Close
Faqja 32 prej 148 FillimFillim ... 2230313233344282132 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 1475
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Kreksi
    Une jam kurioz te nxjerri sa me shume njohuri qoft hipoteza legjenda apo tregime t emoçme qe ka lidhje me kete epoke te erret te popujve te ballkanit, perkatesishte mbi ritet qe zhvilloheshin ne oraklin pellazg te dodones.

shnet
    Pse ashtu e trajtoni orakllen e Dodones n'France ? Problem i popujve te Ballkanit ?
    Epo shko mos pyt per teori e hipoteza tek shqipot, se ne akoma kemi bisht mrapa se ke marr vesht ti qe jeto n'France ? Ik pyt Serbt, Grekt, Bullgart e ndonje rrace tjeter shkijesh per teorite qe kerkon, se me siguri e kan perdor para nesh orakllen.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Ky eshte riprodhim i Dushkut Keltik. A e mori Dodona simbolin prej tyre apo anasjelltas? Druidet kane ngjashmeri ne praktikat / ritualet me ato te Ilireve
    Kelti dhe Iliri>>>bijte e ciklopit
    Dy te paret kane edhe dushkun simbol..te tretin nuk e di
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Edhe druidet e kane si simbol. E gjen kollaj po te kerkosh per druid's wica dhe do e hasesh shpesh si peme. Se di simboliken pasi sme intereson wica apo cdo gje qe ka lidhje me magjine por e kam pare neper disa libra mbi druidet.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Cilet jane druided? C'do me thene druid?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Besoj se spo tallesh me kete pyetje? Ti e di shume mire qe cfare kane qene druidet po se marr vesh pse e ben ate pyetje dhe pse ne ate menyre.

Nejse arsyeja pse e vazhdova ne teme eshte qe nder teorite e shumta une jam me ate qe druidet kane qene prifterinj te atlantasve dhe qe mberriten ne brigjet e Uellsit mbas katastrofes apo permbytjes. Megjithese i ndajne dhe i bashkojne, shumica mendon se druidet nuk jane gje tjeter vecse keltet.

p.s. se harrova te te pergjigjem, druid do te thote oak=lis si dhe nimfe e drurit

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Perse te duket tallje Darius? tema nuk eshte vetem per kenaqesine time te leximit, jo? Shpjegimi eshte i nevojshem qe te kuptojme lidhjet e Dodones me elementet e rinj qe po paraqiten.

E ke lexuar gje Pukevilin? Ai sikur gjen nje historik te njerezve qe nuk e shkruanin historine e tyre per shkak te mallkimit. Kjo race per te cilen ai flet shquhej per besnikeri dhe mbajtjen e fjales, dashurine per drunjte dhe Bletet. Dhe ne mos gabohem qene ende ne Ballkan ne me pak se 2 shekuj qe sot.

Druided kishin nje atashim te madh me rrethin. Rrethin qe kafshon bishtin e tij, (Barat u nxitove pak ketu), dhe per konstelacionin e Hojeve te Bletes.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Pukevilin e kam lexuar madje kam bere dhe shkrim ne Albasoul per te por nuk e kam parasysh ate te njerezve qe nuk shkruan dot historine per shkak te mallkimit. Ose dhe mund te me kete shpetuar pasi sjane gjera qe fiksohen nese nuk ke nje objektiv te caktuar kur e lexon. Por di kete tjetren qe ne librin ku ai shkruan per Druidet, 30 faqet e para ne te cilat permendet origjina e tyre dhe lidhja me pellazget jane zhdukur dhe sgjehen me.
    Sa per rrethin ke te drejte, eshte shume e vertete qe druidet kishin jo vetem atashim por edhe venerim per rrethin. Me konstelaconin e Hojeve te Bletes ke parasysh Pleiadet?

Dhe nje dicka tjeter qe mendoj se ka lidhje me temen:

A e di njeri nese zbulimi i Michael Ventrit ne diskun e Faestos permbante dhe disa gjera per Dodonen? Kam degjuar qe ky ka qene dhe shkaku i vdekjes se tij misterioze. Pse mbahen sekrete kater volumet e tjera te Ugolinit dhe pse mbahet sekret Sinodi i Aristotelit?

Te gjitha ato qe kam lexuar me cojne ne perfundim qe jo vetem fshihet dicka e madhe mbi Dodonen por edhe nje lidhje e pellazgeve jo vetem me iliret por edhe perpara vete pellazgeve me ata qe permendem me siper.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Zecharia Sitchin, me duket se i ben lidhje Inkasve me Etrusket, duke evidentuar ngjashmeri te theksuara mes tyre, por c'ne nuk gjeneden dot rrenjete me te aferta te Etruskeve...c ne nuk hidhen syte nga Alba ?
    Ne Chimu te Peruse konservohen varre dhe mbetje identike si ne varrezta etruske
    Amhara ose Aymara, qe jetuan ne Ameria (Amelia) antike, nen emrin e Amr, adhuronin APU ILLU, zotin e rrufeve qe jetonte ne malin Soracte te Bolivise, ndersa romanet ndertuan ne malin Soracte, ashtu si kendohet edhe nga Oraci, nje tempull per APOLLON

Nejse arsyeja pse e vazhdova ne teme eshte qe nder teorite e shumta une jam me ate qe druidet kane qene prifterinj te atlantasve dhe qe mberriten ne brigjet e Uellsit mbas katastrofes apo permbytjes.

Edhe druidet kane te njejten histori permbytje vetem me emra pak me ndryshe...
    Tani o eshte perseritur gjithandej e njejta muzike si disk i stonuar ku secili e rrefen historine sipas versionit te tij, ose ka qene nje flote me varka ku kapitenet ishin te tere Noah

,,,Po gjithsesi praktikat e druideve jane njelloj si te pellazgeve, pavarsisht se askush se hedh dot poshte faktin se Dodona ishte me e lashta ...gje qe te con ne mendimin se dushku e ka bazen ne ballkan..

Pema e jetes, mbase u quajt e jetes sepse Deukalioni e ndertoi varken me dushk dodonas..por cudia eshte se c do ne sfond te betejes se anunakit?!...apo ndonje nga anunaket ishte prej Delvine

ps
    Per punen e gjarperit nuk u nxitova sepse thjesht vura ne pah ekstremitetet e postimit

Pema e Jetes eshte e pranishme ne shume tema te vizatuara per Annunakit. Kjo lidhet me faktin qe ata zoteronin sekretin e pavdeksise dhe te njohurise (shpesh Tree of Life gabimisht konsiderohet vetem si sekreti i pavdeksise) ose urtesise.
    Me kujtohen krahasimet e pleqve ne Shqiperi kur thoshin qe flet me mend dhe me urtesi si nje lis i mocem

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •