Close
Faqja 68 prej 148 FillimFillim ... 1858666768697078118 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 671 deri 680 prej 1475
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Jemi prape te fiset "greke"?
    PO ...normal...
    Klaojme te tjetri

Dryopes
    A pre-Dorian Hellenic tribe already settled in the Spercheios valley (present Phthiotida) in Mycenaean times.
    ---------------------------
    DRYOPES Related to the tribe of Leleges, they were a barbarian tribe. They lived in the area between the mountains Oiti and Parnassus. They called their land Dryopis. Owing to Dorian pressure they evacuated their land and colonized Euboea, Karystos, Styra, Cyprus, Kythnos, Argolis (Asine, Nemea), Messinia, and Epirus. Main city: Drys.

------------------

Barbare ne Mikene???? Po sikur Lineari ishte gerqisht...

Po LELEGET apo mos jane LEKET <>

Leleges from Sparta colonized Messinia (King Polykaon)
    Leleges from Megara colonized Pylos (Messinia) and Pylos (Elis)
    Leleges in Epirus were neighbors of the tribe of Molossoi
    In Thessaly they succeeded the Pelasgoi

etj etj etj etj

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Nuk kemi dorëshkrime te lashta nga antikiteti....sepse antikiteti u perkthye nga PATERES TIS EKLISIAS....(baballaret e kishes) ne shekujt e 2-5 te eres sone...edhe detyrimishte qe ata "korrigjuan"gjithçka........

mbi mbishkrimet ..ne vende te hidhet drite ...mbulohen me errresire nga ku çdo mbishkrime i panjohur quhet .."nje dialekt i greqishtes"?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 26-09-2007 më 17:24

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    ps
    Darius, jemi mesuar me lista e vrroma
    E di po mbase se ke pare temen e re ne forumin tone ku Vehbija shpalos arsenalin e albanologjise dhe te kritikes ndaj atyre qe 'marrin kot'...

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Meqe jemi ne teme ku behet fjale per trashegimi e per vjedhje. Kisha dhe nje pietje te vogel. Mire qe u be "lapsus" dhe greku per pak kendoi lapçe...po doja te dija nje pergjigje ne lidhje me kete tjetren :

.................................................. ........
    Abantes (Amantes)
    A pre-Dorian Hellenic tribe mainly settled in Euboea and other regions of the Greek mainland, such as Phocis, the Argolid etc.
    .................................................. ..........................................
    Se kush jane Amantet dihet miiire fare. Po ne enciklopedine grek harrohet te thuhet
    Ja pse Atika ka qene gjithmone e banuar nga arvanitas...edhe sot ka plot fshatra te tille madje...

te vetmit shqiptare te vonet ne atike mesa percillet kane qene pellazget e Atikes,te cilet u debuan nga athinasit sepse u zbuluan minierat e argjentit ne Lauria dhe vajten tek vellezerit e tyre ne Lemnos...
    Je i sigurte qe arvanitasit jane pasardhes te fiseve pellazge te gadishullit pellazgjik ?
    qe pellazget jane paragreke ne greqi kete e pranon i madh edhe i vogel,po sa te sigurte jemi per vazhdimesine e paster shqiptare ne greqi? tokat e arvanistasve bejne pjese ne shqiperine etnike,e themi dot ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Hyj njeriu, nje, sikur te ishin vetem shqiptare qe levizen ne mesjete, do ishte kollaj qe te vertetohej, por edhe vete arvanitasit nuk e dine sa te lashte jane. Nje variant i lidh edhe me doret, por arvanitet ruajne akoma gjuhe jo greke. Gjuhen e BARBAREVE

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Hyj njeriu, nje, sikur te ishin vetem shqiptare qe levizen ne mesjete, do ishte kollaj qe te vertetohej, por edhe vete arvanitasit nuk e dine sa te lashte jane. Nje variant i lidh edhe me doret, por arvanitet ruajne akoma gjuhe jo greke. Gjuhen e BARBAREVE
    problemi behet edhe gjuhesor nese mendojme se arvanistasit nuk kane shkuar ne mesjete,jo vetem sepse flasin shqipe te paster,por edhe dialektin tosk,cka i ben pellazget e greqise toske...mund ta forcosh kete teori duke dhene kohen e diferencimit gjuhesor toske-gege ?

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    problemi behet edhe gjuhesor nese mendojme se arvanistasit nuk kane shkuar ne mesjete,jo vetem sepse flasin shqipe te paster,por edhe dialektin tosk,cka i ben pellazget e greqise toske...mund ta forcosh kete teori duke dhene kohen e diferencimit gjuhesor toske-gege ?
    Besoj do e kesh lexuar "Netet pellazgjike" te Karl Reinholdit . Ka informacion te bollshem per gjuhen e folur nga arvanitasit.
    Ka pasur padyshim nje levizje te fuqishme ne mesjete, por kjo nuk eshte zanafilla e vetme e avanitasve..pastaj ke elementin dorik qe eshte edhe ai nje "deja vu". Sa per gjuhen, a nuk mendon se mund te kete pasur nje te vetme dikur, pa dy dallime dialektore? Normal qe ka pasur, sepse eshte e njejta gjuhe qe i ka prodhuar dialektet dhe jo anasjelltas.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Besoj do e kesh lexuar "Netet pellazgjike" te Karl Reinholdit . Ka informacion te bollshem per gjuhen e folur nga arvanitasit.
    Ka pasur padyshim nje levizje te fuqishme ne mesjete, por kjo nuk eshte zanafilla e vetme e avanitasve..pastaj ke elementin dorik qe eshte edhe ai nje "deja vu". Sa per gjuhen, a nuk mendon se mund te kete pasur nje te vetme dikur, pa dy dallime dialektore? Normal qe ka pasur, sepse eshte e njejta gjuhe qe i ka prodhuar dialektet dhe jo anasjelltas.
    sme ka rene ne dore ky liber ,po ku ketu e ku atje e kam krijuar nje ide...sidoqofte,dialekti dorik na jepet si me i aferm me gegerishten...fjale menis eshte gegerisht.... Mendoj se gjuha shqipe eshte ndare shume shpejt e qe ne lashtesi ekzistonte nje e folur krahinore shqipe drejt toskerishtes e tjetra drejt gegerishtes...problemi qendron tek fakti qe mbishkrimet ne greqi dhe vete etruskishtja jane shpjeguar me se shumti me gegerishten,prandaj edhe nese arvanitasit do ishin te ngelur prej lashtesise do flisnin gegerisht....

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    "Aferdita ishte mbreteresha e detit. Ajo nihej me disa emra: Aegia, Epipontia, Thelasa, Pontia, Euploia dhe Pelasgia, nje perkthim i te ciles eshte Marina."

Margaret eshte po ashtu nje emertim i Afrodites. Margaritaret (perlat) jane guret e cmuar te Afrodites.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 21-10-2007 më 19:19
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Venus,Venere
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •