Ku eshte Suhareka e kosoves, perse nuk ka lum aty?
Ku eshte Suhareka e kosoves, perse nuk ka lum aty?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Bej kujdes me kete deklaratePostuar më parë nga Baptist
![]()
Me kete pergjigje i ke dhene zgjidhje enigmes me te madhe qe mundon sot egjyptologet dhe arkeologet ne pergjithesi qe eshte shfaqja e papritur e civilizimit ne nje stad te zhvilluar ne luginen e Nilit.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Mos me ik nga dega ne dege. Nuk po flas per nje lum, jane disa. Ku jane lumenjte e Trojes ate me thuaj. Apo per 3000 vjet u tha cdo gje ? Siduket paska fillu me kohe industrializimi dhe "ngrohja globale". Do na ken rrejt qe na thane se ka fillu me Adam Smithin cdo gje, pranej dhe ne Shqiptaret qekena kaq mrapa.Postuar më parë nga Baptist
Ku jane lumenjte e Trojes meqe qenka kaq e sigurte puna. He de, hape tere ate teme per Maten, e spo me provon dot se Troja ndodhet atje ku te gjithe besojne se ndodhet ?
Kreks, behe pak identifikimin po qe. Ku ishte Troja ne hartat e viteve 1500 ? Ose me sakte si "humbi" Troja, ky civilizim kaq i madh per tu rigjetur nga mbreteria Greko-Daneze ? Pastaj ketu nuk flitet vetem per Trojen, por per nje sere qytetesh te tjera qe nuk duhet te jene aty ku jane. Si u vendos emri i ishujve ne Greqi pas 1821 ?
Darius, je i lire qe keto replika ti cosh nga ndonje teme e Trojes.
Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 16-02-2007 më 15:55
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Edhe dicka, nese Styxi con Teben ne shqiperi, niset nga disa premisa te tjera. Ti Baptist, po mundohesh te justifikosh cdo gje duke mbajtur teorite me te kohes per nje "azi pellazge". Nuk di kush ka me "faj", ai qe mundohet te gjej te verteten, apo ai qe niset me teorite qe ekzistojne dhe mundohet ta pershtasi cdo gje per te miren e kombit.
Do biesh rende shume rende me ndonje studim nga kritikat, sepse historia eshte bere e atille qe gjithmone te kete mundesi tjetri te te nxjerri jashtloje.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
O fil colins a peter gabriel a cili ke ti, rrenimi i trojes nuk e u be nga pellasget matriarkal, eshte kjo nje mburrje shqiptarqe tradicionale. trojen e rrenoi poseidoni.Postuar më parë nga Genesis
fuqia e tokes dhe e thellesive te detit. Terrmeti. Kemi qene njehere rreshqitas ne kete teme. Posejdoni tritonid eshte ai qe rrenoi Trojen. Simbol i terrmetit dhe aktiviteteve tokesore. Lufta e Trojes perputhet mjaft mire me shperthimin ne Kitera. Me periudhen e urise dhe mortjes ne Egjipt, shiun e kuq nilin e pergjakur datimi i kiteres nuk eshte bere si duhet dhe ai luhatet 300 vjete. 300-vjeteshi i poshtem pershtatet me luften e trojes. Por pa hiq keto. Kali e rrenoi Trojen, e kali eshte simbol i Terrmetit. Aktiviteti vullkanik eshte i pranishem ne Iliade. por pershkrueht vetem me nje varg. Kur llava perfshine lumin. Terrmeti i shekullit VI ne dardanine evropiani poashtu prisi shume lumeje dhe burian te rinje. Lexo kronikat e kohes. Pse kapesh per boren e parvjeteshit. Ku eshte? -he po s'eshte me! ku ta gjej. Ata lumej jane te gjithe si tek ne ketu lumenj qe varen nga meshira e Zeusit. (Reshjeve sezonale) Dhe sasia e tyre ka ndryshuar thekshem per 3500 vjete.
Ne troje ekziston je brez disa cm i trashe i nje pluhuri te verdhe sulfurik me origjine vullkanike mes stratumeve te lokalitetit. Nese e ke pare Emisionin e Karl Sagan 1985 ndoshta te kujtohet ky detal. Nje depertim sado i vogel i llaves afer siperfaqes se lumit mund ta mbylle ate pergjithmone. ka me qindra lumej nentokesor qe nuk i shohim kurre.
Dmth, juve nuk u bejne pershtypje qindra referenca autoresh nga periudha te ndryshme qe permendin vendndodhjen e trojes dhe kontinentin te cilit i takon.
Ja nuk qenka kjo qimja ketu - koka nuk i takon filanit se ai kishte edhe nje qime tetu te balli. e di une jam i sigurt.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Varri eshte ne Majen e Hekurave..po gjithsesi Shqiperia ka pasur nje mori rastesh ku jane gjetur eshtar te permasava jashte normales. Sipas pleqve njerezit e moteve te vjetra i kishim me permasa trupore me te medha. Quhet Maja e Hekurave sepse dikur aty ishte port dhe qendronin anijet..jane gjetur edhe shenjacitim nga Styx
Per cilin mal behet fjale Barat? Kam nje ide pothuaj te sakte se per cilin skelet behet fjale. Madje edhe lumin.
Ka pasur raste kur jane gjetur eshtra njerezish te permasave te medha dhe kane menduar se jane eshtra kuajsh
Nuk eshte falur vete Skenderbeu po eshte kurorezuar vete Gjergji...GenesisUn di qe ne Vaun e Dejes, prijesit e Enver Hoxhes kane hedhur ne ere nje Kishe shume te vjeter, sepse atje faleshin puntoret. Thuhet qe ne ate Kishe faleshe dhe vete Skenderbeu. Nuk besoj te jete territor kaq i "paeksploruar" Vau i Dejes. Mire do besh te shkosh nese ke mundesi. Pastaj car kujton ti, si iken Austriaket dhe e morren civilizimin e Komanit brenda nates ? Eh mo BARAT, e Vaftis eshte germuar dhe andej nga ne, sa te duash, pyet Akademine te te thote se cka shitur.
dhe po eshte e vertete e kane rrenuar. Ne ate zone ehste qyteti i lashte i Shurdhahut i cili eshte pjeserisht i mbuluar nga liqeni i Vaut te Dejes. Ky i fundit mbulon edhe nje pjese te madhe te kishave te zones, por kisha qe permend Genesis eshte aktualisht ne toke edhe pse e rrenuar tashme. Shurdhahun e moren me tradheti, duke bujtir si miq dhe duke dehur te zotet e duke i hedhur barera ne kupat e veres. Me pas i vrane...kjo ishte edhe gojdhena e renies se Shurdhahut te Vaut te Dejes... i cili eshte ne Shqiperi Vaftis
po a nuk paska vend me kte emer no kosove fare ti zoteri baraka apo vetem shqiperia e paska kete licence?
Aeneas Dardanus
Kisha nje pyetje te vogel dhe paska jashte temes. Baptist kur thua pellazget matriarkal, cfare ke parasysh?
Arsyeja pse te pyes eshte tek termi qe mendoj se nuk po perdoret sakte (mund te jem dhe gabim). Ne periudhen qe po flasim ska patur shoqeri matriarkale po shoqeri matrisktike apo matrifokale dhe jo matriarkale pasi kjo e fundit presupozon dominimin femeror. Ndersa dy te parat kane qene kultura barazie qe sic i referohet Dr Gimbutas: "Great Goddes apo Mother Goddes culture" qe fokusoheshin ne rrolin maternal te femres por si thelb i kosmologjise se tyre dhe jo rrolit tributar.Postuar më parë nga Baptist
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Mos na dali dhe ndonje ne Azi ore, na behet teoria tricentrike pasnej( se ky Vau Dejes ne Shqiperi sic tha dhe Barat jam i sigurte qe eshte TEJET i vjeter, apo bicentrizmi vlen dhe per Dardani "Europiane" - Iliri), ti fusim ene i tas fasule pllaqi masnej te bome me ngrohjen e llaves, ene mbaroi historia.Postuar më parë nga Baptist
Me gje ca referenca per ket bicentrizmin tend.
Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 16-02-2007 më 16:54
Krijoni Kontakt