Close
Faqja 21 prej 148 FillimFillim ... 1119202122233171121 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 1475
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Po pse cfare jane Italianet e sotshem. Akoma nuk i ke njoftur ? E njejta fare me Greqerine, si thone per njeri tjetrin "same face, same race" ose "stessa faccia stessa razza". Nuk e shef se si e mbeshtesin tok qe te dy Serbine, madje Italioni shkoi deri atje sa mos ti lejonte Amerikanet te ngrinin avjonat per te bombarduar Serbine.

Po normale qe Albaneset i kane themeluar dhe ata, lere ti c'thote Elsie me akademine tone qe emri pare haset tek Ptolemeu e pastaj kaq e aq vite me vone ne nje kronike bullgare. Emrin e Albaneseve e ke dhe tek Dionisi i Halikarnasit me sa mbaj mend. Dinastia Alba-Longa(ke teme ketu te hapur) ku trecereku i mbiemrave sipas kronikave na dalin "SULI"(njesoj si Enea Suli(ne disa kronika ne fakt del me emrin Sulius jo Silvius edhe pse perseri del me shume ne versionin Silvius), Papa qe do kurorezonte Skenerbeun Perandor por qe "vdiq") qe themeluesja e atij civilizimi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 15-02-2007 më 12:13
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

E di mer e di po kam qejf qe te lexoj komentet e pellgjeve dhe qime perpjeteve te forumit qe ju nderdheshet fytyra nga faktet dhe sdine ca te bejne tjeter po me dredhin muhabetin me kozmopolitanizmin dhe 'faktet' greke qe kane filluar (prej kohesh) te qelbin ere.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga BARAT
    ne Graeci a jane gjetur skelete me permasa te medha?
    nese po, ku?

Citim Postuar më parë nga Darius
    Mesa di une JO! Kam nje liste te shume skeleteve me permasa gjigande te gjetur qe nga shekulli i 3 e.s. dhe asnjeri prej tyre nuk eshte gjetur ne Graeci.
    Une kam degjuar nje fakt interesant, prandaj e bera ate pyetje me pare. Ne veri, ne majen e nje mali te shenjte (sepse ka shume te tille nga veriu ne jug), ne nje vend te mire
    (vendet e mira kryesisht jane vende ku njerezit bejne tip pelegrinazhi, nese mund ta quajme te tille dhe ndezin qirinj apo hedhin te mira te tjera, me qellim sherimin nga semundjet, fatmbaresi apo edhe thjesht respekt per te miren e qielloren e shenjte)
    ..pra ne nje maje mali, ne nje vend te mire ku ndodhet nje varr, disa persona u nisen qe te kerkonin per thesare, ashtu si shpesh kane bere ne Shqiperi neper vende te tilla. Ne ate vend ndodhej nje varr i lashte dhe ata shkuan dhe e hapen me synim qe te gjenin ndonje arturine, por varri nuk kishte asnje thesar ne brendesi. Gjeten vetem nje skelet njeriu me permasa jo te zakonshme si dhe berthama qershie...kaq gjeten.
    E vecanta eshte permasa e skeletit dhe etiketimi i atij personi si njeri i mire...pra:

1-Skelet i madh
    2-Njeri i mire, qe dmth njeri me dhunti ose me dituri me te perparuara se te humaneve te zakonshem

Se ve ne dyshim po te pakten nese ne vende te tjera kete lajm e gjen ndonjehere nga ndonje reviste arkeologjie ose website, ne shqip ose ne Shqiperi se kam hasur asnjehere. Ose indiferentizem ose mungese e plote informacioni. Sdi ca emri ti ve se sma nxe goja ta quaj ndryshe...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Se ve ne dyshim po te pakten nese ne vende te tjera kete lajm e gjen ndonjehere nga ndonje reviste arkeologjie ose website, ne shqip ose ne Shqiperi se kam hasur asnjehere. Ose indiferentizem ose mungese e plote informacioni. Sdi ca emri ti ve se sma nxe goja ta quaj ndryshe...
    ..quaje thjesht Shqiperi
    Ketu ben vaki cdo gje. Ne drejtimin e arkeologjise ne jemi jo mbrapa po akoma s eshte filluar te germohet, sepse kjo e fundit eshte luks...gjithsesi vendi per te cilin tregohet historia eshte nje ven i humbur ku rralle shkon njeri. Kjo mund te jete dicka pa shume rendesi, por gjithsesi ishte sa per te ilustruar temen. Personi per te cilin behet fjale ishte femer, pra ishte varr femre.

........................

ne foton e bashkangjitur tregohet cepi i nje harte te piktururar nga Ptolemeu. Dekoracioni eshte interesant. Gjethet e dushkut te Dodones e bejne kete harte me nje autenticitet te theksuar arabo-egjiptian

P.S
    Vafto aty ke edhe nje simbol tjeter qe ka lidhje me ate temen qe ke qejf ti
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nje vend i quajtur Vau i Dejes ekzistojne varreza tumulare ku jane gjetur eshtera njerezish prane dhe me kate qe jane zbuluar ne nje kthese ku lakon rruga rreth kodres (?Tumes) nga reshjet dhe rreshqitja e dheut. Kete informate ma kishte dhene njeri ne kohe lufte dhe kurre nuk e kam vizituar ete vend, ai thoshte se shumicen i kishte matur dhe arrinin mbi 7 berryla gjatesi. Kjo i bie 2.6-3m gjatesi korpsesh. Vet emri i vendit tregon nje lashtesi te paimagjinueshme te lokacionit. Nuk eshte germuar as hulumtuar kurre.

Por tani cfare lidhje ka raca e zhdukur e gjiganteve me kete teme eshte nje mister akomame i pazberthyer.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Un di qe ne Vaun e Dejes, prijesit e Enver Hoxhes kane hedhur ne ere nje Kishe shume te vjeter, sepse atje faleshin puntoret. Thuhet qe ne ate Kishe faleshe dhe vete Skenderbeu. Nuk besoj te jete territor kaq i "paeksploruar" Vau i Dejes. Mire do besh te shkosh nese ke mundesi. Pastaj car kujton ti, si iken Austriaket dhe e morren civilizimin e Komanit brenda nates ? Eh mo BARAT, e Vaftis eshte germuar dhe andej nga ne, sa te duash, pyet Akademine te te thote se cka shitur.

Ne lidhje me Temen, dua te dij ku jane ose ku kane qene kufijte e Epirit dhe ku te Maqedonise. Dodona qe ne Epir apo ne Maqedoni. Ose me sakte, nese ishte Epir qe ne lashtesi, cfare ishte te themi nga vitet 1300 ? Ku shtriheshin kufijte neper harta te Maqedonise dhe Epirit ? Kam lexuar diku qe Aleksandri i Madh con nja 2000 vete qe ta rindertojne !!!

Me cilen gjuhe eshte deshifruar Linear B ? Kush jane Bryget ? Kush e ndertoi orakullin e Dodones ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Per kete Vaun e Dejes qe kuvendoke ky miku qe s'e kam pare me kurre me duket se gjindet diku ne Kosove ne trekendeshin ku prehet rruga Peje - Prizren ne afersi te Mirushes, - te pakten keshu e kisha kuptuar.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Genesis

Ne lidhje me Temen, dua te dij ku jane ose ku kane qene kufijte e Epirit dhe ku te Maqedonise. Dodona qe ne Epir apo ne Maqedoni. Ose me sakte, nese ishte Epir qe ne lashtesi, cfare ishte te themi nga vitet 1300 ? Ku shtriheshin kufijte neper harta te Maqedonise dhe Epirit ? Kam lexuar diku qe Aleksandri i Madh con nja 2000 vete qe ta rindertojne !!!

Me cilen gjuhe eshte deshifruar Linear B ? Kush jane Bryget ? Kush e ndertoi orakullin e Dodones ?
    Shume pyetje te shkaperdherdhura. Secila ne vete teme doktorrature.
    Kufijte e Epirit kane levizur shume gjate shekujve shpesh-here edhe brenda nje viti. Duhet percaktuar periudha para se te flitet per kufij sidomos kur flitet per territoret tona.

Epiri dhe Emathia kan qene me shume gjase mbreteri bicentrike shume te aferta me njera-tjetren per qeshtje martesash mbreterore.

Nga vitet 1300pes gjithe regjioni ishte si ne hije per shkak te Luftes se Trojes. ndersa per vitet 1300es. Mund te gjinden edhe harta Epiri duket sundonte pjesen me te madhe te Emathise.

Linearit B i mvishet se eshte deshifruar me disa kombinatorika te greqishtes arkaike.
    Briget jane Friget.
    Orakulli i dodones nuk eshte i ndertuar, ai ishte monument natyror, por ishin bere disa mbindertime ne periudhat e vona klasike.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Po pse merzitesh i her? Un nuk do bej doktorrature me studimet e tua mos u merakos. Pastaj, un nuk i duroj dot doktorrat e historise, me fal, servilat e historise. Me mire bej ndonje doktorature diku ne ndonje shkence ekzakte sesa historine qe e kane degjeneruar.

Tani, po te pyesja sepse ne disa shkrime qe shoh une, qe kane te bejne me Linear B, Dodona permendet sikur eshte pjese e Maqedonise. Persa i perket Linear B, mos ja fut kot qe eshte deshifruar me Greqishte Arkaike. Nuk ekziston Greqishtja Arkaike. Ekziston frigjishtja qe eshte faktikisht Pellazgjisht. Ventrisi me Chadwickun kurre nuk e kane bere te ditur se sa gjuhe te lashta kane perdorur per deshifrimin dhe se cilet jane gjuhet e lashta qe kane perdorur. Kam nje shkrim shume interesant nga nje fare Sotiroff qe flet per kete pune, por me kohe se jam i zene tani. Ky e hedh totalisht poshte ekzistencen edhe te vete Greqise si force ushtarake e madhe mbas luftes se Trojes. Madje mbas luftes se Trojes Greket, ka gjasa sipas deshifrimeve mbase te vete Linear B, ishin akoma SKLLEVER dhe nuk e kishin idene e shkrimit deri mbas 200 vjet te vdekjes se poetit te madh Pellazg Homer, dhe detin e kontrollonin Brigjet, Pellazget dhe Fenikasit. Lind pyetja qe nese Greket nuk morren fuqi mbas luftes se Trojes, atehere per cfare u be kjo lufte ? Ne shkolla dhe kudo mesohet ndryshe totalisht.

Nuk dua te shkoj tek tema e Trojes sepse po flasim per Dodonen, gjithsesi prap se prapi nuk ma the ndryshimin ndermjet brigjeve dhe frigjeve, ti qe je dhe suporter i madh i teorive bicentrike, dualistike bombastike aziatike europiane e me the te thashe.

Perse cdo liber qe ka te bej me origjinat e kombeve, sidomos me origjinat e shkronjave zhduket dhe nuk gjendet apo mbahen kycur ? Cfare eshte ky sekret per shkronjat kaq i madh ? Madje me ka rene ne sy qe cdo gje qe ka te bej dhe me menyren e shkrimit te shkronjave eshte kategorikisht e ndaluar te merret nga librarite e ndryshme pervec se ne salla speciale kur je i monituruar kudo se mos "kopjosh" informaten". Cfare jane keto shkronja, kjo ndarje e madhe Latino/Greke/Sllave qe perodren sot ? Mbase modifikimi i alfabeteve msheh shume me teper.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 15-02-2007 më 20:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •