Close
Faqja 25 prej 148 FillimFillim ... 1523242526273575125 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 1475
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Vaftis
    po a nuk paska vend me kte emer no kosove fare ti zoteri baraka apo vetem shqiperia e paska kete licence?
    ftohi kryt he burr....mos u nxeh
    po qe se e ka licensen vetem Azia per Trojen
    Genesis, si TEJET i vjeter i futen nje te mbuluar me uje..po gjithsesi ka plot Shqiperia qe as nuk jane zbuluar akoma

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Darius
    Kisha nje pyetje te vogel dhe paska jashte temes. Baptist kur thua pellazget matriarkal, cfare ke parasysh?

Arsyeja pse te pyes eshte tek termi qe mendoj se nuk po perdoret sakte (mund te jem dhe gabim). Ne periudhen qe po flasim ska patur shoqeri matriarkale po shoqeri matrisktike apo matrifokale dhe jo matriarkale pasi kjo e fundit presupozon dominimin femeror. Ndersa dy te parat kane qene kultura barazie qe sic i referohet Dr Gimbutas: "Great Goddes apo Mother Goddes culture" qe fokusoheshin ne rrolin maternal te femres por si thelb i kosmologjise se tyre dhe jo rrolit tributar.
    E gjithe teoria ime ndertohet ne destabilizimin e shoqrise pellasge e cila per shekuj kishte kultivuar barazine gjinore dhe pushtetare. Pellasget ishin shoqeri ne realitet ambivalente nga ky aspekt. Kishin punet dhe pergjegjesite e ndara dhe te pacenueshme te dy palet.

Por kjo nuk zgjati pergjithmone...

Ndonese gjurmet e kesaj barazie gjinore ne pushtet te perbashket gjallon mire ne traditen tone zakonore kulturore te detyrat dhe pergjegjesite e nocionit Zoja dhe Zoti i shtepise me Kanunin tone te lashte.

Matriarkati ne realitet nuk u zhduk kurre, ai vetem u terhoq, ne subterren. Masoneria edhe sot eshte nen pushtetin e grave, grailit.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Baptist
    Masoneria edhe sot eshte nen pushtetin e grave, grailit.
    Jemi shume jashte teme ketu po me duhet te te kundershtoj fuqishem per kete fraze

E vazhdojme ndonjehere tjeter dhe ne tjeter nenforum.

Ndersa me ate teorine qe ke ndertuar aty ja ke futur qypit kot me kot se skane lidhje fare. Une te pyes direkt ti ma dredh. Thuaj o njeri qe se di dhe ska nevoje per pergjigje...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Lidhur me Theben:

“Ne vendin e Thebës (para fenikasve - Styx) dikur ekzistonte fshati Enheleja”
    G. Zipel

Tani hidhuni dhe flisni per Enhelete e Egjiptit dhe te Azise te para kohes se Kadmit.

Per Skeletin:

“Cfare me cuditi mua eshte kjo. Ka nje qytet te vogel ne Lidi qe quhet “Dyert e Tamenit". Nje kreshte u copetua nga stuhia dhe dolen ne pah eshtra qe ishin njerezore, por te nje madhesie qe askush nuk do i kishte menduar. Historia u shpernda se qene eshtrat e Gerjonit, djale i Kryeartit, dhe se ndenjesja qe e atij po ashtu. Sepse vertet ka nje ndenjese te gdhendur mu ne mal. Dhe eshte nje rreke e rrembyer e quajtuar…. dhe njerezit qe i afrohen takojne me briret e gjedhit … sepse gjedhet e Gerjonit qene te shquar. Lidianet vete deshmojne qe ky skelet eshte i Hyllit, birit te Tokes, emrin e te cilit mban lumi. Thone po ashtu qe Herkules ne kete rruge per tek Kerthiza e Botes (Omphales) ja vuri emrin te birit Hyllus, si emri i lumit”.

Darius, kam nje sugjerim qe mund te jete i mundur ose jo. A mund te jete kjo teme si ombrelle e nje cikli temash, qe te mos vijme rrotull forumit ti gjejme? Tema Maat-es duhet te beje pjese ne te patjeter, si edhe nje pjese e mire ne mos e tere tema Aleksandrit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 16-02-2007 më 21:49
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Tani shih ti ekstremet:
    Styxi ben cmos te sjell gjithe qytetet me me fame historike ne territorin e shqipreise se sotme te cunguar, kurse ky ia fale drecit fare; Na ben popull pa atdhe si semitet.
    Jo, Baptist. Nuk me pelqen te pervetesoj meritat e te tjetereve, qofshin keto historike. Se dyti, nuk jam une qe i vendos keto qytete ne ballkan, por shkrimet e pafshira ende, qe dhe aryeja pse hezitoj te jap reference te plote neper forume.
    Se treti, nuk kam preference ne Shqiperine e cunguar, te madhe, apo Greqi, mjafton te jene ne vendin ku kane qene dhe duhet te jene.

Kurse popull pa Atdhe, neqoftese nuk ben teoria jote, ajo e Baratit as nuk skermit siperfaqen. Nuk ishe ti mbreme qe i bere Hititet dhe Babilonine Dardane? Tani, bazuar ne shkencen historike te sotme, Babilonia/Sumeret jane kultura me e lashte e zbuluar, qe si rregull treshi i ben dardanet endacake prej lindjes se mesme ne brigjet pellazge-greke. Apo s'e kishe menduar keshtu?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    C'ju thua ti atehere pushtimeve te Aleksandrit? Ndiq hapat e pushtimeve te tij dhe do te shohesh nje marshute tradicionale te pushtimeve tona neper ato vise.

Aleskandri ne njefar menyre ishte "priftereshe" e derguar nga Misionaria Protectiva.
    Detyra e tij kishte pak ngjyre te inkiuzicionit poashtu duhej riestabluar njekohesisht edhe sherbimet e kultit ne gjithe pikat ku kishte pushtet te trasheguar "shpirteror" Olimpia.

Misionaret pellasg kishin perhapur faren e tyre pertej babilonise dhe egjiptit, kishin rrjetin me te zhvilluar te informimint te estabular ndonjehere ne histori...
    gjera qe veshtire i kap mendja e injorances se njeriut modern...
    ...
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Aleskandri ne njefar menyre ishte "priftereshe" e derguar nga Misionaria Protectiva.
    ...gjera qe veshtire i kap mendja e injorances se njeriut modern......
    Ja qe per fat kemi edhe erudite ne mes tone.

Po le menjane rolin spiritual te kolonizimit Aleksandrinm, te cilin nuk kam problem ta pranoj pasi me duket i llogjikshem. Pyetja ime eshte njelloj si ajo e Genesis me lart, por ne nje rrafsh me te gjere. Si ka mundesi qe nje evoluim kaq i larte spiritual nuk qenka shoqeruar me vlera materiale kulturore ne Dardani ? Sepse ne kemi deshmi qe tilla nga Balilonia, Persia, Egjipti, jo? Por asgje nga Dardania. Si eshte e mundur qe ky civilizim spiritual kaq i larte me network nots, etj. ndodhet jashte qyteteve /poliseve te shquar te civilizimit qe kane "mbijetuar" kujtesen e historise njerezore.

Per ta bajatizuar po jap si shembull nje Amerike me nivelin me te larte te teknologjise se botes korente, por vetem me katunde, sepse Silicon Valley, NASA, NY etj i perkasin Afrikes. Si duket vullkanet thajne vetem lumenjte, por i lene te paprekuar vlerat arkeologjike.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pallasi ose Palladiumi thone te kete qene statuja Athines me Sy te Kalter.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    styx
    Shume bukur, cka ta merr mendja, a eshte me i zhvilluar nju-jorku a londra?
    Perse vazhdimisht kemi ndertuar qendra te medha qytetare pikerisht ne troje konstantinopol stamboll?

Po harron se Odiseu ky mbret me famen me te larte boterore e kishte kravatin e tij te marteses te gdhendur ne lenin e nje lisi te stermocem, e kishte struguar vet.
    po harron se fabula e fteses se Odiseut per lufte dhe anekdota se ai po behej si i marre se po lavronte token dhe po mbillte kripe, eshte keqinterpretuar nga greket nga nje pikture antike sepse ajo tregonte varferine e Odiseut, dhe shkaku pse ky pellasg i cili ishte i lidhur edhe me kultin e kaut (ballkan) edhe me kultin e gomarit (frigji) megjithate detyrohet te marre pjese ne lufte ishin shkaqet ekonomike.
    Ku vend ka qen tradicionalisht i varfer.

Nuk ishe pse ndertoje qytete te medha ne kete vend sepse nuk kishte kushte per ekonomi, ndersa tregtija ishte e pamundur e rrezikshme dhe pafrytshme se duhej kaluar bjeshke dhe rruge te rrezikshme dhe te mundimshme per nje fitim te paket dhe absolutisht te pasigurt.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nuk jam dakord.

Le te heqim krevatin e Odiseut menjane, qe qe ndertuar mbi shtratin e lisit ne mos per arsye romantike, se paku per arsye spirituale (LIS dmth).

Perse erdhen kolonizatoret qe sot i quajme "greke te rinj" ne nje vend kaq te varfer sac e pershkruan?

Ne se nje fare varferie ka pllakosur Ballkanin, per mendimin tim ka qene ne nje hark te caktuar kohor. Me se/nga se ngrit ky network?
    Aeneas Dardanus

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •