Close
Faqja 31 prej 148 FillimFillim ... 2129303132334181131 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 301 deri 310 prej 1475
    Une them qe per momentin duhet te perqendrohemi tek tingulli pitagorian. (sjam dakort kur thua qe piramidave ju mungon ky tingull dhe do ta mbush mendjen per te kunderten). Ne kete moment nuk e kam por mbase sot ne darke do mundohem te sjell materialin e kombinimit harmonik dhe trekendeshit ku perfshihet dhe Dodona. Kjo eshte dhe e fshehta e madhe. Rezonimi i gjithe planetit si nje trup i vetem dhe qe ndjek ligjet e harmonise zanore te cilat ndikojne direkt ne gjendjen shpirterore dhe rrjedhimisht ne ate materiale te njerezve. Eshte veshtire ta besh kete teme nen kete kendveshtrim pasi zgjerohet dhe ne drejtime te tjera dhe do perfshihet shume edhe paranormalja sic the ti por mbase ka ardhur koha qe njerezit te kuptojne me masivisht qe gjerat ne kete bote jane shume pak fizike dhe shume me teper shpirterore.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Lajmi i fundit per Etrusket nga The Economist. Duke mos pasur menyre direkte per te deduktuar prej-ardhjen e tyre, disa gjeneticiste Italiane kane bere analizen e mtDNA te lopeve ne Toscana (zemra e Etrurias). Sipas revistes, lopet kane prejardhje nga Ballkani, Anadolli, dhe Lindja e Mesme. Per rrjedhoje, edhe njerezit qe i kane pasur ne pronesi keto lope duhet te kene prejardhjen nga keto treva.

http://www.economist.com/science/dis...ory_id=8697524
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Do ishte mire qe tema te merte ate drejtim pasi do te hidheshin ide te reja dhe do e perqendroheshim besoj ne drejtimin e duhur...

Tani une kam edhe nje pyetje per ty Darius

Ne foton qe po bashkangjis, a nuk te duket se pema qe eshte ne sfond te jete disi e njohur nga paraqitja?

Personalisht mendoj se eshte pikerisht DUSHK
    Koincidence?
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    ketu eshte edhe nje gjethe per ti bere krahasim, po mua me duket pikerisht si DUSHK...
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Po dushk eshte. Ashtu me duket edhe mua. Dhe dicka tjeter, po fotoja e mesiperme eshte nje pjesa nga beteja e Annunakit dhe pema siper i bie te jete e ashtuquajtura Pema e Jetes ose Tree of Life. Interesante...

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Jo interesante po jashte mase e cuditshme, po qe se i bashkengjit arken e Noese, ndihmesen qe iu dha ketij te fundit nga Zoterit, te gjitha ngjashmerite qe ka mitologjia pellazgjike me ate sumere...
    Tani nje pyetje del:
    A e vodhen vetem greket mitologjine pellazge apo pellazget si PRE-HENORE jane enigma e njerezimit?

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga BARAT
    A e vodhen vetem greket mitologjine pellazge apo pellazget si PRE-HENORE jane enigma e njerezimit?

Pyetje me interesante do ishte: a e humbem ne 'pellazgjiket e vete-deklaruar' kete mitologji se vallai une e mesova prej Homerit.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Nga Homeri nuk ke mesuar asgje ti, vec ate qe eshte rishkruar. Homeri ka qene poet pellazg, madje ka pas qene dhe pasardhes i linjes mbreterore te Thrakasve. As ka te bej fare me Greket.

Cdo gje qe po e meson tani po e meson nga populli yne, dhe traditat e tia qe perputhen ne menyre "te cuditshme"(per ty qe na quan se jemi vetdeklaruar pellazge) me ato te lashtat.

Nese ne Kongresin e Gjuhes do vendoseshe alfabeti "Grek" cfare do thuheshe sot, ose cfare do thoje ti me sakte ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar më parë nga BARAT

ka lidhje se nese mer per baze nje nga teorite e krijimit te henes i bie qe te kete egzistuar nje civilizim qe para perplasjes se tokes me nje planet tjeter gje qer solli krijimin e henes (nuk dua te zgjatem ne kete drejtim sepse e bera posten me qellim terheqjen e vemendjes se pellazgu i pare eshte njeriu i pare i tokes)
    ...po natyrisht qe se kisha kete poste per katerkembeshat

Se kisha harruar te pergjigjesha per kete lol. Eshte nje autor qe e ka sqaruar mese miri kete mundesi, madje me te dhena shkencore dhe te faktuar aq sa i mbyllen te gjithe dyert se ju drodhi themelet e shkences dhe me tej se aq. Quhet Immanuel Velikovsky dhe libri i tij titullohet World in Collision. Ja vlen shume te lexohet. Ai djalosh aty jep dhe ca te dhena te cuditshme per henen dhe pse-ne nuk e kane te permendur ne lashtesi...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Qe Dodona eshte nje orakel, simbol shpirteror, e kuptuam kete por se çfare ka shtyre qe dushku te jete simbol i Dodones ?
    Dhe per çudi, ne kemi disa banor ne kosove qe kan mbiemrin Dushku, a thue mos eshte rastesi apo jan njerez qe kan ditur diç per rituelin e dushkut ?
    Se mua nukma merr mendja se dikur ne koherat e vjetra te merrnin dushkun etharë, dushke i pa vlere si te thuash, qe as nuk hahet e as nuk pihet, po a thua mos kan nxjerrur ndonje liker nga ky dushk, ndonje ilaç sherues nga prifterinjet fshehuarazi, apo ku eshte ketu sekreti i dushkut ?

Vertete se ketu jane mbushur perplote faqe e faqe por ende nuk kemi nxjerrur nje definision(perfundim) si duhet mbi Dodonen e shenjtë qe me siguri meriton kujdes e veshtrim gjykime e mendime te drejta nga koha moderne e jo vetem se referanca te autorve ne gjuhe te huaja pastaje pasto e ku ta di une edhe dalje komplete nga tema.
    Une jam kurioz te nxjerri sa me shume njohuri qoft hipoteza legjenda apo tregime t emoçme qe ka lidhje me kete epoke te erret te popujve te ballkanit, perkatesishte mbi ritet qe zhvilloheshin ne oraklin pellazg te dodones.

shnet

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •