Ate e di une por dua te degjoj nje mendim qe PSE? (e pergjithsova orakujt per shtrirjen kohore)
p.s. Ate ngaterrimin tek tema e hartes e kisha nisur per ketu. Lol
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 19-07-2008 më 01:38
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Une mendoj se mund te jete e njejta arsye qe masonet nuk pranojne femra ne vllazerite e tyre.
Gjithashtu mund te kete lidhje me auren e tyre dhe me Henen, "aleaten" e tyre te perjetshme qe u jep fuqine. Ketu mund te gjendet edhe pergjigjia ne lidhje me ritet qe kryhen ne netet me hene te plote me femra te virgjera. Gjaku menstrual i virgjershave eshte perdorur per rite te ndryshme.
Nuk besoj se Dielli eshte femer. Drita mund te jete femer, por burimi i saj, Dielli nuk mendoj se eshte femer, edhe pse jane dy Diell e Hene/Mashkull e Femer - konkluzioni eshte dy ne nje.
Me pak fjale e konsideroj deri diku ceshtje "teknike". Dhunti te dhene ndaj njeres gjysem, e cila e ka shqisen e gjashte me te zhvilluar. Por nuk mendoj se ato jane nje hap para meshkujve.
Kisha e beri femren shtrige, por ama Djalli ishte mashkull.
Heqia e pushtetit te femrave nuk ka qene vetem nje reforme shoqerore, por Yjore besoj. Kjo mund te jete edhe nje arsye se perse ne Troje, Perendite u ndane ne dy kampe.
Po gjithsesi keto jane thjesht opinionet e mia.
img:
http://bp2.blogger.com/_qTDAEasFLtU/...00-h/00007.jpg
Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 19-07-2008 më 08:54
Une do ngrija pyetjen se perse ne kohen e Iliades ishin meshkuj, kurse me pas u bene femra ? Nese ndryshimi i gjinise se klerit nga mashkull ne femer nuk supozon njekohesisht marrjen e pushtetit ne shoqeri prej femrave,atehere nuk e kuptoj se perse nese ka pasur nje kalim nga femra tek mashkulli duhet te kete pasur se s'ben nje kalim te tille.
Greqia klasike i 'perkiste' meshkujve ne nje patriarkalizem pederastik por, njekohesisht kishte shume prifteresha neper tempuj.
Nuk marr vesh nga astrologjia ,por kam pershtypjen se kalimi duhet ti neshtrohet ndonje llogjike Yjore,sic tha edhe Barat,por vetem kalimi i klerit,pa pergjakje shoqerore.
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
duke njohur emrat pasues që pasojnë fjalën "i-je-re-ja= e shenjta/i" në linear b ,mendoj se shumica e perëndive ishin femra.Kështu thuhet edhe për qytetrimin e Knosos. ijeroja Kera-ijeroja Doera-ijeroja Pakana janë disa nga perëndit që shfaqen në linear b.
Për sa i përket Homerit në lidhje me çështjen..nuk mundë të jemi të sigurtë në se në të vërtet ato që ai tregon i përkasin mijvjeçarit të dytë para erës sonë,pasi Homeri u shkruajtë për herë të parë në shek 5 p e s...edhe një zotë e di se sa dorë u vu mbi ngjarjen edhe sistemet.
Me leje ustallarë, të ngatërroj një çikë qull dhe unë?
Ndoqa temën për Maat këtu dhe më bëri përshtypje një ndërhyrje e Baptistit. Po flitej për proselinoi - që lidhet me pellazgët dhe mungesën e Hënës dikur.
Baptist u përgjigj që një gjë e tillë (mungesa e Hënës, apo ndoshta largësia e madhe e saj nga toka) ishte e pamundur duke argumentuar lidhjen e periodave femërore me ciklin hënor.
Ka të drejtë deri diku.
Sepse, prej asaj gjuhës së lashtë helene fjala vaginë vjen nga hëna si dhe muaji. moon - μουνι, μνην, μηνας.
Dias, shife njëherë për vërtetim nëse ke mundësi.
Në një libër nga ato që ka qejf Darius (civilizime të humbura) nga ky autor: http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Charroux shpjegohej se ekzistenca e gjigantëve dikur vinte nga mungesa e Hënës dhe forca e gravitetit që ajo ushtronte mbi tokë.
Dmth ndryshimi prej Hënës (mungesës së saj apo jo) sjell ndryshime fizike.
Mirëpo interesantja vjen prej zotit judaik dhe dëbimit prej parajsës.
Para se të dëboheshin, nuk rezulton që femra të kishte perioda. Madje, kjo shenjë u cilësua si dënim i femrës, për "mëkatin" që kishte bërë.
Kalimi nga matriarkaliteti në patriarkalitet, duhet të jetë shoqëruar me ndryshime të tilla fizike (jo vetëm) që solli dhe qëndrimin që mbizotëron sot ndaj femrës këtu e të paktën 2000 vjet.
Këto.
p.s çka shkruajta më lart nuk përmban ndonjë vërtetim në të. Jeni të lirë ta trajtoni si të doni.
Ezekiel 25-17.
Kjo ne fakt nuk ben kundershti me dominimin absolut te hyjneshave femra ne folklorin tone,por ceshtja eshte sa mund te merret per baze ky fakt ne vleresimin e nje shoqerie si matriarkale. Te thote dikush psh se shoqeria e kreshnikeve ishte matriarkale vetem per kete fakt nuk besoj se dikushi eshte ne te drejte.
Kalimi i mbreterise nga Ati tek Biri, eshte nje proces interesant ,pasi impenjon
kalimin vetem per shkak te Gjakut e jo te ndonje vecorie tjeter te Birit.
Legjitimiteti i ketij kalimi ne cdo popull antik ka qene shqetesimi kryesor i Atit dhe gjithmone eshte ritualizuar per ti dhene shenjterim. Ne ritual sigurisht qe hynin elementet hyjnore pa te cilet nuk mund te legjitimohej kurrfare gjeje.
Teuta apo Olimpia qe jane femrat me te famshme (historike) europiane te antikitetit , ishin ne te vertete Regjente, pavaresisht se silleshin si mbreteresha absolutiste.
Kalimi nga Zeusi tek Dardani e nga ky tek femijet e nipcet meshkuj tregon te njejten gje, se kalimi nga Ati tek Biri implikon Gjakun.
Qe ka elemente femerore shume te rendesishem kjo eshte jashte cdo dyshimi,por te arrihet tek matriarkalizmi ne nje shoqeri kurpushteti kalon nga Ati tek Biri per shkak te Gjakut, mua me duket e guximshme.
E kam thene edhe tek nje teme tjeter, qe gjithe kalimi dorik nga Ourani tek Herkuli e me ne fund tek Hylli (mbreti tokesor) eshte nje perpjekje e vazhdueshme per legjitimimin e kalimit te pushtetit nga Ati tek Biri, pasi femra eshte krejtesisht 'e ngrire',Gjea,Rhea,Diona,Damatra. Keto permblidhen me nje emerues te perbashket Toka Meme.
Ky proces dorik kerkon legjitimimin e Hyllit (mbretit tokesor) e perdorimin ne shoqerine njerezore te te njejtit proces hyjnor te kalimit te pushtetit nga Ati tek Biri.
Edhe me Jezusin ,teoricenet kristiano-helenike bene te njejten gje, kaluan pushtetin nga Ati tek Biri por ne nje menyre rokamboleske.
Pra vazhdimesia pa pergjakje e shoqerise nepermjet figures se mbretit. Aty ku mbreterit levizen si pa te keq ka kaos social, ndersa aty ku ka kalim normal ka vazhdimesi e siguri sociale.
Kjo ishte nje fitore e madhe per shoqerine.
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
ËSHTË TJETËR GJË në se vërtetohet apo jo fizikishtë....me sa njoh unë është vërtetuar se hena u"shfaq më vonë".edhe tjetër gjë ajo që tregon botkuptimi pellazgë.Unë njohë fakte TË PAKUNDËRSHTUESHME MBISHKRIMORE që vërtetojnë "ardhjen ehënës" edhe Isiodin-pellazgët mburreshin se ishin më të vjeter se hëna......nxitohem...baptist do flasim herë tjetër.
LOL. Po jo mer lal, në greqishten e lashtë fjala për vaginën nuk ka qënë μουνί, por kryesisht δελφύς (e cila përshkruan edhe qepën e prerë, lol), e pastaj plot fjalë sipas qejfit, psh μυρρίνον, βληχώ etj.Sepse, prej asaj gjuhës së lashtë helene fjala vaginë vjen nga hëna si dhe muaji. moon - μουνι, μνην, μηνας.
Fjala μουνί është e greqishtes së sotme dhe për etimologjinë e saj ka dy mendime. 1. Mendimi i G. Meyer-it se vjen prej venecianishtes mona dhe 2. Mendimi i M. Filintas se vjen prej gr. së lashtë μνους (= push, qimet e holla).
μουνόδουλοι καταντήσαμε ... lol
Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.
Gott mit Uns
Erdhe të ngatërrosh qull dhe ti? lol
Më thuaj fjala homerike "muaj" cila ishte? Dhe nuk gjen asnjë lidhje midis muajit, hënës dhe periodave?
Në tekstin homerik, besoj se e ke pranuar dhe vetë që është teksti me pasurinë më të madhe të fjalëve. Kështu sinonimet e dialekteve të ndryshme, nuk përjashtohen. Hajt të gjejmë a është ky rasti në fjalë.
Alfeko, ja ku e ke një shkrim prej Herodotit:
Nuk e di tani a mund të bëhet lidhja midis zotit judaik të biblës, dhe karakteristikave fizike të ndryshueshme. Kjo madje është dhe sfida më e madhe e argumentit.ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΙ: ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΑΣ ΟΥΤΩΣ ΛΕΓΕΙ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΑΡΧΑΙΟΥΣ, ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.
Të dhëna të tilla ndryshimi fizik ka. Psh apandesiti, apo dhëmbët e pjekurisë.
Ndoshta njerëzit atëherë nuk ishin siç i njohim ne sot.
Ndryshuar për herë të fundit nga Julius : 19-07-2008 më 11:51
Ezekiel 25-17.
Krijoni Kontakt