zvogelimi dhe dobesimi i specieve (nga Dinosaur ne krokodile dhe zogj) eshte bere pavaresisht nga Hena. Pra kemi nje faktor tjeter qe ka ndikur ne ndryshimin e specieve. Darvini thote evolucioni. Une them se po kishte evolucionin te tille, planetet do ishin bere njerez.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 21-07-2008 më 20:17
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Good point Styx.

Ka shume gjera tek postimi i zenith (do zoti nuk perjashtohesh dhe kete rradhe ) qe mund te komentohen gjate por do dilej shume nga tema qe eshte vetem per Dodonen.

p.s. Styx T-Rex ka jetuar ne Jurassic dhe u zhduk bashke me te tjeret ne te njejten kohe.

p.p.s. Po te doni ta vazhdojme kete teme e hapim tek shkenca se ka shume si per darvinizmin (jo evolucionin) ashtu dhe per henen qe na kane mbushur koken me pallavra...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ka shume gjera tek postimi i zenith (do zoti nuk perjashtohesh dhe kete rradhe ) qe mund te komentohen gjate por do dilej shume nga tema qe eshte vetem per Dodonen.
    Pse keshtu? Po testohet sa here mund te perjashtohet nje anetar gjate nje muaji? Forumis duhet t'i thote 100 here falemderit anetareve si Barati, ty vete, Baptisti, dias10, Alfeko dhe ketyre me te rinjve qe mbajne gjalle interesin per te lexuar ne forum.

p.s. Styx T-Rex ka jetuar ne Jurassic dhe u zhduk bashke me te tjeret ne te njejten kohe.
    Darius, kur nuk e di dicka them vete. T-REX eshte zhdukur nga te fundit sepse ishte superpredator. Kjo ka ndodhur ne kretasus pas periudhes jurasike kur u zhduk shumica. Kete e mora ne internet per verifikim te shpejte:

"T. rex lived during the late Cretaceous period, about 85 million to 65 million years "
    http://www.enchantedlearning.com/sub...Trexwhen.shtml
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Pse keshtu? Po testohet sa here mund te perjashtohet nje anetar gjate nje muaji?
    troppo divertente........

ps.complimenti,ironia e holle.

anyway,nje debat nuk fitohet me arrogance dhe perjashtime

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •