Ta ka dhene Genesis pergjigjen me lart per keto ide ty.Postuar më parë nga Baptist
Mirembetsh.
Ta ka dhene Genesis pergjigjen me lart per keto ide ty.Postuar më parë nga Baptist
Mirembetsh.
Pikesepari, koka ime nuk behet per faqe te zeze nga uji i burimeve te thella, sepse ai eshte uji me i i kulluar.Postuar më parë nga Baptist
Se dyti, a nuk the vete qe Troja gjendej ne Ide? Nje nga shkrimtaret e lashtesise te cilin e ke lexuar me siguri 16 vjet me pare sec ben nje lidhje te cuditshme, ne kapitullin qe flet per prirjet muzikore te Dardaneve te lerosur/te shpellave.
Troja dhe Dodon-a jane te lidhur pazgjidhshmerisht. Ne emer te kujt fliste prifteresha Dodones? Cila qe hyjnia pararendese e Zeusit?
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 14-03-2007 më 22:26
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Cfare ke kundra Digames ?Postuar më parë nga Baptist
Me fal, por tani po e tepron. Nuk je ti ai qe e kerkon ta kaloj cdo gje nepermjet "istambulit" ???????? Dhe kur vjen koha te hiqesh shqiptar permes Dardanise "Europiane"(edhe pse nje Dardani ka e ka pat).Kesaj agjendes tende: "Te gjithe shqiptaret ne 20km vend" po qe nevoja do vij edhe ne shqiperi dhe do t'ia fus dinamitin. More pisi grek,...
PS: Po merrem me ty se Justinianis nuk e llogaris me ne ket teme. Kur te vij te japi kontributin e tij, ateher po, ne te kundert te rri e ti bie daulles si jevgjit.
Darius shkrimet jashte teme, ose te perseritura te Justinianit lutem te fshish se tema ka 500 postime, nuk kemi kohe te merremi e ti shpjegojme tjetrit teorite perse Greket quhen Greker, apo nga i vjen emri.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Deri ne kete momente jam treguar shume tolerant me kete teme. Kam bere disa here paralajmerime madje dhe te ashpra po si kam shkuar deri ne fund me shpresen qe duke qene se ata kryesoret qe po mbajne kete teme jane njerez me njohuri tru dhe te pjekur, do e gjejne rrugen e komunikimit dhe sidomos do i qendrojne temes e cila dhe keshtu eshte zgjatur dhe veshtiresuar shume per lexuesin.
Justinian, (po te drejtohem vetem ty me emer meqe je 'i ri' ne kete forum dhe teme) teorite per pellagzet, helenet, hyllenet, iliret, greket e me the te thashe jo vetem qe jane diskutuar gjeresisht ne kete nenforum por jane konsumuar madje te dokumentuara me detaje dhe ne kete teme. Nqs nuk ke nerva te konsultosh me pare gjithe temen atehere me fal po smund te lejoj perseritje te argumentave.
Per te tjeret, ne vend qe te ulni gjakrat dhe te diskutoni me qetesi, beheni shkaktare te prishjes se temes dhe fjalorit me njeri tjetrin. Nuk zgjidhet rroli i viktimes duke akuzuar te tjeret per multinjohuri kur vete harrojme dhe e paraqesim veten si akademike dhe erudite pa dashur kurre te pranojme ate cka di dhe thote tjetri. Eshte kollaj te vihet gishti qe ky thote keshtu, ky ben keshtu, ky nuk e can koken, ky e can po aq di, etj etj etj... se kalojme jo vetem ne mendjemadhesi por dhe ne prishje totale te temes.
Ja u garantoj une qe mbas 29 faqeve dhe 560 shkrimeve me material ketu askush nga lexuesit ska nerva dhe deshire te futet dhe te lexoje kapje dhe sherre. Nese ka pergjigje qe smeritojne nje te tille por vete ironi dhe qellim per ta prishur atehere jeni ju qe ju intereson te ruhet tema e paster dhe pa nderhyrje qe mos ti pergjigjeni dhe ta injoroni. Me pas i pastroj une ato qe jane pa vend.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
E c'mund te kem une kunder digammes, qe e ruan me fort se greket pa e vene ne perdorim asnje here?Postuar më parë nga Genesis
O t'gjithe shqiptaret ne 20km²!Postuar më parë nga Genesis
Nuk mund ta sjell une per hatrin e turkut as grekut as kujtedo tjeter Trojen brenda 20km²-shit tend.
Pse ti xhan, nuk e ndertoi Leka Aleksandrine ne fshatin e tij te lindjes, ne Emathi?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Mos i repliko atit se vec me prish temen ka ardh. Mcef koken si struci nga Internret Kafenerat. Ndonje Klos-Vehbi eshte.
Ok. Nga Prilli, do kesh disa pjese te nje libri shume te vjeter per Digamen dhe Shqiperine. Se nuk e kam me vete tash.Postuar më parë nga Baptist
Gjithsesi nuk mund te rri pa u habitur qe ti, si zberthyes i termave te ndryshme dhe etimolog nuk e ke hasur kete gje, ose me sakte, nuk te ka grryer pak stomakun.
Per momentin, qe te marresh njohurite e parakoheshme dhe nevojshme shko ketu, se e paskan sjelle dhe ne google : http://books.google.com/books?vid=0x...=herbert+marsh
Pse Aleksandri e beri qytetin e tij ne Aleksandri ? Nje fakt kurioz, me sa di un Aleksandria ka patur formen e nje shqiponje po ta shikoje nga larg. Pak a shume keshtu u ri-"ndertua" edhe Janina ne kohen e Ali Pashait.
Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 24-03-2007 më 23:28
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Mua per t'ia thyer turrin grekut me mjafton aspirativi "H". Aty e andej pretendimet e tyre territoriale mund t'ju shnderrohen nje ender te keqe te pretendimeve tona ndaj territoreve te tyre.
Pse nuk ia vej rrotat Trojes si greket kalit ta sjell ate ne Shqiperi eshte e tepert te sqarohet, kam nevoje per dardanelet. Pse nuk e sjell Najshin (Justinianen I) ne Pristine prane Ulpianes (Justinianes II) eshte poaq arsye aparente se do duhej ta shkulja edhe Mollen e Kuqe me rrenje, po mos me bertasin nipat e atyre qe e kan mbjellur ne bashqe te vet atje dhe qe ende jane gjalle ne Pristine Skup e Stamboll.
Pse Taxh Mahalli nuk eshte ndertuar ne Arabi? Pse jane xhamijat me te bukura arabe ne Spanje? Perse nuk eshte Aja Sofia ne Greqi?
Me duket se pas ketyre pyetjeve do te perfundojne anksioziteti yt ne lidhje me "psene" e Trojes ne Turqi.
Tani serish te "Shumegjuheshja" Thothona.
Cila bjeshke ne regjionin qe presupozohet te jete Orakulli i Dodonaes thumbohet nga vetimat e motit te keq si ajo e Trojes dhe si ajo e Kretes?
Po pat nje bjeshke te permendur ku vecanerisht vret zoti, mos kerko me tutje aty eshte Dodona.
1. Lisi profetik i Dodones ishte i vrare reje.
2. Ai lis ishte zgure, por ishte regjeneruar dhe nuk ishte thare sic pritej.
3. Ne zguren e tij banonin pellasgèt ose pellubat profetik.
E sheh cfare dallimi semantik ka berthama "pell" ne gjuhen shqipe per dallim nga huazuesja e fjales, greqishtja. Ata me "pell:" nenkuptojne lejlek qe nuk ka lidhje...
Vet krijuesja e botes Eurinoma pellasge para se ta bente "vezen kozmike" u shnderrua ne pellumbeshe.
4. Dodona ishte edhe qender meteorologjike, qender e kontrollit meteorologjik, ajo edhe e shiste shiun sipas porosise se krahinave qe e frekuentonin.
Mua me bren vetem nje pyetje: a ishte ky Zeusi apo Apolloni? Cili ishte Thori, Zusi apo Apolloni, kush eshte perfaqesuesi origjinal i te Enjtes?
Aeneas Dardanus
Librin online e pashe dhe e shkarkova direkt. Ishte ne pdf por fatkeqesisht kur e konvertova ne word qe ta printoja me pas rezultoi te ishte jo tekst po imazh ne bitmapPostuar më parë nga Genesis
Nejse do e lexoj ne kompjuter por sikur te kishte ndonje version tekst te ketij libri do ishte shume mire.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Ma merr mendja, nese kerkon mund ta gjesh tek 300 dollarshi(aq eshte minimumi). Interesante, eshte fakti se ky liber, nuk ka botim te pjeses se dyte. Nuk di nese eshte shkruar ndonjehere, por pjesa e dyte duhet te bente fjale per origjinen e vet grekeve dhe gjuhes greke ne thellesi, pra pjesa me interesante. Libri kur doli ka hasur nje lloj sulmi te madh do thoja nga akademiket, pikerisht per subjektin qe trajton. Shqiptaret nuk permenden atje, por permenden vise te ndryshme dhe dialektet e tyre dhe vecantia e atyre dialekteve nga ajo qe me pas u quajt gjuhe "greke".Postuar më parë nga Darius
Ndersa per ket punen e PDF-ve, ke programe OCR ? Iris, Abby dhe Omnipage jane vetem disa nga kryesoret qe perdoren(se ka dhe programe shume te fuqishme qe i perdorin biblioteka te vecanta, si Vatikani psh, por qe nuk gjinden ne tregun normal. Gjithsesi e veshtire eshte te te mbaroj pune, se do harroj ndonje presje, ose ndonje fjale qe nuk eshte skanuar sic duhet me kriteret qe ajo kerkon dhe behet pune e nerveritshme te rrish e ta formatosh.
Postuar më parë nga Baptist
Aresyet jane te thella Baptist. Mbase nese lexon me kujdes librin e fundit te Miranda Vickersit, qe Sala nuk e la te botohet para zgjedhjeve, do kuptosh se cfare eshte bere, e cfare eshte shitur dhe cfare mund te jete shitur ne germimet Arkeologjike te kryera pas 1990.
Per punen e Dodones, kush e vrau(dogji) Lisin ?
Krijoni Kontakt